X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja.ogolem właśnie wstałam przebudziłam1 się przed 5 jak mąż do pracy szedł. Idę teraz zjeść śniadanie i się ogarnąć i budzisz Core do przedszkola i ruszam po wyniki i do lekarza. Dam znać po wizycie. Trzymajcie kciuki :)

Kto dziś że mną wizytuje trzymam.mocno kciuki i czekam na same najlepsze wieści !

Chusy, Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukasy Samari : )

Dziewczyny te bole poodbrzusza, ciagniecia, klucia, to wszystko jest naprawde normalne. Macica sie powieksza z dnia nadzien, te wszystkie wiazadla sie rozciagaja wiec jasne ze musimy to jakos odczuc.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • onomatopeja Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Samari za odpowiedź, życzę powodzenia na usg :) ja dopiero po południu... ale mi się będzie dłużyło, daj znac jak u Ciebie!

co do ciągnięcia w pachwinie, to zupełnie normalne. Niebezpieczne są tylko skurcze, jak miałam skurcze to nie mogłam stać wyprostowana, zginały mnie w pół.. ból jest zupełnie inny. Więc bez obaw, jak ciągnie to dobry znak że Ci się wszystko rozciąga i robisz więcej miejsca dla nowego lokatora :)

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie te skurcze przepowiadajace byly bezbolesne, dopiero w naprawde zaawansowanej ciazy zaczelam je odczuwac silniej, tak ze mi zapieralo dech. Ale to dopiero kolo 35-6 tyg.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Wiem ze sa dziewczyny ktore biora slub w ciazy tak jak ja ,mam pytanie tylko ktore??

Ja bralam.w 6 msc ciazy ;)

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w labolatorium, weszłam bez kolejki ale jeden pan był przedemną, zapytał czy jestem w ciąży i mnie przepuścił :) także bardzo pozytywnie rozpoczęty dzień. Teraz czekam na wizytę o 10 :)

• Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę udanych wizyt dziewczyny!

Co do skurczów i bólu w podbrzuszu to normalne - wszystko rośnie by było miejsce dla maluszka. Mnie to też niepokoilo ale lekarz wyjaśnił że tak już jest, zwłaszcza kiedy kobieta jest szczupła i to jest pierwsza ciąża. Jak macie wątpliwości to pytajcie na usg swoich lekarzy. U mnie zawsze sprawdzana jest pochwa czy nie ma krwiaka, czy jest odpowiednio rozpulchnione, czy jest śluz itd.

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Samari, Oleander, PatkaPP lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu!
    Ja mam dziś wizytę ale koło 19...

Szczesliwa ledwo zywa, Oleander lubią tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • maderdin Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś wizytę o 17.30, już 4tyg.nie widziałam małej, nie mogę się doczekać! Kciuki za pozostałe wizyty!

Co do skurczy to ja w poprzedniej ciąży miałam bolesne skurcze dopiero po odpłynięciu wód, wcześniejsze skurcze nawet piszące się jako duże na KTG były dla mnie zupełnie niebolesne. Czułam wtedy tylko, że brzuch się "napina".
    Natomiast wszelkie ciągnięcia i kłucia były na porządku dziennym :)

f2w3ugpj5ir22vc2.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onomatopeja wrote:
    PatkaPP, masz usg prenatalne? ja też dzisiaj po południu :)

usg prenatalne miałam w zeszłym tygodniu, dziś wizyta kontrolna u mojego lekarza.
    Udanej wizyty :)

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :-) :-) :-).

Trzymam mocno kciuki za wszystkie wasze wizyty ;-) ❤ ja dopiero mam w tą Sobotę o 9.00 boże oszaleję do Soboty .

Weekend mi szybko minął w domu byliśmy gdzie w taka pogodę iść , jak byłam wczoraj na mszy świętej to nasze maleństwo cały czas mnie łaskotało i tak jest zawsze dzień w dzień muszę o tym ginowi wspomnieć ;-). Co do skurczy to ja ich nie czułam wcale raz gora z dwa na KTG zapisały się o ma Pani skurcz poczuła cos Pani a ja nic a nic nie poczułam dopiero jak odłączyli mi kroplówkę z oksy to zaczęła się jazda skurcze były już coraz intesywniejsze . Tak z wielką niecierpliwością czekam na tą moją wizytę jej prawie miesiąc czekałam mogę się założyć że kolejną wizytę będę mieć znów za miesiąc B-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 10:09

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie i uspokojenie :D
    U mnie to tak... No jakby mnie ktoś razil prądem, zaboli, ukłuję dosłownie jak przy jakimś spieciu, zapiecze , potrzyma chwilę i już.
    A kichać teraz też zaczęłam coś, to to dopiero boli, już po dwóch stronach.

Trzymam kciukasy za wizyty <3
    Co ile chodzicie do gin i na usg? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 10:07

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Pytanko do używajacych detektora - jak odróżniacie tętno dziecka od waszych przepływów?
    Mi raz wydawało się, że znalazłam tętno (u dołu brzucha po lewej), ale potem porównałam je z ruchami mojego brzucha i okazało sie to moimi przepływami po prostu.
    Myslę, ze nawet lekarze mają rózne zdanie co do odczytu tętna na wczesnym etapie. Jeden lekarz na takim dokładnym usg powoedział, ze nie zaleca sie słuchania, ale zarejestrował tętno i wykres na usg. Drugi lwkarz mniej dokładny (badanie 2 minutowe) uznał, że po prostu nie da się znaleźć i wpisał w opisie badania tętno wymyslone...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KameLoVe Ja chodzę co miesiąc i na każdej wizycie mam USG , za które nic nie płacę sama wizyta kosztuje 130 zł .

Pantera Ja jak używałam detektora to na prawdę ciężko było mi je znaleźć, jak miałam takie juz na koniec ciąży KTG to położne zawsze po lewej stronie tam gdzie podbrzusze od razu jak przyłożyły było słychać tętno dziecka może gina się zapytać gdzie łatwo znaleźć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 10:15

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Hej dziewczyny :)

Pytanko do używajacych detektora - jak odróżniacie tętno dziecka od waszych przepływów?
    Mi raz wydawało się, że znalazłam tętno (u dołu brzucha po lewej), ale potem porównałam je z ruchami mojego brzucha i okazało sie to moimi przepływami po prostu.
    Myslę, ze nawet lekarze mają rózne zdanie co do odczytu tętna na wczesnym etapie. Jeden lekarz na takim dokładnym usg powoedział, ze nie zaleca sie słuchania, ale zarejestrował tętno i wykres na usg. Drugi lwkarz mniej dokładny (badanie 2 minutowe) uznał, że po prostu nie da się znaleźć i wpisał w opisie badania tętno wymyslone...
    Przepływy szumia, masz pukanie wraz z szumem, serce to serce, słychać jak bije. W dodatku dużo szybciej niż Twoje tętno. U nas jest 155/160

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebardzobycmama a bralas cywliny czy koscielny? Ja mam w marcu cywilny w sumie to juz bedzie 7m i troche sie boje jak będzie z samopoczuciem i jakich bede rozmiarow☺

o148o7es5xrrd9s8.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarlam do domu. Ciezko bylo ale dalam rade. Choc glukoze piłam w toalecie bo tak mnie cofało. Nie pamietam jak smakuje zwykła glukoza ale ta cytrynowa mega drapie w gardle. Ochydztwo. Na czczo mialam 84.
    Reszte wynikow bede miala po poludniu

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie ostatnio zamieszanie, robimy remont kuchni, więc przenieslismy się na miesiąc do babci. Jutro wizyta trzymajcie kciuki, ja za Was wszystkie też trzymam:)

KarmeLoVe, Oleander, Chusy, Ciasteczko777, PatkaPP lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, dzidzia zdrowo rośnie i wszystko dobrze :) jedynie muszę ograniczyć słodycze bo glukoza na górnej granicy

Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, iwwk, Chusy, Paula_071, PatkaPP, maderdin lubią tę wiadomość

‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ