Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też macie zawroty głowy ? Skąd mi się to wszystko bierze od wczoraj mi dokuczaja :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ciasteczko od skoncoznego 13 tygodnia ciąży czyli jak kalendarz pokaże Ci 14 tc(13+0)
    Cholerka bo nie mam innych witamin i już chciałam brać Duo... a to zaszkodzi mi czy co ? :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari, ja czasem też mam. Pocieszam się, że to dobry znak, te wszystkie okropne dolegliwości.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Cholerka bo nie mam innych witamin i już chciałam brać Duo... a to zaszkodzi mi czy co ? :)

Tak patrze, ze te tabsy maja bardzo fajny skład. Muszę zmienić swoje na inne wiec zmieniam na te. Czy coś jeszcze do nich bierzecie ?

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Tak patrze, ze te tabsy maja bardzo fajny skład. Muszę zmienić swoje na inne wiec zmieniam na te. Czy coś jeszcze do nich bierzecie ?
    Magnez :) i 1000 D dodatkowo, bo ciagle mam za nisko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:

Ciasteczko jak już skończyły ci się 1 możesz śmiało zaczac brać 2 w takim przypadku nic się nie stanie ani tobie ani dziecku

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwwk

No dzięki chociaż mnie pocieszylas bo już myślę sobie że 3 ciąża A ja pytania zadaje jak bym Raczkowala dopiero i to potwierdza teorię że każda ciąża jest inna :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ciasteczko jak już skończyły ci się 1 możesz śmiało zaczac brać 2 w takim przypadku nic się nie stanie ani tobie ani dziecku
    Chyba Jo - de facto wszystko brałam już dotychczas (łykam 500DHA od początku) tylko dawka większa żelaza jest... fajny ma skład.

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane super info. Trzymam nadal kciuki za was!

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ja dziś zwymiotowałam żółcią i tabletka duphaston :( w łożku ... nawet nie zdążyłam wstać :( masakra nooo ... kiedy to przejdzie ??? :(

Ja w pierwszej ciazy wymiotowalam do 20 tygodnia, schudlam sporo, dopiero w 21 tygodniu osiagnelam wage sprzed ciazy. Teraz mam -2kg.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja w pierwszej ciazy wymiotowalam do 20 tygodnia, schudlam sporo, dopiero w 21 tygodniu osiagnelam wage sprzed ciazy. Teraz mam -2kg.
    Sorki - polubiłam :(
    No masakra ... ja mam już minus 8 -9 kg od początku procedury .. tłuszcz maleje a rośnie masa mięśniowa (młody??)
    Mega dużo wody mam... No i oby odstawić proga - wtedy mi zejdzie ... progesteron powoduje to zatrzymanie wody i te syfy co mam na buzi :( teraz biorę polowe dawki - 300 mg luteiny i 3x duphaston... a i tak sporo, nie ?
    Lekarz mówił ze to dzidzi nie zaszkodzi a ze względu na plamienia mam schodzić powoli

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja waze 52 kg, 9kg raczej nie schudne. Biore 50mg luteiny i 3 razy dziennie Duphaston. Skore mam gladka. Woda tez mi sie nie zatrzymuje.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja waze 52 kg, 9kg raczej nie schudne. Biore 50mg luteiny i 3 razy dziennie Duphaston. Skore mam gladka. Woda tez mi sie nie zatrzymuje.
    Zazdroszczę Ci... u mnie jeszcze przed ciąża jak zaczęłam brać proga - booommm- woda i syfy :( na moją wagę nie patrz - ja jestem mega pulpet :)

• didi123 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Biedronce - 50% na tekstylia, kupiłam poduszkę dla kobiet w ciąży za 30 zł, bawełniany rożek za 15 zł i inne pierdoły.

Nowa0289, ago91 lubią tę wiadomość

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • Nowa0289 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ja dziś zwymiotowałam żółcią i tabletka duphaston :( w łożku ... nawet nie zdążyłam wstać :( masakra nooo ... kiedy to przejdzie ??? :(
    Dziewczyny u mnie też mdłości ze zdwojoną siłą... wczoraj wymiotowałam nawet wodą. Nie mam zupełnie apetytu... momentami mambyłem wrażenie, że zwariuję.

W czwartek zaczęłam też delikatnie plamić :( dosłownie odrobinę ciemniejszy śluz, ale jednak i dostałam zalecenie leżenia, a we wtorek wizyta. Trzymajcie kciuki, żeby z dzidzią było wszystko ok.

26.08 - pozytywny test
    27.08 - bhcg 252
    30.08 - bhcg 1053
    31.08 - pęcherzyk 2mm
    14.09 - zarodek 5mm i bijące <3
    5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, <3 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
    19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, <3 170/min, niskie ryzyko wad
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robicie dziś obiad czy weekend macie luz ?Ja dla męża i dzieciaków usmazylam naleśniki ma 2 danie A na drugie danie do teściowej bo mąż ojcu pomaga futrynw w garażu wstawiać to korzystam z okazji. Naprawdę powiem wam że.mam.tala.twsciowa że nawet na moje zachcianki domowe paczki mi robi. Mega mi pomaga i traktuje mnie jak Corke. Przykre ale.jwst lepszą jak moja matka którą i teresuja tylko pieniądze i firma... jak jej powiedziałam że będziemy mieć 3 dziecko.to ona do mnie z tekstem że myślała że się zabezpieczamy.... ręce i cycki opadają.

A u was jak relacje tesciowa-matka??

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam teściowej :) bo nie mam męża :)
    a matka- kariera i nie myśli o wnuku... więc u mnie motto „radź sobie sama”.
    A naleśniki z czym masz (mniam....)?

• didi123 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dzisiaj delikatne mdłości, ale i tak jest lepiej jak było. Ja w weekend nic nie robię, bo mąż wraca z trasy i wszystko ogarnia, a mi każe leżeć i odpoczywać <3
    Samari moja mama też się nie ucieszyła, ale wiedziałam, że tak będzie. Ona od samego ślubu mi powtarzała, czy aby na pewno chcę dziecko w tak późnym wieku. Sama urodziła mnie przed 40 i do dziś wspomina jak jej było ciężko już w tym wieku. Pomóc pomoże, ale nie pochwala. Jej zdaniem powinniśmy się skupić na sobie i dorobić się jak najwięcej, a potem żyć spokojnie. Ale to nasze życie, zrobimy jak chcemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 13:16

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mi gada „chciałaś dziecko to teraz masz”... smutne co... pierwsze dziecko, jestem stara jak dinozaur a ona tak mnie wspiera ... nigdy nie chciała być babcia :( u nas nie było już szans na odkładanie decyzji (niskie amh) a i tak już musieliśmy IVF .. więc swoją karierę zawiesiłam i teraz przerwa na dziecko :)

• ago91 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jem bardzo dużo jak na mnie jem o wiele więcej niż przed ciąza i waga mi stoi w miejscu. :( na początku ciąży tylko przyszło mi 2.5 kg Ale to pewnie była woda bo koło 7 tyg znów zeszło. Trochę mnie to martwi :( mama mówi weź ty dziecko jedź więcej bo jesteś za chuda na ciążę jak ja ciągle jem i nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 13:37

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ