Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze a moja mala w 38 tyg sie urodzila z prawie ta sama waga
Slodko : ) 2kg to juz duzo jak na wczesniaczka wiec napewno wszystko ok!
Tez bym chciala tylko 5 kg przytyc w tej ciazy. Narazie jestem na -1 ale idzie w gore. Musze sie ogarnac z jedzeniem, wczoraj kurczak w panierce i frytki na obiadWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 10:40
-
nick nieaktualnyMój syn miał 3360 a córka 3280 3 tygodnie przed terminem urodzeni oboje także wam powiem że i tak dużo wazyli jak na ten wiek
no teraz to już stwierdziłam że najdalej do połowy marca wyprawkę muszę mieć przygotowana nie ma na co czekać . A właściwie tak sobie teraz myślę że w sumie to ja nie mam koszuli do szpitala same stare
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwwk Ja to zawsze się wzruszam , jak mam USG to takie czasami nie do uwierzenia jak tak patrzymy na nasze maleństwa ❤️❤️❤️.
Samari A się maleństwo śpieszyło najważniejsze aby zdrowo rosło, jej musimy jak coś wcześniej sobie torby szykować
wczoraj na Styczniowych wątku przeczytałam że taka jedna styczniowa mama ma już skurcze i jest na porodówce to 34 tc no ciekawa jestem jak to będzie na naszym wątku
.
E mój Grześ to drobniutki był jak się urodził miał 3300 gram a urodziłam go na tydzień przed terminem, Marysia urodziła się po terminie w 40 tc według ostatniej @ termin miałam na 28 Kwietnia a urodziłam 4 Maja ❤️ , Gabrysię urodziłam też przed terminem termin miałam na 26 Maja ❤️❤️ a urodziłam 20
. Anię moją uparciuszkę urodziłam po terminie termin według ostatniej @ miałam na 7 Kwietnia według USG na 12 a urodziłam 13 Kwietnia ❤️ w 40,5 tc . Marysia po porodzie ważyła 3700 Gabrysia 3800 , a Ania 3790 same dorodne córeczki rodzę
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 10:54
-
MaryJane wrote:Tak to jest właśnie z tymi pappa, też żałuję że robiłam. Nie mam jeszcze wyników i znowu tydzień muszę czekać bo lekarz który robił badania jest tylko we wtorki a wczoraj wyszedł i nie zrobił opisu. I znowu cały tydzień nerwow
To czekanie jest najgorsze. Ja na wynik pappa czekalam 2 dni robocze a w sumie to 4 dni. W piatek robilam prenatalne a wynik mialam do odbioru wczoraj.
Dr mi mowil na usg ze niektore wady np wady serduszka nie ma szans wykryc w ciazy. Ze to sa tak male wady ze usg nie wychwyci. Wiec czlowiek i tak do konca pewnosci nie ma jak bedzie. Ale fakt jak dostanie wynik pappa i jest on ok to taka ulga.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyPani Moł ale Gry o tron ma być tylko kilka odcinków, może zdążymy zobaczyć zanim się bejbusie pojawią
Chusy mi naleśniki wychodzą, lubię cieńkie takie ala francuskie, ale nienawidzę stać przy patelni tyle czasu, dlatego naleśniki u nas wyjeżdżają bardzo rzadko -
nick nieaktualnyPuszek - kciuki !!!!
Odnośnie pappa i usg -ryzyko patrzysz zawsze skorygowane, a nie należy oceniać ryzyka bez danych z usg (z samej pappa).
Pantera - nie denerwuj sie - lekarz Ci to obliczy bo musisz mieć dane z usg. A panorama tylko potwierdzi że wszystko Ok!
Mama - masz niskie ryzyka więc możesz być spokojna (te niższe ryzyka to wg wieku).
Dziewczyny u mnie afera z posiewem bo wynik był juz 14 list i zaginąłjadę kręcić aferę na żywo
-
nick nieaktualny
-
Hej wszystko Oki na usg zdrowe dziecko, nie znam płci
Prenatalne 09.01
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e5442939dfd.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd9fd5114037.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 11:15
Oleander, Samari, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, iwwk, Chusy, Szczesliwa ledwo zywa, Lubię_czekoladę, PatkaPP, didi123, maderdin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOleander, no, 6 odcinków
zobaczymy jak to będzie!
Samari, moja córeńka z podobną wagą - 3365 ale w 35+5 tc czyli zakwalifikowana jako wcześniak a waga jak donoszona, a w poprzedniej ciąży nie miałam cukrzycy, więc nieźle ją tam wyhodowałamale też wtedy duuuuuużo przytyłam, teraz jeszcze nic choć brzuch już jest - chyba też mi się z tyłka przesunęło
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny informacyjnie . Nie chce żadnej afery wygadywania się.... Ale.to jak nasze 2 koleżanki obsmarowaly i podsumowały nas na kwoetniowkach to szkoda gadać zresztą wejdźcie i zobaczcie same kilka stron wcześniej. Wiem że to tylko forum ale takie zachowanie jest mega słabe. Od strony u nich 550 ale wcześniej też już ciekawe rzeczy piszą . Niech pilnują swojego nosa i się swoją grupa zajmą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 11:33
-
nick nieaktualnyPani moł
Oo to duża dzidziano u nas 38 tydzień to dzieciaki nie były jako wcześniaki ale z synem dostałam bolesny zastrzyk na rozwój płuc u dziecka nie wiem czemu mi go podali w sumie.
Teraz ci powiem że mam stracha że szybciej urodze bo jednak dwa razy cięta byłam .. -
Samari widzialam juz wczesniej ale nie chcialam nic mowic bo i po co, jak dla mnie niepowazne zachowanie. Chce sie odejsc bo cos nie pasuje to droga wolna ale niektorzy musza to zrobic z przytupem i pelnym dramatyzmem. Przedszkole.
iwwk lubi tę wiadomość