Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Azalia, o 100km jazdy bym się nie obawaiała. Nakarmić przed podróżą i prześpi Maluszek drogę. Także jeśli Mężowi zależy, aby być na ślubie brata, to może faktycznie uzależnijcie to od pogody. Jeśli będzie ładnie to się zbierzecie, Maluch drogę prześpi, później spacer wokół Kościoła. Pogratulować Młodym, cyc i do domu (może jeszcze mały piknik dla Was, aby coś zjeść)
Ja jestem wygodna i bym odpuściła, ale może Mąż bardzo chce, to wówczas bym nas zorganizowała w ten sposób, jak opisuje. Może nawet i na obiad bym się pokusiła.Biała Azlia lubi tę wiadomość
-
16.26 psn Kornelia 3600 57 10pkt
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5801b651d0e.jpg
Czujemy się Oki, mala ssala ja już po kąpieli śmigamSzczesliwa ledwo zywa, NW, Biała Azlia, Milka1991, ago91, Chusy, Nistera, Szczęśliwa Mamusia, Veri, Paula_071, slodka100, Pani Moł, Rudzik1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja wiem, że samo odejście czopa, to jeszcze nic, ale...
Właśnie odszedł mega konkret zaróżowiony. Szyjka ruszyła!
Taka pierdoła, a jakoś cieszyago91, Fikus, Bibs, Milka1991, Chusy, Biała Azlia, Szczęśliwa Mamusia, Veri, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNW Mocne kciuki i powodzenia ✊✊✊💪💪.
Puszek moje ogromne gratulacje 😘, malutka jest prześliczna ❤❤❤.
Hej hej moje drogie😊😊.
Niestety zostajemy 😢😢😢😢 w szpitalu wczoraj taka Pani pediatra mi mówiła że jak CRP będzie dobrze , to wypisze do domu , a dziś że małego od 24 Maja zaczęli leczyć że dzieci 10 dni się leczy jutro przyjdzie inna i powie co innego 😤😤😤 , ale no co tu leczyć jak stanu zapalnego nie ma nie rozumiem tego na siłę choroby szukają ja chce co domu do męża dzieci siedzę tu już 8 dobę , a weekend jest najgorszy ciągnął się te godziny w nieskończoność . W Poniedziałek byłby wypis już miałam nadzieję że będę dziś w domu , wczoraj nawet dziewczynką powiedziałam że będę w domu siedzę i ryczę jak bóbr, gdyby była ta pediatra co wczoraj bym była już dziś w domu a tak cholera siedź nie wiem po co . -
Na dziś i tak mieliśmy zaplanowaną wizytę w szpitalu. Miałam skierowanie od mojej dr na 7dni po terminie, no i ktg trzeba było zrobić.
Ogólnie szyjka jeszcze nie do końca złagodzona, ale rozwarcie ruszyło na jakieś 2cm. Dostałam "wolne" na weekend i jeśli do poniedziałku nic samo nie ruszy, to w poniedziałek na indukcję (będą wtedy myśleć, co mi zaproponować w zależności o sytuacji). Także wróciliśmy do domuBiała Azlia, Izka37, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Mamusiu-trzymaj sie tam w tym szpitalu. Wiem jak to jest kiedy masz nadzieję że już wychodzisz i nagle zmiana zdania. Też to przeżyłam. Pakowałam sie dwa razy a jak wkońcu mogłam wyjśc to w to nie wierzyłam. Kochana będzie dobrze. Już niebawem temat pobytu w szpitalu odejdzie w zapomnienie. Grunt że jesteście przebadani i posprawdzani, to tez jakis plus, ja tak na to patrzałam.
NW- no coraz bliżej,trzymamy kciuki!
Mam pytanko bo miałam teraz cersarke a mam jeszcze maluszka(z invitro) do zabrania. Jak to wygląda po cesarce z drugą ciążą? Ktoś kazał Ci ileś odczekać? Jesteś jakoś specjalniej kontrolowana? Na co trzeba zwrócić uwagę? Jest coś takiego ogóle:)?. Przepraszam że pytam ale najlepiej zawsze zapytac u zrodla. Szkoda że nie udało mi się SN ale w moim przypadku była to sila wyższa.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Izka - właśnie standardy okołoporodowe mocno się zmieniły od tego roku głównie na dużą ilość cesarek w PL. Najważniejsza uwaga - stan po cięciu nie jest wskazaniem do następnego cięcia. Czas, minimum 12 miesięcy od poprzedniego cięcia (ponoć te 18miesięcy jest już "dobrze" traktowane).
Teraz po cięciu warto rehabilitować i mobilizować bliznę. Poszukaj sobie odpowiedniego fizjoterapeuty. I przed kolejną ciążą warto mieć sprawdzoną bliznę przez lekarza, czy blizna jest ciągła itp. Odchodzi się od mierzenia grubości blizny. Po ok 6 miesiącach macica powinna już być dobrze wygojona. My dostaliśmy zielone światło do starań po 10 miesiącach po cięciu.
A tak ogólnoe dużo pożytecznej wiedzy i wsparcia dostaniesz na grupie "naturalnie po cesarce" (strona i fb). Nawet jeśli druga ciąża będzie musiała zakończyć się cc, to uważam, że warto wiedzieć ciut więcej o cc i psn.Izka37 lubi tę wiadomość
-
Izka37 wrote:dziekuje NW za odpowiedz, nie ukrywam bardzo pozytywnie brzmiącą i od razu mi jakos lepiej.Poszukam info o rehabilitacji blizny i będę obserwować.
Teraz możesz już kłaść się na brzuchu, a rehabilitacja i mobilizacja, po wizycie u gina po połogu
Na spokojnie
Izka37, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość