X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipiec 2018 wrote:
    Dziekuje. masz racje, 3 dni moze wielkiej roznicy nie zrobia. Boje sie tylko, ze jak zacznie sie porod to sie wykrwawie albo cos.

A czy wiecei moze, czy zazywajac Akard mozna dostac Epidural podczas porodu czy to jest przeciwskazaniem?

W Polsce nie dają znieczulenia przy lekach rozrzedzających krew, nie wiem jak u Ciebie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipiec 2018 wrote:
    Dziekuje. masz racje, 3 dni moze wielkiej roznicy nie zrobia. Boje sie tylko, ze jak zacznie sie porod to sie wykrwawie albo cos.

A czy wiecei moze, czy zazywajac Akard mozna dostac Epidural podczas porodu czy to jest przeciwskazaniem?
    Jest to przeciwwskazanie, zarówno do epiduralu jak i cc, tak mi anestezjolog ostatnio mówił

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie. Przez 3 tygodnie przybyło mi prawie 3 kg! Jestem pewna że to woda. Muszę zastosować Twój sposób Oleander. Pani gin nie mogła dosięgnąć mojej szyjki. Nie wiem co to oznacza. Pobrała mi ponownie materiał na gbs. Za tydzień kolejna wizyta z wynikiem jak nie urodzę jeszcze. Chociaż mąż twierdzi że to w tym tygodniu już będzie 😊

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakies objawy w ogole? U mnie sporadyczne skurcze albo twardnienia.. czasem cos w szyjce zakluje. Czop odlazi malutkimi kawalkami chyba od tygodnia. W sumie nic sie nie zapowiada jakos szczegolnie.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy u mnie to co u Ciebie poza czopem. Pani dr kazała mi nabijać kilometry żeby coś ruszyło.

Veri lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie takie klucie w szyjce to od skracania?? Bo od kilku dni nieprzyjemne kłucie czuję. Dobrze ze dzis wizyta - zobaczymy czy szyjki ubylo. :) ech ech, moze jest opcja ze dzis juz ustalimy termin stawienia się w szpitalu.

• Veri Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Macie jakies objawy w ogole? U mnie sporadyczne skurcze albo twardnienia.. czasem cos w szyjce zakluje. Czop odlazi malutkimi kawalkami chyba od tygodnia. W sumie nic sie nie zapowiada jakos szczegolnie.

Chusy, u mnie od 2 dni twardnienie brzucha dosłownie co chwilę i takie kłucie dość bolesne w okolicach szyjki właśnie, ale to tylko co jakiś dłuższy czas. Czopa w ogóle nie widziałam. I to tyle z objawów heh

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie czop delikatnie w sobotę zaczął odchodzić, takie dwa maleńkie kawałeczki przezroczystej galaretki zobaczyłam, nie byłam do końca pewna czy to to. Dzisiaj na wizycie okazało się, że coś już zaczyna się dziać, bo główka bardzo nisko, na usg tylko bródka uchwytna, a w badaniu ręcznym rozwarcie na 1 palec. Moja ginekolog powiedziała, że do 2 tygodni powinno coś mocniej ruszyć. Szok przeżyłam, bo niecałe 2 tygodnie temu wszystko szczelnie pozamykane. Malutka przybrała 0,5 kg w 10 dni i jak wcześniej 3-4 dni do tyłu była, tak teraz już jest do przodu. Świdruje mi tymi łapkami w szyjce i jak widać dziurkę sobie ładnie wierci haha :D Czasem jakieś skurcze odczuwałam, ale bez szału, szczerze mówiąc to nawet nie wiem czy ja to odczuwałam jako skurcze, macica się czasami spina. W piątek miałam KTG i pisały się delikatne skurcze, których ja nawet nie czułam, ale to nic zwiastującego poród nie było, ale jednak coś to rozwarcie zaczęło robić. Także teraz już jak na szpilkach siedzenie :D

Kolejna wizyta 13.05 mam nadzieję, że dotrwam :D

Oleander, Paula_071, Szczęśliwa Mamusia, Biała Azlia, Veri, Pantera lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie objawów brak, mam twardnienia i bóle okresowe ale to od 2 miesięcy już chyba :D chyba żeby to przeczyszczenie zaliczyć jako objaw.. :)

Może szukacie jeszcze koszuli do szpitala, kupiłam w lidlu takie coś za 35zl, co prawda to sukienka niby ale jest dość długa, rozpinana, jako koszula do porodu i karmienai się sprawdzi chyba a i cena fajna :)

27345d05f61d5682med.png

Szczęśliwa Mamusia, Veri lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:

Ja dziś to az rozwolnienia dostałam 😝 , ale to pewnie po tym że zjadłam serek a potem kanapkę z kiełbasą i pomidorem 😂😝 , a tak to czasami coś zakuje wczoraj to trochę tak brzuch mnie bolał, ale się rozeszło po kościach dziś rano zauważyłam trochę tego " czopa " mały aż nad to aktywny,
    od 3 msc mam bóle pleców , 13 Kwietnia badał mnie ginekologogicznie , i wszystko tam zamknięte na 4 spusty , jak potem miałam wizytę to powiedziałam o tej galarecie , a mój Pan gin na to że szyjka zamknięta wszystko tam się dobrze trzyma , a nawet nie zaglądał tam na dół no nic czekamy dalej 😁😁 .

• Bibs Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie "po staremu" wczoraj tak z ciekawości zmierzyłam sobie skurcze/twardnienia i były co 10min ale niebolesne i trwające tylko 30sek więc to jeszcze nie to. Dziś spokojniej. Czopa po ostatnim razie już nie widziałam.
    No to czekam dalej...

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam się Agatka cichaczem rozpakowala czy się wkradł błąd na pierwszej stronie?
    Jeśli tak Jest, to serdecznie gratuluje;* ♡♡♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 16:15

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie twardnienia i bóle miesiączkowe przynajmniej od połowy ciąży :D mały nisko już dawno i główka wyczuwalna przy badaniu :D no i nic innego nowego się nie dzieje, czop nie odchodzi, poszłam sobie dziś na ktg, prawie całkiem płaskie :) ostatnio w szpitalu w 26 tygodniu miałam skurczy 10 razy tyle, także póki co cisza :P ale jutro idę ściągać pessar to może coś się zmieni :D ale do mojej kolejki jeszcze dużo czasu, dam Wam pierwszeństwo haha :D

Chusy już wpisała Agatę na 1 stronie, pewnie i tu wpadnie się pochwalić niebawem, wszystkim nam zrobiła niespodziankę hahah :D

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina też to zauważyłam, ale czekałam na oficjalne info na tu na forum 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mamy 9 dzieciaczkow na forum ojojoj ale sie dzieje 👶👶👶👶✊😻😻

No dziewczyny to kto bedzie "strzalem" w 10??:) trzymamy z Igorkiem kciuki ✊✊✊✊

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander - wydaje mi się, że w takim kołnierzyku może się niewygodnie spać.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a to już zależy co kto lubi, mam piżamki z koszulą z takim kołnierzykiem i mi nie przeszkadza :) ale komuś faktycznie może przeszkadzać jak nie lubi mieć czegoś przy szyi

Paula_071 lubi tę wiadomość

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie dziewczyny-Cookiemonster, Kruszynka, Agata-gratuluje maluszków. Ledwo człowiek zniknie na chwilke z forum a tu takie piękne wiadomości.
    U mnie cisza-nic nie odchodzi-żaden czop , nic nie boli,po prostu cisza.No może lekko opadł mi brzuch-mam póleczke niżej niż kilka dni temu i przy stole musze siedzeić w rozkraku:). Po wizycie u hematologa wiem tylko że dawka clexane zostaje ta wyższa do porodu, także tym bardziej musze być czujna na oznaki porodu;) żeby to odstawic odpowiednio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 18:25

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis po 9 miesiacach zjem w koncu tatra na kolacje 😻😻😻

Byla dzis u nas polozna,maly lekko zazolcony niby spadl 15 g z wagi poszlismy do pediatry i niej na wadze okazalo sie ze przybrał 30 gram i badz tu madry. Kazala karmic naprzemiennie cyc i mm i w czwartek do kontroli z ta zoltaczka bo jak sie nienpoprawi to nas wysle na krew zeby poziom bilirubiny zbadac. No mam nadzieje jednak ze obejdzie sie bez :)

W dodatku mamy po cc czy tez macie takie skape odchody pologowe ? Bo ja dzis mialam kilka plamek i caly dzien nic. Polozna mowi ze niepokoic sie i isc do lekarza jak 2 dni nie bedzie zupełnie nic no mam nadzieje ze bedzie cos leciec.

Maly jest kochany w sumie je spi troche sie porozglada i tak w kolo w nocy wstaje o 1 i o 4 potem o 7 i tak co trzy godziny.

Rety to moje 3 dziecko a czasami zadaje pytania jak jakis ciemniak haha 😹😹😹😹

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co biorą heparyne boli was czasem udo? Mnie parę razy w ciąży trochę bolało zawsze prawe no np. teraz na wieczór bol no ale potem przejdzie pewnie nic na to nie mogę poradzić oby mnie na poród nie bolało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 22:06

atdc2n0ay3iuybl8.png
‹‹ 1234 1235 1236 1237 1238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ