Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ago91 to na pewno nie ruchy ja poczułam koło 20tc.
Chusy do dentysty. Może podpiluje czy cosik. Ja bylam z córką przy okazji swojej wizyty więc mamy zaliczona pierwszą wizyte
Zlecilam M kupno jakiegoś pysznego ciasta w cukierni. Ciekawe co przytarga.
U mnie dziś będzie się robić krem z dyni ze słonecznikiem i grzankamiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 14:54
-
MaMaMi83 wrote:Pytam bo mi sie nie udalo namowic ani immunologa ani gin na encorton mimo dodatniego ana 2 wysokoego antyTPO niedoczynnosci tarczycy, mutacji PAI 1 i chorob autoimmunologicznych w rodzinie. Jedynie Clexane wyprosilam.
Oooo, to bardzo dziwne, bo ja się bardzo opierałam ale po trzech konsultacjach - wszyscy twierdzili, że według najnowszych badań, niska dawka - nie jest szkodliwa dla dziecka a pomaga w zagnieżdżeniu i nie odrzuceniu zarodka - jako wrogie ciało - poprzez popapraną immunologię... Więc to dziwne, że nie chcieli Ci dać... Mnie musieli przekonywać -
Chusy tylko najlepiej poszukaj w internetach stomatologa zajmującego się też dziećmi.
Ja pierwsze ruchy czułam w 20tyg.ciąży z tym, że łożysko miałam na przedniej ścianie , a to opóźnia odczuwanie. W teorii już w skończonym 15tygodniu można czuć ruchy płodu
Co do badań prenatalnych w tym nipt- też robiłam je po to, żeby się uspokoić (po przejściach z pierwszej ciąży boję się wad), a w razie chorego dziecka odpowiednio przygotować się na jego przyjście.
Zaczęłam 2 trymestr i rzeczywiście czuję się lepiej, mam więcej energii. Sikać latam co najmiej 3 razy w nocy, nawet jak mało piję wieczorem. Natomiast pojawił się u mnie niepokojący objaw, którego nie miałam w poprzednich ciążach- od tygodnia boli mnie prawy nadgarstek, lekko mrowi i mam mniej siły w nim. Zdarzyło mi się upuścić monety na ziemię, a otwarcie butelki tą ręką stanowi problem Wiem, że to objawy zespołu cieśni nadgarstka, które mogą występować w ciąży, martwi mnie jednak, że u mnie pojawiły się tak wcześnie. I boję się, że będzie to się jeszcze nasilać- wtedy miałabym problem z codziennymi czynnościami, już teraz trudno mi trzymac synka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 15:36
-
nick nieaktualnyHej, u mnie dziś gulasz warzywny i naszło mmnie na kompot z dynii z goździkami i cynamonem mmm mam jeszcze jabłka i kusi mnie szarlotka hah wszystko jest ważniejsze od pisania inżynierki
dziś rano miałam okropne mdłości i wymioty, cały żołądek mi powywracalo ehh ale po tym incydencie już jest w miare i nawet jakoś mi siły witalne wróciły -
U mnie dzisiaj na obiadek pierogi z jagodami ze śmietaną. Tak mnie naszło że uruchomilam zapasy pierogowe na zimę
Dzisiaj mam takiego gloda obudziłam się o 7 na jedzenie chociaż mogłam pospać dłużej. Godzina 17 a ja dzisiaj tyle zjadłam że masakra. A już myślałam że ten wściekły apetyt mi minął. Jem a mnie ciągle ssie i ssie -
Po prenatalnych wszystko ok . Termin mam wcześniejszy wg USG 27 kwiecień. Dziecko wyluzowane chyba jak ojciec spało mimo wypitej coli z jedną ręką pod głową i nie chce współpracować :-D
Szczęśliwa Mamusia, skarb15, Pani Moł, Ciasteczko77, MaMaMi83, Milka1991, maderdin, Paula_071, Agata :), Cherry87, Chusy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyago91 wrote:W szpitalu na lubartowskiej leżałam Ale tylko dwa dni więc nic bardzo powiedzieć nie mogę. Ale chyba najlepiej jest rodzić w tym szpitalu w którym pracuje swój lekarz. Niestety mój nie pracuje w żadnym szpitalu. Poza tym ja jeszcze nie wiem czy długo będę tu mieszkać bo mój chłopak chce zmienić pracę i coś wspominał o Łodzi więc bardzo możliwe że jeszcze przed porodem się stąd wyprowadzimy to i lekarza zmienię.
Też nad tym dumam właśnie z początku byłam nastawiona właśnie na Jaczewskiego, a że tam miejsc nie było to przekierowali mnie na Lubartowską, tam na Jaczewskiego ponoć kiedyś był ścisły zakaz odwiedzin nie wiem jak jest teraz.
O to Was trochę poniesie aż do Łodzi. Ja wcześniej mieszkała w woj Mazowieckim i di męża mojego się przeprowadziłam. Nie zbadane są nasze ścieżki życia .
-
Witam
Mdłości nie daja za wygrana ale nie wymiotuje chociaż tyle .
We wtorek wizyta nie moge sie doczekac jak zobacze malenstwoago91, Chusy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA aha zjadła..szarlotkę z lodami i śmietaną o chyba zaraz pekne. No dziś powiem wam że jestem z siebie dumna posprzatalam cały dom zrobiłam pranie ogarnęłam zakupy upiekłam szarlotkę zrobiłam obiad A wmoedzy czasie opiekowałam się moim 2 latkiem . Nie wiem skąd tyle siły miałam ale pewnie przez miesiąc nic nie będę robić haha
-
cookiemonster wrote:Duzo zalezy od lekarza i sprzetu. Generalnie dobry specjalista wade serca powinien wykryć podczas badan prenatalnych. Ale wiadomo jal to jest...
Mama ginekolog twierdzi, ze wady serce wykrywa sie dopiero w usg polowkowym.
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Pantera wrote:Dlatego tak ważne i kluczowe jest usg w 12tyg i 20tyg na najnowszym sprzęcie, gdzie lekarz nie będzie robił pomiarów plamy na ekranie.
Serce można w 20tyg dobrze ocenić, zanim płuca się w pełni rozwiną.
W medicoverze i lux medzie mają też słaby sprzęt w pakiecie nawet Gold. Za ten najnowszy sprzęt to dodatkowo się płaci.
U mnie pomidorowa na obiadek
Ja mam abonament w Luxmedzie, dostalam podzlecenie do placowki ktora zrobi mi Pappa i usg na dobrym sprzecie. Fakt, w swoich gabinetach maja slabe usg.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyJa już raz wspominałam że w sumie w jednym tygodniu idę na 2 prenatalne u mojego lekarza aktualnego i u tego co chodziłam 7 lat ( ma najlepszy sprzęt i najnowszy w okolocy) i bardzo ubolewam że nie ma do niego terminów
Rejestrując się w sierpniu na 8.11 mnie zapisali masakra -
Jestem.po usg . Troszke wkurzona bo ta babka w rejestracji kazala mi przyjechac dzis na 11tc. Przeczuwalam ,ze za wczesnie. Malenstwo za male ,mam sis wstaaic za 2 tyg . Ale wiem ,ze zyje i ma sie dobrze . Oby bylo zdrowe..grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
nick nieaktualny
-
Paula_071 wrote:https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-w-i-trymestrze-usg-test-papp-a-nipt/
Mama ginekolog twierdzi, ze wady serce wykrywa sie dopiero w usg polowkowym.
Z ciekawostek, podobno niski poziom bialka pappa może świadczyć o problemach z hipotrofia u dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 20:48
-
A ja właśnie wracam z pogotowia, szkoda gadać, z silnym bólem żołądka, pleców i dosłownie skrętem jelit trafiłam. Wyniki z wątroby złe ale dostałam kroplówkę i jak się sytuacja powtórzy to będzie trzeba zostać na ginekologi. Ból powoli mija ale szału nie ma
Dzięki temu ale zrobione miałam usg, z maleństwem wszystko dobrze, chociaż tyle bo strasznie się stresowalam