Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA ja.ogolem właśnie wstałam przebudziłam1 się przed 5 jak mąż do pracy szedł. Idę teraz zjeść śniadanie i się ogarnąć i budzisz Core do przedszkola i ruszam po wyniki i do lekarza. Dam znać po wizycie. Trzymajcie kciuki
Kto dziś że mną wizytuje trzymam.mocno kciuki i czekam na same najlepsze wieści !Chusy, Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Dzięki Samari za odpowiedź, życzę powodzenia na usg ja dopiero po południu... ale mi się będzie dłużyło, daj znac jak u Ciebie!
co do ciągnięcia w pachwinie, to zupełnie normalne. Niebezpieczne są tylko skurcze, jak miałam skurcze to nie mogłam stać wyprostowana, zginały mnie w pół.. ból jest zupełnie inny. Więc bez obaw, jak ciągnie to dobry znak że Ci się wszystko rozciąga i robisz więcej miejsca dla nowego lokatoraKarmeLoVe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Życzę udanych wizyt dziewczyny!
Co do skurczów i bólu w podbrzuszu to normalne - wszystko rośnie by było miejsce dla maluszka. Mnie to też niepokoilo ale lekarz wyjaśnił że tak już jest, zwłaszcza kiedy kobieta jest szczupła i to jest pierwsza ciąża. Jak macie wątpliwości to pytajcie na usg swoich lekarzy. U mnie zawsze sprawdzana jest pochwa czy nie ma krwiaka, czy jest odpowiednio rozpulchnione, czy jest śluz itd. -
Ja mam dziś wizytę o 17.30, już 4tyg.nie widziałam małej, nie mogę się doczekać! Kciuki za pozostałe wizyty!
Co do skurczy to ja w poprzedniej ciąży miałam bolesne skurcze dopiero po odpłynięciu wód, wcześniejsze skurcze nawet piszące się jako duże na KTG były dla mnie zupełnie niebolesne. Czułam wtedy tylko, że brzuch się "napina".
Natomiast wszelkie ciągnięcia i kłucia były na porządku dziennym -
nick nieaktualnyHej hej .
Trzymam mocno kciuki za wszystkie wasze wizyty ❤ ja dopiero mam w tą Sobotę o 9.00 boże oszaleję do Soboty .
Weekend mi szybko minął w domu byliśmy gdzie w taka pogodę iść , jak byłam wczoraj na mszy świętej to nasze maleństwo cały czas mnie łaskotało i tak jest zawsze dzień w dzień muszę o tym ginowi wspomnieć . Co do skurczy to ja ich nie czułam wcale raz gora z dwa na KTG zapisały się o ma Pani skurcz poczuła cos Pani a ja nic a nic nie poczułam dopiero jak odłączyli mi kroplówkę z oksy to zaczęła się jazda skurcze były już coraz intesywniejsze . Tak z wielką niecierpliwością czekam na tą moją wizytę jej prawie miesiąc czekałam mogę się założyć że kolejną wizytę będę mieć znów za miesiąc .Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 10:09
-
Dziękuję za wsparcie i uspokojenie
U mnie to tak... No jakby mnie ktoś razil prądem, zaboli, ukłuję dosłownie jak przy jakimś spieciu, zapiecze , potrzyma chwilę i już.
A kichać teraz też zaczęłam coś, to to dopiero boli, już po dwóch stronach.
Trzymam kciukasy za wizyty
Co ile chodzicie do gin i na usg?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 10:07
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
Hej dziewczyny
Pytanko do używajacych detektora - jak odróżniacie tętno dziecka od waszych przepływów?
Mi raz wydawało się, że znalazłam tętno (u dołu brzucha po lewej), ale potem porównałam je z ruchami mojego brzucha i okazało sie to moimi przepływami po prostu.
Myslę, ze nawet lekarze mają rózne zdanie co do odczytu tętna na wczesnym etapie. Jeden lekarz na takim dokładnym usg powoedział, ze nie zaleca sie słuchania, ale zarejestrował tętno i wykres na usg. Drugi lwkarz mniej dokładny (badanie 2 minutowe) uznał, że po prostu nie da się znaleźć i wpisał w opisie badania tętno wymyslone... -
nick nieaktualnyKameLoVe Ja chodzę co miesiąc i na każdej wizycie mam USG , za które nic nie płacę sama wizyta kosztuje 130 zł .
Pantera Ja jak używałam detektora to na prawdę ciężko było mi je znaleźć, jak miałam takie juz na koniec ciąży KTG to położne zawsze po lewej stronie tam gdzie podbrzusze od razu jak przyłożyły było słychać tętno dziecka może gina się zapytać gdzie łatwo znaleźć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 10:15
-
Pantera wrote:Hej dziewczyny
Pytanko do używajacych detektora - jak odróżniacie tętno dziecka od waszych przepływów?
Mi raz wydawało się, że znalazłam tętno (u dołu brzucha po lewej), ale potem porównałam je z ruchami mojego brzucha i okazało sie to moimi przepływami po prostu.
Myslę, ze nawet lekarze mają rózne zdanie co do odczytu tętna na wczesnym etapie. Jeden lekarz na takim dokładnym usg powoedział, ze nie zaleca sie słuchania, ale zarejestrował tętno i wykres na usg. Drugi lwkarz mniej dokładny (badanie 2 minutowe) uznał, że po prostu nie da się znaleźć i wpisał w opisie badania tętno wymyslone...
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
Dotarlam do domu. Ciezko bylo ale dalam rade. Choc glukoze piłam w toalecie bo tak mnie cofało. Nie pamietam jak smakuje zwykła glukoza ale ta cytrynowa mega drapie w gardle. Ochydztwo. Na czczo mialam 84.
Reszte wynikow bede miala po poludniu2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Hej dziewczyny, u mnie ostatnio zamieszanie, robimy remont kuchni, więc przenieslismy się na miesiąc do babci. Jutro wizyta trzymajcie kciuki, ja za Was wszystkie też trzymam:)
KarmeLoVe, Oleander, Chusy, Ciasteczko777, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny