Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyiwwk Ja mam w moim mieście Rossmana , ale za daleko i nie mam jak tam wejść z wózkiem , a Ania zaraz by biegała raz kiedyś tam byłam no może dwa i więcej tam nie pójdę jest tam wszystko i nic .
Samari Ojej szybkiego powrotu do zdrowia .
Jeszcze zależy gdzie ja bardzo żadko spotykam takich ludzi , jak często chodzę do przedszkola czy szkoły to sama sobie jakoś drzwi od szkoły otwieram i nikt mi nie pomaga raz tylko się tak czasami zdarza że ktoś mi drzwi przytrzyma ale bardzo żadko to się zdarza . Ostatnio wczoraj wychodzę z przedszkola to taka Pani z całej siły w budkę od wózka Ani uderzyła drzwiami, a widziała że idę z wózkiem nawet przepraszam nie usłyszałam nic Ani się nie stało już miałam wiązankę puścić ale miała szczęście że szybko poszła glupie babsko .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 11:58
-
Hej dziewczyny nie uwierzycie godzinę temu mialam kontrole z zusu. Cale szczęście bylam w domu bo chwile pozniej bym byla w drodze do zusu z mama bo ma dzis komisje lekarska. Wtedy musiala bym sie gesto tlumaczyc gdzie bylam czy faktycznie tqm itp. Kazal mi podpisac ze bylam w domu i ze dobrze uzytkuje zwolnienie. Wszystko ok a sie zestresowalam. Nie wiedzialam ze mnie to spotka
-
Szczesliwa ledwo zywa wrote:Hej dziewczyny nie uwierzycie godzinę temu mialam kontrole z zusu. Cale szczęście bylam w domu bo chwile pozniej bym byla w drodze do zusu z mama bo ma dzis komisje lekarska. Wtedy musiala bym sie gesto tlumaczyc gdzie bylam czy faktycznie tqm itp. Kazal mi podpisac ze bylam w domu i ze dobrze uzytkuje zwolnienie. Wszystko ok a sie zestresowalam. Nie wiedzialam ze mnie to spotka
Zawsze mogłaś wyjść po bułki do sklepu czy do apteki. Chyba to ci wolno... Czy masz że musisz leżeć?2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnySzczesliwa ledwo zywa wrote:Hej dziewczyny nie uwierzycie godzinę temu mialam kontrole z zusu. Cale szczęście bylam w domu bo chwile pozniej bym byla w drodze do zusu z mama bo ma dzis komisje lekarska. Wtedy musiala bym sie gesto tlumaczyc gdzie bylam czy faktycznie tqm itp. Kazal mi podpisac ze bylam w domu i ze dobrze uzytkuje zwolnienie. Wszystko ok a sie zestresowalam. Nie wiedzialam ze mnie to spotka
O kurczę po domach nawet chodzą masakra... jesteś krótko zatrudniona czy na jakiej podstawie kontrola ? -
Szczesliwa ledwo zywa, oni teraz kontrolują na potęgę, ale na szczęście w ciąży możemy wychodzić do sklepu, lekarza itp. Nie trzeba ciągle siedzieć w domu, jednak dobrze, że byłaś zawsze to omija się głupie tłumaczenie. Jak ja jestem sama w domu to unikam otwierania drzwi obcym, mam kamerkę w domofonie i widzę kto dzwoni więc całkiem możliwe, że przypadkiem bym ich nie wpuściła
http://matkaprawnik.pl/kontrola-zus-w-ciazy/Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 11:58
-
Iwwk dokladnie!
Mam wpisane 2 czyli moge wychodzic ale gdy kogos nie zastaja musi udowodnic gdzie byl.
Samari to chyba wyrywkowo sprawdzaja bo jestem zatrudniona w tej firmie juz 4 lata na umowe o prace wiec chyba na koniec roku cos ich napadlo na kontrole. -
nick nieaktualnySzczesliwa ledwo zywa wrote:Hej dziewczyny nie uwierzycie godzinę temu mialam kontrole z zusu. Cale szczęście bylam w domu bo chwile pozniej bym byla w drodze do zusu z mama bo ma dzis komisje lekarska. Wtedy musiala bym sie gesto tlumaczyc gdzie bylam czy faktycznie tqm itp. Kazal mi podpisac ze bylam w domu i ze dobrze uzytkuje zwolnienie. Wszystko ok a sie zestresowalam. Nie wiedzialam ze mnie to spotka
Moją siostrę też to spotkało akurat tam miała jechać na wizytę do gina , a tu bach z ZUSU przyjechała kontrol też biedna najadła się strachu , ona pracuje w Sądzie tam przy archiwum itp itd teraz jest na wychowawczym i ma 2 dzieci raz tylko miała tą kontrol .Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 12:05
-
nick nieaktualny
-
Tez sie zdenerwowalam i wkurzylam zarazem ze wzieli mnie za naciagaczke czy cos. A chyba jak sie jest doroslym to nie da sie ciagle w domu siedzieć nawet na zwolnieniu bo sa rozne sprawy do załatwienia czy nawet glupie zakupy ktore mam prawo zrobić.
Ciasteczko pierwsze 33 dni wyplacal pracodawca teraz zus. Jestem juz na zwolnieniu od października. Musialam teraz wyjsc mam mame niepelnosprawna ma dzis komisje w zusie bo mija jej termin swiadczen rentowych. Musialam z nia jechac, chwile pozniej juz byla bym w drodze -
nick nieaktualny
-
Szczesliwa widzisz, Ciebie skontrolowali wizytą, mnie kontrolowali czy nie wyłudzam (całą dokumentację z pracy przed wypłaceniem pieniążków). Na początku się wkurzyłam, ale z czasem zdałam sobie sprawę, że przecież u mnie jest wszystko w porządku to mi mogą naskoczyć i ostatecznie sprawa się dobrze zakończyła, a nawet myślałam, że będzie się to ciągnęło dłużej
-
Samari wrote:Oni zawsze kontrolują jak oni mają płacić dziady jedne... mi płaci pracodawca i sam się rozlicza z zusem więc jak by z ich środków to nie idzie to się nie czepiaja jedynie mniej składek.dostana.
Dokładnie, a jak Ty masz im zapłacić to wszystko musi być terminowo i nic ich nie obchodzi. Z ich strony wypłata jest wtedy jak wyjaśnią całą sprawę czy Tobie się należy. Z kolei jeśli my mamy im coś zapłacić to od razu, przed zakończeniem ewentualnego postępowania wyjaśniającego, później zwrócą jeśli ich żądania nie są zasadne :] -
No wlasnie dziewczyny jak oni maja placic to robia wszystko zeby sie wymigac, a noz kogos nie zastana i wstrzymaja wypłate ..albo wyplacaja tak nieregularnie ze nieraz pierwsze swiadczenie dostaje sie po dwoch miesiącach i nie obchodzi ich ze ktos z tego zyje ale ktos im spróbuję w terminie czegos nie zaplacic...
-
No ja tez w sumie nie mam sie czego bac bo ich nie naciagam. Jestem na zwolnieniu, duzo czasu leze jestem w domu. Wychodze w zasadzie tyle co na osiedle i do lekarzy takze nie mam czego sie bac ale gdzies tam to wkurza takie naloty ze mysla ze chodze na czarno dorabiam czy nie wiadomo co:P
-
Szczęśliwa współczuję stresu,głupi ZUS
a rano właśnie czytałam, że ZUS wzmaga kontrolę. Wiadomo w ciąży jesteś i Ci mogą skoczyć, ale raz że niepotrzebny stres, a dwa jakby Cię nie było, to jeszcze siepół tłumacZyć głupio trzeba
Samari fajnie, że przepuszczają! Może coś się rusza w mentalności społeczeństwa. Mi trochę brzuch wywalilo to może gdzieś za miesiąc też mnie ktoś gdzieś łaskawie przepuści. Chociaż pod kurtka zimowa to pewnie jeszcze długo nie będzie widać.Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySamari wrote:Oni zawsze kontrolują jak oni mają płacić dziady jedne... mi płaci pracodawca i sam się rozlicza z zusem więc jak by z ich środków to nie idzie to się nie czepiaja jedynie mniej składek.dostana.
ZUS jest okrutny ... byłam na 2 komisjach, kilka spraw tez prowadziłam ... szkoda słów ... -
nick nieaktualnySzczesliwa ledwo zywa wrote:No wlasnie teraz mam drugi stres bo z mama jestem w zusie, ma komisje o dalsze przyznanie renty . Jest po udarze nie rusza prawa reka wogole tez sie boje bo slyszalam ze zabieraja renty naprawdę poważnie chorym