X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a moja mala w 38 tyg sie urodzila z prawie ta sama waga :P

Slodko : ) 2kg to juz duzo jak na wczesniaczka wiec napewno wszystko ok!

Tez bym chciala tylko 5 kg przytyc w tej ciazy. Narazie jestem na -1 ale idzie w gore. Musze sie ogarnac z jedzeniem, wczoraj kurczak w panierce i frytki na obiad o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 10:40

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn miał 3360 a córka 3280 3 tygodnie przed terminem urodzeni oboje także wam powiem że i tak dużo wazyli jak na ten wiek ;) no teraz to już stwierdziłam że najdalej do połowy marca wyprawkę muszę mieć przygotowana nie ma na co czekać . A właściwie tak sobie teraz myślę że w sumie to ja nie mam koszuli do szpitala same stare :O

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk Ja to zawsze się wzruszam , jak mam USG to takie czasami nie do uwierzenia jak tak patrzymy na nasze maleństwa ❤️❤️❤️.

Samari A się maleństwo śpieszyło najważniejsze aby zdrowo rosło ;-) , jej musimy jak coś wcześniej sobie torby szykować ;-) wczoraj na Styczniowych wątku przeczytałam że taka jedna styczniowa mama ma już skurcze i jest na porodówce to 34 tc no ciekawa jestem jak to będzie na naszym wątku ;-) .

E mój Grześ to drobniutki był jak się urodził miał 3300 gram a urodziłam go na tydzień przed terminem ;-) , Marysia urodziła się po terminie w 40 tc według ostatniej @ termin miałam na 28 Kwietnia a urodziłam 4 Maja ❤️ , Gabrysię urodziłam też przed terminem termin miałam na 26 Maja ❤️❤️ a urodziłam 20 ;-) . Anię moją uparciuszkę urodziłam po terminie termin według ostatniej @ miałam na 7 Kwietnia według USG na 12 a urodziłam 13 Kwietnia ❤️ w 40,5 tc . Marysia po porodzie ważyła 3700 Gabrysia 3800 , a Ania 3790 same dorodne córeczki rodzę :-D .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 10:54

• Chusy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to znalazlam zdjecia i filmiki ktore zrobilam corce po porodzie i tez mi lzy w oczach staja ze takie to bylo male i bezbronne i kruche i slodkie, i teraz bede miala takie drugie <3

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest właśnie z tymi pappa, też żałuję że robiłam. Nie mam jeszcze wyników i znowu tydzień muszę czekać bo lekarz który robił badania jest tylko we wtorki a wczoraj wyszedł i nie zrobił opisu. I znowu cały tydzień nerwow

gann3e3k0unlohxb.png

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Tak to jest właśnie z tymi pappa, też żałuję że robiłam. Nie mam jeszcze wyników i znowu tydzień muszę czekać bo lekarz który robił badania jest tylko we wtorki a wczoraj wyszedł i nie zrobił opisu. I znowu cały tydzień nerwow

To czekanie jest najgorsze. Ja na wynik pappa czekalam 2 dni robocze a w sumie to 4 dni. W piatek robilam prenatalne a wynik mialam do odbioru wczoraj.
    Dr mi mowil na usg ze niektore wady np wady serduszka nie ma szans wykryc w ciazy. Ze to sa tak male wady ze usg nie wychwyci. Wiec czlowiek i tak do konca pewnosci nie ma jak bedzie. Ale fakt jak dostanie wynik pappa i jest on ok to taka ulga.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł ale Gry o tron ma być tylko kilka odcinków, może zdążymy zobaczyć zanim się bejbusie pojawią :D

Chusy mi naleśniki wychodzą, lubię cieńkie takie ala francuskie, ale nienawidzę stać przy patelni tyle czasu, dlatego naleśniki u nas wyjeżdżają bardzo rzadko :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek - kciuki !!!!
    Odnośnie pappa i usg -ryzyko patrzysz zawsze skorygowane, a nie należy oceniać ryzyka bez danych z usg (z samej pappa).
    Pantera - nie denerwuj sie - lekarz Ci to obliczy bo musisz mieć dane z usg. A panorama tylko potwierdzi że wszystko Ok!
    Mama - masz niskie ryzyka więc możesz być spokojna (te niższe ryzyka to wg wieku).
    Dziewczyny u mnie afera z posiewem bo wynik był juz 14 list i zaginął :( jadę kręcić aferę na żywo

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko

A widzisz mówiłam że może zgubili no tak to niech szukają.....nie poważni są

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystko Oki na usg zdrowe dziecko, nie znam płci :)
    Prenatalne 09.01

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e5442939dfd.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd9fd5114037.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 11:15

Oleander, Samari, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, iwwk, Chusy, Szczesliwa ledwo zywa, Lubię_czekoladę, PatkaPP, didi123, maderdin lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek

Gratulacje super wieści :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander, no, 6 odcinków ;) zobaczymy jak to będzie!

Samari, moja córeńka z podobną wagą - 3365 ale w 35+5 tc czyli zakwalifikowana jako wcześniak a waga jak donoszona, a w poprzedniej ciąży nie miałam cukrzycy, więc nieźle ją tam wyhodowałam :D ale też wtedy duuuuuużo przytyłam, teraz jeszcze nic choć brzuch już jest - chyba też mi się z tyłka przesunęło :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 Super wiadomości ❤️ , ja też nie znam płci ;-) .

Trzymam mocno kciuki za kolejne dzisiejsze wizyty :-) .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny informacyjnie . Nie chce żadnej afery wygadywania się.... Ale.to jak nasze 2 koleżanki obsmarowaly i podsumowały nas na kwoetniowkach to szkoda gadać zresztą wejdźcie i zobaczcie same kilka stron wcześniej. Wiem że to tylko forum ale takie zachowanie jest mega słabe. Od strony u nich 550 ale wcześniej też już ciekawe rzeczy piszą . Niech pilnują swojego nosa i się swoją grupa zajmą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 11:33

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko zrob im tam wojne bo to sa jakies jaja !!!

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani moł

Oo to duża dzidzia :) no u nas 38 tydzień to dzieciaki nie były jako wcześniaki ale z synem dostałam bolesny zastrzyk na rozwój płuc u dziecka nie wiem czemu mi go podali w sumie.

Teraz ci powiem że mam stracha że szybciej urodze bo jednak dwa razy cięta byłam ..

• Chusy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari widzialam juz wczesniej ale nie chcialam nic mowic bo i po co, jak dla mnie niepowazne zachowanie. Chce sie odejsc bo cos nie pasuje to droga wolna ale niektorzy musza to zrobic z przytupem i pelnym dramatyzmem. Przedszkole.

RJ09.gif

iwwk lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari podali, bo gdy porod jest przed 40+0 to dają steryd profilaktycznie zwłaszcza, że tu cc było. Pewnie dexaven dali co?

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak macie usg przez brzuch (a ja dzisiaj będę mieć pierwsze) to czy trzeba się ..rozbierać ?
    W sensie czy tez jest robione usg dopochwowe czy już w ogole nic tam nie zagłada lekarz ?
    ;)

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko faktycznie zrób coś z tym posiewem, ja rozumiem, że coś nie wyjdzie materiał źle przytrzymany to powinni zadzwonić przeprosić i zaprosić na ponowne

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ