X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też macie zawroty głowy ? Skąd mi się to wszystko bierze od wczoraj mi dokuczaja :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ciasteczko od skoncoznego 13 tygodnia ciąży czyli jak kalendarz pokaże Ci 14 tc(13+0)
    Cholerka bo nie mam innych witamin i już chciałam brać Duo... a to zaszkodzi mi czy co ? :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari, ja czasem też mam. Pocieszam się, że to dobry znak, te wszystkie okropne dolegliwości.

Samari lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Cholerka bo nie mam innych witamin i już chciałam brać Duo... a to zaszkodzi mi czy co ? :)

Tak patrze, ze te tabsy maja bardzo fajny skład. Muszę zmienić swoje na inne wiec zmieniam na te. Czy coś jeszcze do nich bierzecie ?

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Tak patrze, ze te tabsy maja bardzo fajny skład. Muszę zmienić swoje na inne wiec zmieniam na te. Czy coś jeszcze do nich bierzecie ?
    Magnez :) i 1000 D dodatkowo, bo ciagle mam za nisko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:

Ciasteczko jak już skończyły ci się 1 możesz śmiało zaczac brać 2 w takim przypadku nic się nie stanie ani tobie ani dziecku

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwwk

No dzięki chociaż mnie pocieszylas bo już myślę sobie że 3 ciąża A ja pytania zadaje jak bym Raczkowala dopiero i to potwierdza teorię że każda ciąża jest inna :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ciasteczko jak już skończyły ci się 1 możesz śmiało zaczac brać 2 w takim przypadku nic się nie stanie ani tobie ani dziecku
    Chyba Jo - de facto wszystko brałam już dotychczas (łykam 500DHA od początku) tylko dawka większa żelaza jest... fajny ma skład.

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane super info. Trzymam nadal kciuki za was!

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ja dziś zwymiotowałam żółcią i tabletka duphaston :( w łożku ... nawet nie zdążyłam wstać :( masakra nooo ... kiedy to przejdzie ??? :(

Ja w pierwszej ciazy wymiotowalam do 20 tygodnia, schudlam sporo, dopiero w 21 tygodniu osiagnelam wage sprzed ciazy. Teraz mam -2kg.

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja w pierwszej ciazy wymiotowalam do 20 tygodnia, schudlam sporo, dopiero w 21 tygodniu osiagnelam wage sprzed ciazy. Teraz mam -2kg.
    Sorki - polubiłam :(
    No masakra ... ja mam już minus 8 -9 kg od początku procedury .. tłuszcz maleje a rośnie masa mięśniowa (młody??)
    Mega dużo wody mam... No i oby odstawić proga - wtedy mi zejdzie ... progesteron powoduje to zatrzymanie wody i te syfy co mam na buzi :( teraz biorę polowe dawki - 300 mg luteiny i 3x duphaston... a i tak sporo, nie ?
    Lekarz mówił ze to dzidzi nie zaszkodzi a ze względu na plamienia mam schodzić powoli

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja waze 52 kg, 9kg raczej nie schudne. Biore 50mg luteiny i 3 razy dziennie Duphaston. Skore mam gladka. Woda tez mi sie nie zatrzymuje.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja waze 52 kg, 9kg raczej nie schudne. Biore 50mg luteiny i 3 razy dziennie Duphaston. Skore mam gladka. Woda tez mi sie nie zatrzymuje.
    Zazdroszczę Ci... u mnie jeszcze przed ciąża jak zaczęłam brać proga - booommm- woda i syfy :( na moją wagę nie patrz - ja jestem mega pulpet :)

• didi123 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Biedronce - 50% na tekstylia, kupiłam poduszkę dla kobiet w ciąży za 30 zł, bawełniany rożek za 15 zł i inne pierdoły.

Nowa0289, ago91 lubią tę wiadomość

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • Nowa0289 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ja dziś zwymiotowałam żółcią i tabletka duphaston :( w łożku ... nawet nie zdążyłam wstać :( masakra nooo ... kiedy to przejdzie ??? :(
    Dziewczyny u mnie też mdłości ze zdwojoną siłą... wczoraj wymiotowałam nawet wodą. Nie mam zupełnie apetytu... momentami mambyłem wrażenie, że zwariuję.

W czwartek zaczęłam też delikatnie plamić :( dosłownie odrobinę ciemniejszy śluz, ale jednak i dostałam zalecenie leżenia, a we wtorek wizyta. Trzymajcie kciuki, żeby z dzidzią było wszystko ok.

26.08 - pozytywny test
    27.08 - bhcg 252
    30.08 - bhcg 1053
    31.08 - pęcherzyk 2mm
    14.09 - zarodek 5mm i bijące <3
    5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, <3 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
    19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, <3 170/min, niskie ryzyko wad
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robicie dziś obiad czy weekend macie luz ?Ja dla męża i dzieciaków usmazylam naleśniki ma 2 danie A na drugie danie do teściowej bo mąż ojcu pomaga futrynw w garażu wstawiać to korzystam z okazji. Naprawdę powiem wam że.mam.tala.twsciowa że nawet na moje zachcianki domowe paczki mi robi. Mega mi pomaga i traktuje mnie jak Corke. Przykre ale.jwst lepszą jak moja matka którą i teresuja tylko pieniądze i firma... jak jej powiedziałam że będziemy mieć 3 dziecko.to ona do mnie z tekstem że myślała że się zabezpieczamy.... ręce i cycki opadają.

A u was jak relacje tesciowa-matka??

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam teściowej :) bo nie mam męża :)
    a matka- kariera i nie myśli o wnuku... więc u mnie motto „radź sobie sama”.
    A naleśniki z czym masz (mniam....)?

• didi123 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dzisiaj delikatne mdłości, ale i tak jest lepiej jak było. Ja w weekend nic nie robię, bo mąż wraca z trasy i wszystko ogarnia, a mi każe leżeć i odpoczywać <3
    Samari moja mama też się nie ucieszyła, ale wiedziałam, że tak będzie. Ona od samego ślubu mi powtarzała, czy aby na pewno chcę dziecko w tak późnym wieku. Sama urodziła mnie przed 40 i do dziś wspomina jak jej było ciężko już w tym wieku. Pomóc pomoże, ale nie pochwala. Jej zdaniem powinniśmy się skupić na sobie i dorobić się jak najwięcej, a potem żyć spokojnie. Ale to nasze życie, zrobimy jak chcemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 13:16

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mi gada „chciałaś dziecko to teraz masz”... smutne co... pierwsze dziecko, jestem stara jak dinozaur a ona tak mnie wspiera ... nigdy nie chciała być babcia :( u nas nie było już szans na odkładanie decyzji (niskie amh) a i tak już musieliśmy IVF .. więc swoją karierę zawiesiłam i teraz przerwa na dziecko :)

• ago91 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jem bardzo dużo jak na mnie jem o wiele więcej niż przed ciąza i waga mi stoi w miejscu. :( na początku ciąży tylko przyszło mi 2.5 kg Ale to pewnie była woda bo koło 7 tyg znów zeszło. Trochę mnie to martwi :( mama mówi weź ty dziecko jedź więcej bo jesteś za chuda na ciążę jak ja ciągle jem i nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 13:37

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ