Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySamari tak jak dziewczyny mówią to pewnie przez bardziej czuły organizm w ciąży, trzymam kciuki żeby szybciutko przeszło
A ja jakoś dalej w temacie zakupowym hehe jutro na zalando lounge moda dla przyszłych mam, jeśli któraś z Was jest zainteresowana -
nick nieaktualny
-
Oleander ja póki się w swoje ubrania mieszczę to nawet nie myślę o modzie dla przyszłych mam
Na wiosnę (o ile nas rozpieści) chcę się zaopatrzyć w takie piękne długie sukienki, w których brzuszki ładnie wyglądają, no i zakryć opuchnięte pewnie już wtedy nogi
U mnie teraz na tapecie kosmetyki do pielęgnacji twarzy i ciała w zimie, bo już zaczynam odczuwać przesuszenieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 10:25
-
Samari mam nadzieje ze ci to wapno szybko pomoze : ) Mnie zaczal brzuch swedziec ale w normie, to od tego ze sie skora rozciaga. Az mi glupio jak mnie ktos pyta w ktorym miesiacu jestem, a ja z tym wielkim brzuchem mowie ze 4...
Wiecie ze caly czas plamie.. juz 3 dzien. Skapo bo skapo ale caly czas, krew mialam raz w niewielkiej ilosci w nocy a teraz znow na brazowo. Mam wrazenie ze bede z tych kobiet co to plamia cala ciaze "bez przyczyny". Moze mam mocno ukrwione wszystko w srodku i cos tam peka co jakis czas, juz nie wiem jak mam to tlumaczyc skoro z dzieckiem wszystko ok.
-
nick nieaktualnyChusy
Kurczę współczuję Ci tych plamien to musi być mega stresująceale jeśli z dzidzia okej to nie ma co się stresowac chyba że by leciała krew jak okres to wiadomo ip
No wypije przez 3 dni to wapno oby pomogło. Kupiłam też magnez q aptece polecił mi magnwzin Comfort coś takiego
O 10 przyjechałam na ustawienie zbieżności kół w aucie po remoncie zawieszenia i siedzę tutaj 40 minut już..... masakra -
Ja zamierzam wszystkim bliskim powiedzieć o ciąży, w tym prawie 9letniej córce. Po nowym roku zapytam ja czy by chciała zobaczyć rodzeństwo na usg, jeśli będzie chciała to ja zabierzemy.
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Wstawiam zdjęcie ramki na usg, prezenty do rodziców i teściow.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf25f6617944.jpgOleander, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Samari to moze naprawdę być ta substancja w wodzie zapobiegająca zamarzaniu, czasem dodadzą więcej i od razu odczuwamy na skórze.
Odebrałam wynik finalny testu PAPPA i jest wspaniały, ryzyka po kilka - kilkanaście tysięcy, lekarz brał pod uwagę wszystkie patametry usg + biochemię. Jeszcze tylko wynik Panoramy byćmoże jutro i dowiemy się, kto tam mieszka
Chciałabym już cieszyć się ciążą, tylko jak skoro w pracy terminy gonią i ogolnie codziennie kołowrotek!Oleander, Chusy, Szczęśliwa Mamusia, MaMaMi83, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChusy Oby te nieszczęsne plamienia w końcu minęły , mojej siostry koleżanka to cały czas ma krwawienia i to żywa krew , termin porodu ma na początek jakoś Kwietnia i też lekarze nie wiedzą skąd to jest i jaka jest przyczyna , a ich drugi synek rośnie w brzuszku , cały czas leży i wstaje tylko do WC .
Samari Mój mąż sam to robił tą zbieżność kół matko i córko myślałam że chole ** dostanę , cały czas chodził z takim laserem i miarką potem zaczął jeździć do takiego warsztatu gdzie zawsze przegląd robi też ma mój mąż pomysły.
-
nick nieaktualnyChusy naprawdę współczucia, może faktycznie taka twoja natura po prostu.. Ale ile ci stresu przysparza
iwwk właśnie miałam pytac o to czy zmieniła się Wam cera? Moja z tlustej przeszła w ekstremalnie suchą, musiałam kupić nowe kremy maseczki itp bo nigdy nie miałam problemu z sucha skóraWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 12:14
-
nick nieaktualnyOleander Choć nie do mnie pytanie , ja mam okropną cerę ponoć jak są syfy na buzi " to córka zabiera Ci urodę " ja mam 3 córeczki i nie miałam ani jednego syfu przy synku także . Ja na moje syfy nic nie stosuję , już nie patrzę na siebie w lustrze czasami aż wstyd na zakupy iść .
-
nick nieaktualny
-
U mnie z cerą był początkowo koszmar, niemalże od samego pozytywnego testu nagły wysyp zaskórników, tłusta cera, zaskórniki szybko zamieniały się w ropniaki i potem było tylko gorzej. Nic nie pomagało, maseczki robiłam takie domowe z kurkumy, miodu, olej z pachnotki, to co zawsze ratowało moją cerę. No wyglądałam strasznie z tymi ropniakami
W ciąży ograniczone możliwości więc nie mogłam zaatakować niczym mocnym. Ale od jakiegoś czasu przygasały te pryszcze, już się nic nowego teraz nie pojawia, stare schodzą, od tygodnia wjechał u mnie kwas migdałowy 5% na noc, który moja skóra kocha. Za nim go jednak użyłam miałam przejście ze skóry tłustej w skórę mega suchą, kwas ją znormalizował, ale widzę, że tendencja do przesuszania jest. Schodzą przebarwienia, skóra robi się taka jednolita, po kontakcie z wodą od razu przecieram tonikiem i smaruję jakimś kremem nawilżającym. Ja mam ten problem, że muszę dokładnie sprawdzać skład, bo dużo kremów mnie zapycha. Jeśli chodzi o skórę całego ciała to też widzę, że jest sucha, najgorzej stopy, masakra! Myję się delikatnym żelem pod prysznic, potem wcieram olejki, ale trzeba będzie robić to 2 razy dziennie, a na stopy mocno natłuszczające okłady. Kosmetyczne zabawy wolę zdecydowanie bardziej od zakupów ubraniowych
I na moich plecach pojawiło się kilka pryszczy niedawno, a tam to jest dla mnie nowość, bo nigdy nie miałam. Ale trudno, trzeba to przetrwać. Cieszę się, że u mnie ten kwas migdałowy się sprawdza, bo inne substancje, które na mnie działają to retinoidy, ale niedozwolone w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 12:37
-
nick nieaktualny
-
Wkręciłam się w naturalne kosmetyki, takie niekomercyjne
i tołpa do naturalnych nie należy...
Sylveco ma dobry peeling enzymatyczny (jedyny produkt który polecam z tej firmy, reszta napakowana olejem sojowym)
Kremy kupuję już tylko z Trawiastecudeńka!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 13:07
-
Pantera, a co do tołpy to fakt jest sporo produktów, które obok naturalnych nawet nie leżały
Ale to tak jak z każdą marką chyba, jeden będzie o fajnym składzie i pasował do danej cery, a inny kompletnie się nie sprawdzi.
Sylveco u mnie kompletnie się nie sprawdza, jedynie pomadka ochronna się polubiła z moimi ustami. To samo Vianek, też się nie lubimy
Bardzo lubię kosmetyki z białego jelenia, tanie, fajny skład. Krem do twarzy nawilżający to jeden z moich ulubionych, nawet mąż mi podkrada
Tego Trawiaste nie znałam, ale zainspirowałaś mnie i sobie poprzeglądamTeż bardzo lubię naturalne kosmetyki, a raczej nie mam za dużo do powiedzenia z racji wrażliwej skóry całego ciała
-
Ja się zakochałam w Trawiaste
mają różne konsystencje i są bardzo naturalne, żadnych tanich wypełniaczy. Jakby co mogę poradzić w kwestii kilku kremów i ich konsystencji - tj tłustosć, krem czysty czy nieoczyszczony. Mój ulubiony mirra-wiśnia-przywrotnik a na zimę tacuma-igliwie-wiśnia