X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze tak jest jak już jedna urodzi to reszta też ma.objawy i mysli/czuje ze na pewno zaraz urodzi 🤔😜 A w sumie chyba takich przedwczesnych porodow to jest mało, większość to 39-40 tydzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 08:56

• Chusy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb biedna kobieto! Wez kopnij tam tego lekarza w wiadome miejsce niech se poczuje jak to jest bez przeciwbolowych. Trzymam kciuki za ciebie, dawaj znac jak co sie dzieje! <3

Kruszynka, Mary Jane - u mnie to twardnienie jest naprawde baaaaaardzo czesto juz, doszly do tego dosc mocne skurcze "okresowe", wczoraj po calym dniu chodzenia juz mialam porzadnie bolesne te skurcze ale wzielam prysznic i przeszlo. Rowniez kolatanie serca mam przy twardnieniach, nie zawsze ale jak jest silny skurcz to tak.

Dla mnie ta ciaza jest tak abstrakcyjna ze nie ogarniam jej dalej. To znaczy ciaza ciaza, to ok, ale jakos do mnie nie dochodzi ze niedlugo zakonczenie tej ciazy i bede trzymac nowa, malutka, pachnaca dzidzie na rekach. No zupelnie do mojego mozgu to nie dociera. Halo, mozgu obudz sie :<

A co do terminu porodu to jestem przekonana ze przenosze :D Wolalabym nie bo tez mam ten problem z zylami, nie tyle ze sie wyproznic nie moge ale nie moge sie wysikac przez te zylaki w srodku i opuchlizne... Strasznie mnie to irytuje i boli.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do twardnień brzucha
    Ja na etapie 32-35 tc miałam je baaardzo często, mam wrażenie, ze co chwile. Brałam olbrzymie ilości magnezu, kilka dosłownie razy wzięłam nospe (lekarz powiedział, ze mam brać ale ja trochę tej nospe unikałam). Czy te leki pomagały? Nie jakoś super specjalnie. Przy czym starałam się więcej odpoczywać bo lekarz powiedzial, ze ja to mam tak często pewnie dlatego , że co chwile coś robie.
    Dla pocieszenia, twardnienia ustały ale nie jakoś szybko. Nie wpłynęły tez na szczęście znacznie na długość szyjki

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zrobiłam ulubiony obiad mojej córki - szpinak i brokuł z makaronem :) dziecko takie zielonożerne że me serce się raduje ;) dziś chyba placki cukiniowe i do tego tzatziki. Na sniadanie najadlysmy sie z Młodą twarogu z rzeżuchą i szczypiorkiem - uwielbiam rzeżuchę mimo smrodku jak kielkuje :D

Samari0702, slodka100, Szczesliwa ledwo zywa, puszek369, Chusy, PatkaPP, Milka1991, Fikus lubią tę wiadomość

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb
    Trzymaj się tam. To już wysoki tydzień
    Czekamy na Twojego dzidziusia

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala
    Ty to już ostro do przodu lecisz z suwaczkiem masz 38 tydzień niewiarygodne za tydzień i jeden dzień będziesz tulić już swoje maleństwo :)

P.s ja w sobotę kończę zastrzyki hurraaaa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 09:07

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Alicja faktycznie

Ja lubię zapach rzezuchy właśnie muszę kupić uwielbiam to takie wiosenne

Ja na obiad nic specjalnego pałki kurczaka z piekarnika w rękawie, ziemniaczki i buraki że spiżarni

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka i te duszności to tez normalne u mnie były, potem przeszły. Wiem, ze to nie jest fajne uczucie, Ja próbowałam się jakoś przekręcić na inny bok ale w pewnym momencie ani na boku ani na plecach nie było wygodnie..z czasem minęło :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 09:17

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari zazdroszczę też już mam dosyc heparyny no ale jeszcze po porodzie będę musiała te kilka tyg

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dalej już 4 dzień młody nie idzie do przedszkola i ciekawe kiedy w końcu ten strajk się skończy coś czuję że do świąt może się nie skończyć eh...

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy ja dokladnie tak samo nie ogarniam tej ciąży. Niby wiem, ze jestem w ciazy ale jakoś nie dociera do mnie z czym to sie wiąże i ze za niedlugo bedzie w domu nowy członek. Jakos to nie moze do mnie dotrzec.

Chusy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodka moj synek juz 4 tydzien w domu bo ospa i strajk. Nie wiem co bym z nim zrobila jak bym nie byla na L4

• 4me Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    4me masz rację, większość rodzi się 39-41tc
    Ja jestem przykładem, że można urodzić w dniu terminu :)
    Chociaż przy drugim i kolejnym dziecku większe prawdopodobieństwo urodzenia wcześniej, warto spytać swojej mamy, jak to było u niej
    Wlasnie ciagle zapominam. Mialam sie wypytac jak bylo z kolejnymi dzieciakami u niej i czy krocej trwal poród :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł, jakaś dietę wegetariańska prowadzicie? :D

Słodka, Ale przecież możesz dać dziecko do przedszkola jak bardzo chcesz :D dyrekcja musi zapewnić opiekę :D moje przedszkole też strajkuje twardo, ale dyrekcja ciągle jest, po 4-8 dzieci chodzi na 160 hehe, Ale można zaprowadzić :D

A ja mam nadzieję że to jednak nie genetyczne, bo my z siostra obie ponad tydzień przenoszone byłyśmy :D a mimo to jedno 2800 się urodziłam :P
    Zresztą wciąż nie wierzę że donoszę ciążę do chociażby 38 tygodnia no ale zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 09:16

gann3e3k0unlohxb.png

• Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny uspokoilyscie mnie 😚
    Mąż kupił jakiś kawał mięcha to przyprawie i wrzuce w naczyniu do piekarnika i będzie na dwa dni

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki sama nie mogę w to uwierzyć :)
    Tak się zastanawiam czy ten suwaczek dobrze pokazuje, ze 37+2 to donoszona ciąża?
    Ja dzisiaj odstawiłam acard i chociaż jedna tabletka mniej.
    Samari a co z tą Twoją tarczycą ? Coś wiadomo więcej ?

Mam jeszcze pytanie do słodkich mam
    Czy wiecie kiedy odstawiamy insulinę ? Dzień przed porodem tez mam przyjąć dawkę nocna ?
    Pytanie do dziewczyn co biorą euthyrox
    Po porodzie mam zmniejszyć dawkę i ok ale czy w dniu porodu ją biorę ?

Wiem, ze to są pytania do lekarza ale mój lekarz taki właśnie jest a endokrynolog i diabetolog są na tyle daleko, ze nie ma opcji żebym jechała

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Ja wczoraj zrobiłam ulubiony obiad mojej córki - szpinak i brokuł z makaronem :) dziecko takie zielonożerne że me serce się raduje ;) dziś chyba placki cukiniowe i do tego tzatziki. Na sniadanie najadlysmy sie z Młodą twarogu z rzeżuchą i szczypiorkiem - uwielbiam rzeżuchę mimo smrodku jak kielkuje :D
    Dzizas jak ja Ci zazdroszczę tego zielonozerca. Juz mysle co robic inaczej przy drugim by nie jadl tylko bulek i sera i nie mialo wstretu do sosow i warzyw :/ w sumie moje dziecko je glownie to co biale, ewentualnie jasne... I troche jakis wyjatkow od tego:/
    A jak byl maly, tak do 1.5 roku byl tak wszystko zerny, ze musieliśmy sie w sypialni chowac na zmiane jak cos jedlismy bo on jadl wszystko i ciagle! I powiedzcie mi, gdzie tu logika i jak wyciagnac wnioski na przyszłość :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 09:24

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane nasze przedszkole zamknięte i nie zapewniają opieki.
    Moja też kolejny tydzień w domu, nikt nie martwi się w tym wszystkim o rodziców, ja miałam pn-wt szkolenie, za które zapłaciłam wcześniej prawie 2tys i miałam problem z kim dziecko zostawić.
    Mąż wczoraj mówił, że jego kolegi z pracy dziecko wczoraj pisało egzamin na korytarzu, bo szkoła nie udostępniła sali...

Bibs lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale od rana duzo czytania.

Skarb trzymam mocno kciuki.
    Ale jak jestes pod opieka Olszówki to musisz go meczyc dopytywac, wyslij meza do niego, trzeba go cisnąć. Uwierz mi wiem co mowie mieszkalam w J-w ponad 20 lat.
    Calym sercem trzymam mocno za ciebie kciuki, czekam na dobre wiesci.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me u nas tez sie smaki pozmienialy.. jadla by tylko chleb z bialym serkiem i tyle. Dobrze ze owoce chociaz je.

4me lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
‹‹ 1137 1138 1139 1140 1141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ