X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Kciuki !!! Mocne!! Będzie dobrze!!
    A jak robisz te naleśniki ?? :)
    Mój mąż kiedyś sobie napakowal do zwyklego nalesnika sera żółtego, szynki i ketchupu, złożył w trójkąt i tak zapiekl na patelni - mega to było pyszne!

iwwk, chcebardzobycmama lubią tę wiadomość

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry87 wrote:
    Mój mąż kiedyś sobie napakowal do zwyklego nalesnika sera żółtego, szynki i ketchupu, złożył w trójkąt i tak zapiekl na patelni - mega to było pyszne!

Potwierdzam, super takie są :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja już też po prenatalnych - wszystko ok, wygląda na to, że póki co dziecko prawidłowo się rozwija i jest zdrowe :) Kolejna wizyta 14.11 :)

Oleander, iwwk, Ciasteczko77, Cherry87, Chusy, Angie1212, Szczęśliwa Mamusia, KarmeLoVe, Agata :), Milka1991 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Paula szacun za te szpilki ja bym się bała że gdzie s się w nich przewroce i wsiadł by mi kręgosłup od takich butow

Ja cale dorosle zycie na obcasach, nawet na porodowke w nich poszlam ;)

Ciasteczko77, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mumoftwo gratulację :) Świetnie wieści, oby tylko takie :)

mumoftwo lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 wrote:
    Czy Wam lekarze też od razu zalecają test Pappa? U mnie od razu wpisała i powiedziała że będę miała pewności 90% jak zrobię też ten test + USG
    Tak, jedno z drugim idzie w parze - pappa i usg prenatalne :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takiego mi smaka narobiłyście na te naleśniki z serem i szynką, że sobie na szybko zawinęłam ser w szynce, podsmażyłam i zajadam hahaha :D

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry87 wrote:
    Ommmm :) mniammmm...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Takiego mi smaka narobiłyście na te naleśniki z serem i szynką, że sobie na szybko zawinęłam ser w szynce, podsmażyłam i zajadam hahaha :D
    No aż poczułam głód co jest teraz rzadkością ;)

• Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Ja dzisiaj ze smakiem to tylko pomidory malinowe wsuwam :)

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkąd zjadłam te racuchy to co chwilę mam ochotę na różne rzeczy, straszny mam apetyt dziś :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam w planach spagetti wszystko kupiłam pojechałam do teściowej z synem na herbatę i obiad zjadłam u niej haha więc nie chciałam stać przy garach to mi się udało zaraz na zakupy do Kauflandu muszę się wybrać bo parę rzeczy fajnych jest w promocji :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska Trzymam mocno kciuki i za resztę dziewczyn także ;-) :-D.

Goldfinch26, mumoftwo Ale cudowne wieści ❤❤.

iwwk Ja też na wizytę czekam jak na zamiłowanie, wizyta dopiero 10 Listopada jejku to jeszcze tak dalekoo .

Ale macie smaki ja to jak byłam w ciąży z synkiem to uwaga śledzie zajadałam z czekoladą :-D :-D :-D :-D dziwne że w WC potem nie siedziałam.

Ja to nie nam jakoś szczególnych nie wiem upodobań smakowych wszystko normalnie jem ;-) .

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cudownie czyta się dobre informacje, gratuluję! A ja jestem pełna obaw, objawów prawie nie mam, czasem brzuch zaboli, na dodatek wczoraj całkiem zanikł Mi śluz a było go naprawdę sporo, myślicie że to może coś złego znaczyć? Mam wizytę z luxmedu dopiero za 2 tygodnie, nie wiem jak to wytrzymam, łamie się czy nie iść sprawdzić gdzieś prywatnie

gann3e3k0unlohxb.png

• Zajączek :) Ekspertka

Wysłany: 18 października 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Ja też po kolejnej wizycie! Maleństwo ma już 4.5 cm!!! I piękne rączki i nóżki :) I serduszko też pięknie bije!
    Po prostu szok, że tam w brzuchu tak sobie siedzi, to cały czas dla mnie takie nierealne :)
    Za dwa tygodnie prenatalne, ale Pan Doktor powiedział, że wszystko wygląda w porządku, więc żeby bardzo się nie stresować, bo nie ma na razie podstaw :) I w końcu schodzę z prawie połowy leków i to taaakaaaa ulga!!!
    Piękny dzień <3!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 17:03

Chusy, iwwk, KarmeLoVe, Szczęśliwa Mamusia, Oleander lubią tę wiadomość

ckai9jcgk4swcbtv.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiesci dziewczyny : ) <3 Gratuluje udanych wizyt!

Zajączek :) lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane - ja też myślałam że zanikł mi śluz a na wizycie się okazało że jest, dużo tyle że wewnątrz :) nie ma co się martwić na zapas. Znowu z autopsji mogę powiedzieć że miałam masę objawów ciążowych przy pustym jaju, a potem jeszcze tydzień po zabiegu usunięcia. Wydaje mi się że tak naprawdę nie ma co się przywiązywać do objawów, spokój wewnętrzny i wiara że maleństwo da sobie radę jest moim zdaniem najważniejsze.

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Dziewczyny, cudownie czyta się dobre informacje, gratuluję! A ja jestem pełna obaw, objawów prawie nie mam, czasem brzuch zaboli, na dodatek wczoraj całkiem zanikł Mi śluz a było go naprawdę sporo, myślicie że to może coś złego znaczyć? Mam wizytę z luxmedu dopiero za 2 tygodnie, nie wiem jak to wytrzymam, łamie się czy nie iść sprawdzić gdzieś prywatnie
    Nic sie nie przejmuj , też latałam na dodatkowa wizyte , bo mi objawy zanikły. Słuz w pewnym momencie nie jest juz taki uciazliwy , jest go mniej , nie zalewa aż tak i to normalne -pytałam lekarza. Ból piersi u mnie już jest np tylko delikatnie po bokach. W 8t5d zniknely mi wszystkie objawy , zeby w 10 tygodniu wrócić razem z mdłościami.
    Jak się boisz, idz do lekarza, ale moim zdaniem nie ma co.
    Takie to jestesmy , ze wpisujemy w google i czytamy o tych najgorszych historiach jak to brak objawow oznaczał coś złego. Nie czytac ! a po drugie wbić sobie do głowy , że będzie dobrze , musi być :) spokojniej się zyje :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek :) wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Ja też po kolejnej wizycie! Maleństwo ma już 4.5 cm!!! I piękne rączki i nóżki :) I serduszko też pięknie bije!
    Po prostu szok, że tam w brzuchu tak sobie siedzi, to cały czas dla mnie takie nierealne :)
    Za dwa tygodnie prenatalne, ale Pan Doktor powiedział, że wszystko wygląda w porządku, więc żeby bardzo się nie stresować, bo nie ma na razie podstaw :) I w końcu schodzę z prawie połowy leków i to taaakaaaa ulga!!!
    Piękny dzień <3!
    Gratuluję, cudownie czyta się takie wiadomości :)! Co brałaś do tej pory? Moja ginka też już mi kazała zmniejszyć dupka, luteinę zupełnie odstawić i czekamy do 13/14tc żeby odstawić (prawdopodobnie) heparyne jeśli wszystko będzie nadal ok.

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLove - zgadzam się, przestać czytać i szukać w necie! Dlaczego my to sobie robimy, dziewczyny :)? Ja też przyznam że co jakiś czas zdarza mi się czegoś szukać w internecie i sprawdzać czy inne miały podobnie, często niestety trafiam na niemiłe historie a potem siedzę i rozkminiam.

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

c55fxzkrvmf1b5up.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ