Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wam powiem że przed ciąża rano piłam kawe i paliłam dwie fajki wtedy też miałam rewolucję i było codziennie spoko. Tetaz kawę pije okazjonalnie, bo bez fajki ... Przestała mi nawet aż tak smakować. Mam ochotę tylko raz na jakiś czas na prawdziwe latte i zbieramy się do kupienia prawdziwego ekspresu cisnienipwego.
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
iwwk wrote:Do filiżanki, kubka, wsyp 3 łyżeczki siemienia, troszkę wody mineralnej, a potem wrzątek dolej. Przykryj czymś i odczekaj ok 30-40 minut. Zrobi się z tego papka i kisiel. Ja takie zjadam wszystko, w sumie dawno nie jadłam, ale zacznę znów. Można też gotować wtedy szybciej się kisiel robi, ale utlenia się też dużo cennych substancji odżywczysz, dlatego ja wolę ta pierwsza metodę.
Będę testować
Urodzony 3.05.2019 ❤️
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
Karmelove jeszcze śliwki fajnie działają. Ja przed ciąża miałam permanentne zaparcia, a ostatnio codziennie mam wizyty w łazience i czuję, że jelita pracują, najpierw się stresowalam, że może coś z macica i bałam się o ciaze, ale teraz już wiem, że to są ewidentnie jelita.
Ja dzisiaj widziałam się z koleżanką i zamówilysmy meksykańska quesadilla myślałam, że będzie lepiej przyprawione, wzięlysmy średnio ostre, a takie jałowe było :p
-
nick nieaktualnyMi na zaparcia pomaga zwykła naturalna maślanka tak że 2 szkl wypije to moment pędzę albo jabłka też dobrze działają.
Ciasteczko
No cóż chyba już orzywyklam że ona taka jest i już nie smuci mnie to tak jak kiedyś mimo że jestem bardzo zawiedziona -
nick nieaktualny
-
Samari wrote:Mi na zaparcia pomaga zwykła naturalna maślanka tak że 2 szkl wypije to moment pędzę albo jabłka też dobrze działają.
Ciasteczko
No cóż chyba już orzywyklam że ona taka jest i już nie smuci mnie to tak jak kiedyś mimo że jestem bardzo zawiedzionaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 20:01
-
nick nieaktualny4me
Maślanka jest z mleka pateryzowanego A przy najmniej ta która ja kupuje. Przeczytaj sobie skład maślanki mrągowskiej.
A pozatym na sklepowych półkach chyba mało co albo prawie nic jest niepasteryzowane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 20:13
-
Właśnie wiele rzeczy jest nie pasteryzowane. Wszędzie jest napisane mleko w składzie. Nie ma go magicznego słowa pasteryzowane.
Urodzony 3.05.2019 ❤️
Dziewczyny co do siemienia lnianego zasada jest taka- jak sie ma zaparcia to sam ten kisiel absolutnie nie ziarenka bo one zatwardzają. Jesli ma sir rozwolnienie to wtedy ziarenka bez kisielu.
Stosuje od lat u córki. Zalecone od lekarza.
Kisiel z siemienia lnianego wysciela blony sluzowe przełyku żolądka i jelit ulatwiajac min."poślizg"
Sposob przygotowania:
Garnuszek 3/4 wody i lyzka siemienia lnianego (ziarenek a nie mielonego) zagotowac co chwile mieszajac i pozostswic na 30min pod przykryciem. Odcedzic przez sitko i pic sam kisiel.
Smak nooo coż szalu nie ma ale mozna dodac troszke soku malinowego.
Wazne jest tez regularnie pic ten kisiel. Poprawia tez kondycje wlosowWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 20:20
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarmeLoVe wrote:Właśnie wiele rzeczy jest nie pasteryzowane. Wszędzie jest napisane mleko w składzie. Nie ma go magicznego słowa pasteryzowane.
Zależy na jakim produkcie akurat na maślance.jest wyraźnie napisane maślanka.pasteeyzowana mleko pasteryzowane. Jak się czyta skład to się człowiek nienadzieje. A jak nie ma słowa pasteryzowane o nie mam.pewnosci biorę inny produkt. -
nick nieaktualny
-
KarmeLove - przeciw zaparciom polecam jeść dużo owoców, przynajmniej 3 porcje - banany, jablka, cytrusy itp no i probiotyk Lakcid Forte kapsułki - jedyny na rynku zarejestrowany jako LEK. pozostałe to suple, nikt ich nie bada i mogą mieć martwe bakterie. Zamiast na badania wydają kasę na reklamy... Bosacka robiła test - na 54 badane probiotyki tylko 4 miały żywe bakterie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 21:22
-
Dziewczyny!
A u mnie dzisiaj po badaniach moczu - bakterie I podwyższone PH - czyli coś się dzieje z pęcherzem... objawów jakiś specjalnych nie miałam - częściej siusiam ale to akurat typowe dla ciąży. Macie jakieś rady na to? Oczywiście zaczęłam brać mega dawki Wit. C bo chcę cholerstwo zwalczyć naturalnie...
MaryJane - trzymam kciuki! Wierzę, że wszystko będzie dobrze!
Co do mdłości to mi ustąpiły tak ok 10.5 tygodnia, więc teraz tylko najgorsze badania krwi - rano na czczo to prawie mdleję w zabiegowym tak mi się słabo robi... moja Kropka nie pozwala mi przeży kilku godzin bez jedzenia, nawet w nocy... no ale 2.5 kg na plusie po pierwszym trymestrze, choć podobno to zupełnie w normie?
Ja już od dzisiaj odstawiam luteinę dopochwową... tydzień temu odpadł estrofem... zostaje tylko steryd, Clexane i duphaston... mam nadzieję, że będzie dobrze!
Co do witamin, to ja biorę Pregna Plus, ale Pan Tabletka ma super zestawienie i następne witaminki to wybiorę wedle zaleceń 5/5 -
Kurcze dziewczyny u mnie powtorka z rozrywki, znowu krew rano i plamienia do wieczora, w koncu pojechalam z mezem ich meczyc na pogotowiu. I na szczescie wszystko jest nadal ok, a co najlepsze w calej tej sytuacji znam juz plec - bedzie chlopak
A czytalam waszego posta odnosnie wpisu na glownej o wizytach lekarskich. Dla mnie zaden problem, moge zapisywac, takze dajcie mi znac kto i kiedy w postach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 22:58
KarmeLoVe, ago91, KasiuniaH, Paula_071, maderdin, PatkaPP, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny co biorą clexane dzis zmiana czasu zmnieniacie godzine podania? Zastrzyk robilam codziennie o 6 rano po 12 h od acardu. Przy zmianie czasu wychodzi ze powinnam zrobic zastrzyk o 5 rano. Zmieniacie godzine podania? Kurde mam dylemat2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Samari wrote:4me
Maślanka jest z mleka pateryzowanego A przy najmniej ta która ja kupuje. Przeczytaj sobie skład maślanki mrągowskiej.
A pozatym na sklepowych półkach chyba mało co albo prawie nic jest niepasteryzowane.
Zawsze myslalam, ze musze sie wytrzegac serow plesniowych a tu okazuje sie, ze one akurat sa najczęściej "podrabiane" i sa w Pl z mleka pasteryzowanego
https://mamaginekolog.pl/zmienic-zyciu-kobieta-ciazy/Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 23:38