X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Veri Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Czy macie jeszcze brązowa kreskę na brzuchu?
    Paula ja mam mega ciemną kreskę i ogólnie skóra na brzuchu też jakaś taka brązowa. U koleżanki ta kreska schodziła jakieś 8 miesięcy :/

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Mi się wogole ta kreska nie pojawiła przez całą ciążę.
    A ja mam pytanie jak zmienić suwak żeby bylo dziecko i jego wiek?

Możesz wejść np na suwaczki babyboom i tworzysz suwaczki jaki chcesz 🙂.

Co do t3j linki na brzuszku , ja jakoś miałam słabo widoczną teraz też ledwo co ją widać.

Przy 5 dzieci ciężko mi znaleźć czas Dominik już pokazuje charakter i jest taki czasami nawet uparty bywa tak że 3 godziny go usypiam, nie wiem myślę żeby małego może mm dokarmiać, nie wiem czy się najada moim pokarmem w dodatku jak dam mu pierś to za każdym razem mu się ulewa i nie wiem czy to normalne Ania nic takiego nie miała.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli przybiera na wadze to znaczy że się najada. Jak masz pokarm to moim zdaniem bez sensu dawać mm.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy w ciąży miałyście bóle pleców? Wczoraj mnie taki ból złapał, że nie mogłam się ruszyć, taki miejscowy ucisk, pewnie dziecko na jakiś nerw naciska. Boli mnie to do teraz z małymi przerwami, zastanawiam się czy coś mogę zrobić żeby sobie pomóc, bo generalnie mogę siedzieć w jednej pozycji i jest względnie ok, ale jak tylko wstaje to zaczyna się od początku ;(

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:48

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ale coś nie mogę sobie z tym poradzic:P

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia mój mały też ma charakterek od urodzenia. Każdy to mówi. Uparciuch i mały cwaniaczek. Położna i pediatra powiedziały, że jest bardzo dorosły jak na swój wiek. I nauczył sie drzeć. Dziś dopiero od 14 mogę coś zrobić. Do tej pory przy nim. Jak nie jeść to pielucha. A tylko troszkę narobi i już wrzask. W ciągu pół godziny 5 pieluch zmieniłam bo co narobi to mu przeszkadza. W końcu zasnął a ja mleko odciągam. Mąż wróci z pracy i znowu wygląda jakby mały był cały dzień grzeczny. Dopiero śniadanie będę jeść. Ale i tak jestem szczęśliwa 😊
    Fikus już niedługo i przejdą bóle. Możliwe że dziecko uciska. Mia£am tak kilka razy w ciaży. Ból przechodził po kilku dniach.
    Ja też oprócz tej krechy mam brązową skórę na brzuchu i do tego bardzo wrażliwą.

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:48

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

• Bibs Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri wrote:
    Dziewczyny po ile spią/spały Wasze dzieci w wieku podobnym do Maksa? Bo u nas śpi tylko 2 godziny ciurkiem i w dzień i w nocy. Wydaje mi się, że to strasznie krótko :/

Moja Agata jadła co 3 godziny a od kilku dni budzi się co 2h ale to chyba przez te upały pić jej się chce lub ma zwiększone zapotrzebowanie, nawet położna o tym wspominała, że tak może byc w okolicach 3-4 tygodnia...

Kreska na brzuchu i ciemny pępek pojawiły się dopiero po porodzie u mnie. Pamiętam, że po 1 ciąży po jakimś czasie dało się to zdrapac paznokciem ;)

• Fikus Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj o godzinie 00:30 powitaliśmy na świecie Tymka 🥰 poród SN, waga 3700 i 56 cm 😍

Veri, Szczesliwa ledwo zywa, Rudzik1, Biała Azlia, Bibs, Szczęśliwa Mamusia, Nistera, 4me, slodka100, NW, Paula_071, ago91 lubią tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus, ogromne gratulacje! I Ty się doczekałaś :) Widocznie ten ból pleców to nie do końca było uciskanie na nerw ;)
    Daj potem znać co i jak.

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zabrzmi to trochę egoistycznie, ale od razu człowiekowi lżej jak czyta, że nie tylko on ma pod górkę 😂😁

U nas ze snem kiepsko, ze ssaniem różnie, a pieluchy też non stop zmieniam jak Azalia, bo księcia w dupkę każda ilość szczypie :P

Biała Azlia lubi tę wiadomość

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs wrote:
    Moja Agata jadła co 3 godziny a od kilku dni budzi się co 2h ale to chyba przez te upały pić jej się chce lub ma zwiększone zapotrzebowanie, nawet położna o tym wspominała, że tak może byc w okolicach 3-4 tygodnia...

Kreska na brzuchu i ciemny pępek pojawiły się dopiero po porodzie u mnie. Pamiętam, że po 1 ciąży po jakimś czasie dało się to zdrapac paznokciem ;)

Bibs, właśnie tak myślę, że te upały dają się dzieciom we znaki. Teraz taka szkoła żeby nie dopajać, to wiszą ciągle na cycu, bo wody im brakuje.

A właśnie - czy któraś z Was daje osobno pić mimo wszystko?

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus gratulacje😊 fajnie, że udało się SN. Opisz potem poród. Podziwiam te które urodziły SN. Ja po swoich przejściach na sn się już nie zdecyduję.

Veri ja dziś pytałam położną o dopajanie. Powiedziała żeby pomiędzy karmieniami dopajać wodą przegotowaną, jak będzie się domagał. Można i mleko ale nie wyrobię z dojeniem, bo widać że chce częściej w te upały. Na cycu pewnie byłoby łatwiej. Nie mam jeszcze zapasów mleka, żeby mu tak często dawać. A i tak sporo przybiera. Na dzień około 60 gram. Położna mówi, że to dobrze, że na mleku matki się nie ogranicza. Ile Wasze dzieci przybierają?

• Bibs Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus gratulacje!

Ja nie daje wody. U nas na szczęście kupy 1 raz na dzień lub 1 na 2 dni.
    A z przybieraniem to średnio ostatnio wyszło 40gr/dzień.

Krwawicie jeszcze? Bo ja jak już myślę, że koniec to znowu coś tam się pojawia. Dziś prawie nic, obym nie wykrakała :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cc to od początku lekkie krwawienie, a nawet plamienie ale do tej pory codziennie coś. Już coraz mniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus wrote:
    Dzisiaj o godzinie 00:30 powitaliśmy na świecie Tymka 🥰 poród SN, waga 3700 i 56 cm 😍

Moje ogromne gratulacje ❤❤.

Biała Azlia Ja jeszcze tak raczej trochę krwawię i plamie , nie wiem to normalne po CC pierwszy raz miałam CC i nie wiem co i jak .

Oj ciężko jest moje drogie wiedzialam ze bedzie trudno ale że aż tak to tego nikt się chyba nie spodzie ale, mam ogromne wsparcie w mężu, nie wiem jak ja sobie poradzę z Dominikiem i Anią. Ania szuka cały czas uwagi Dominika or ubuje szczypać a, raz ona że nie nadepnęła na niego rozumiem , to ona sama jeszcze tego rozumie że mama ma dzidzię. W ten Poniedziałek mój mąż idzie do pracy i nie bierze na mnie żadnego zwolnienia ani tacierzyńskiego , nie wiem jak dam sobie radę tu Marysię do szkoły tu Gabrysia nie wiadomo kiedy będzie mieć pożegnanie w grupie w przedszkolu , potem nie muszę jej już przyprowadzać. Muszę w końcu kupić ten wózek rok po roku ale na razie kasy brak znaleźć znalazłam tylko kupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 17:05

Paula_071 lubi tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja wasze dzieci potówki na buzi ? Zastanawiam się czy cos mam robić i kiedy to zejdzie to dziadostwo bo ma już chyba z 3tyg i to coraz więcej a nie przegrzewam jej

Nistera lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś Maja ma 1 miesiąc ale ten czas leci ah...

Fikus lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Maja wasze dzieci potówki na buzi ? Zastanawiam się czy cos mam robić i kiedy to zejdzie to dziadostwo bo ma już chyba z 3tyg i to coraz więcej a nie przegrzewam jej

Mój ma miesiąc i też ma.takie krostki na buzi, ni to potówki ni to trądzik, jedne znikają pojawiają się inne. W szpitalu mówili że to od hormonów ale nie wiem jak długo może sie to "od hormonów " uyrzymywac.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
‹‹ 1293 1294 1295 1296 1297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ