Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
iwwk wrote:Ago, a przed ciążą brałaś? łee myślałam, że może skoro tak drastycznie spadło to nie będzie chciał mnie dalej faszerować żebym w nadczynność nie wpadła.
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualnyCiasteczko777 wrote:❤️❤️❤️ooo ❤️❤️❤️ dziękuję!! Na bank będę podpytywać
zazdroszczę Wam doświadczenia, tego że już wiecie co i jak, nie macie tego stracha i tych obaw
Ja ile będę mogła podpowiedzieć i ile będę miała wiedzy chętnie się podzielę dla mnie to żaden problem. Każdy kiedyś miał.przed sobą ten "pierwszy raz"♥️
Uwierz w siebie . Jesteś mądra,inteligenta i wykształcona kobieta A obsługę noworodka będziesz mieć nie długo w małym paluszku i jeszcze my się od Ciebie nauczymy,zobaczysz. Mocno ci kibicuje ✊✊✊✊💪💪💪Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyago91 wrote:Samari czy ja dobrze widzę że Ty niedługo będziesz miała synka przy sobie, jako pierwsza będziesz z nas ??
Pierwsza to chyba będzie skarb po dzisiejszych przygodach bo w szpitalu jest
Potem 19.04 Alicja33 ma cesarke
Potem Ja 23.04 mam cesarke
Także jestem 3 w kolejce haha chyba że Ty nas wsyzyskwi wyprzedzisz kto wieCiasteczko777, ago91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiasteczko777 wrote:Dziękuje Samari
żebym jeszcze ja tak w siebie uwierzyła
Ale chyba każda mama to przechodzi- te obawy itp
Pewnie że tak! Ja jak Core urodziłam to bałam się ja myć bo myślałam że krzywdę jej robię obchodzilam się z nią jak z jajem A jak zaczęła kaszlec to wolałam jak szalona męża bo bałam się że się krztusii też się pytałam mamy o wsyztsko co i jak przecież nikt nie urodził się wszechwiedzacy
Ciacho musisz w siebie uwierzyć, wiem że swoje przeszłasz l napewno to zaburzylo też twoje poczucie własnej wartości ale jak mówisz masz cudownego mężczyznę przy sobie który jest dla ciebie wszystkim A za chwilę będziesz mieć drugiego cudownego zapatrzonego w Ciebie mężczyznę ♥️Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEee Ciasteczko, nawet taka mama co ma dziesiątkę dzieci kiedyś miala to pierwsze.
poza tym już wiadomo, że dasz sobie radę bo pytasz, zastanawiasz się co i jak i szukasz odpowiedzi. Znam takie mamy, co jako pierwsze w rozszerzaniu diety daly czteromiesięczniakowi jajko i byly zaskoczone, że jest reakcja alergiczna
tak sobie zgaduję, że za dużo o tym nie czytaly...
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Samari ❤️❤️❤️
Pani Mol- ha ha noooja teorie pochłaniam - oby praktyka do tego dołączyła - dużo czytam i szukam info, dlatego mam taki mętlik
Aj Dziewczyny - faktycznie Wy zaraz rodzicie (Skarb już praktycznie), szok jak to szybko zleciałoale się zaczną emocje tu ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 17:20
-
Ciacho macierzyństwa z książek nie da się nauczyć, ale na pewno dużo z tego wyniesiesz. Ja też jestem świeżak, ale będę na bieżąco czerpać wiedzę, teraz boję się za dużo czytać o późniejszych etapach, bo wtedy zaczynam niepotrzebnie się stresować. Mocno wierzę, że będzie wszystko dobrze i dam sobie radę. A jak ja sobie dam to Ty na pewno!
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Bibs wrote:Puszek...
ciekawi mnie taka rzecz...(generalnie w 1 i teraz 2 ciąży mam twardnienia/skurcze od co najmniej połowy ciąży...) i jak byłam w szpitalu i miałam ktg, to jeśli ta pelota od skurczów była ułożona na dnie macicy czyli wyżej, to skurcze się nie zapisywany, a jak poprosiłam położną,żeby mi ją ułożyła niżej to się pisały, czasem spore. Jak to jest, czy te"właściwe skurcze, których "należy się bać" zawsze idą od dna macicy do dołu brzucha a inne twardnienia to są mniej ważne, że tak to ujme skoro się nie zapisują? Możesz coś o tym powiedzieć?
to nie jest od oceniania postępu porodu tylko dobrostanu płodu, jak tętno dziecka zachowuje się np na skurczu, po skurczu itp.
kama2784 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A do tego wszystkiego przychodzi instynkt macierzynski.
Ja przez to ze mam taka duza roznice wieku tez czuje sie jak świeżynka.
Ale nie mysle o tym. Tluke sobie do glowy ze dam rade 10 lat temu bylam gowniara co chciała miec dziecko co nigdy nie miala z dziecmi do czynienia bo w rodzinie nie bylo maluchow. I dalam rade. Dzialalam instynktownie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 17:45
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Bibs wrote:Who zaleca wyłączne kp do ukończenia 6 miesiąca dlatego też wg nich po tym czasie mozna wprowadzać stałe pokarmy, przy karmieniu mm można wcześniej. Taka była i jest moja wiedza ale nie wiem czy coś się teraz zmieniło...
-
Dzięki Puszek...
Tylko widzisz ja mówiłam, że mam skurcze i że często i jak mnie połączyli do ktg poprawnie, pelota toko na dnie macicy, to skurczów na zapisie nie było... i żeby mnie za wariatke nie wzięły to zaproponowałam, żeby ją obniżyły.
Widocznie jestem takim typem, ze wściekła macica :p no musze jeszcze trochę z nimi wytrzymać, aż się boję co będzie jak wstanę z łóżka.
Dzięki za info o rozszerzeniu diety
Jak mi wyjdzie kp to będę chciała do 6mc tak tylko tak karmicWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 17:58
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiasteczko777 wrote:Kupujecie wgl bujaczki/ leżaczki ?
Poza tymi chicco baby hug ?
Np Kinderkraft Unimo ?? Patrzyłam na ten model bo można go złożyć i schować ..
Ja mysle kupic taki nazwyklejszy z fisher price ale to ze wzgledu na $. Podobaja mi sie te kindercraft ale chyba ciut za drogie dla mnie niestety.
-
Ciasteczko777 wrote:Kupujecie wgl bujaczki/ leżaczki ?
Poza tymi chicco baby hug ?
Np Kinderkraft Unimo ?? Patrzyłam na ten model bo można go złożyć i schować ..
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4