X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos spania dzieci, nie życzę nikomu akcji, jakie ma moja koleżanka że swoją dwójką. Starsza (3lata) często idzie spać dopiero o 23, wystarczy, że jej padnie na chwilę w ciągu dnia w aucie. Młodszy (1,5 roku) lubi obudzić się i mieć ochotę na zabawę. Nie raz jego lula od 1-3 lub od 3-5, po czym o 6 wstaje starsza... Nie wiem, jak ona funkcjonuje, teraz w dodatku wróciła.do.pracy. Chciała trzecie dziecko, ale tak jej dają w kość tymi nockami plus ciągłym chorowaniem, że odpuscila chwilowo ten temat.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Najpierw nazwała mnie trollem i w ogóle.Co tutaj robię, a dziś napisała, że jej nie interesuje moje zdanie i mam jej nie cytować, tylko tego wpisu już teraz nie widzę, więc jak mniemam usunęła go...

Hm, rozumiem. Ale dziewczyny mam nadzieje ze sie jakos dogadacie jednak, szkoda czasu i nerwow na przepychanki : ) Watku szkoda rowniez bo potem sobie wyrabiamy opinie paskudnych majowek :D

Pantera - u niej sie zaczelo teraz kolo 16 miesiaca. Pytanie kiedy przejdzie :P

4me - wlasnie dla mnie tez niespanie to jest najwiekszy koszmar.. Glownie dlatego ze tylko wieczorem mam czas dla siebie ktorego sobie za zadne skarby nie odpuszcze, wiec siedze od 20 do tej 24 ale jak tylko przyloze glowe do poduszki juz wyrabana to slysze "uaaaaaaaaaaaa" i sobie mysle "tylko znowu nie to..." Bardziej mnie to psychicznie chyba wykancza.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może te głowy nas bolą od pogody / zmiany ciśnienia ?
    Ratuję się cały czas okładem i masażem - ale jeżeli nie odpuści to w końcu wezmę ten Apap..i chyba popije nawet kawą :)
    Dziewczyny - dużo zdrówka i oby Wam też przeszły bóle!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy.

Kiedyś wspomnialyscie że nie interesuje mnie post to go omijam więc omijam. Owszem napisałam komentarz i go skasowalam bo nie mam zamiary wdawać się w dziecinne dyskusje bo nie mam 5 lat
    Jestem dorosła osoba A nie dzieckiem. I nie będę się z owa pania wdawać w dyskusję. To tyle z mojej strony. Na naszym wątku od kilku dni ejst miło i fajnie i nie chce żeby żeby to się popsuło bo już problemy stąd zostały usunięte. :)

A powiedz jak twoje plamienia ? Masz jeszcze ?

Ciasteczko777, Chusy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej co to za plaga ja też się obudziłam z bólem głowy, ale kawka pomogła :) w moim przypadku to pogoda raczej

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Może te głowy nas bolą od pogody / zmiany ciśnienia ?
    Ratuję się cały czas okładem i masażem - ale jeżeli nie odpuści to w końcu wezmę ten Apap..i chyba popije nawet kawą :)
    Dziewczyny - dużo zdrówka i oby Wam też przeszły bóle!

A na codzień pijesz kawę ? Bo ja np e ciąży mam.mega kawowstret i po kawie jescze bardziej głowa mnie boli

• Chusy Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam juz na szczescie! Ale mam wrazenie, ze to jeszcze nie koniec heh.. W kazdym razie poki co spokoj, ale troche to trwalo bo z 5 czy 6 dni.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej właśnie wróciłam z kina z fantastycznych zwierzat, było bardzo fajnie :)

Samari, Pani Moł, Milka1991, PatkaPP lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

No to super bardzo się cieszę to musi być mega stresujące ! Oby już do porodu nie wrocilo

Chusy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak - pije co któryś dzień 1 kawę i dalej smakuje :)
    Faktycznie plaga migren = pogoda

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was tez migrena doprowadza czasem do wymiotow? Ja ledwo funkcjonuje. Dobrze ze mam zupe od tescia caly gar pomidorowki . Salatke wczoraj zrobilam do drugiego to tylko przyszly maz ogarnie mieso i ziemniaki bo ja nie dam rady:(

o148o7es5xrrd9s8.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wody pijecie wystarczajaca ilość? U mnie wystarczy chwila i właśnie od tego mnie boli głowa.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam! :D Co do położnej to ja już przeglądałam oferty, ale na następnej wizycie ginekolog mówiła, że będzie mi też o tym mówić. Na pewno jakąś chcę wybrać :)

Chusy współczuję z córą, oby szybko zaczęła spać normalnie :)

Wczoraj byliśmy u rodziny, rozmowa o czyimś terminie ciąży i pytanie do nas, "a wy kiedy macie termin", a że wcześniej odmawiałam różnego rodzaju alkoholi to już jakieś spojrzenia dziwne były :P Powiedziałam, że na maj, ale dalej temat nie był ciągnięty więc uznaliśmy, że może nie ogarnęli i to wszystko to w żartach było :D

Zjadłam wczoraj trochę ciasta, sałatki i blokada, zapchałam się taką małą ilością jedzenia, jelita szaleć zaczęły, wzdęcia, pół nocy się męczyłam, bo się przewalało. Oj muszę bardzo uważać na to co jem, chyba ciasto za ciężkie było.

Zrobiłam dzisiaj na obiad ziemniaczki, schabowego i sałatę masłową ze śmietaną, cudownie się jadło :D

Puszek też się na fantastyczne zwierzęta wybieram, nawet mi się dzisiaj śniły haha :D Mówiłam mężowi, że to znak i musi mnie zabrać :D

Byliśmy dzisiaj na zakupach, w hebe fajne promocję i trochę sobie kosmetyków nakupiłam, pojechaliśmy z rana a tłumy straszne.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    A wody pijecie wystarczajaca ilość? U mnie wystarczy chwila i właśnie od tego mnie boli głowa.

Ja jak za mało w dzień wody wypiję to zaraz jelita się odzywają. Ból głowy właśnie często spowodowany jest niewystarczającym piciem wody. Mi kawa też pomaga, muszę jedną dziennie wypić. Na początku ciąży nie piłam, bo odrzut całkowity, teraz bym chciała więcej, ale ograniczam się :D

atdcjw4ziax1my6y.png

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja duzo pije i w sumie tylko woda mi wchodzi przy takich bolach

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa, a jakie masz ciśnienie?

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do załogi z bolącą głową :)

Cieżarówa -ale numer! :) gratulacje :)

Chusy - moja córeczka też ma ostatnio ciężkie noce, łóżeczko ma u nas w sypialni i w zasadzie najlepiej śpi z nami, czego jednak staram się unikac i odkładać ją do wlasnego łóżeczka, nie chodzi mi o przyzwyczajenie się czy coś, najbardziej o bezpieczeństwo jej i wysypianie się lepsze nas wszystkich :)

Aktyde - ja myślę o prywatnej polożnej, jesli będę miała szansę na VBAC. Jak mnie mój dr skieruje na drugą cesarkę to zdam się na niego, ale jeśli tym razem będzie szansa na sn (19 msc po cc) to chciałabym mieć dodatkową opiekę. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani mol

Nie jestem pewna ale wydaje mi się że to za krótki odstęp żeby rodzić sn . Moja kuzynka też miała 18 miesięcy i lekarz nie wyraził zgody i skierował na drugie cc powiedział że on się pod tym ryzykiem nie podpisze

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk juz mierze

o148o7es5xrrd9s8.png

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    99/68

o148o7es5xrrd9s8.png
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ