Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Chusy
No za mną też chodził, więc sobie zrobiłam.
A jutro do mamy na pierogi, jak ja uwielbiam jak mi ktoś obiad zrobi, od razu mam lepszy apetyt
Będę robić pizzę w sobotę domową, bo mąż znajomych zaprosił i mam nadzieję, że będę w dobrym stanie
Moje szczęście
Filip 20.05.2019, godz. 11:45
3500 g i 53 cm -
Nie biorę za bardzo udziału w dyskusji o jedzeniu bo ja przez te jelita mnóstwo rzeczy nie mogę. I tak już teraz sobie coś konkretnego pozwalam ale tylko w formie lekkostrawnej, także dzisiaj tortilla pszenna, do tego tylko pomidor bez skórki, trochę sałaty, i kurczak robiony w papirusie, ale i tak było pyszne haha
-
Ja tez tak mam ze od początku ciąży smakuje mi tylko albo to co ktos mi zrobi w domu albo jakis gotowiec z knajpy:D jak zrobie jakies mieso to nawet go nie tkne mimo ze mowia ze dobre. Jedynie wlasne zupy jakos mi wchodza. Wogole zrobilam sie zupowa:D rosolki, barszczyki, kalafiorowa mniamm
-
Oleander, iwwk, MaMaMi - macie piękne wyniki PAPPA
u mnie jak już pisałam usg super ale pappa z krwi bardzo popsuły wynik dla T13, dodatkowo 34l.
Wciąż czekam na ostateczny wynik pappa i panoramy.
Chciałam się umowić do genetyka ale nie mają w medicoverze i potrzebują skierowania do placówki zew, a mój gin nie widzi potrzeby aby mi dać ehhWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 17:16
Oleander lubi tę wiadomość
-
U mnie dziś zupa krem grzybowa z grzankami czosnkowymi i miały być piersi w panierxe z pieczonymi ziemniakami i surówka z pekinskiej ale mąż pojechał do warsztatu i pewnie będzie za godzinę to za późno na taki obiad więc zrobię naleśniki z parówka , serem i cebula smażone w jajku i bułce z sosem 1000 wysp, córka chce na slodko.
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
MaMaMi83 wrote:Jak ja wam zazdroszcze tych grzeszkow, pizzy, serniczkow, pyzy. Jak juz urodze to tak sie najem. Bo teraz czuje sie jak krolik, warzywka,salaty chleb żytni, niezabielane zupy fuuu.. (tak sie musze pożalić)
To tak moja dieta przed ciążą mniej więcej wyglądałaJa ogólnie się bardzo zdrowo odżywiałam, pieczenie tylko na mąkach ryżowych, orkiszowych itd. zamiast cukru miód. Teraz też piekę zdrowo, ale to dlatego, że rzadko. Ale 1 trymestr to było właśnie na odwrót na siłe wciskanie czegoś zdrowego, ale takie produkty z mąki pszennej czy zabielane zupy śmietaną to najulubieńsze dania były, inaczej odruch wymiotny. Na szczęście pomału wracam na dobrą drogę
-
iwwk wrote:Didi, a wyszedł tak niesamowity, że jestem w szoku.
Mów mi jeszczehihi
U mnie to mąż lepiej piecze i gotuje ode mnie, a serniczek to mu taki pyszny wychodzi
iwwk lubi tę wiadomość
Moje szczęście
3500 g i 53 cm -
Didi powiem Ci, że zrobić dobrego sernika to wyzwanie. Mi chociaż ten wyszedł super, to i tak to nie jest jeszcze to co bym chciała osiągnąć
Wiele razy robiłam serniki na różne sposoby, mam 1 przepis co zawsze wychodzi idealnie, taki sernik na mokro, ale w innych to zawsze czegoś mi brak.
Mój mąż też świetnie gotuje, ale do ciast jeszcze chyba nie dorósłWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 17:46
-
nick nieaktualnyJa wam powiem z najlepsze serniki piecze moja teściowa chociaż mam ekstra przepis na mega puszysty i prosty sernik na smiwtankach kremowkach ! Mniam
Mamami
Kurczę napewno jest ci z takim jedzeniem Lipnie takie jedzenie to pamiętam z diety redukujące wage .. Ale nie martw się ja takie jedzenie będę jeść po ciąży bo muszę schudnąć do moich wymarzonych 60 kg sprzed ciąży bo inaczej chyba będę mieć głęboką depresję A Ty wtedy będziesz się chwalić pyszną pizza i ciastem
Czy wy też czekacie na wyśmienite świąteczne pierogi kapustą i grzybami i karpia w słodkiej śmietance mniaaaam ♥️♥️♥️didi123 lubi tę wiadomość
-
Pantera wrote:Oleander, iwwk, MaMaMi - macie piękne wyniki PAPPA
u mnie jak już pisałam usg super ale pappa z krwi bardzo popsuły wynik dla T13, dodatkowo 34l.
Wciąż czekam na ostateczny wynik pappa i panoramy.
Chciałam się umowić do genetyka ale nie mają w medicoverze i potrzebują skierowania do placówki zew, a mój gin nie widzi potrzeby aby mi dać ehh
Jakie miałaś dokładnie parametry na usg i potem ryzyko z niego? I jak wzrosło po pappa? Panorame masz prawie pewniaka, także spokojnie, pappa często psuje dobre wyniki a potem się okazuje że bezpodstawnie
-
iwwk wrote:Didi powiem Ci, że zrobić dobrego sernika to wyzwanie.
Zgadzam się!
Ale mi to ciastko bokiem wyszło, podobnie jak płatki czekoladowe, których ostatnio mi się chciało. Moje dziecko nie lubi słodkiego ;/
Moje szczęście
3500 g i 53 cm -
To jedzenie to mnie w depreche wpedzie. Twraz kiedy kobieta w ciazy ma zachcianki kiedy moze jesc co chce bo w koncu nie jest na diecie heheh ja musze jesc to paskudztwo. A najgorsze jest to ze na mdlosci pomagaly mi landrynki.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc