Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzczesliwa ledwo zywa wrote:Mi się wogole ta kreska nie pojawiła przez całą ciążę.
A ja mam pytanie jak zmienić suwak żeby bylo dziecko i jego wiek?
Możesz wejść np na suwaczki babyboom i tworzysz suwaczki jaki chcesz 🙂.
Co do t3j linki na brzuszku , ja jakoś miałam słabo widoczną teraz też ledwo co ją widać.
Przy 5 dzieci ciężko mi znaleźć czas Dominik już pokazuje charakter i jest taki czasami nawet uparty bywa tak że 3 godziny go usypiam, nie wiem myślę żeby małego może mm dokarmiać, nie wiem czy się najada moim pokarmem w dodatku jak dam mu pierś to za każdym razem mu się ulewa i nie wiem czy to normalne Ania nic takiego nie miała. -
Hej dziewczyny, czy w ciąży miałyście bóle pleców? Wczoraj mnie taki ból złapał, że nie mogłam się ruszyć, taki miejscowy ucisk, pewnie dziecko na jakiś nerw naciska. Boli mnie to do teraz z małymi przerwami, zastanawiam się czy coś mogę zrobić żeby sobie pomóc, bo generalnie mogę siedzieć w jednej pozycji i jest względnie ok, ale jak tylko wstaje to zaczyna się od początku ;(
-
nick nieaktualnyMamusia mój mały też ma charakterek od urodzenia. Każdy to mówi. Uparciuch i mały cwaniaczek. Położna i pediatra powiedziały, że jest bardzo dorosły jak na swój wiek. I nauczył sie drzeć. Dziś dopiero od 14 mogę coś zrobić. Do tej pory przy nim. Jak nie jeść to pielucha. A tylko troszkę narobi i już wrzask. W ciągu pół godziny 5 pieluch zmieniłam bo co narobi to mu przeszkadza. W końcu zasnął a ja mleko odciągam. Mąż wróci z pracy i znowu wygląda jakby mały był cały dzień grzeczny. Dopiero śniadanie będę jeść. Ale i tak jestem szczęśliwa 😊
Fikus już niedługo i przejdą bóle. Możliwe że dziecko uciska. Mia£am tak kilka razy w ciaży. Ból przechodził po kilku dniach.
Ja też oprócz tej krechy mam brązową skórę na brzuchu i do tego bardzo wrażliwą.
-
Veri wrote:Dziewczyny po ile spią/spały Wasze dzieci w wieku podobnym do Maksa? Bo u nas śpi tylko 2 godziny ciurkiem i w dzień i w nocy. Wydaje mi się, że to strasznie krótko
Moja Agata jadła co 3 godziny a od kilku dni budzi się co 2h ale to chyba przez te upały pić jej się chce lub ma zwiększone zapotrzebowanie, nawet położna o tym wspominała, że tak może byc w okolicach 3-4 tygodnia...
Kreska na brzuchu i ciemny pępek pojawiły się dopiero po porodzie u mnie. Pamiętam, że po 1 ciąży po jakimś czasie dało się to zdrapac paznokciem -
Dziewczyny, zabrzmi to trochę egoistycznie, ale od razu człowiekowi lżej jak czyta, że nie tylko on ma pod górkę 😂😁
U nas ze snem kiepsko, ze ssaniem różnie, a pieluchy też non stop zmieniam jak Azalia, bo księcia w dupkę każda ilość szczypie
Biała Azlia lubi tę wiadomość
-
Bibs wrote:Moja Agata jadła co 3 godziny a od kilku dni budzi się co 2h ale to chyba przez te upały pić jej się chce lub ma zwiększone zapotrzebowanie, nawet położna o tym wspominała, że tak może byc w okolicach 3-4 tygodnia...
Kreska na brzuchu i ciemny pępek pojawiły się dopiero po porodzie u mnie. Pamiętam, że po 1 ciąży po jakimś czasie dało się to zdrapac paznokciem
Bibs, właśnie tak myślę, że te upały dają się dzieciom we znaki. Teraz taka szkoła żeby nie dopajać, to wiszą ciągle na cycu, bo wody im brakuje.
A właśnie - czy któraś z Was daje osobno pić mimo wszystko? -
nick nieaktualnyFikus gratulacje😊 fajnie, że udało się SN. Opisz potem poród. Podziwiam te które urodziły SN. Ja po swoich przejściach na sn się już nie zdecyduję.
Veri ja dziś pytałam położną o dopajanie. Powiedziała żeby pomiędzy karmieniami dopajać wodą przegotowaną, jak będzie się domagał. Można i mleko ale nie wyrobię z dojeniem, bo widać że chce częściej w te upały. Na cycu pewnie byłoby łatwiej. Nie mam jeszcze zapasów mleka, żeby mu tak często dawać. A i tak sporo przybiera. Na dzień około 60 gram. Położna mówi, że to dobrze, że na mleku matki się nie ogranicza. Ile Wasze dzieci przybierają? -
Fikus gratulacje!
Ja nie daje wody. U nas na szczęście kupy 1 raz na dzień lub 1 na 2 dni.
A z przybieraniem to średnio ostatnio wyszło 40gr/dzień.
Krwawicie jeszcze? Bo ja jak już myślę, że koniec to znowu coś tam się pojawia. Dziś prawie nic, obym nie wykrakała -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFikus wrote:Dzisiaj o godzinie 00:30 powitaliśmy na świecie Tymka 🥰 poród SN, waga 3700 i 56 cm 😍
Moje ogromne gratulacje ❤❤.
Biała Azlia Ja jeszcze tak raczej trochę krwawię i plamie , nie wiem to normalne po CC pierwszy raz miałam CC i nie wiem co i jak .
Oj ciężko jest moje drogie wiedzialam ze bedzie trudno ale że aż tak to tego nikt się chyba nie spodzie ale, mam ogromne wsparcie w mężu, nie wiem jak ja sobie poradzę z Dominikiem i Anią. Ania szuka cały czas uwagi Dominika or ubuje szczypać a, raz ona że nie nadepnęła na niego rozumiem , to ona sama jeszcze tego rozumie że mama ma dzidzię. W ten Poniedziałek mój mąż idzie do pracy i nie bierze na mnie żadnego zwolnienia ani tacierzyńskiego , nie wiem jak dam sobie radę tu Marysię do szkoły tu Gabrysia nie wiadomo kiedy będzie mieć pożegnanie w grupie w przedszkolu , potem nie muszę jej już przyprowadzać. Muszę w końcu kupić ten wózek rok po roku ale na razie kasy brak znaleźć znalazłam tylko kupić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 17:05
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
slodka100 wrote:Maja wasze dzieci potówki na buzi ? Zastanawiam się czy cos mam robić i kiedy to zejdzie to dziadostwo bo ma już chyba z 3tyg i to coraz więcej a nie przegrzewam jej
Mój ma miesiąc i też ma.takie krostki na buzi, ni to potówki ni to trądzik, jedne znikają pojawiają się inne. W szpitalu mówili że to od hormonów ale nie wiem jak długo może sie to "od hormonów " uyrzymywac.