Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy sie z rana .
Wy tez tak w nocy czesto stajecie na siku ?
Wlasnie biore sie za sprzatanie, pranie nastawione, sniadanie zrobione corcia nic nie ruszyla tylko sie bawi od 7 , nawet w dni wolne o tej wstaje jak do przedszkola .
Dzis na obiad na szybko schabowe , dawno nie bylo , jeszcze ryz z kurczakiem i z warzywami zostal a ja na nic nie mam smaka .
MeryJane i jak ?
Byl jakis temat na temat ruchow ja w poprzednich 2 ciazach czulam gdzies ok w 15 tcWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 08:47
-
Hej dziewczyny,
Jestem już po prenatalnych. USG wyszło dobrze, Maleństwo ma 5cm, termin znowu wcześniejszy niż z mmiesiączki -5.05 Mamy kość nosową, przezierność w normie, serduszko ok, żołądek jest, pęcherz obecny, obie rączki, obie nóżki. Maleństwo jak zwykle szalało i wydawało nam się, że sssie palce Czekamy na wynik testu pappa.
Nie nadrobię wszystkich wpisów z wakacji. Wróciłam już, mdłości nie odpuszczają, ale na urlopie wymiotowałam tylko raz.
Dalej śpię po kilkanaście godzin... czy ktoś też tak ma?
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za następne!
Paula_071, ago91, NW, cookiemonster, Milka1991 lubią tę wiadomość
26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
14.09 - zarodek 5mm i bijące
5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, 170/min, niskie ryzyko wad
-
nick nieaktualnyMaryjane
To dobrze że finalnie jest okej żeby się tylko nie powtórzylo szpitale to nic fajnego.
Gratuluję udanych wizyt .
Ja dziś w sumie spałam o dziwo cała.noc o 6 rano.tylko do łazienki potem przez godzinę nie spałam i dopiero wstałam. Miłej soboty ! -
Ja wstaję w nocy dwa razy, czasem nawet raz. Ale za to budzę się koło 4 5 i już nie śpię. Dziś wyjątkowo spalam do 7.
Większość z was już po prenatalnych. Kto jeszcze czeka i się doczekać nie może jak ja ?Agata :) lubi tę wiadomość
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Ja dziś wstawalam chyba z 6 razy siku, za każdym za razem już jak zombie szłam do łazienki, pobudka też oczywiście w okolicach 4 rano. Na szczęście koło 5 jezzcze zasnęłam. W nocy tak mnie ssalo w zaladku, głód straszny a jadłam kolacje przed samym snem.
Ja mam prenatalne w środę 24.10. Czekam i czekam i w końcu się doczekam -
Witajcie dziewczyny! Mozna dołączyć do majowych mam? Termin 21 maj jestem w 10 tygodniu.
Pierwsze usg mialam w 7 tyg. Denerwowalam sie wtedy bardzo czy bedzie serduszko itp ponieważ zaledwie 3 miesiące wcześniej poronilam pusty pecherzyk i jakiś taki strach ciagle mi towarzyszy...
Na szczęście zarodek jest i bijące serduszko. Następne usg mam w 12 tygodniu i nie mogę się doczekać jesli wszystko bedzie dobrze to zacznę powiadamiac szefowa, rodzicow itp. Do tej pory wie tylko mąż i najlepsza przyjaciółka. Chyba jestem przewrazliwiona i ciagle sie boje ze jeszcze cos sie wydarzy dlatego nie chce sie za bardzo jeszcze chwalić... A wiecie po 12 tygodniu bede miała jakby większość pewność?
Co do objawów mdlilo mnie trochę miedzy 7-10 tygodniem. Od kilku dni jest juz ok. Jedynie kawy nie pije, a wcześniej potrafiłam 4 dziennie no i na kurczaka straciłam chęć. Kanapki tez jem z samym pomidorkiem i masłem. Piersi urosły ale nie bolą za bardzo, tylko przy dotyku lekko.
Tak wiec doczekać sie nie mogę usg w 12 tygodniu. A najbardziej prenatalnych, w którym tyg je mialyscie?ago91, Angie1212, skarb15, Paula_071, Milka1991, Pani Moł, Chusy lubią tę wiadomość
Ananana
-
Ananana wrote:Witajcie dziewczyny! Mozna dołączyć do majowych mam? Termin 21 maj jestem w 10 tygodniu.
Pierwsze usg mialam w 7 tyg. Denerwowalam sie wtedy bardzo czy bedzie serduszko itp ponieważ zaledwie 3 miesiące wcześniej poronilam pusty pecherzyk i jakiś taki strach ciagle mi towarzyszy...
Na szczęście zarodek jest i bijące serduszko. Następne usg mam w 12 tygodniu i nie mogę się doczekać jesli wszystko bedzie dobrze to zacznę powiadamiac szefowa, rodzicow itp. Do tej pory wie tylko mąż i najlepsza przyjaciółka. Chyba jestem przewrazliwiona i ciagle sie boje ze jeszcze cos sie wydarzy dlatego nie chce sie za bardzo jeszcze chwalić... A wiecie po 12 tygodniu bede miała jakby większość pewność?
Co do objawów mdlilo mnie trochę miedzy 7-10 tygodniem. Od kilku dni jest juz ok. Jedynie kawy nie pije, a wcześniej potrafiłam 4 dziennie no i na kurczaka straciłam chęć. Kanapki tez jem z samym pomidorkiem i masłem. Piersi urosły ale nie bolą za bardzo, tylko przy dotyku lekko.
Tak wiec doczekać sie nie mogę usg w 12 tygodniu. A najbardziej prenatalnych, w którym tyg je mialyscie?
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualny
-
Ciasteczko ja nie miałam żadnych zaleceń Ale nasze Maleństwo jest bardzo aktywne. Dobrze, żeby się ruszało, bo łatwiej wtedy zobaczyć wszystko. Jak będzie leżało i sobie zasłoni drugą rączkę albo nóżkę to trudniej będzie ocenić26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
-
ago91 wrote:Ja jak się obudzę w nocy też mi się jeść chce ale ja nie mogę jeść bo rano muszę brać leki na pusty żołądek więc ostatni posiłek koło 23 najpóźniej.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyago91 wrote:Ja wstaję w nocy dwa razy, czasem nawet raz. Ale za to budzę się koło 4 5 i już nie śpię. Dziś wyjątkowo spalam do 7.
Większość z was już po prenatalnych. Kto jeszcze czeka i się doczekać nie może jak ja ?
Ja czekam na prenatalne ale.dopiero mam 5.11ago91 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:A przed pappa trzeba byc na czczo? Bo pappa mi pobierają przed usg
To sobie wtedy colę strzelę a dużo przed wypić ?26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm