Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPani mol
Mi lekarz mówił że odstęp pomiędzy zajściem w ciążę po cesarskim cięciu który jest bezpieczny to minimum 20 miesięcy i mówił i mi to kilku lekarzy. Wiadomo że do to każdego wybór ale w życiu nie zdecydowała bym się zająć w ciążę po cięciu zaledwie rok. I 19 miesięcy wliczając już ciążę nie jest dostępem bezpiecznym. -
nick nieaktualnyKruszynka91 wrote:Mnie też od paru dni pobolewa głowa. O położnej jeszcze nie myślałam, tak się bardzo boję porodu zwłaszcza w polskich warunkach, że chyba stchórze i wybiorę cc... Wiem że to też operacja, ale kontrolowana i zaplanowana. Po prostu jak czytam te przeżycia czy opowieści to mnie aż wszystko cierpnie
Bez wskazań raczej cc nikt nie robi zwłaszcza pierworodka zawsze jest najpierw próba sn . Chyba że masz na myśli kasę na stół w prywatnej kliniceCiasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Samari wrote:Bez wskazań raczej cc nikt nie robi zwłaszcza pierworodka zawsze jest najpierw próba sn . Chyba że masz na myśli kasę na stół w prywatnej klinice
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPuszek
Zgadzam się z Tobą i nie bez przyczyny obawiam się cc u mnie akurat to jedyna możliwa forma porodu przez właśnie kiedyś już wspomniana dysfunkcje miednicy. Nigdy świadomie nie wybrała bym cc. Wiadomo że nikt nie chce nikogo straszyć bo nie o to chodzi . Ale.ja dziękuję bardzo za to leżenie na stole ten stres u to wszystko. Szczerze zazdroszczę rodzącej sn. Tak mam pojęcie bo 1 poród miałam sn zakończony cc gdzie przy przecięciu brzucha było dopiero widać co się dzieje w środku. Rekonwalescencja jest dużo dłuższa na dodatek blizna daje znaki nawet długo po porodzie tak samo jak miejsce okucia w kręgosłup do znieczulenia. Jak sobie pomyśle że czeka mnie to znów to spać nie mogę. -
nick nieaktualny
-
MaryJane wrote:Dziewczyny, powiedzcie mi, w jakim celu bierzecie leki przeciwzakrzepowe? Pytam, bo niestety jestem na czasie, mój mąż wylądował w szpitalu z zakrzepicą, także poza leczeniem szpitalnym czeka go pewnie na stałe przyjmowanie leków w domu. Podpowiedzcie coś
Mutacje w genie MTHFR ma 50% spoleczenstwa...
-
Samari wrote:A coś mi się obilo o uszy że przez te nowe przepisy nie będzie już jak wcześniej że np. Jak ktoś miał 1 cesarke to druga też i ma prawo sobie wybierać bo już to nie będzie takie oczywiste. Może puszek coś więcej powie na ten temat
-
Szczesliwa ledwo zywa wrote:Dziewczyny orientujecie sie moze jak to jest z badaniem PET?? Podanie dozylne izotopu? Chodzi o to ze tesciowa ma jutro? To jest tak ze sie promieniuje? W sensie ze musze potem unikac kontaktu?
-
A to nie jest takie samo znieczulenie zewnatrzoponowe przy sn co przy cc? W mojej rodzinie i znajome które miały cc nie mają żadnych dolegliwości jeśli chodzi o blizny, rodziły w szpitalu w którym wykonują cięcie i szycie tą najnowszą metodą Misgav-Ladach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 22:43
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Kruszynka91 wrote:A to nie jest takie samo znieczulenie zewnatrzoponowe przy sn co przy cc? W mojej rodzinie i znajome które miały cc nie mają żadnych dolegliwości jeśli chodzi o blizny, rodziły w szpitalu w którym wykonują cięcie i szycie tą najnowszą metodą Misgav-Ladach
Przestrzen podpajeczynowkowa jest głębiej, niesie ze sobą większe ryzyko zespołu popunkcyjnego, ale po zopie też może wystąpić. Po Misgav-ladach też są zrosty nie szyję się wszystkich warstw, mają sie same zrosnac, to naprawde nie jest obojętne dla organizmu.a dzieci nie miały problemów z obniżonym napięciem? U mnie koleżanka na rehabilitację po cc z małym chodzi i babeczka mówi, że bardzo dużo dzieci wymaga Reha, te dzieci są też przeczulone, bo nie były odpowiednio stymulowane jak przy psn, blizne też rehabilituje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 22:53
-
MaMaMi83 wrote:A jak jest z rtg? Musze robic mlodej rtg panoramiczne zebów- narazie odlozylam w czasie bo nie wiem jak to jest na zdjęcie pojdzie z tatą a potem moge z nią przebywac
-
puszek369 wrote:Rtg spoko, bo przy pet dostaje się izotopy itp, ale pewnie będziesz musiała zaczekać w innym pomieszczeniu, ale to duża dziewczyna to chyba da radę?
Duza ale to ja zawsze chodze z nia do dentysty wiec tym wezmiemy tate a ja poczekam na korytarzu. Takze damy rade. Dzieki za info2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Puszek właśnie żadne z tych dzieci nie wymagało rehabilitacji i babki mega zadowolone z cc dlatego mimo że czytałam o plusach i minusach to jednak skłaniam się ku cc. Obawiam się o problemy z hemoroidami po sn bo mam ich aż 4 i jak mi wszystkie wyjdą to nie wiem co będzie ze mną bo o normalnym wyproznieniu nie będzie mowy...
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
nick nieaktualnyJa oba ciecia miałam metoda rozcinania i szycia każdej warstwy. Na p się to nazywa ale wyleciała mi nazwa z głowy. Teraz też cięcie zostanie wykonane ta sama metoda
Nie wiem czy bym chciała żeby coś się samo wzrastało... lekarz mi mówił że często po cc są problemy z pęcherzem albo jelirami i podczas ciecia może nawet pęcherz pęknąć nie wspominając o macicy.
Dziwią mnie ludzie którzy sobie to.serwuja na życzenia A co gorsza powiedzą że są zadowolone..masakraWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 23:04
-
Ja tam nawet rozumiem osoby co chcą cc. Dla mnie sn to zadne cudowne przezycie kupa bolu.
Moja szwagierka wczoraj urodzila 2 dziecko. Oba porody blyskawiczne. Dzis juz smiga jak mloda kózka. Nie kazdy ma tyle szczescia ze rodzi tak szybko i gladko. Kuzynka meczyla sie 30h skonczylo sie kleszczowym. Nie chce miec kolejnego dziecka. Ja mialam cc (wprawdzie nie mialam wyboru bo ratowali zycie mojego dziecka) o 17 mialam cesarke o 6 rano juz stalam na nogach gdzie kobiety ktore mialy cesarki przede mna nie mogly sie podnieść. Oczywiscie nie pochwalam cesarek za kase. Ale uwazam ze jesli sa wskazania choc najmniejsze to powinno sie je wykonywac a teraz jest taki straszny nacisk na sn.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 23:53
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Kruszynka91 wrote:Puszek właśnie żadne z tych dzieci nie wymagało rehabilitacji i babki mega zadowolone z cc dlatego mimo że czytałam o plusach i minusach to jednak skłaniam się ku cc. Obawiam się o problemy z hemoroidami po sn bo mam ich aż 4 i jak mi wszystkie wyjdą to nie wiem co będzie ze mną bo o normalnym wyproznieniu nie będzie mowy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 06:20