Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Doriska87 wrote:Cześć Mamusie Majowe. Widzę że część z Was jest już szczęśliwymi mamami
Czy wiecie może jaki jest ostateczny skład wyprawki dla warszawiaka i ile się czeka na tę wyprawkę od daty złożenia wniosku?
Chyba nie ma u nas Warszawianek, bynajmniej sobie nie przypominam.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyNo u mnie w szpitalu te pionizacje sa bardzo późno,niemalze dobe od operacji - sa zdania xe wszystko musi dojsc do siebie po tym. Ja po takim czasie jak wstalam to zaslablam i szybko do lozka wracalam,dopoero za 2 podejsciem poszlam do wc a potem siadalam na lozko i kilka krokow a mylam soe dopiero wieczorem wczesniej nie dałam rady 😭😭😭
Ale to pewnie tez od organizmu zależy, teraz po niemalze tygodniu to smigam jak maly samochodzik 🤗🤗 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
cookiemonster wrote:Dziewczyny, nie udzielam się, ale jestem na liście więc chciałam się z Wami podzielić informacja o narodzinach naszej córeczki. Tp byl na 1.05, a Mloda przyszla na świat 25.04. Poród sn, waga 3360 i 52cm. O ile pierwszy poród był koszmarny i trwał 18h, tu od skurczy regularnych w domu do pojawienia się Mlodej minęło dokładnie 2h20min. Nie zdążyłam skorzystac z zzo, natomiast gaz polecam bardzo!
Powodzenia dla oczekujących i gratulacje dla tych mam, które już tula maluszki.
O super, dajesz nadzieję, że kolejny będzie łatwiejszycookiemonster, GreenK lubią tę wiadomość
-
Oleander wrote:Cookiemonster gratuluję
Macie jakieś sposoby na biegunkę? Tzn w sumie to nie jest biegunka tylko 3, 4 razy dziennie od jakiegoś tygodnia mnie przeczyszcza, ale to tak że jak poczuję to muszę w ciągu 15 sekund znaleźć się w ubikacji jem tak jak jadłam, a jest coraz gorzej
Ja tak mam od roku... Lekarz kazał mi brać stoperan. A teraz w ciąży, jak dziecko już większe to już w ogóle i z 7 razy potrafię wędrować na WC. Tak jakby ruchy małej działały na jelita i tak jak piszesz--poczuję potrzebę i muszę biec do łazienki. -
nick nieaktualnyAktyde dopóki nie ma tragedi to staram się unikać leków.. Ale jak to faktycznie przez ruchy malutkiej to jedynie poród ten problem rozwiąże ehh..
Kurczę od roku się tak męczysz :o i tylko stoperan lekarz zalecił?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 22:05
-
Skarb dużo zdrówka!
Zdaję sobie sprawę że zakrzepica to nie przelewki... obyś miala no nowym oddziale najlepszą opiekę, a maleństwem się nacieszysz Ty musisz wrócić do zdrówka
Kruszynka gratulacje!
Moja szwagierka tak samo mówiła, że im szybciej po cc się spionizuje, tym lepiej się funkcjonuje.
A moja znajoma z pracy która jest po poważnej operacji kręgosłupa - to kazali jej 2h po operacji już wstać!
Cookiemonster, witamy ponownie i gratulacje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 22:42
cookiemonster lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFikus
Współczuje bezsennych nocy w ciazy to mega upierdliwe sie nie wysypiac
My tez o 3 wstaliśmy zjesc i teraz maly co 3 godziny je jak w zegarku zasypia przt jedzeniu odkladam go i ide spac, tfu tfu chyba trafil mi sie drugi egzrmplarz taki jak syn je spi i tak w kolo
Udalo nam sie rozbujac lajtacje narazie daje odciagane mleko ale dzis mam patronaz poloznej wiec bedziemy przystawiac bo maly cos ma problem brodawke chwycic -
Glendolina wrote:Ale się Skarb pokomplikowalo. Dużo zdrówka Ci życzę. Przykre, że dzieciaczek bez Ciebie wychodzi, ale się jeszcze się sobą nacieszycie;)
Momoftwo, ja zawsze myślałam, że jak już jest jakieś rozwarcie, to pójdzie. A to kompletnie nie ma reguły. I to jeszcze 3 dziecko u Ciebie? Tak samo z przenoszeniem myślałam, że to mit, A przynajmniej coś, co się rzadko zdarza. Z niczym nie ma reguły. Ja już teraz nie chciałabym tylko wywoływania. Ale już wiem, że nic się nie da zrobić. Można tylko czekać i mieć nadzieję
Jak widać moje lubią wychodzić po terminie Z drugą córką też chodziłam od kilku dni z 4 cm rozwarciem, jak się okazało później na wizycie u ginekologa, dwa dni po terminie Ja właśnie czekam aż w końcu coś się ruszy
-
Gratuluję nowych dzidziolkow w końcu zaczynają się dziewczynki
Witam w skończonym 38tc
No nic od jutra wieczora działam skakanie na pilce gorąca kąpiel itp hehe
Ale dziś buro i ponuro no czasem i taki dzień musi być no ale jutro ma być już ładniej to jakiś spacerek na pewno wleci
Szczęśliwa Mamusia, Oleander, cookiemonster lubią tę wiadomość