X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek super wieści ! Gratuluję :)

Taką mamy chyba naturę, że sobie lubimy dokładać zmartwień :D Ale niestety na tym etapie na nic nie mamy wpływu więc nie ma co sobie wkręcać, musimy czekać i być dobrej myśli, że z naszymi maluchami wszystko ok :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry87 wrote:
    KarmeLove - zgadzam się, przestać czytać i szukać w necie! Dlaczego my to sobie robimy, dziewczyny :)? Ja też przyznam że co jakiś czas zdarza mi się czegoś szukać w internecie i sprawdzać czy inne miały podobnie, często niestety trafiam na niemiłe historie a potem siedzę i rozkminiam.
    ja własnie tak robiłam , do 9t6d. Wtedy miałam dodatkowe usg , mój mnie opieprzył żebym to wszystko wylaczyła, nie czytała , jak jest dobrze i on mi mowi ZE DOBRZE BEDZIE ! I dlaczego ja mu nie ufam , skoro on wie ? Dzien przed tym ostatni raz sprawdzałam wgoogle : zanik objawow w 9 tygodniu ciazy . Wyniki ? poronienie zatrzymane , cos zlego ! Historie kobiet , które nosiły w sobie po kilka tyg marte dzieciątko ! Szzzz! Cholera ! naprawdę wariowałam , nie warto. Na necie naprawde sa opisane najgorsze przypadki.Tymczasem nasz maluch sie rozwija i wszystko jest w porządku , uśmiecham się jak najwięcej , bo wiem , że czuje moje emocje . :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 17:18

Szczęśliwa Mamusia, Zajączek :) lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Dziewczyny, cudownie czyta się dobre informacje, gratuluję! A ja jestem pełna obaw, objawów prawie nie mam, czasem brzuch zaboli, na dodatek wczoraj całkiem zanikł Mi śluz a było go naprawdę sporo, myślicie że to może coś złego znaczyć? Mam wizytę z luxmedu dopiero za 2 tygodnie, nie wiem jak to wytrzymam, łamie się czy nie iść sprawdzić gdzieś prywatnie

Popieram KameLoVe nie nakręcaj się i nie czytaj tak tego netu , ja przez moje 4 ciąże nie miałam żadnych objawów i jakoś żyłam cieszyłam się ciążami wiem że się boisz ja tez się boję, niestety ja prywatnie nie zamierzam nigdzie iść i nie nam gdzie i do kogo iść gdyż terminy też mają odległe, a żeby na USG prywatnie iść to muszę mieć zaświadczenie od gina,
    nic takiego się nie dzieje, strasznie się boję ale no nie dajemy się zwariować przy 4 dzieci i masy obowiązkach domowych trochę tak o tych obawach strachu lęku zapominam czasami też czuję się nie ciążowo, jedynie to piersi mam wrażliwe i mega dużo śluzu.

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Zajączek super wieści ! Gratuluję :)

Taką mamy chyba naturę, że sobie lubimy dokładać zmartwień :D Ale niestety na tym etapie na nic nie mamy wpływu więc nie ma co sobie wkręcać, musimy czekać i być dobrej myśli, że z naszymi maluchami wszystko ok :)
    Mi lekarka powiedziała tak: Kochana , nawet gdyby cos się działo , do 20 tygodnia nie możemy zrobić nic , w żaden sposób pomóc dziecku , chyba , że plamisz. Na niektore rzeczy nie masz wpływu , a poki nie plamisz, musisz myslec , ze wszystko jest dobrze , bo z tego stresu w koncu sama cos na siebie sciagniesz.
    I niestety, ma racje , wiec trzeba byc dobrej mysli :)

iwwk, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest taka trochę samo spełniająca się przepowiednia. W sensie że to o czym myślisz, przyciagasz do siebie. Dziewczyny, od teraz myślimy tylko dobrze o naszych ciążach! Skoro na usg wszystko wychodzi dobrze to dlaczego trochę na siłę chcemy sobie wmawiać coś niedobrego..

KarmeLoVe, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam że szpitala.
    Leżałem 3 dni na ciśnienie. Leki wdrożone. Ciśnienie unormowane.
    Przy okazji ppdgladneli dzidziusia. Ma 4,5 cm fika,bryka, dr mówi że jest wszystko super. 31 października prenatalne.

Pozdrawiam Was. Jestem zmęczona i okrutnie zasmarkana.

Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Paula_071, Zajączek :), Milka1991 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi

Super że wyszłas i wszystko już w porządku.

Gratulacje udanych wizyt. Ja jak czytam o wizytach to do swojej chyba zniose jajko albo że dwa . Nic się nie dzieje ale.to chyba poprostu ciekawość mnie zżera czy wszystko jest spoko. Ja za to mam.andmiar śluzu ostatnio aż to jest wkurzajace;/

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Dziewczyny, cudownie czyta się dobre informacje, gratuluję! A ja jestem pełna obaw, objawów prawie nie mam, czasem brzuch zaboli, na dodatek wczoraj całkiem zanikł Mi śluz a było go naprawdę sporo, myślicie że to może coś złego znaczyć? Mam wizytę z luxmedu dopiero za 2 tygodnie, nie wiem jak to wytrzymam, łamie się czy nie iść sprawdzić gdzieś prywatnie

MaryJane ja przez ostatnie dni w ogóle nie miałam objawów. Nawet piersi mnie przestały boleć, już mnie nie ssalo w żołądku jak wcześniej, zero mdłości no po prostu jakby wszystko ręka odjął. Sluz też bardzo skapy, wcześniej miałam go więcej. Weszlam do gabinetu jak mi zmierzyła ciśnienie to za głowę się złapała i od razy pyta się czym się denerwuje, więc ja kawa na ławę - nie mam objawow, nie czuje się jakbym była w ciąży a inne dziewczyny mają mdłości wymiotuja, źle się czują a ja ostatnio za dobrze - spojrzała na mnie s uśmiechem i powiedziała że każda z nas jest inna i nie można się z nikim porównywać i brak objawow nie świadczy o niczym złym. Od razu kazała się położyć na usg bo nie będzie mnie dłużej trzymała w stresie. Po usg ciśnienie prawidłowe

f2w3csqv689n39p9.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/afdea9917060.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 18:18

Chusy, Szczęśliwa Mamusia, domi1906, maderdin, cookiemonster, MaMaMi83, Paula_071, Zajączek :), Milka1991 lubią tę wiadomość

f2w3csqv689n39p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam.powiem że ja myślałam że trzecia ciąża to lajtowo będzie bez stresów emocji przecież już wiem dobrze jak to jest itd. A tu zonk stresuje się jescze bardziej niż w dwóch poprzednich ciazach mimo że wiem co mnie czeka w pewnym sensie. I jak to wytłumaczyć ?

• Chusy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari - nie tlumaczyc, to hormony sa :D

Goldfinch - bardzo fotogeniczna ta twoja fasolka :D Super zdjecie!

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

Być może że to hormony , coś pobolewa mnie podbrzusze ale to raczej normalne wszystko rośnie.a ja miałam zachcianke na zupę z serów robionych pora i mielonego mniam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ja wam.powiem że ja myślałam że trzecia ciąża to lajtowo będzie bez stresów emocji przecież już wiem dobrze jak to jest itd. A tu zonk stresuje się jescze bardziej niż w dwóch poprzednich ciazach mimo że wiem co mnie czeka w pewnym sensie. I jak to wytłumaczyć ?

Wiem co czujesz to moja 6 ciąża, a poród 5 jak byłam już na końcówce ciąży a Ania była na tyle uparta że nie chciała wyjść urodziłam ją w 40, 5 tc lekarze mnie też pocieszali co robili mi KTG że poród wywołują dopiero w 42 tc jak wcześniej nic się nie dzieje, jak byłam w szpitalu na porodówce to co każda przychodziła to urodziła ja leżałam pod KTG i kroplówką z oksy i modliłam się o cud, choć wiedziałam co mnie czeka to juz byłam na tyle no nie wiem zdesperowana że już chciałam mieć poród za sobą, i tulić Anię teraz też mam głupie myśli i sama zastanawiam się kiedy urodzę moja mama urodziła mnie na miesiąc przed terminem w 8 msc, a w dawnych czasach nie było tego co teraz w szpitalu mnie ochrzczono gdyż nie wiadomo było czy przeżyje ale byłam na tyle silna że przeżyłam.

• Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch - świetne usg! Moja fasola wyglądała jak wielka plama, o wiele bardziej podobało mi się zdj z 5tc gdzie była jakby pierścionek z wielkim brylantem

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwamamusia

No ja akurat mam.tego pecha że będę mieć cesarke to pójdę jak na wizytę do lekarza w wyznaczonym terminie.... bo u nas się trzeba zgłosić dzień przed zaplanowaną cc żeby porobić badania i pomysł sobie jaką to okropna noc i milion myśli bezsenność strach masakra....nikomu tego nie życzę. A tu nagle o 9 wpada pielęgniarka z kroplowka z informacją kroplowka zleci i zapraszamy pani an salę operacyjną masakra brzmi jak wyrok
    Takie niestety mam.odczucia i myśl czy przeżyje na tym stole brrr

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) mnie też mój mąż upomina jak się stresuję i mówi, że po prostu będzie dobrze i już! Mam mu wierzyć i koniec :)
    Wczorajsza noc była słaba, ciągle się budziłam. Dziś chyba przez to nie mam siły, jak coś zjem to robi mi się słabo, trochę się poruszam i też mi słabo, praktycznie leżę cały czas, czuję się jak dętka

KarmeLoVe, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander

Witaj w klubie ja mimo pozornie braku objawów ciąży codziennie czuje się dosłownie jak kupa. W domu to jak by przeszedł tajfun A ja mimo najlepszych chęci brak.mi sił na porządku sprzątanie najzwyczajniej w świecie NIE CHCE MI SIĘ masakra kiedy to minie

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też mam okropnego lenia. Szczególnie wieczorami po prostu marzę o tym żeby się położyć, nic więcej mnie nie interesuje.godz 21 a ja sie czuje jakby było jak po północy.

f2w3csqv689n39p9.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, jakoś w takim razie wytrzymam już te 2 tygodnie, nawet niecałe, co ma być to będzie

A porównanie swojego samopoczucia do kupy jest idealne, czuję się podobnie haha

Golfinch, fasolka cudna, marzy Mi się też taki obraz zobaczyć

gann3e3k0unlohxb.png

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wam tez sie czka?
    Jakas masakra z tym czkaniem. Szczegolnie po jedzeniu mam takie głośne pojedyńcze czknięcia. Małżonek smieje sie ze gliździe smakowalo :D

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ