X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Kciuki !!! Mocne!! Będzie dobrze!!
    A jak robisz te naleśniki ?? :)
    Mój mąż kiedyś sobie napakowal do zwyklego nalesnika sera żółtego, szynki i ketchupu, złożył w trójkąt i tak zapiekl na patelni - mega to było pyszne!

iwwk, chcebardzobycmama lubią tę wiadomość

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry87 wrote:
    Mój mąż kiedyś sobie napakowal do zwyklego nalesnika sera żółtego, szynki i ketchupu, złożył w trójkąt i tak zapiekl na patelni - mega to było pyszne!

Potwierdzam, super takie są :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja już też po prenatalnych - wszystko ok, wygląda na to, że póki co dziecko prawidłowo się rozwija i jest zdrowe :) Kolejna wizyta 14.11 :)

Oleander, iwwk, Ciasteczko77, Cherry87, Chusy, Angie1212, Szczęśliwa Mamusia, KarmeLoVe, Agata :), Milka1991 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Paula szacun za te szpilki ja bym się bała że gdzie s się w nich przewroce i wsiadł by mi kręgosłup od takich butow

Ja cale dorosle zycie na obcasach, nawet na porodowke w nich poszlam ;)

Ciasteczko77, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mumoftwo gratulację :) Świetnie wieści, oby tylko takie :)

mumoftwo lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 wrote:
    Czy Wam lekarze też od razu zalecają test Pappa? U mnie od razu wpisała i powiedziała że będę miała pewności 90% jak zrobię też ten test + USG
    Tak, jedno z drugim idzie w parze - pappa i usg prenatalne :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takiego mi smaka narobiłyście na te naleśniki z serem i szynką, że sobie na szybko zawinęłam ser w szynce, podsmażyłam i zajadam hahaha :D

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry87 wrote:
    Ommmm :) mniammmm...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Takiego mi smaka narobiłyście na te naleśniki z serem i szynką, że sobie na szybko zawinęłam ser w szynce, podsmażyłam i zajadam hahaha :D
    No aż poczułam głód co jest teraz rzadkością ;)

• Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Ja dzisiaj ze smakiem to tylko pomidory malinowe wsuwam :)

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkąd zjadłam te racuchy to co chwilę mam ochotę na różne rzeczy, straszny mam apetyt dziś :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam w planach spagetti wszystko kupiłam pojechałam do teściowej z synem na herbatę i obiad zjadłam u niej haha więc nie chciałam stać przy garach to mi się udało zaraz na zakupy do Kauflandu muszę się wybrać bo parę rzeczy fajnych jest w promocji :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska Trzymam mocno kciuki i za resztę dziewczyn także ;-) :-D.

Goldfinch26, mumoftwo Ale cudowne wieści ❤❤.

iwwk Ja też na wizytę czekam jak na zamiłowanie, wizyta dopiero 10 Listopada jejku to jeszcze tak dalekoo .

Ale macie smaki ja to jak byłam w ciąży z synkiem to uwaga śledzie zajadałam z czekoladą :-D :-D :-D :-D dziwne że w WC potem nie siedziałam.

Ja to nie nam jakoś szczególnych nie wiem upodobań smakowych wszystko normalnie jem ;-) .

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cudownie czyta się dobre informacje, gratuluję! A ja jestem pełna obaw, objawów prawie nie mam, czasem brzuch zaboli, na dodatek wczoraj całkiem zanikł Mi śluz a było go naprawdę sporo, myślicie że to może coś złego znaczyć? Mam wizytę z luxmedu dopiero za 2 tygodnie, nie wiem jak to wytrzymam, łamie się czy nie iść sprawdzić gdzieś prywatnie

gann3e3k0unlohxb.png

• Zajączek :) Ekspertka

Wysłany: 18 października 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Ja też po kolejnej wizycie! Maleństwo ma już 4.5 cm!!! I piękne rączki i nóżki :) I serduszko też pięknie bije!
    Po prostu szok, że tam w brzuchu tak sobie siedzi, to cały czas dla mnie takie nierealne :)
    Za dwa tygodnie prenatalne, ale Pan Doktor powiedział, że wszystko wygląda w porządku, więc żeby bardzo się nie stresować, bo nie ma na razie podstaw :) I w końcu schodzę z prawie połowy leków i to taaakaaaa ulga!!!
    Piękny dzień <3!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 17:03

Chusy, iwwk, KarmeLoVe, Szczęśliwa Mamusia, Oleander lubią tę wiadomość

ckai9jcgk4swcbtv.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiesci dziewczyny : ) <3 Gratuluje udanych wizyt!

Zajączek :) lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane - ja też myślałam że zanikł mi śluz a na wizycie się okazało że jest, dużo tyle że wewnątrz :) nie ma co się martwić na zapas. Znowu z autopsji mogę powiedzieć że miałam masę objawów ciążowych przy pustym jaju, a potem jeszcze tydzień po zabiegu usunięcia. Wydaje mi się że tak naprawdę nie ma co się przywiązywać do objawów, spokój wewnętrzny i wiara że maleństwo da sobie radę jest moim zdaniem najważniejsze.

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Dziewczyny, cudownie czyta się dobre informacje, gratuluję! A ja jestem pełna obaw, objawów prawie nie mam, czasem brzuch zaboli, na dodatek wczoraj całkiem zanikł Mi śluz a było go naprawdę sporo, myślicie że to może coś złego znaczyć? Mam wizytę z luxmedu dopiero za 2 tygodnie, nie wiem jak to wytrzymam, łamie się czy nie iść sprawdzić gdzieś prywatnie
    Nic sie nie przejmuj , też latałam na dodatkowa wizyte , bo mi objawy zanikły. Słuz w pewnym momencie nie jest juz taki uciazliwy , jest go mniej , nie zalewa aż tak i to normalne -pytałam lekarza. Ból piersi u mnie już jest np tylko delikatnie po bokach. W 8t5d zniknely mi wszystkie objawy , zeby w 10 tygodniu wrócić razem z mdłościami.
    Jak się boisz, idz do lekarza, ale moim zdaniem nie ma co.
    Takie to jestesmy , ze wpisujemy w google i czytamy o tych najgorszych historiach jak to brak objawow oznaczał coś złego. Nie czytac ! a po drugie wbić sobie do głowy , że będzie dobrze , musi być :) spokojniej się zyje :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek :) wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Ja też po kolejnej wizycie! Maleństwo ma już 4.5 cm!!! I piękne rączki i nóżki :) I serduszko też pięknie bije!
    Po prostu szok, że tam w brzuchu tak sobie siedzi, to cały czas dla mnie takie nierealne :)
    Za dwa tygodnie prenatalne, ale Pan Doktor powiedział, że wszystko wygląda w porządku, więc żeby bardzo się nie stresować, bo nie ma na razie podstaw :) I w końcu schodzę z prawie połowy leków i to taaakaaaa ulga!!!
    Piękny dzień <3!
    Gratuluję, cudownie czyta się takie wiadomości :)! Co brałaś do tej pory? Moja ginka też już mi kazała zmniejszyć dupka, luteinę zupełnie odstawić i czekamy do 13/14tc żeby odstawić (prawdopodobnie) heparyne jeśli wszystko będzie nadal ok.

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLove - zgadzam się, przestać czytać i szukać w necie! Dlaczego my to sobie robimy, dziewczyny :)? Ja też przyznam że co jakiś czas zdarza mi się czegoś szukać w internecie i sprawdzać czy inne miały podobnie, często niestety trafiam na niemiłe historie a potem siedzę i rozkminiam.

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

c55fxzkrvmf1b5up.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ