Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po wizycie, wszystko super ale wspomniałam o bakteriach w moczu ze powtarzalam badanie i posiew robiłam i powiedział że muszę brać antybiotyk ale on nie ma recept i żebym szybko poszła do swojej lekarki... Mówi że mimo tego że nie mam objawów trzeba brać antybiotyk... Kupiłam zurawit i nie wiem co dalej... Boję się brać antybiotyków na tym etapie ciąży....
Chusy, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP lubią tę wiadomość
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
nick nieaktualnySzpital to był ex kolejowy obecnie wojewódzki - tam operował wtedy jeden z najlepszych ortopedów od kolan.
Tak - orteza taka z reguł katami- kupiona prv. Rehab też prv bo na NFZ to bym czekała eeee - min pół roku - a to trzeba od razu rehab (juz na drugi dzień zaczynasz rehab!!) i uczysz sie od nowa chodzić ... rehabilitowałam b intensywnie i dzieki temu udało sie a nikt nie dawał mi szans.. owszem kolano bede czuć zawsze i potrafi boleć, ale chodzę i biegam
Trzeba dużo cierpliwości. Ale zobaczysz - będzie wszystko dobrze !!!
Ja leżałam msc w domu, w szpitalu 3 dni.
Lekarz da Wam zalecenia po operacji - ja Ci podaje co ja miałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 12:53
-
Kruszynka91 wrote:Ja po wizycie, wszystko super ale wspomniałam o bakteriach w moczu ze powtarzalam badanie i posiew robiłam i powiedział że muszę brać antybiotyk ale on nie ma recept i żebym szybko poszła do swojej lekarki... Mówi że mimo tego że nie mam objawów trzeba brać antybiotyk... Kupiłam zurawit i nie wiem co dalej... Boję się brać antybiotyków na tym etapie ciąży....
A co wyszło na posiewie ? -
Mam wyniki krzywej i szczerze wam powiem ze nic z tego nie rozumiem.
Na czczo z glukometru wyszlo mi 84 a z żyły 5.77
Po gdzinie mam 8.38
Po dwoch godzinach 7.25
A w opisie pisze tak cukrzyca ciążowa -jezeli jeden z wyników uzyskanych w OGTT 75g jest nieprawidlowy:
Glikemia na czczo 5.1 -6.9 mmol/l (92-125mg/dl)
Po 1 godzinie >= 10.0 mmol/l (180mg/dl)
Po 2 godzinach >= 8.5- 11.0 mmol/l (153-199mg/dl)
Ktos moze mi to wytlumaczyc.
Najbardziej zaskoczyl mnie pierwszy wynik bo taka rozbierznosc? 84 a 5.77 czyli 104 po przeliczeniu?? Jak to mozliwe
Dodam ze do glukometru uzyta byla krew żylna2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Mam wyniki krzywej i szczerze wam powiem ze nic z tego nie rozumiem.
Po gdzinie mam 8.38
Po dwoch godzinach 7.25
A w opisie pisze tak cukrzyca ciążowa -jezeli jeden z wyników uzyskanych w OGTT 75g jest nieprawidlowy:
Najbardziej zaskoczyl mnie pierwszy wynik bo taka rozbierznosc? 84 a 5.77 czyli 104 po przeliczeniu?? Jak to mozliwe
Dodam ze do glukometru uzyta byla krew żylna
No i juz biegam do diabet i każdego dnia mierze cukier -
nick nieaktualnyCiasteczko777 wrote:Szpital to był ex kolejowy obecnie wojewódzki - tam operował wtedy jeden z najlepszych ortopedów od kolan.
Tak - orteza taka z reguł katami- kupiona prv. Rehab też prv bo na NFZ to bym czekała eeee - min pół roku - a to trzeba od razu rehab (juz na drugi dzień zaczynasz rehab!!) i uczysz sie od nowa chodzić ... rehabilitowałam b intensywnie i dzieki temu udało sie a nikt nie dawał mi szans.. owszem kolano bede czuć zawsze i potrafi boleć, ale chodzę i biegam
Trzeba dużo cierpliwości. Ale zobaczysz - będzie wszystko dobrze !!!
Ja leżałam msc w domu, w szpitalu 3 dni.
Lekarz da Wam zalecenia po operacji - ja Ci podaje co ja miałam.
No tutaj jutro.na 7 rano ma.przyjecie w szpitalu A następnego dnia już wypisują do domu.... Aż zdziwiona byłam że teraz to ekspresem wszędzie.a miałaś rehabilitację taka z rehabilotantwm czy to głównie ćwiczenia wg zaleceń w domu na początku ? Po.jakom czasie miałaś kontrolę u ortopedy? No my mamy ta przeze też już załatwiona bo męża kolega miał.2.lata temu ta sama.operwcje ale.wtedy robiło ja u nas na miejscu w szpitalu dopóki się nie zwolnił lekarz -
Ciasteczko777 wrote:Masz to samo co ja miałam wtedy - tylko na czczo z krwi łokciowej wyszło mi podwyższone, a reszta idealnie.
No i juz biegam do diabet i każdego dnia mierze cukier
Jeszcze diabetologa do tego towarzystwa mi brakowalo..... tylko ze nie rozumiem skoro na czczo z pierwszego pobrania wyszly 2 rozne wyniki one nawet nie są zbliżone. Wg glukometru wynik byl super a juz z analizy jest zly.....
2 tyg temu mialam lepszy wynik glukozy bo 5.37 niz teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 13:06
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnySamari wrote:No tutaj jutro.na 7 rano ma.przyjecie w szpitalu A następnego dnia już wypisują do domu.... Aż zdziwiona byłam że teraz to ekspresem wszędzie.a miałaś rehabilitację taka z rehabilotantwm czy to głównie ćwiczenia wg zaleceń w domu na początku ? Po.jakom czasie miałaś kontrolę u ortopedy? No my mamy ta przeze też już załatwiona bo męża kolega miał.2.lata temu ta sama.operwcje ale.wtedy robiło ja u nas na miejscu w szpitalu dopóki się nie zwolnił lekarz
Kontrola była chyba po msc albo pózniej nawet.
Trzymam mocno kciuki za Męża ! Nie denerwuj sie / to b. powszechny zabieg - co drugi sportowiec to przechodzi będzie dobrze!!!
Kruszynka - mi tez wyszły bakterie i mam zrobic na nast wizytę posiew ale nic mi nie przepisał wcześniej ... -
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Jeszcze diabetologa do tego towarzystwa mi brakowalo..... tylko ze nie rozumiem skoro na czczo z pierwszego pobrania wyszly 2 rozne wyniki one nawet nie są zbliżone. A wg tych norm co mam na wyniku norm ciazowych wynik jest ok.
2 tyg temu mialam lepszy wynik glukozy bo 5.37 niz teraz.
A teraz wchodzi w grę już łożysko, które niezle potrafi namieszać i trzustka przez to może nie dawac rady ... tak mi moja diab tłumaczy. Dlatego muszę sie badać i chodzić do niej. Ja mam wizytę w czw ... -
Ciasteczko777 wrote:Bo glukometr moze zaniżać.
A teraz wchodzi w grę już łożysko, które niezle potrafi namieszać i trzustka przez to może nie dawac rady ... tak mi moja diab tłumaczy. Dlatego muszę sie badać i chodzić do niej. Ja mam wizytę w czw ...
Ja mam wyslac wyniki mms em mojej gin czekam tylko jak przyjdzie mi wynik na konto w pdf i bede jej wysylac.
Ale juz szukam diabetologa w okolicyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 13:11
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyKruszynka91 wrote:Ja po wizycie, wszystko super ale wspomniałam o bakteriach w moczu ze powtarzalam badanie i posiew robiłam i powiedział że muszę brać antybiotyk ale on nie ma recept i żebym szybko poszła do swojej lekarki... Mówi że mimo tego że nie mam objawów trzeba brać antybiotyk... Kupiłam zurawit i nie wiem co dalej... Boję się brać antybiotyków na tym etapie ciąży....
Może dla właśniej ręki jeszcze raz zrób mocz plus pasiew, ja to jak miałam bakterie w moczu to piłam żurawinę. Ja też bym się bała, a to chodzisz do jednego czy dwóch gin może jak coś np ten drugi by lepiej doradził może trza było też do pytać się czy to jest bezpieczne dla ciąży i dziecka swoje obawy itp itd też musimy mówić. -
nick nieaktualnyCiasteczko
Dziękuję ci bardzo no mój mąż niestety sportowiec-piłkarz aktualnie już gra hobbystycznie przez te kontuzje.ale.bardzo przeżywa że nie będzie mógł.grac
Teoche mnie uspokoilas wiesz my 2 dzieci w domu trzecie w drodze i mąż leżący i przerosło mnie to ostatnio
.. pocieszam się myślą że już pojutrze będzie po.wszystkim i wrócimy do domu A w piątek lekarz i może.tym.razem dowiem.sie płeć -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySamari wrote:Ciasteczko
Dziękuję ci bardzo no mój mąż niestety sportowiec-piłkarz aktualnie już gra hobbystycznie przez te kontuzje.ale.bardzo przeżywa że nie będzie mógł.grac
Teoche mnie uspokoilas wiesz my 2 dzieci w domu trzecie w drodze i mąż leżący i przerosło mnie to ostatnio
.. pocieszam się myślą że już pojutrze będzie po.wszystkim i wrócimy do domu A w piątek lekarz i może.tym.razem dowiem.sie płeć
Oby zabieg poszedł sprawnie i jak najszybszego powrotu do formy ! Będzie dobrze !!!! ❤️
co do Maluszka- a zasłania się czy wina sprzętu była ? Fajnie poznać płeć a co przeczuwasz ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 13:46
-
MaMaMi83 wrote:Mam wyniki krzywej i szczerze wam powiem ze nic z tego nie rozumiem.
Po gdzinie mam 8.38
Po dwoch godzinach 7.25
Dodam ze do glukometru uzyta byla krew żylna
Niestety moga byc takie rozbieżności. Pędem do diabetologa!
Moj syn przyniosl z przedszkola owsiki. Masakra. Powinna byc przeleczona cala rodzina, a ja w ciazy chyba nic nie moge brac.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
MaMaMi83 wrote:Mam wyniki krzywej i szczerze wam powiem ze nic z tego nie rozumiem.
Po gdzinie mam 8.38
Po dwoch godzinach 7.25
5,77 po przeliczeniu to 90, tu masz link do kalkulatora przeliczeń jednostek glukozy
https://cukrzycapolska.pl/narzedzia-kalkulatory/przelicznik-jednostek-cukru-we-krwi/
Wszystkie pomiary masz w normie W sensie w normie dla ciężarnych te normy, które napisałaś, to normy dla nieciężarnych )zresztą mniej restrykcyjne . -
nick nieaktualny
-
Witam Was dziewczyny po weekendzie. Wszystkie wiadomości nadrobione
Widziałam, że znowu było małe napięcie. Nie ma się co kłócić dziewczyny. Niech każda wyraża swoje zdanie A jak komuś nie pasuje to pomijać i już Szkoda czasu na dodatkowe nerwy, a i tak wszystkie się stresujemy.
Z tą glukozą to widzę że wcale takie proste nie jest. Mi z krwi wyszło 94 więc podwyższone, ale w związku z tym ze to był czas mojego nocnego podjadania pozwoliła mi jeszcze raz zrobić zwyklą glukozę z krwi. Na badania krwi Pappa, glukozę itd wybieram się w sobotę. Mam nadzieje, że mnie nie dopadnie cukrzyca ciążowa
Jak Wasze samopoczucie? Już u niektórych z Was czytam, że mdłości mijają a u mnie 11 tydzien i wczoraj się zaczelo. Całą noc nie spałam a dzisiaj rano wymioty. Nawet się ich nie spodziewałam bo usiadłam do śniadania, zaparzylam kawkę i nagle mnie wzięło. Szaleństwo. Myslalam ze skoro mnie nie dopadło do tej pory to nie będzie mnie to w ogóle dotyczyło- a tu jednak.
Jak znosicie taką jesień? Ja średnio...nic mi sie nie chce przez ta pogodę. Szaro buro. Mogłabym tylko leżeć i odpoczywać!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 14:11
-
Goldfinch, u mnie już nic z objawów ciążowych. Tylko bóle o których pisalam, ale jak narobiłas to widziałaś
Jakieś półtora tygodnia temu po barszczu z uszkami, takim wigilijnym chciało mnie cofnąć, ale zatrzymałam dla siebie
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku