X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a moja mala w 38 tyg sie urodzila z prawie ta sama waga :P

Slodko : ) 2kg to juz duzo jak na wczesniaczka wiec napewno wszystko ok!

Tez bym chciala tylko 5 kg przytyc w tej ciazy. Narazie jestem na -1 ale idzie w gore. Musze sie ogarnac z jedzeniem, wczoraj kurczak w panierce i frytki na obiad o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 10:40

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn miał 3360 a córka 3280 3 tygodnie przed terminem urodzeni oboje także wam powiem że i tak dużo wazyli jak na ten wiek ;) no teraz to już stwierdziłam że najdalej do połowy marca wyprawkę muszę mieć przygotowana nie ma na co czekać . A właściwie tak sobie teraz myślę że w sumie to ja nie mam koszuli do szpitala same stare :O

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk Ja to zawsze się wzruszam , jak mam USG to takie czasami nie do uwierzenia jak tak patrzymy na nasze maleństwa ❤️❤️❤️.

Samari A się maleństwo śpieszyło najważniejsze aby zdrowo rosło ;-) , jej musimy jak coś wcześniej sobie torby szykować ;-) wczoraj na Styczniowych wątku przeczytałam że taka jedna styczniowa mama ma już skurcze i jest na porodówce to 34 tc no ciekawa jestem jak to będzie na naszym wątku ;-) .

E mój Grześ to drobniutki był jak się urodził miał 3300 gram a urodziłam go na tydzień przed terminem ;-) , Marysia urodziła się po terminie w 40 tc według ostatniej @ termin miałam na 28 Kwietnia a urodziłam 4 Maja ❤️ , Gabrysię urodziłam też przed terminem termin miałam na 26 Maja ❤️❤️ a urodziłam 20 ;-) . Anię moją uparciuszkę urodziłam po terminie termin według ostatniej @ miałam na 7 Kwietnia według USG na 12 a urodziłam 13 Kwietnia ❤️ w 40,5 tc . Marysia po porodzie ważyła 3700 Gabrysia 3800 , a Ania 3790 same dorodne córeczki rodzę :-D .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 10:54

• Chusy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to znalazlam zdjecia i filmiki ktore zrobilam corce po porodzie i tez mi lzy w oczach staja ze takie to bylo male i bezbronne i kruche i slodkie, i teraz bede miala takie drugie <3

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest właśnie z tymi pappa, też żałuję że robiłam. Nie mam jeszcze wyników i znowu tydzień muszę czekać bo lekarz który robił badania jest tylko we wtorki a wczoraj wyszedł i nie zrobił opisu. I znowu cały tydzień nerwow

gann3e3k0unlohxb.png

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Tak to jest właśnie z tymi pappa, też żałuję że robiłam. Nie mam jeszcze wyników i znowu tydzień muszę czekać bo lekarz który robił badania jest tylko we wtorki a wczoraj wyszedł i nie zrobił opisu. I znowu cały tydzień nerwow

To czekanie jest najgorsze. Ja na wynik pappa czekalam 2 dni robocze a w sumie to 4 dni. W piatek robilam prenatalne a wynik mialam do odbioru wczoraj.
    Dr mi mowil na usg ze niektore wady np wady serduszka nie ma szans wykryc w ciazy. Ze to sa tak male wady ze usg nie wychwyci. Wiec czlowiek i tak do konca pewnosci nie ma jak bedzie. Ale fakt jak dostanie wynik pappa i jest on ok to taka ulga.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł ale Gry o tron ma być tylko kilka odcinków, może zdążymy zobaczyć zanim się bejbusie pojawią :D

Chusy mi naleśniki wychodzą, lubię cieńkie takie ala francuskie, ale nienawidzę stać przy patelni tyle czasu, dlatego naleśniki u nas wyjeżdżają bardzo rzadko :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek - kciuki !!!!
    Odnośnie pappa i usg -ryzyko patrzysz zawsze skorygowane, a nie należy oceniać ryzyka bez danych z usg (z samej pappa).
    Pantera - nie denerwuj sie - lekarz Ci to obliczy bo musisz mieć dane z usg. A panorama tylko potwierdzi że wszystko Ok!
    Mama - masz niskie ryzyka więc możesz być spokojna (te niższe ryzyka to wg wieku).
    Dziewczyny u mnie afera z posiewem bo wynik był juz 14 list i zaginął :( jadę kręcić aferę na żywo

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko

A widzisz mówiłam że może zgubili no tak to niech szukają.....nie poważni są

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystko Oki na usg zdrowe dziecko, nie znam płci :)
    Prenatalne 09.01

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e5442939dfd.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd9fd5114037.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 11:15

Oleander, Samari, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, iwwk, Chusy, Szczesliwa ledwo zywa, Lubię_czekoladę, PatkaPP, didi123, maderdin lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek

Gratulacje super wieści :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander, no, 6 odcinków ;) zobaczymy jak to będzie!

Samari, moja córeńka z podobną wagą - 3365 ale w 35+5 tc czyli zakwalifikowana jako wcześniak a waga jak donoszona, a w poprzedniej ciąży nie miałam cukrzycy, więc nieźle ją tam wyhodowałam :D ale też wtedy duuuuuużo przytyłam, teraz jeszcze nic choć brzuch już jest - chyba też mi się z tyłka przesunęło :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 Super wiadomości ❤️ , ja też nie znam płci ;-) .

Trzymam mocno kciuki za kolejne dzisiejsze wizyty :-) .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny informacyjnie . Nie chce żadnej afery wygadywania się.... Ale.to jak nasze 2 koleżanki obsmarowaly i podsumowały nas na kwoetniowkach to szkoda gadać zresztą wejdźcie i zobaczcie same kilka stron wcześniej. Wiem że to tylko forum ale takie zachowanie jest mega słabe. Od strony u nich 550 ale wcześniej też już ciekawe rzeczy piszą . Niech pilnują swojego nosa i się swoją grupa zajmą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 11:33

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko zrob im tam wojne bo to sa jakies jaja !!!

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani moł

Oo to duża dzidzia :) no u nas 38 tydzień to dzieciaki nie były jako wcześniaki ale z synem dostałam bolesny zastrzyk na rozwój płuc u dziecka nie wiem czemu mi go podali w sumie.

Teraz ci powiem że mam stracha że szybciej urodze bo jednak dwa razy cięta byłam ..

• Chusy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari widzialam juz wczesniej ale nie chcialam nic mowic bo i po co, jak dla mnie niepowazne zachowanie. Chce sie odejsc bo cos nie pasuje to droga wolna ale niektorzy musza to zrobic z przytupem i pelnym dramatyzmem. Przedszkole.

RJ09.gif

iwwk lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari podali, bo gdy porod jest przed 40+0 to dają steryd profilaktycznie zwłaszcza, że tu cc było. Pewnie dexaven dali co?

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak macie usg przez brzuch (a ja dzisiaj będę mieć pierwsze) to czy trzeba się ..rozbierać ?
    W sensie czy tez jest robione usg dopochwowe czy już w ogole nic tam nie zagłada lekarz ?
    ;)

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko faktycznie zrób coś z tym posiewem, ja rozumiem, że coś nie wyjdzie materiał źle przytrzymany to powinni zadzwonić przeprosić i zaprosić na ponowne

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ