Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Ago, a przed ciążą brałaś? łee myślałam, że może skoro tak drastycznie spadło to nie będzie chciał mnie dalej faszerować żebym w nadczynność nie wpadła.
    Mój lekarz mówił że jeżeli niski wynik by się utrzymywał przynajmniej przez 2 miesiące to bym miała zmniejszoną dawkę. Ale mówię no u mnie co miesiąc jest inaczej tak skacze ciągle. Brałam przed ciąża, od trzech lat mam niedoczynność.

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    ❤️❤️❤️ooo ❤️❤️❤️ dziękuję!! Na bank będę podpytywać ;)
    zazdroszczę Wam doświadczenia, tego że już wiecie co i jak, nie macie tego stracha i tych obaw ;)

Ja ile będę mogła podpowiedzieć i ile będę miała wiedzy chętnie się podzielę dla mnie to żaden problem. Każdy kiedyś miał.przed sobą ten "pierwszy raz" :) ♥️

Uwierz w siebie . Jesteś mądra,inteligenta i wykształcona kobieta A obsługę noworodka będziesz mieć nie długo w małym paluszku i jeszcze my się od Ciebie nauczymy,zobaczysz. Mocno ci kibicuje ✊✊✊✊💪💪💪

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Samari :) żebym jeszcze ja tak w siebie uwierzyła :)
    Ale chyba każda mama to przechodzi- te obawy itp :)

Samari0702 lubi tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari czy ja dobrze widzę że Ty niedługo będziesz miała synka przy sobie, jako pierwsza będziesz z nas ?? :)

Samari0702 lubi tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Samari czy ja dobrze widzę że Ty niedługo będziesz miała synka przy sobie, jako pierwsza będziesz z nas ?? :)

Pierwsza to chyba będzie skarb po dzisiejszych przygodach bo w szpitalu jest ;)

Potem 19.04 Alicja33 ma cesarke
    Potem Ja 23.04 mam cesarke :)

Także jestem 3 w kolejce haha chyba że Ty nas wsyzyskwi wyprzedzisz kto wie :)

Ciasteczko777, ago91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Dziękuje Samari :) żebym jeszcze ja tak w siebie uwierzyła :)
    Ale chyba każda mama to przechodzi- te obawy itp :)

Pewnie że tak! Ja jak Core urodziłam to bałam się ja myć bo myślałam że krzywdę jej robię obchodzilam się z nią jak z jajem A jak zaczęła kaszlec to wolałam jak szalona męża bo bałam się że się krztusi o.O i też się pytałam mamy o wsyztsko co i jak przecież nikt nie urodził się wszechwiedzacy :)

Ciacho musisz w siebie uwierzyć, wiem że swoje przeszłasz l napewno to zaburzylo też twoje poczucie własnej wartości ale jak mówisz masz cudownego mężczyznę przy sobie który jest dla ciebie wszystkim A za chwilę będziesz mieć drugiego cudownego zapatrzonego w Ciebie mężczyznę ♥️

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee Ciasteczko, nawet taka mama co ma dziesiątkę dzieci kiedyś miala to pierwsze. :) poza tym już wiadomo, że dasz sobie radę bo pytasz, zastanawiasz się co i jak i szukasz odpowiedzi. Znam takie mamy, co jako pierwsze w rozszerzaniu diety daly czteromiesięczniakowi jajko i byly zaskoczone, że jest reakcja alergiczna ;) tak sobie zgaduję, że za dużo o tym nie czytaly...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Samari ❤️❤️❤️
    Pani Mol- ha ha nooo ;) ja teorie pochłaniam - oby praktyka do tego dołączyła - dużo czytam i szukam info, dlatego mam taki mętlik ;)
    Aj Dziewczyny - faktycznie Wy zaraz rodzicie (Skarb już praktycznie), szok jak to szybko zleciało :) ale się zaczną emocje tu ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 17:20

• iwwk Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho macierzyństwa z książek nie da się nauczyć, ale na pewno dużo z tego wyniesiesz. Ja też jestem świeżak, ale będę na bieżąco czerpać wiedzę, teraz boję się za dużo czytać o późniejszych etapach, bo wtedy zaczynam niepotrzebnie się stresować. Mocno wierzę, że będzie wszystko dobrze i dam sobie radę. A jak ja sobie dam to Ty na pewno! :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs wrote:
    Puszek...
    ciekawi mnie taka rzecz...(generalnie w 1 i teraz 2 ciąży mam twardnienia/skurcze od co najmniej połowy ciąży...) i jak byłam w szpitalu i miałam ktg, to jeśli ta pelota od skurczów była ułożona na dnie macicy czyli wyżej, to skurcze się nie zapisywany, a jak poprosiłam położną,żeby mi ją ułożyła niżej to się pisały, czasem spore. Jak to jest, czy te"właściwe skurcze, których "należy się bać;) " zawsze idą od dna macicy do dołu brzucha a inne twardnienia to są mniej ważne, że tak to ujme skoro się nie zapisują? Możesz coś o tym powiedzieć?
    Pelota toko powinna być na dnie macicy. Ona działa na zasadzie zapisuje jak coś ja docisnie. Nie każdy skurcz powoduje postęp porodu, często na indukcji mamy śliczne skurcze, a postęp równy 0 i na odwrot skurcze się nie piszą, bo są trudne warunki anatomiczne-dużo tkanki tłuszczowej, albo źle założona, a porod rusza, nie ma się co sugerować :) to nie jest od oceniania postępu porodu tylko dobrostanu płodu, jak tętno dziecka zachowuje się np na skurczu, po skurczu itp.

kama2784 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda normalna kobieta daje rade. To jakos samo przychodzi wszystko ale rozumiem strach bo tez sie boje czu ogarne 2 bez nerwów itd. Mysle, ze to ze sie boimy to dobry znak.

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tego wszystkiego przychodzi instynkt macierzynski.

Ja przez to ze mam taka duza roznice wieku tez czuje sie jak świeżynka.
    Ale nie mysle o tym. Tluke sobie do glowy ze dam rade 10 lat temu bylam gowniara co chciała miec dziecko co nigdy nie miala z dziecmi do czynienia bo w rodzinie nie bylo maluchow. I dalam rade. Dzialalam instynktownie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 17:45

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs wrote:
    Who zaleca wyłączne kp do ukończenia 6 miesiąca dlatego też wg nich po tym czasie mozna wprowadzać stałe pokarmy, przy karmieniu mm można wcześniej. Taka była i jest moja wiedza ale nie wiem czy coś się teraz zmieniło...
    Teraz zlecają rozszerzenie po 6 Mc i przy mm i przy kp, jednak też jest zapis, że po 17tyg istnieje taka możliwość :p więc nie zamykają tego ściśle

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Bibs Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Puszek...
    Tylko widzisz ja mówiłam, że mam skurcze i że często i jak mnie połączyli do ktg poprawnie, pelota toko na dnie macicy, to skurczów na zapisie nie było... i żeby mnie za wariatke nie wzięły to zaproponowałam, żeby ją obniżyły.
    Widocznie jestem takim typem, ze wściekła macica :p no musze jeszcze trochę z nimi wytrzymać, aż się boję co będzie jak wstanę z łóżka.
    Dzięki za info o rozszerzeniu diety :)
    Jak mi wyjdzie kp to będę chciała do 6mc tak tylko tak karmic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 17:58

• ago91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cf6f984406c18a7dmed.jpg

:)

puszek369, kama2784, Milka1991, Glendolina, Szczesliwa ledwo zywa, iwwk, Veri, Oleander, Agata :), Izka37, Nistera, Paula_071, PatkaPP, Chusy lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie wgl bujaczki/ leżaczki ?
    Poza tymi chicco baby hug ?
    Np Kinderkraft Unimo ?? Patrzyłam na ten model bo można go złożyć i schować ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:

Ja mysle kupic taki nazwyklejszy z fisher price ale to ze wzgledu na $. Podobaja mi sie te kindercraft ale chyba ciut za drogie dla mnie niestety.

• ago91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Teraz nie kupuje. Kupię potem jak będę uważała ze by się przydał

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kupuje bujaczkow, nie mam miejsca 😜my mamy kawalerkę, więc dziecko będzie miało aneks dziecięcy, obok naszego aneksu sypialnianego 🤣ale kuchnie mam osobna 😎

Ciasteczko777, ago91, MaMaMi83, Izka37 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago ile przytyłaś od początku ciąży? ładnie Ci z brzuszkiem :)

Ja póki co nie kupuję. Na chwilę obecną mam dość :D

ago91 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 1143 1144 1145 1146 1147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ