X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Ago, a przed ciążą brałaś? łee myślałam, że może skoro tak drastycznie spadło to nie będzie chciał mnie dalej faszerować żebym w nadczynność nie wpadła.
    Mój lekarz mówił że jeżeli niski wynik by się utrzymywał przynajmniej przez 2 miesiące to bym miała zmniejszoną dawkę. Ale mówię no u mnie co miesiąc jest inaczej tak skacze ciągle. Brałam przed ciąża, od trzech lat mam niedoczynność.

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    ❤️❤️❤️ooo ❤️❤️❤️ dziękuję!! Na bank będę podpytywać ;)
    zazdroszczę Wam doświadczenia, tego że już wiecie co i jak, nie macie tego stracha i tych obaw ;)

Ja ile będę mogła podpowiedzieć i ile będę miała wiedzy chętnie się podzielę dla mnie to żaden problem. Każdy kiedyś miał.przed sobą ten "pierwszy raz" :) ♥️

Uwierz w siebie . Jesteś mądra,inteligenta i wykształcona kobieta A obsługę noworodka będziesz mieć nie długo w małym paluszku i jeszcze my się od Ciebie nauczymy,zobaczysz. Mocno ci kibicuje ✊✊✊✊💪💪💪

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Samari :) żebym jeszcze ja tak w siebie uwierzyła :)
    Ale chyba każda mama to przechodzi- te obawy itp :)

Samari0702 lubi tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari czy ja dobrze widzę że Ty niedługo będziesz miała synka przy sobie, jako pierwsza będziesz z nas ?? :)

Samari0702 lubi tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Samari czy ja dobrze widzę że Ty niedługo będziesz miała synka przy sobie, jako pierwsza będziesz z nas ?? :)

Pierwsza to chyba będzie skarb po dzisiejszych przygodach bo w szpitalu jest ;)

Potem 19.04 Alicja33 ma cesarke
    Potem Ja 23.04 mam cesarke :)

Także jestem 3 w kolejce haha chyba że Ty nas wsyzyskwi wyprzedzisz kto wie :)

Ciasteczko777, ago91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Dziękuje Samari :) żebym jeszcze ja tak w siebie uwierzyła :)
    Ale chyba każda mama to przechodzi- te obawy itp :)

Pewnie że tak! Ja jak Core urodziłam to bałam się ja myć bo myślałam że krzywdę jej robię obchodzilam się z nią jak z jajem A jak zaczęła kaszlec to wolałam jak szalona męża bo bałam się że się krztusi o.O i też się pytałam mamy o wsyztsko co i jak przecież nikt nie urodził się wszechwiedzacy :)

Ciacho musisz w siebie uwierzyć, wiem że swoje przeszłasz l napewno to zaburzylo też twoje poczucie własnej wartości ale jak mówisz masz cudownego mężczyznę przy sobie który jest dla ciebie wszystkim A za chwilę będziesz mieć drugiego cudownego zapatrzonego w Ciebie mężczyznę ♥️

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee Ciasteczko, nawet taka mama co ma dziesiątkę dzieci kiedyś miala to pierwsze. :) poza tym już wiadomo, że dasz sobie radę bo pytasz, zastanawiasz się co i jak i szukasz odpowiedzi. Znam takie mamy, co jako pierwsze w rozszerzaniu diety daly czteromiesięczniakowi jajko i byly zaskoczone, że jest reakcja alergiczna ;) tak sobie zgaduję, że za dużo o tym nie czytaly...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Samari ❤️❤️❤️
    Pani Mol- ha ha nooo ;) ja teorie pochłaniam - oby praktyka do tego dołączyła - dużo czytam i szukam info, dlatego mam taki mętlik ;)
    Aj Dziewczyny - faktycznie Wy zaraz rodzicie (Skarb już praktycznie), szok jak to szybko zleciało :) ale się zaczną emocje tu ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 17:20

• iwwk Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho macierzyństwa z książek nie da się nauczyć, ale na pewno dużo z tego wyniesiesz. Ja też jestem świeżak, ale będę na bieżąco czerpać wiedzę, teraz boję się za dużo czytać o późniejszych etapach, bo wtedy zaczynam niepotrzebnie się stresować. Mocno wierzę, że będzie wszystko dobrze i dam sobie radę. A jak ja sobie dam to Ty na pewno! :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs wrote:
    Puszek...
    ciekawi mnie taka rzecz...(generalnie w 1 i teraz 2 ciąży mam twardnienia/skurcze od co najmniej połowy ciąży...) i jak byłam w szpitalu i miałam ktg, to jeśli ta pelota od skurczów była ułożona na dnie macicy czyli wyżej, to skurcze się nie zapisywany, a jak poprosiłam położną,żeby mi ją ułożyła niżej to się pisały, czasem spore. Jak to jest, czy te"właściwe skurcze, których "należy się bać;) " zawsze idą od dna macicy do dołu brzucha a inne twardnienia to są mniej ważne, że tak to ujme skoro się nie zapisują? Możesz coś o tym powiedzieć?
    Pelota toko powinna być na dnie macicy. Ona działa na zasadzie zapisuje jak coś ja docisnie. Nie każdy skurcz powoduje postęp porodu, często na indukcji mamy śliczne skurcze, a postęp równy 0 i na odwrot skurcze się nie piszą, bo są trudne warunki anatomiczne-dużo tkanki tłuszczowej, albo źle założona, a porod rusza, nie ma się co sugerować :) to nie jest od oceniania postępu porodu tylko dobrostanu płodu, jak tętno dziecka zachowuje się np na skurczu, po skurczu itp.

kama2784 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda normalna kobieta daje rade. To jakos samo przychodzi wszystko ale rozumiem strach bo tez sie boje czu ogarne 2 bez nerwów itd. Mysle, ze to ze sie boimy to dobry znak.

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tego wszystkiego przychodzi instynkt macierzynski.

Ja przez to ze mam taka duza roznice wieku tez czuje sie jak świeżynka.
    Ale nie mysle o tym. Tluke sobie do glowy ze dam rade 10 lat temu bylam gowniara co chciała miec dziecko co nigdy nie miala z dziecmi do czynienia bo w rodzinie nie bylo maluchow. I dalam rade. Dzialalam instynktownie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 17:45

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs wrote:
    Who zaleca wyłączne kp do ukończenia 6 miesiąca dlatego też wg nich po tym czasie mozna wprowadzać stałe pokarmy, przy karmieniu mm można wcześniej. Taka była i jest moja wiedza ale nie wiem czy coś się teraz zmieniło...
    Teraz zlecają rozszerzenie po 6 Mc i przy mm i przy kp, jednak też jest zapis, że po 17tyg istnieje taka możliwość :p więc nie zamykają tego ściśle

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Bibs Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Puszek...
    Tylko widzisz ja mówiłam, że mam skurcze i że często i jak mnie połączyli do ktg poprawnie, pelota toko na dnie macicy, to skurczów na zapisie nie było... i żeby mnie za wariatke nie wzięły to zaproponowałam, żeby ją obniżyły.
    Widocznie jestem takim typem, ze wściekła macica :p no musze jeszcze trochę z nimi wytrzymać, aż się boję co będzie jak wstanę z łóżka.
    Dzięki za info o rozszerzeniu diety :)
    Jak mi wyjdzie kp to będę chciała do 6mc tak tylko tak karmic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 17:58

• ago91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cf6f984406c18a7dmed.jpg

:)

puszek369, kama2784, Milka1991, Glendolina, Szczesliwa ledwo zywa, iwwk, Veri, Oleander, Agata :), Izka37, Nistera, Paula_071, PatkaPP, Chusy lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie wgl bujaczki/ leżaczki ?
    Poza tymi chicco baby hug ?
    Np Kinderkraft Unimo ?? Patrzyłam na ten model bo można go złożyć i schować ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:

Ja mysle kupic taki nazwyklejszy z fisher price ale to ze wzgledu na $. Podobaja mi sie te kindercraft ale chyba ciut za drogie dla mnie niestety.

• ago91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Teraz nie kupuje. Kupię potem jak będę uważała ze by się przydał

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kupuje bujaczkow, nie mam miejsca 😜my mamy kawalerkę, więc dziecko będzie miało aneks dziecięcy, obok naszego aneksu sypialnianego 🤣ale kuchnie mam osobna 😎

Ciasteczko777, ago91, MaMaMi83, Izka37 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago ile przytyłaś od początku ciąży? ładnie Ci z brzuszkiem :)

Ja póki co nie kupuję. Na chwilę obecną mam dość :D

ago91 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 1143 1144 1145 1146 1147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ