X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Dziewczyny co biorą clexane dzis zmiana czasu zmnieniacie godzine podania? Zastrzyk robilam codziennie o 6 rano po 12 h od acardu. Przy zmianie czasu wychodzi ze powinnam zrobic zastrzyk o 5 rano. Zmieniacie godzine podania? Kurde mam dylemat
    Ja biore neoparin (to lek o podobnym dzialaniu) i nie bede szaleć. Mysle, ze ta godzina nie zrobi az takie różnicy w ciągu 24h...z 2 tygodnie temu musialam wziac zatrzyk 3h pozniej i lekarz mi pozwolil

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja biore neoparin (to lek o podobnym dzialaniu) i nie bede szaleć. Mysle, ze ta godzina nie zrobi az takie różnicy w ciągu 24h...z 2 tygodnie temu musialam wziac zatrzyk 3h pozniej i lekarz mi pozwolil
    Neoparin to to samo co clexane. Ma takie samo dzialanie z tym ze neoparin jest tanszy o ok 30 zl ( mowie tu o platnosci 100%). Mialam neoparin i zmienilam na clexane bo po tamtym mialam straszne siniaki po prostu neoparin ma bardziej tępe igly. Po clexane mam tylko kropeczke od uklucia.
    4me nie wiem czy probowalas clexane jak dla mnie niebo a ziemia. Wole zaplacic wiecej.
    Roznica w cenie jest taka bo clexane jest bodajze francuskim lekiem a neoparin jego polskim zamiennikiem.

Dzieki za odpowiedz. Wezme o 5.30 mysle ze te 30 min jest bez znaczenia a juz jutro jak zawsze o 6.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy, ale to nie wiedzą z jakiego powodu masz krwawienia? Może otworzyla Ci się jakąś ranka po poprzednim porodzie?

Gratuluję chłopczyka :) Masz córeczkę, dobrze pamiętam? Będzie śliczna parka:)

Dziewczyny, tak czytam Wasze posty i czy któraś z Was nie ma prawie w ogóle mdłości ani wymiotow ? Ja tylko apetyt i ssanie ale poza tym prawie żadnych mdłości a wymiotow tym bardziej A wszedzie gdzie słyszę albo czytam to wszystkie zle sie czuja i gin mówią że to zdrowy objaw ciazy.

f2w3csqv689n39p9.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2018, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 - ja się przestawię z clexane o 30min ale nie wydaje mi się żeby ta 1h miała aż takie znaczenie. Kiedyś mi się zapomniało i wzięłam zastrzyk 2h później niż zwykle..

Goldfinch26 - zazdroszczę Ci! Ja codziennie prawie umieram tak mnie muli, żołądek ściska i wszystko podchodzi do gardła. Nie wymiotuję ale mdłości dają mi nieźle w kość..

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • onomatopeja Koleżanka

Wysłany: 28 października 2018, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj też czekam na zakończenie tych mdłości, znikają na dosłownie jeden dzień, żeby kolejnego dnia przybić że zdwojoną siłą ... :)

byle do drugiego trymestru!

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

Ja biorę te leki o tej samej porze. Może godzinka różnicy i nic mi nie jest

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore Neoparin miedzy 19-20, zostawiam godzine bez zmian. Ja za 30 ampulek Neoparin place 9zl? Tylko ja mam refundacje.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek :) wrote:
    Dziewczyny!
    A u mnie dzisiaj po badaniach moczu - bakterie :( I podwyższone PH - czyli coś się dzieje z pęcherzem... objawów jakiś specjalnych nie miałam - częściej siusiam ale to akurat typowe dla ciąży. Macie jakieś rady na to? Oczywiście zaczęłam brać mega dawki Wit. C bo chcę cholerstwo zwalczyć naturalnie...

Zrob posiew, jak bedzie duzo bakterii to moze bedzie trzeba antybiotyk. Pij duzo wody, witamina C, tabletki z zurawina i unikaj slodkiego.

Zajączek :) lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Neoparin to to samo co clexane. Ma takie samo dzialanie z tym ze neoparin jest tanszy o ok 30 zl ( mowie tu o platnosci 100%). Mialam neoparin i zmienilam na clexane bo po tamtym mialam straszne siniaki po prostu neoparin ma bardziej tępe igly. Po clexane mam tylko kropeczke od uklucia.
    4me nie wiem czy probowalas clexane jak dla mnie niebo a ziemia. Wole zaplacic wiecej.
    Roznica w cenie jest taka bo clexane jest bodajze francuskim lekiem a neoparin jego polskim zamiennikiem.

Dzieki za odpowiedz. Wezme o 5.30 mysle ze te 30 min jest bez znaczenia a juz jutro jak zawsze o 6.
    Mialam duze problemy z siniakami ale juz jakby minęły. Moze znalazlam przyczyne a moze to przypadek. Dwa najwieksze siniaki mialam gdy, raz zapielam po zastrzyku naprawde ciasne spodnie, drugi raz polala sie klej i nakleilam plaster-dosc ciasno zlapal skore... Mysle, ze to moglobyc to, bo nawet na ulotce jest napisane, ze nie wolno uciskac miejsca po zastrzyku. Teraz juz tez zostaja mi tylko kropeczki. Jesli jednak problem wróci to sprobuje z clexan. Dzięki

Slyszalam tez o teorii, ze siniaki sie robia po odstawieniu acardu. Fakt ja odstawilam akurat ale dużo dziewczyn w ogole nie bierze i ma siniaki wiec nie wiem czy to prawdziwa teoria ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch ja też nie mam mdłości ani wymiotow. Tylko ciągle jem bo ciągle jestem głodna. Masakra :/

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na początku zastrzykow było sporo krwi i siniaków, potem przeszło a teraz widzę że znowu siniaki mi się zaczynają robić... A biorę już dobrych kilka tygodni.

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja biore Neoparin miedzy 19-20, zostawiam godzine bez zmian. Ja za 30 ampulek Neoparin place 9zl? Tylko ja mam refundacje.
    Ooo jestes pierwsza osoba, o ktorej slysze, zeby brala ten lek wieczorem. Lekqrz Ci tak zalecil?

Mnie w ogole dobijaja te poranne leki. Codziennie wstaje do pracy o 5.45 wiec musze od razu wziac letrox, pozniej steryd i neoparin. I tak w weekend marze aby sie wyspac a tu kuzwa powinnam znow wstac o 5.45, zeby wziac głupie hormony :/ i juz po spaniu. W dzien drzemka to luksus bo z jednym dzieckiem i naszym szlajaniem sie to ciężko to odespac :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 07:23

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 ja od 9/10 tyg też nie mam mdłości i czuję się świetnie :)

Hej kochane <3
    Z racji dłuższej nocy standardowo wstałam wcześniej hehehe :D a w nocy kilkanaście rejsów na sikanie.
    U mnie ostatnio dotkliwe rozciąganie, rozpychanie w dole i ciągnięcia w pachwinach, mała rośnie jak na drożdżach :) i chyba zaczynam przybierać na wadze. A brzuszek wyraźnie rośnie.

Wczoraj miałam wene kuchenna, zrobiłam biszkopt z makiem, fasolowa i cudowny bigos mniam. Ciąża służy gotowaniu. Wszystko wdymajace, powinnam nie jeść ale chęć była nie do pokonania. Przynajmniej narzeczony skorzysta z większości :D

Ale jak kręgosłup mi wysiadł potem... Jednak w ciąży sił stanowczo mniej niż kiedyś.

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jakie cie smaki naszly :D Ja dzisiaj sie obudzilam w pelni sil i nawet bez mdlosci szczegolnych (czyzby upragniony drugi trymestr i naplyw sil? *.*)

Dziewczyny od kiedy sie w koncu zaczyna II trymestr od 12 czy 13 tygodnia?

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 ja od początku ciąży nie mam żadnych objawów. Poza spaniem i dużym apetytem w ogóle nie czuje się, że jestem w ciąży. To jest moja trzecia ciąża i naprawdę czuje się w niej najlepiej. Chociaż w żadnej nie miałam mdłości ani takich typowo stereotypowych boleści ciążowych.

Chudy nie zazdroszcze tych plamien :/ Gratuluje synka!

Chusy lubi tę wiadomość

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie dziś dramat ... dopadł mnie ból gardła w dodatku głowa mi pęka. Pół nocy nie spałam bo mój syn dostał taki kaszel i katar że co chwila ho napinalo na wymioty od 2 wnocy nie śpię :( ehh jak tak dalej będzie jutro z nim idę do lekarza.

A z dobrych wieści to coraz bliżej wizyta bo został tydzień :) nie mogę się doczekac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 08:45

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ooo jestes pierwsza osoba, o ktorej slysze, zeby brala ten lek wieczorem. Lekqrz Ci tak zalecil?

Mnie w ogole dobijaja te poranne leki. Codziennie wstaje do pracy o 5.45 wiec musze od razu wziac letrox, pozniej steryd i neoparin. I tak w weekend marze aby sie wyspac a tu kuzwa powinnam znow wstac o 5.45, zeby wziac głupie hormony :/ i juz po spaniu. W dzien drzemka to luksus bo z jednym dzieckiem i naszym szlajaniem sie to ciężko to odespac :/

Ja biore wieczorem, bo wieczorem dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy. Ginekolog i hematolog powiedzieli mi, ze to nie ma znaczenia, bo lek dziala 24h.

4me lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdłości ... :( a mówią, że w 12 tyg już przechodzą ... hehehe... to dalej czekam cierpliwie i guzik póki co.
    Chusy, współczuje plamień. U mnie już ponad tydzień bez !!!
    Co do godz brania leków ja też mam dosyć...
    Straszny dziś niepokój czuję, jakieś nerwy - nie wiem dlaczego? Taki wewnętrzny lęk.. i to paskudne ściskanie żołądka wtedy...

• Chusy Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko to super ze ci ustaly, czytalam wlasnie ze plamienia ustepuja w II trymestrze, wiec mysle ze juz tak zostanie do konca ciazy u ciebie : )

Nie denerwuj sie to wszystko hormony daja takie odczucia, napewno wszystko jest ok : )

Dziewczyny to co z tymi wizytami? Robic liste?

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadło mi 2kg w ciągu dwóch dni. Także teraz waga względem tej sprzed ciąży -2 ;) Pewnie to sama woda i szybko wróci. Dzisiaj narazie jest dobrze, chociaż jestem strasznie słaba, dzięki za słowa wsparcia ;*
    Ja mam jeszcze kilka tabletek Prenatal uno, jak się skończy to kupię Prenatal Duo. A jeśli chodzi o zaparcia to mi zawsze pomaga wypicie dużej ilości wody

‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ