X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari tak jak dziewczyny mówią to pewnie przez bardziej czuły organizm w ciąży, trzymam kciuki żeby szybciutko przeszło :)
    A ja jakoś dalej w temacie zakupowym hehe jutro na zalando lounge moda dla przyszłych mam, jeśli któraś z Was jest zainteresowana :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander

Dzięki kochana mam nadzieję ! :/

Apropo zakupów to ja wczoraj kupiłam córce już prezent na święta i w szafie schowałam ten od nas A dla synka zamowilismy przez Internet czekamy aż dojdą :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander ja póki się w swoje ubrania mieszczę to nawet nie myślę o modzie dla przyszłych mam :D Na wiosnę (o ile nas rozpieści) chcę się zaopatrzyć w takie piękne długie sukienki, w których brzuszki ładnie wyglądają, no i zakryć opuchnięte pewnie już wtedy nogi :D

U mnie teraz na tapecie kosmetyki do pielęgnacji twarzy i ciała w zimie, bo już zaczynam odczuwać przesuszenie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 10:25

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari mam nadzieje ze ci to wapno szybko pomoze : ) Mnie zaczal brzuch swedziec ale w normie, to od tego ze sie skora rozciaga. Az mi glupio jak mnie ktos pyta w ktorym miesiacu jestem, a ja z tym wielkim brzuchem mowie ze 4... ;D

Wiecie ze caly czas plamie.. juz 3 dzien. Skapo bo skapo ale caly czas, krew mialam raz w niewielkiej ilosci w nocy a teraz znow na brazowo. Mam wrazenie ze bede z tych kobiet co to plamia cala ciaze "bez przyczyny". Moze mam mocno ukrwione wszystko w srodku i cos tam peka co jakis czas, juz nie wiem jak mam to tlumaczyc skoro z dzieckiem wszystko ok.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

Kurczę współczuję Ci tych plamien to musi być mega stresujące :( ale jeśli z dzidzia okej to nie ma co się stresowac chyba że by leciała krew jak okres to wiadomo ip

No wypije przez 3 dni to wapno oby pomogło. Kupiłam też magnez q aptece polecił mi magnwzin Comfort coś takiego

O 10 przyjechałam na ustawienie zbieżności kół w aucie po remoncie zawieszenia i siedzę tutaj 40 minut już..... masakra

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam wszystkim bliskim powiedzieć o ciąży, w tym prawie 9letniej córce. Po nowym roku zapytam ja czy by chciała zobaczyć rodzeństwo na usg, jeśli będzie chciała to ja zabierzemy.

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiam zdjęcie ramki na usg, prezenty do rodziców i teściow.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf25f6617944.jpg

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Milka1991, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari to moze naprawdę być ta substancja w wodzie zapobiegająca zamarzaniu, czasem dodadzą więcej i od razu odczuwamy na skórze.

Odebrałam wynik finalny testu PAPPA i jest wspaniały, ryzyka po kilka - kilkanaście tysięcy, lekarz brał pod uwagę wszystkie patametry usg + biochemię. Jeszcze tylko wynik Panoramy byćmoże jutro i dowiemy się, kto tam mieszka :)
    Chciałabym już cieszyć się ciążą, tylko jak skoro w pracy terminy gonią i ogolnie codziennie kołowrotek!

nick nieaktualny, Chusy, nick nieaktualny, MaMaMi83, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy Oby te nieszczęsne plamienia w końcu minęły , mojej siostry koleżanka to cały czas ma krwawienia i to żywa krew , termin porodu ma na początek jakoś Kwietnia i też lekarze nie wiedzą skąd to jest i jaka jest przyczyna , a ich drugi synek rośnie w brzuszku , cały czas leży i wstaje tylko do WC .

Samari Mój mąż sam to robił tą zbieżność kół matko i córko myślałam że chole ** dostanę , cały czas chodził z takim laserem i miarką potem zaczął jeździć do takiego warsztatu gdzie zawsze przegląd robi też ma mój mąż pomysły B-) .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy naprawdę współczucia, może faktycznie taka twoja natura po prostu.. Ale ile ci stresu przysparza :(

iwwk właśnie miałam pytac o to czy zmieniła się Wam cera? Moja z tlustej przeszła w ekstremalnie suchą, musiałam kupić nowe kremy maseczki itp bo nigdy nie miałam problemu z sucha skóra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 12:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander Choć nie do mnie pytanie , ja mam okropną cerę ponoć jak są syfy na buzi " to córka zabiera Ci urodę " ja mam 3 córeczki i nie miałam ani jednego syfu przy synku także . Ja na moje syfy nic nie stosuję , już nie patrzę na siebie w lustrze czasami aż wstyd na zakupy iść .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie było do wszystkich tylko iwwk zaczęła temat :D zle to napisałam sorki

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z cerą był początkowo koszmar, niemalże od samego pozytywnego testu nagły wysyp zaskórników, tłusta cera, zaskórniki szybko zamieniały się w ropniaki i potem było tylko gorzej. Nic nie pomagało, maseczki robiłam takie domowe z kurkumy, miodu, olej z pachnotki, to co zawsze ratowało moją cerę. No wyglądałam strasznie z tymi ropniakami :( W ciąży ograniczone możliwości więc nie mogłam zaatakować niczym mocnym. Ale od jakiegoś czasu przygasały te pryszcze, już się nic nowego teraz nie pojawia, stare schodzą, od tygodnia wjechał u mnie kwas migdałowy 5% na noc, który moja skóra kocha. Za nim go jednak użyłam miałam przejście ze skóry tłustej w skórę mega suchą, kwas ją znormalizował, ale widzę, że tendencja do przesuszania jest. Schodzą przebarwienia, skóra robi się taka jednolita, po kontakcie z wodą od razu przecieram tonikiem i smaruję jakimś kremem nawilżającym. Ja mam ten problem, że muszę dokładnie sprawdzać skład, bo dużo kremów mnie zapycha. Jeśli chodzi o skórę całego ciała to też widzę, że jest sucha, najgorzej stopy, masakra! Myję się delikatnym żelem pod prysznic, potem wcieram olejki, ale trzeba będzie robić to 2 razy dziennie, a na stopy mocno natłuszczające okłady. Kosmetyczne zabawy wolę zdecydowanie bardziej od zakupów ubraniowych :D

I na moich plecach pojawiło się kilka pryszczy niedawno, a tam to jest dla mnie nowość, bo nigdy nie miałam. Ale trudno, trzeba to przetrwać. Cieszę się, że u mnie ten kwas migdałowy się sprawdza, bo inne substancje, które na mnie działają to retinoidy, ale niedozwolone w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 12:37

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie fajnie działa na zaskórniki peeling enzymatyczny tołpa 3 enzymy

• iwwk Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tołpe też bardzo lubię, 1-2 razy w tygodniu stosuję peeling mikrozłuszczający z tej firmy.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cera jakiej chyba jeszcze nigdy nie mialam.. :P Zero pryszczy, zaskornikow, gladka, swietlista eh :D Przyjemnosc w lustro patrzec :D

Za to jest 10 razy bardziej sucha na calym ciele, mimo ze normalnie mam sucha, to teraz jeszcze gorzej..

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie cera bez zmian. Tłusta jak zawsze:P pryszcze nigdy nie wychodza mi na twarzy tylko na plecach:P za to narzeczonego obsypalo cos na czole:D wogole on wspolprzechodzi ciaze razem ze mna. No z wyjątkiem wymiotow i mdlosci:P

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkręciłam się w naturalne kosmetyki, takie niekomercyjne :) i tołpa do naturalnych nie należy...
    Sylveco ma dobry peeling enzymatyczny (jedyny produkt który polecam z tej firmy, reszta napakowana olejem sojowym)
    Kremy kupuję już tylko z Trawiaste :) cudeńka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 13:07

• iwwk Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera, a co do tołpy to fakt jest sporo produktów, które obok naturalnych nawet nie leżały :D Ale to tak jak z każdą marką chyba, jeden będzie o fajnym składzie i pasował do danej cery, a inny kompletnie się nie sprawdzi.

Sylveco u mnie kompletnie się nie sprawdza, jedynie pomadka ochronna się polubiła z moimi ustami. To samo Vianek, też się nie lubimy :(

Bardzo lubię kosmetyki z białego jelenia, tanie, fajny skład. Krem do twarzy nawilżający to jeden z moich ulubionych, nawet mąż mi podkrada :)

Tego Trawiaste nie znałam, ale zainspirowałaś mnie i sobie poprzeglądam :) Też bardzo lubię naturalne kosmetyki, a raczej nie mam za dużo do powiedzenia z racji wrażliwej skóry całego ciała :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zakochałam w Trawiaste :) mają różne konsystencje i są bardzo naturalne, żadnych tanich wypełniaczy. Jakby co mogę poradzić w kwestii kilku kremów i ich konsystencji - tj tłustosć, krem czysty czy nieoczyszczony. Mój ulubiony mirra-wiśnia-przywrotnik a na zimę tacuma-igliwie-wiśnia

‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ