X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty :)
    Ja mam jutro prenatalne.

PatkaPP lubi tę wiadomość

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Jestem po wizycie, dzidzia zdrowo rośnie i wszystko dobrze :) jedynie muszę ograniczyć słodycze bo glukoza na górnej granicy

Kiedy kolejna wizyta, może coś wspomniał o płci ;-) :-D.

Super wieści ❤.

Oleander lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee, o płci nic nie wspominał, wydaje mi się zresztą że ma stary sprzęt. Za tydzień w poniedziałek mam prenatalne i może wtedy się dowiemy :)
    Również trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja po wizycie i zakupach ;)

U nas wszystko okej dzidzia zdrowia i mega ruchliwa ledwo udało się zmierzyć ale przezirwrnosc Karkowa i pomiary okej. Szyjka długa zamknięta ;) ale super widok się wzeuszylam. O płci nic nie mówił ale sprzęt też tu nie jest powalający

Aaaa i słyszałam serduszko włączył na chwilę lekarz cudowne dla uszu ❤❤
    Chusy

Ta druga wizytę mam w piątek.9.11 bo dzwonili dziś potwierdzać źle w kalendarz zapisałam. No to pojde2 do mojego ginekologa który ma dobry sprzęt i zobaczę co powie ;) ale kamień z serca i ulga że wszystko okej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 11:23

Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, didi123, MaMaMi83, Alicja-33, Chusy, Paula_071, Ciasteczko777, PatkaPP, Goldfinch26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander To tak jak kiedyś w moim zamkniętym szpitalu, mają tam sprzęt z przed 30 lat i mój Pan gin swój przywozi sprzęt do badań USG .

Samari Super wieści, o to masz drugą wizytę tuż przede mną :-) ;-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 11:13

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na prenatalnych Gin powiedziała ze zakrawa jej na "pieronska dziewuche" normalnie widzialam jak skakala

Alicja-33, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa

Też masz w tym tygodniu ?:) super ja mam w piątek 9.11 na 10 rano ale u tego giną zawsze jest spóźnienie więc wcale nie liczę że wejdę o czasie hehe

Jeden stres za mną A jutro kolejny stres męża operacja bardzo się martwię :(

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomosci dziewczyny <3 Byle do konca takie udane wizyty!

Wrocila mi ochota na kawe, hurra, hurra! *tanczy*

Mdlosci tez juz nie daja o sobie znac chyba ze jestem bardzo glodna. Ale musze z tymi slodyczami przystopowac bo dramat..

Samari bedzie dobrze, trzymam kciuki!

Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Szczęśliwa

Też masz w tym tygodniu ?:) super ja mam w piątek 9.11 na 10 rano ale u tego giną zawsze jest spóźnienie więc wcale nie liczę że wejdę o czasie hehe

Jeden stres za mną A jutro kolejny stres męża operacja bardzo się martwię :(

Czy my czasem nie chodzimy do tego samego gina :-) ;-) u mojego Pana gina też jest zawsze opóźnienie B-). Wizytę mam 10 Listopada o 9.00 a na bank o tej nie wejdę ostatnio miałam na 10.50 i weszłam o 11.45.

Oby wszystko było dobrze , mój mąż też miał operację ale to było w Styczniu byłam przez tydzień sama z 4 dzieci, a miał mieć operacje w Marcu/Kwietniu w ubiegłym roku dobrze, że w tym roku miał tą operację gdyż nie wiem kto by przy dzieciach był i zawoził mnie do Lublina na KTG i na wizyty . Mój mąż czekał na tą operację 3 lata to operacja na NFZ taka normalna operacja jaką mój mąż przeszedł kosztuje 100 000 tyś :O :O :O :O :O w życiu byśmy nie uzbierali takiej sumy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 11:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje :) super !!
    Kciukasy za następne wizyty.

Samari - co to za operacja ? Rekonstrukcja których więzadeł ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko

On jest po.artroskopii A teraz będzie miał.rekonstrukcje i przeszczep więzadeł krzyżowych prawa noga

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w nagrodę za udaną wizytę kupiłam sobie siedzę bułki pasztet i ogórek kiszony mniam :D

PatkaPP, maderdin lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari bułeczka z pasztetem i pomidorem, ale bym jadła!

Samari lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa

A co to za operacje mąż miał że taka kosztowna ?

• Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera - serce maluszka bije zdecydowanie szybciej niż Twoje. Jak już znajdziesz to będziesz wiedziała że to TO :)

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po wizytach - cudowne wieści ❤️

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ciasteczko

On jest po.artroskopii A teraz będzie miał.rekonstrukcje i przeszczep więzadeł krzyżowych prawa noga
    Miałam rekonstrukcję i przeszczep własny - z rzepki - acl i mcl dwa więzadła w kolanie - operacja jedna trwała 3 h. ... ale ja miałam dwa rekonstruowane mam rozprute pół kolana ale mogę chodzić - pół roku wyjęte z życia (rehab). Jak mogę cos doradzić daj znać.
    Do oper miałam zewnatrzoponowe znieczulenie.
    Trzymam mocno kciuki- nie denerwuj sie- operacja sie na bank uda- ważna rehab po niej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Szczęśliwa

A co to za operacje mąż miał że taka kosztowna ?

Wszczepienie implantu ślimakowego to była jego druga operacja na 1 czekał aż 5 lat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Miałam rekonstrukcję i przeszczep własny - z rzepki - acl i mcl dwa więzadła w kolanie - operacja jedna trwała 3 h. ... ale ja miałam dwa rekonstruowane mam rozprute pół kolana ale mogę chodzić - pół roku wyjęte z życia (rehab). Jak mogę cos doradzić daj znać.
    Do oper miałam zewnatrzoponowe znieczulenie.
    Trzymam mocno kciuki- nie denerwuj sie- operacja sie na bank uda- ważna rehab po niej.

O ciasteczko super wiedzieć A w Gdańsku miałaś ? Bo on będzie miał w.wojskowym szpitalu mam nadzieję że dobrze lekarze tam.sa....
    On będzie miał.relonstrukcje acl
    No on właśnie będzie miał.przesczep własny z łydki bodajze mają pobrać więzadła i stamtąd przeszczepic no właśnie słyszałam że rekonwalescencja od 4.do.6 miesiący trwa

A zaraz po operacji musialas nosi ta orteze długa z regulacja kątów ?

O matko.az tak długo ? No to się tam.nalezalas on też będzie mieć zzo w kręgosłup od pasa w dół

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 12:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rehabilitację sama zalatwialas na własną rękę czy po operacji są jakieś szybsze terminy czy jedynie prywatnie ? Bo właściwie jestem.zielona co po takiej operacji mam mu w sumie załatwiać

‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ