Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie Majowe. Widzę że część z Was jest już szczęśliwymi mamami :-)
    Czy wiecie może jaki jest ostateczny skład wyprawki dla warszawiaka i ile się czeka na tę wyprawkę od daty złożenia wniosku?

Veri lubi tę wiadomość

2019 Natalka
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    Cześć Mamusie Majowe. Widzę że część z Was jest już szczęśliwymi mamami :-)
    Czy wiecie może jaki jest ostateczny skład wyprawki dla warszawiaka i ile się czeka na tę wyprawkę od daty złożenia wniosku?

Chyba nie ma u nas Warszawianek, bynajmniej sobie nie przypominam.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kruszynka, Cookiemonster <3 :)

cookiemonster lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie w szpitalu te pionizacje sa bardzo późno,niemalze dobe od operacji - sa zdania xe wszystko musi dojsc do siebie po tym. Ja po takim czasie jak wstalam to zaslablam i szybko do lozka wracalam,dopoero za 2 podejsciem poszlam do wc a potem siadalam na lozko i kilka krokow a mylam soe dopiero wieczorem wczesniej nie dałam rady 😭😭😭
    Ale to pewnie tez od organizmu zależy, teraz po niemalze tygodniu to smigam jak maly samochodzik :) 🤗🤗

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookiemontser

Gratulacje :) 😁😁😁👶👶👶👶

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że u nas Pantera jest z Warszawy

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka i cookie monster gratulacje!!

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Dziewczyny, nie udzielam się, ale jestem na liście więc chciałam się z Wami podzielić informacja o narodzinach naszej córeczki. Tp byl na 1.05, a Mloda przyszla na świat 25.04. Poród sn, waga 3360 i 52cm. O ile pierwszy poród był koszmarny i trwał 18h, tu od skurczy regularnych w domu do pojawienia się Mlodej minęło dokładnie 2h20min. Nie zdążyłam skorzystac z zzo, natomiast gaz polecam bardzo!
    Powodzenia dla oczekujących i gratulacje dla tych mam, które już tula maluszki.

O super, dajesz nadzieję, że kolejny będzie łatwiejszy :D

cookiemonster, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Bibs Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookiemonster gratulacje!

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Cookiemonster gratuluję :)

Macie jakieś sposoby na biegunkę? Tzn w sumie to nie jest biegunka tylko 3, 4 razy dziennie od jakiegoś tygodnia mnie przeczyszcza, ale to tak że jak poczuję to muszę w ciągu 15 sekund znaleźć się w ubikacji :/ jem tak jak jadłam, a jest coraz gorzej

Ja tak mam od roku... Lekarz kazał mi brać stoperan. A teraz w ciąży, jak dziecko już większe to już w ogóle i z 7 razy potrafię wędrować na WC. Tak jakby ruchy małej działały na jelita i tak jak piszesz--poczuję potrzebę i muszę biec do łazienki.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde dopóki nie ma tragedi to staram się unikać leków.. Ale jak to faktycznie przez ruchy malutkiej to jedynie poród ten problem rozwiąże ehh.. ;)

Kurczę od roku się tak męczysz :o i tylko stoperan lekarz zalecił?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 22:05

• Pantera Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak ja Warszawianka, ale nie korzystam z żadnej wyprawki niestety. Już po pierwszej ciąży doznałam zdziwienia, ponieważ żadne becikowe czy ulgi podatkowe nam nie przysługują.

• Pantera Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb dużo zdrówka!
    Zdaję sobie sprawę że zakrzepica to nie przelewki... obyś miala no nowym oddziale najlepszą opiekę, a maleństwem się nacieszysz :) Ty musisz wrócić do zdrówka

Kruszynka gratulacje!

Moja szwagierka tak samo mówiła, że im szybciej po cc się spionizuje, tym lepiej się funkcjonuje.
    A moja znajoma z pracy która jest po poważnej operacji kręgosłupa - to kazali jej 2h po operacji już wstać!

Cookiemonster, witamy ponownie i gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 22:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookiemonster - super!!! Gratulacje! <3

• xgirl Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb ale ta zakrzepica byla od ucisku dziecka. Czemu nie przeszlo po porodzie?! Sciskam.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka, Cookiemonster - ogromne gratulacje dla Was! <3

SKarb - trzymaj się, oby na tej chirurgii się w końcu Tobą zajęli :)

A u mnie bezsenna noc... Obudziłam się o 2:30 i już nie mogę spać :(

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus

Współczuje bezsennych nocy w ciazy to mega upierdliwe sie nie wysypiac :/

My tez o 3 wstaliśmy zjesc i teraz :) maly co 3 godziny je jak w zegarku zasypia przt jedzeniu odkladam go i ide spac, tfu tfu chyba trafil mi sie drugi egzrmplarz taki jak syn je spi i tak w kolo :)

Udalo nam sie rozbujac lajtacje narazie daje odciagane mleko ale dzis mam patronaz poloznej wiec bedziemy przystawiac bo maly cos ma problem brodawke chwycic

• ago91 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookiemonster fajnie że dałaś znać, gratulacje <3

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina wrote:
    Ale się Skarb pokomplikowalo. Dużo zdrówka Ci życzę. Przykre, że dzieciaczek bez Ciebie wychodzi, ale się jeszcze się sobą nacieszycie;)
    Momoftwo, ja zawsze myślałam, że jak już jest jakieś rozwarcie, to pójdzie. A to kompletnie nie ma reguły. I to jeszcze 3 dziecko u Ciebie? Tak samo z przenoszeniem myślałam, że to mit, A przynajmniej coś, co się rzadko zdarza. Z niczym nie ma reguły. Ja już teraz nie chciałabym tylko wywoływania. Ale już wiem, że nic się nie da zrobić. Można tylko czekać i mieć nadzieję;)

Jak widać moje lubią wychodzić po terminie :) Z drugą córką też chodziłam od kilku dni z 4 cm rozwarciem, jak się okazało później na wizycie u ginekologa, dwa dni po terminie :) Ja właśnie czekam aż w końcu coś się ruszy

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowych dzidziolkow w końcu zaczynają się dziewczynki

Witam w skończonym 38tc
    No nic od jutra wieczora działam skakanie na pilce gorąca kąpiel itp hehe

Ale dziś buro i ponuro no czasem i taki dzień musi być no ale jutro ma być już ładniej to jakiś spacerek na pewno wleci

nick nieaktualny, nick nieaktualny, cookiemonster lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
‹‹ ‹ 1232 1233 1234 1235 1236 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ