X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Dziewczyny co biorą heparyne boli was czasem udo? Mnie parę razy w ciąży trochę bolało zawsze prawe no np. teraz na wieczór bol no ale potem przejdzie pewnie nic na to nie mogę poradzić oby mnie na poród nie bolało.
    W brzuch robie, w udo w zyciu bym sobie nie dala zrobic. Chyba przywyklam bo mnie nie boli.
    Moze trafiasz w zrosty.
    Albo masz bardziej unerwiona ta noge.
    Ja jak robie w udo insuline to w prawa nie czuje nic a w lewa nie wszedzie moge wbic bo boli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 22:30

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dołączam do was 😳
    Termin z usg miałam na 23, 27.04 i z miesiączki jest na 01.05, ale nic się nie zapowiada 🤔 obecnie 39+5 tc

ago91, Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, slodka100, Veri, puszek369, Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia, Glendolina, Biała Azlia, Bibs, Pantera, Paula_071, Chusy, Nistera lubią tę wiadomość

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka91 wrote:
    Jagoda jak główka w pochwie , chodzić byś nie mogła. To jakaś przenosnia lekarska bo jakby tak było to byś leżała na porodowce
    Chodzilo jej o to ze hest bardzo nisko w kanale rodnym ze czuc ja w pochwie :) a dzis ide na pierwsze ktg. Zobaczyny czy wszystko ok bo juz naprawde momentami mam wrazenie ze za chwile zaczne rodzić

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!
    Napisze jeszcze osobiście tutaj póki mam chwilkę i siłę.

Mia urodziła się o 20:52 28.04 49cm i 2900 gramów. Jest cudowna, cała i zdrowa. Dostała 10 punktów.

UWAGA OPIS PORODU wstawiam z fb :)
    "Kochane Mia urodziła się przez CC. Tylko w skrócie, bo dzień był tragiczny i jednocześnie najwspanialszy, 28.04 ok 20:30 stwardnial mi brzuch plus ból okresowy, ale napięcie nie trwało minute czy dwie a 10. Wstałam powiedziałam K. Ze coś jest nie tak i coś pękło w tym momencie, byłam pewna że to wody, a to była kałuża krwi. Okazało się że łożysko się odkleilo, akcja była natychmiastowa, 10 min później Mia była na świecie. W 3 min dojechaliśmy do szpitala. Wszyscy na nas już tam czekali. Lekarze mówili że mieliśmy dużo szczęścia. Kilka minut dłużej i nie chce wiedzieć co by się stało. Dochodzimy do siebie. Szczegółowych Relacji z tego dnia nie będę zdradzać, sama chętnie o tym zapomnę. Buziaki 😘 PS. Dla mnie cesarka to jakiś armagedon 😣😣😣 ale Mia ❤️ dla niej mogę wszystko ☺️"

Marzę już o domku :( K. Przyjeżdża i bardzo mi pomaga, bo ja ledwie funkcjonuje. Dzisiaj w nocy oddałam małą, bo miałam kryzys ale nie z jej powodu tylko swojego własnego. Dzisiaj ja odbieram i nie oddam już ☺️

Trzymam kciuki za kolejne porody! I do przodu✊

Rudzik1, Veri, Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia, Biała Azlia, Pantera, Paula_071, Chusy, Nistera lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKlaudiax wrote:
    Hej dziewczyny, dołączam do was 😳
    Termin z usg miałam na 23, 27.04 i z miesiączki jest na 01.05, ale nic się nie zapowiada 🤔 obecnie 39+5 tc
    To chodzimy razem dalej ? :) leze właśnie po seksie dostałam skurczy, czekam na rozwinięcie:)

slodka100, GreenK, Oleander, Glendolina, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Biała Azlia, Pantera, Paula_071, Chusy, Nistera lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata no ciężka miałaś chwilę ale najważniejsze że mała jest już z tobą i jest zdrowa gratuluję a powiedz mi myślisz że mogło mieć wpływ na odklejenie się łożyska coś co robiłaś w tym dniu? Bo ja to tak mam w planach naturalnie wywoływać poród a o tym łożysku to nawet nie pomyślałam kurcze

Mamami ja robię w brzuch zastrzyki tylko w moich dwóch poprzednich ciążach nie brałam heparyny i nie miałam żadnych boli na udo dlatego pytam

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago91 trzymam kciuki by ten seks w końcu pomógł kto wie hihi może dziś 30 to będzie twój dzień

ago91 lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słodka, u mnie to nadciśnienie ciążowe najprawdopodobniej to wywołało. Nic szczególnego w tym dniu nie robiłam prócz cieszeniem się z odejścia czopa i oczekiwaniem na akcje 😣

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata gratulacje jeszcze raz!
    Jesteś mega dzielna babka, dobrze że się skończyło happy endem, dużo dużo zdrówka dla Was dziewczyny!! <3

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, ale koszmar. Całe szczęście się dobrze skończyło. Gratuluję raz jeszcze!
    Będę teraz też bardziej kontrolować ciśnienie, bo coś mi podpada. Kurde aż się zaczęłam bać. Ogólnie to odklejanie łożyska mnie prześladuje. Gdzieś w necie przeczytałam i od kilku tygodni nie umiem tej myśli odgonic.
    Ostatnio ciągle po seksach mam bardziej bolesne skurcze, ale jak są co 6 min, tak nic się nie zmienia.
    Ago, kciuki za rozwinięcie;)

• Veri Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, dzielna jesteś. Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i malutkiej 😍

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata całe szczęście że udało się Wam tak szybko dotrzeć do szpitala ! Właśnie dlatego się boję żeby nie było komplikacji akurat jak będę sama w domu:( najważniejsze że masz już to za sobą i teraz już będzie wszystko dobrze i szybko dojdziesz do siebie:) też mam ciśnienie cały Czas na granicy i teraz zaczęłam się martwić trochę. Właśnie się zbieram i jadę na pierwsze ktg. Pogoda dobija 3 dzień leje u mnie bez przerwy ochlodzilo się ja w kurtkę cieplejsze się już nie mieszcze chodzę w sportowej swojego faceta ewidentnie męskiej:P

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko Z całego serca gratuluję ❤❤❤, witaj kruszynko na świecie ❤❤ .

agao Kochana trzymam mocno kciuki ✊✊✊✊✊ , jak skurcze będą się nasilać to do szpitala na mnie w mojej poprzedniej ciąży nic nie działało ani seksy , ani chodzenie po schodach .

Mocne kciuki za dzisiejsze , wasze wizyty ✊✊✊✊ .

Jej jak ja zazdroszczę tym z Was co juz coś rusza , u mnie cisza jak makiem zasiał myślałam że po tej tyci tyci galarecie cosik dalej się może rozwinie nawet było przytulanko i nic uparciuch siedzi , u nas to już 38 tc ❤❤a w tym tygodniu urodziłam Grzesia i Gabrysię no nic będzie gotów to da znać , wczoraj spotkakam ciocię mojego męża i ona tak do mnie oj coś widzę że , do terminu nie dotrzymasz już masz bardzo nisko brzuszek , mi moje siostry też tak " przepowiadają ", nom zobaczymy czy tak rzeczywiście będzie .
    Samopoczucie ogólnie oki jest co dźwigać ten słodki ciężar ❤ , najważniejsze że walizka spakowana jeszcze wczoraj przeglądałam czy rzeczywiście wszystko mam no i teraz czekać do wizyty lub na poród . Choć ze słońce świeci to okropnie jest zimno , może z dniem się rozciepli .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 10:27

puszek369, slodka100, ago91, Oleander, Biała Azlia, Veri, Izka37, Paula_071 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, gratulacje ogromne. Przeżyliscie ciężkie chwile... Ale cudownie, że wszystko dobrze się skończyło, Wasza ekspresowa reakcja, przygotowany szpital - i obie jesteście z Mią cale i zdrowe :) duzo buziakow dla Was, wracaj do sił :*

• ago91 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze przeszły ale boli mnie cały czas podbrzusze jak na okres

Szczęśliwa Mamusia, slodka100 lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata to dzielna babka i da radę:*

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    To chodzimy razem dalej ? :) leze właśnie po seksie dostałam skurczy, czekam na rozwinięcie:)
    Chodzimy 😂 chociaż nie wiem, czy nie pójdę dziś do szpitala, bo boli mnie spojenie, a do przychodni sie nie dostane... nie wiem już. A chcę, żeby to ktoś zbadał

ago91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tak w ogóle ;) ale jestem zła, pojechałam specjalnie 20km na pobranie gbs bo pobierają w szpitalu we wtorki, ale w ten dzisiejszy akurat wtorek nie, mam przyjechać w poniedziałek.. Ciężko mi się już prowadzi samochód, brzuch mnie rozbolał i wolałam wrócić do domu, pojedziemy z mężem później do labolatorium, mam nadzieję że mnie też nie odeślą..

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKlaudiax wrote:
    Chodzimy 😂 chociaż nie wiem, czy nie pójdę dziś do szpitala, bo boli mnie spojenie, a do przychodni sie nie dostane... nie wiem już. A chcę, żeby to ktoś zbadał

Witaj moja droga wśród nas 😁😁, hak nie przejdzie to hak cos na IP.

agao Może jeszcze cosik z tego będzie 😁obserwuj jak coś , a bardzo ten ból odczuwasz ?.

Oleander Nie wiem czy w lab można takie badanie wykonać , jak kiedyś byłam na badaniach to taka Pani chciała sobie wymaz gardła zrobić to jej dana Pani lab ,
    powiedziała aby tam kupiła w aptece potrzebne tam rzeczy , i z tym poszła do rodzinnej a potem do nich trzymam kciuki ✊✊✊ aby Cię nie odesłali .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 09:23

xKlaudiax, Oleander lubią tę wiadomość

‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ