Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Karmelove a to dziwne bo mój lekarz liczy inaczej. Byłam na wizycie w 6t5d i gin mi wpisał w kartę 7tc a znowu jak urodziłam w 37t1d to na wypisie mam wpisane poród w 36tc. Już w ogóle z dupy :p co kraj to obyczaj
Oleander jak się cwiczy to ma się mocniejsze mięśnie i wtedy faktycznie nie jest tak łatwo brzuchowi rosnąć. Ja tez cwiczylam brzuch przed 1 ciaza i długo nie rósł. Po porodzie znów zaczęłam ćwiczyć i teraz też brzuch jest w świetnej formieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 11:04
-
U mnie w 1 ciazy bylo widac dopiero w 5 miesiacu ze jestem w ciazy. Teraz tez nie bardzo widac no chyba ze mam wzdety to wtedy jest "pilka" ale widze po bliźnie po cieciu ze cos zaczyna ruszac bo blizna jest mniejsza wiec tak jakbu skora sie naciagala. Narazie wchodze w rzeczy w ktorych do tej pory chodzilam wiec pewnie pierwsze zakupy za jaks miesiac.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyKarmelove
Jak mam zaczęty 12.tydzień to jestem w 13 tygodniu ciąży A nie w 12 bo 12 tydzień to jest skończone 11 tygodni plus kolejne dni zobacz sobie sama jak liczy ci belly i lekarze też tak liczą jak masz 12+2 to mówią że jesteś w 13 tygodniu. Tak mi w każdej ciąży liczyli to nie widz epwoodu żeby w tej było inaczejago91, MaMaMi83, Milka1991, Oleander, PatkaPP, Pani Moł, Cherry87 lubią tę wiadomość
-
A mi mój gin powiedział że 13 tydzień to już drugi trymestr. Ja liczę tak jak mam na suwaku Ale na kalendarzu tutaj na stronie też mam o tydzień do przodu czyli że teraz 13+6 czyli 14.
Co dziś na obiad ?
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualnyJa urodziłam syna 37+3 i na wpisie jest napisane. Noworodek płci męskiej urodzony w 38 tygodniu ciąży przez cesarskie cięcie. Więc i nas tak liczą i ja tak samo liczę.
Tak samo jak u nas cc robią tydzień szybciej i mówi że robią w 40 tygodniu czyli (39+0)ago91, Milka1991, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:
Masz sprawdzony przepis ? zdradzisz go pliz pliz ??
Ja tak mieszam składniki "na Oko" ale zawsze daje wodę i mleko pol na Pol mała szczypta cukru i soli i jedno jajko i make
Miksuję i sprawdzam czy nie jest za gęste powinno być takie polplynne wtedy wychodzą idealneWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 11:40
-
nick nieaktualnySamari wrote:Ja tak mieszam składniki "na Oko" ale zawsze daje wodę i mleko pol na Pol mała szczypta cukru i soli i jedno jajko i make
Miksuję i sprawdzam czy nie jest za gęste powinno być takie polplynne wtedy wychodzą idealne
Chyba zrobię ...mmmm -
Ja tez robie nalesniki na oko. Oprocz maki mleka mody jajka daje tez cukier waniliowy i doslownie na czubeczku łyżeczki proszek do pieczenia. Jak usmaze pierwszego skosztuje to juz wiem czy dodac troche maki bo ciasto za rzadkie czy odrobinke wody bo za geste2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Chusy - zaszalałaś, mniam...
Z kolei ja dziś rosołek + ziemniaczki i udka z piekarnika w przyprawach + surówka z kiszonej kapusty. A naleśniki mi mąż dziś na życzenie zrobił na śniadanie - Kochany
Goldfinch26 - mam dokładnie tak jak Ty, zero mdłości czy wymiotów, ale czasem uczucie głodu czy ssanie.
Parę dni temu miałam mistrza.. czekoladę zagryzałam ogórkiem kiszonym, pierwsza myśl o losie.. zaczęło się..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 12:24
Chusy, Oleander lubią tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
https://mamaginekolog.pl/czy-ciaza-trwa-9-miesiecy/
Ale mi narobiłas ochoty na te udka z piekarnika!
Wow!
PatkaPP lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
nick nieaktualny
-
Ja naleśniki lubię takie cieniutkie i wolę jak ciasto jest rzadsze wtedy ładnie się rozpływa po patelni. Pierwszy zawsze wychodzi najgorszy
Z tym liczeniem ciąży to widzę że naprawdę różnie i zależy od lekarza. Moja liczy 8t4d jako 8 tydzień. Ale widzę, że większość aplikacji liczy już jako 9 tydzień. Hehe sama również chętnie bym sobie dodawała i mówiła już że 11 tydzień, ale powiem Wam że e ciąży czas leci mi podwójnie szybko. Od wizyty czekam do następnej i to są takie moje punkty odniesienia teraz. Od wizyty do wizyty. Kolejna wizyta to prenatalne. Z jednej strony nie mogę się doczekać zobaczyć brzdąca małego, a z drugiej mam okropny lęk czy wszysyko dobrze, czy nie dowiem się czegoś złego. Po 15.11 chcemy pochwalić się całej rodzinie bo na razie mało osób wie -
U mnie dzisiaj rosołek Wczoraj na kolację mieliśmy zawijasy z ciasta francuskiego z indykiem i warzywami + sos czosnkowy i sałatka grecka. Pomimo że mdłości nie mam To nie ruszyłam tych zawijaskow, po prostu nie mogłam. Za to zjadłam większość sałatki greckiej i dzisiaj chyba też sobie zrobię. Tak mi smalowala
PatkaPP lubi tę wiadomość