X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj farbowalam wlosy, paznokcie normalnie maluje tylko odzywka. To, ze jestem w ciazy nie oznacza, ze nie mam wygladac jak zadbana kobieta. Do pracy zakladam 10cm szpilki.

KarmeLoVe, ago91, Milka1991 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    :) coś stosujesz ?

Wczoraj posmarowałam jakaś mała, czerwoną maścią na te sprawy. Tabletki to chyba średni pomysł. Oczywiście nic nie zeszło ale na dniach pewnie zejdzie, jakoś się specjalnie nie przejmuje.
    Ps. Nie masz jeszcze wyników badania? Kiedy się spodziewasz ? Ja dzisiaj oddałam krew na badanie, wyniki jakoś 7 dni roboczych...
    strasznie stresujacy okres jest teraz. Tak sobie mówię, ze oby do 15 tygodnia...wydaje mi się to już bardziej bezpiecznym okresem. Tak sobie założyłam, ze od 15 tygodnia przestane się stresować ;)

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    Dziewczyny czuje ,ze dopadla mnie infekcja . Moj gin najwczesniej za 2 tyg mnie przyjmie . Co robic ? Ratowac sie jakos samej ? Czy czekac na wizyte... bol tyko podczas stsunku ,po za tym normalnie funkcjonuje

Też wczoraj w trakcie mnie trochę zapiekło, ale nic poza tym. Żadne uplawy temu nie towarzyszą, nie pasuje mi to na infekcję. Może po prostu zwykłe otarcie? Ja na razie do lekarza nie idę, jeśli coś się powtórzy bądź zobaczę jakieś zmiany to wtedy. Polecam spanie w luźnej piżamie. Nie wiem czy na własną rękę coś można działać więcej.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie takie pieczenie jak na infekcje i tak już drugi raz . Na poczatku ciazy mialam jakis drobny stan zapalny (wyszedl podczas cytologii) ale lekarz nic mi na to nie dał i samo minelo i tak od razu pomyslalam ,ze moze powróciła ta infekcja, sama nie wiem . Uplawow jest wiecej ,ale takich normalnych ,typowuch dla ciazy ,nic niepokojacego wlasciwie nie zauwazylam. Moze panikuje ..ale nigdy nie mialam problemow ginekologicznych . W poerwszej ciazy ani razu zadnej infekcji ,a w tą ciąże weszlam z przytupem.

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie wydaje ze jakis probiotyk chyba mozna np z paleczkami kwasu mlekowego typu lactovaginal na odbudowe flory bakteryjnej ewentualnie maść clotrimazolum ale lekarzem nie jestem wiec lepiej sie upewnic nawet telefonicznie jesli masz nr do gin. Niestety w ciazy jestesmy vardziej poddatne na takie infekcje

chcebardzobycmama lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciastko
    Ja mam teraz opryszczke. Niebezpieczna jest tylko ta na narzadach rodnych. Spokojnie.
    Karmelowa super wieści!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 22:00

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jeśli już wcześniej coś wyszło to warto skonsultować, ale bez paniki. U mnie to pierwszy raz takie coś więc, dlatego na luzie podchodzę, ale gdyby w cytologii coś wyszło wcześniej to pewnie bym panikowała. Spróbuj może w aptece zapytać właśnie o jakiś probiotyki bezpieczny w ciąży. Nosisz wkładki?

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyników ni ma :( badanie robią w USA... to czekanie mnie dobija - mowili do 14 dni roboczych. A który robiłaś ??
    Ech te opryszczki - paskudztwo ... mam maść ziołowa z cynkiem ...zobaczymy.
    A u mnie abstynencja od początku przez plamienia...
    I miałam tydzień spokoju - znowu plamie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 22:53

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w I trymestrze odpuściłam sobie malowanie paznokci, włosów itd. Może i jest to bezpieczne, ale jakoś nawet nie czuje potrzeby na razie. Zaszaleję przed świętami BN.

Dzisiaj miałam zachciankowy dzień. Tak od rana myślałam o tej mizeri z ziemniakami że musiałam zrobić! Zjadłam dzisiaj chyba ze trzy porcje ziemniaków z mizerią. Ogórkowej nawet nie ruszyłam. Jakos nie miałam chęci a poza tym te ziemniaki i mizeria zrobiły robotę. Po pracy o 22 naszlo mnie na naleśniki i musiałam zrobić. Więcej dżemu niż naleśników, ale teraz mogę iść spać spokojnie <3

Apetyt mi trochę oslabl i już nie budzę się w nocy na jedzenie - a zderzalo mi sie nawet 2 , 3 razy budzić i musiałam przegryzać banana, pomidorki koktajlowe albo jakieś orzeszki żeby zasnąć. Tetaz już tak nie mam i jak dopadnie mnie głód to daje radę to trochę przetrzymać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 22:46

f2w3csqv689n39p9.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na te infekcje to ja od siebie polecam wietrzenie w nocy :) całkiem poważnie, bieliznę zmienić na 100% bawełny i... Zastosować rumianek na to swędzenie. Takim lekko ciepłym na wacik i po kąpieli przetrzeć "tam" i rano tak samo.
    Ja się tak wygrzebuje jak się coś zaczyna, tylko raz brałam tabletki w życiu na infekcje.

PS. Badanie trwało u mnie ok 25minut, nie dłużej.

Dowiadywalam się też o nipt, ogólnie jest na tylko 3 wady chromosomalne i płeć, bo jest robione na miejscu w lab. Mogłam wybrać droższe i wysłać do USA, ale... Z lekarka i moim stwierdziliśmy, że nie ma sensu. Inne rzeczy się zdarzają naprawdę raz na jakiś czas, a u nas w rodzinach żadnego chorego przypadku nie ma. Wyniki będą w poniedziałek.
    Pierwszy raz mam siniaka po pobierania krwi
    :(

PS 2. Polecam zjeść coś słodkiego przed badaniem, dzidziuś nabiera powera i pięknie podskakuje . Ja dziś wciagnelam dwa twixy przed, haha :D

PS 3. Widzieliśmy dziś usg4d, piękna stopę - haha serio, pięknie pokazał. Policzylismy paluszki u rączek, obejrzeliśmy wszystko. Pierwszy raz się popłakałam, słyszałam tylko jak łzy uderzają o fotel . To naprawdę duże emocje jak się widzi gdy Maleństwo sie rusza . Nasze Male ma 4,33, rośnie milimetr na dzień <3 będzie kawał człowieka na następnej wizycie.

Każdej z Was życzę takich dobrych wieści na badaniach jak u nas :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 23:10

Oleander, Goldfinch26, ago91, Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia, Paula_071 lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLove wspaniała relacja z wizyty <3 takie informacje są budujące. Nie mogę się doczekać jak moja fasolka będzie miała te 4cm i będę mogła pooglądać rączki nóżki. Coś pięknego i wzruszającego. A jak Twoje samopoczucie?

KarmeLoVe, chcebardzobycmama lubią tę wiadomość

f2w3csqv689n39p9.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2018, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLove to usg musiało być naprawdę pięknym i wzruszającym wydarzeniem :) cudownie że wszystko dobrze :) 4cm a ile radości

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Dziewczyny na te infekcje to ja od siebie polecam wietrzenie w nocy :) całkiem poważnie, bieliznę zmienić na 100% bawełny i... Zastosować rumianek na to swędzenie. Takim lekko ciepłym na wacik i po kąpieli przetrzeć "tam" i rano tak samo.
    Ja się tak wygrzebuje jak się coś zaczyna, tylko raz brałam tabletki w życiu na infekcje.

PS. Badanie trwało u mnie ok 25minut, nie dłużej.

Dowiadywalam się też o nipt, ogólnie jest na tylko 3 wady chromosomalne i płeć, bo jest robione na miejscu w lab. Mogłam wybrać droższe i wysłać do USA, ale... Z lekarka i moim stwierdziliśmy, że nie ma sensu. Inne rzeczy się zdarzają naprawdę raz na jakiś czas, a u nas w rodzinach żadnego chorego przypadku nie ma. Wyniki będą w poniedziałek.
    Pierwszy raz mam siniaka po pobierania krwi
    :(

PS 2. Polecam zjeść coś słodkiego przed badaniem, dzidziuś nabiera powera i pięknie podskakuje . Ja dziś wciagnelam dwa twixy przed, haha :D

PS 3. Widzieliśmy dziś usg4d, piękna stopę - haha serio, pięknie pokazał. Policzylismy paluszki u rączek, obejrzeliśmy wszystko. Pierwszy raz się popłakałam, słyszałam tylko jak łzy uderzają o fotel . To naprawdę duże emocje jak się widzi gdy Maleństwo sie rusza . Nasze Male ma 4,33, rośnie milimetr na dzień <3 będzie kawał człowieka na następnej wizycie.

Każdej z Was życzę takich dobrych wieści na badaniach jak u nas :) <3
    Jeju ja już za tydzień idę :) nie mogę się jeszcze bardziej doczekać jak czytam takie posty :*:*:*

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na infekcje, podrażnienia czy profilaktycznie przeciw infekcjom polecam Multigyn actigel. Przeźroczysty żel, nic białego nie wypływa jak przy probiotykach. W ciąży dozwolony i jest najlepszy od lat, wart każdej złotówki.

Ja paznokcie maluję :) lubię być zadbana i również w szpilkach do pracy chodzę :)

Co do diety to ja zawsze odżywiam się zdrowo i w ciąży mam teraz tylko na zdrowe posiłki ochotę. Proste, wrzywne posiłki, żadnych ciast, frytek czy fast foodów :) a i tak już mam +2kg! Jak żyć ;)

chcebardzobycmama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 14:00

Milka1991, Chusy lubią tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiscie brzmi bardzo przyjemnie twoja praca : ) <3

Co do wagi to doskonale cie rozumiem, w zeszlej ciazy mialam 25 kg na plusie ponad i zrzucanie to byl jakis dramat.. tez sie pilnuje ale poki co wchodzi mi akurat tylko czekolada.. :D Po pierwszym trymestrze jak mi mdlosci przejda, wtedy sie ogarne.

Mam zamiar odrosty robic niedlugo bo mnie lustro straszy. Paznokci nie maluje poki co bo akurat mi sie polamaly zlosliwce, czekam az odrosna i wtedy sobie machne. Lubie wygladac przyzwoicie, wtedy nawet jak mnie mdlosci mecza i puchne jak balonik to czuje sie jednak lepiej jako kobieta :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 08:32

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja dziś za to w miarę dobrze spałam A teraz muszę pędzić do przedszkola z córką bo zaspałam i jestem już spóźniona

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalna noc, nerwy, bolał mnie brzuś i plamienie :(
    Iza Ty cały czas plamisz ?

• Adzia86 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry! Powiedzcie mi dziewczyny czy macie jakieś doświadczenie z alergią w ciąży? Odstawiłam od razu leki bo słyszałam że da niedobre dla dziecka, ale coraz gorzej znoszę przerwę w lekach :(
    czy można brać np zyrtec?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie możesz brać wapno niestety.

‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ