X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. Duże skupisko ludzi. Nawet tam do środka się nie pcham. Jak będzie pogoda to pochodziłabym z wózkiem na zewnątrz. W środku by mi zaczął płakać to i tak musiałabym wyjść.

• NW Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalia, o 100km jazdy bym się nie obawaiała. Nakarmić przed podróżą i prześpi Maluszek drogę. Także jeśli Mężowi zależy, aby być na ślubie brata, to może faktycznie uzależnijcie to od pogody. Jeśli będzie ładnie to się zbierzecie, Maluch drogę prześpi, później spacer wokół Kościoła. Pogratulować Młodym, cyc i do domu (może jeszcze mały piknik dla Was, aby coś zjeść);)

Ja jestem wygodna i bym odpuściła, ale może Mąż bardzo chce, to wówczas bym nas zorganizowała w ten sposób, jak opisuje. Może nawet i na obiad bym się pokusiła.

Biała Azlia lubi tę wiadomość

1usap07w8e5qgit9.png
    qdkkvcqgfnfmlhsw.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16.26 psn Kornelia 3600 57 10pkt
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5801b651d0e.jpg
    Czujemy się Oki, mala ssala :) ja już po kąpieli śmigam :)

Szczesliwa ledwo zywa, NW, Biała Azlia, Milka1991, ago91, Chusy, Nistera, Szczęśliwa Mamusia, Veri, Paula_071, slodka100, Pani Moł, Rudzik1 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku gratuluję! Kornelka jest śliczna i ile ma włosków 😊 fajnie, że się dobrze czujesz i smigasz od razu.

puszek369 lubi tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • NW Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie Puszku :) zdrówka dla Was!

1usap07w8e5qgit9.png
    qdkkvcqgfnfmlhsw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Puszek 😊

• Bibs Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek gratuluję i ja :)

• NW Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że samo odejście czopa, to jeszcze nic, ale...
    Właśnie odszedł mega konkret zaróżowiony. Szyjka ruszyła!
    Taka pierdoła, a jakoś cieszy :D

ago91, Fikus, Bibs, Milka1991, Chusy, Biała Azlia, Szczęśliwa Mamusia, Veri, Paula_071 lubią tę wiadomość

1usap07w8e5qgit9.png
    qdkkvcqgfnfmlhsw.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NW to sie szykuj na porodowke ;) Jak czop z krwia odchodzi to jest kwestia godzin :)

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NW wrote:
    Ja wiem, że samo odejście czopa, to jeszcze nic, ale...
    Właśnie odszedł mega konkret zaróżowiony. Szyjka ruszyła!
    Taka pierdoła, a jakoś cieszy :D

Aaaaa NW super, to bedzie Twój dzień! Trzymam mocno kciuki :D

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia NW 😊
    Ja to dalej nie wiem co to czop. U mnie nie było.

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie odszedł czop. NW trzymaj kciuki!!✊

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NW Mocne kciuki i powodzenia ✊✊✊💪💪.

Puszek moje ogromne gratulacje 😘, malutka jest prześliczna ❤❤❤.

Hej hej moje drogie😊😊.

Niestety zostajemy 😢😢😢😢 w szpitalu wczoraj taka Pani pediatra mi mówiła że jak CRP będzie dobrze , to wypisze do domu , a dziś że małego od 24 Maja zaczęli leczyć że dzieci 10 dni się leczy jutro przyjdzie inna i powie co innego 😤😤😤 , ale no co tu leczyć jak stanu zapalnego nie ma nie rozumiem tego na siłę choroby szukają ja chce co domu do męża dzieci siedzę tu już 8 dobę , a weekend jest najgorszy ciągnął się te godziny w nieskończoność . W Poniedziałek byłby wypis już miałam nadzieję że będę dziś w domu , wczoraj nawet dziewczynką powiedziałam że będę w domu siedzę i ryczę jak bóbr, gdyby była ta pediatra co wczoraj bym była już dziś w domu a tak cholera siedź nie wiem po co .

• NW Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dziś i tak mieliśmy zaplanowaną wizytę w szpitalu. Miałam skierowanie od mojej dr na 7dni po terminie, no i ktg trzeba było zrobić.

Ogólnie szyjka jeszcze nie do końca złagodzona, ale rozwarcie ruszyło na jakieś 2cm. Dostałam "wolne" na weekend i jeśli do poniedziałku nic samo nie ruszy, to w poniedziałek na indukcję (będą wtedy myśleć, co mi zaproponować w zależności o sytuacji). Także wróciliśmy do domu :)

Biała Azlia, Izka37, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

1usap07w8e5qgit9.png
    qdkkvcqgfnfmlhsw.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NW, to w takim razie dalej obie czekamy na rozwój wydarzeń :p

Mamusiu szkoda, że Was jeszcze trzymają, ale to dla zdrowia Dominika, więc warto jeszcze te dwa dni się przemęczyć ;)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiu-trzymaj sie tam w tym szpitalu. Wiem jak to jest kiedy masz nadzieję że już wychodzisz i nagle zmiana zdania. Też to przeżyłam. Pakowałam sie dwa razy a jak wkońcu mogłam wyjśc to w to nie wierzyłam. Kochana będzie dobrze. Już niebawem temat pobytu w szpitalu odejdzie w zapomnienie. Grunt że jesteście przebadani i posprawdzani, to tez jakis plus, ja tak na to patrzałam.

NW- no coraz bliżej,trzymamy kciuki!
    Mam pytanko bo miałam teraz cersarke a mam jeszcze maluszka(z invitro) do zabrania. Jak to wygląda po cesarce z drugą ciążą? Ktoś kazał Ci ileś odczekać? Jesteś jakoś specjalniej kontrolowana? Na co trzeba zwrócić uwagę? Jest coś takiego ogóle:)?. Przepraszam że pytam ale najlepiej zawsze zapytac u zrodla. Szkoda że nie udało mi się SN ale w moim przypadku była to sila wyższa.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • NW Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka - właśnie standardy okołoporodowe mocno się zmieniły od tego roku głównie na dużą ilość cesarek w PL. Najważniejsza uwaga - stan po cięciu nie jest wskazaniem do następnego cięcia. Czas, minimum 12 miesięcy od poprzedniego cięcia (ponoć te 18miesięcy jest już "dobrze" traktowane).
    Teraz po cięciu warto rehabilitować i mobilizować bliznę. Poszukaj sobie odpowiedniego fizjoterapeuty. I przed kolejną ciążą warto mieć sprawdzoną bliznę przez lekarza, czy blizna jest ciągła itp. Odchodzi się od mierzenia grubości blizny. Po ok 6 miesiącach macica powinna już być dobrze wygojona. My dostaliśmy zielone światło do starań po 10 miesiącach po cięciu.
    A tak ogólnoe dużo pożytecznej wiedzy i wsparcia dostaniesz na grupie "naturalnie po cesarce" (strona i fb). Nawet jeśli druga ciąża będzie musiała zakończyć się cc, to uważam, że warto wiedzieć ciut więcej o cc i psn. ;)

Izka37 lubi tę wiadomość

1usap07w8e5qgit9.png
    qdkkvcqgfnfmlhsw.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje NW za odpowiedz, nie ukrywam bardzo pozytywnie brzmiącą i od razu mi jakos lepiej.Poszukam info o rehabilitacji blizny i będę obserwować.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • NW Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    dziekuje NW za odpowiedz, nie ukrywam bardzo pozytywnie brzmiącą i od razu mi jakos lepiej.Poszukam info o rehabilitacji blizny i będę obserwować.

Teraz możesz już kłaść się na brzuchu, a rehabilitacja i mobilizacja, po wizycie u gina po połogu ;)
    Na spokojnie :)

Izka37, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

1usap07w8e5qgit9.png
    qdkkvcqgfnfmlhsw.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki NW, już zgłebiam temat rehabilitacji i mobilizacji. Gdybyś nie Ty gdzieś by mi umknęło. Wracam więc do spania na brzuchu.

A tak wogóle trzymam za Ciebie kciuki(dalej)aby szybko i sprawnie poszlo!

ug3773sblvjhwzbs.png
‹‹ 1291 1292 1293 1294 1295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ