Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja czuję ruchy od prawie 2 tyg a mąż poczuł tydzień temu. Od tygodnia czuje je codziennie. Tez mam problemy ze snem, nie mogę zasnąć i co chwilę chodzę siku, budzę się co chwilę, kręcę... Za to w dzień - chwilą i śpię.
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Iwwk owszem lewatywa jest super pomaga zwiększyć skurcze, jelita się opóźnia i nie będzie niespodzianki przy porodzie, a wiadomo teraz Tata jest przy porodzie i wiadomo węch i wzrok nie jest wyłączony, niestety często ojciec zajrzy tam, poprostu kupcie ona z 6zl kosztuje i poproscie położna, ja mam taki zamiar.
Fundacja rodzic po ludzku uznała, że jest to uwlaczajace dla kobiet tak jak golenie krocza i nie jest już w standardzieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 20:50
-
Może lewatywa nie jest najprzyjemniejszą rzeczą, nigdy nie miałam, ale na samą myśl jest mi nieprzyjemnie. Chyba bardziej uwłaczające jest jednak wypróżnienie się w trakcie, a tego nie da się zahamować w takiej chwili. No przynajmniej mnie by to bardzo skrepowało.
-
Ja z tą lewatywa miałam straszny niewypał. Mialam robiona, była kupa a potem i tak co chwila mi się chciało i musiałam chodzić do kibla. Skurcze porodowe tylko nasilaly moja potrzebę wyproznienia.Przy ostatniej wizycie mialam taki skurcz że myslalam że urodze w kiblu
i i tak przy parciu była cholerna niespodzianka
teraz jak coś się zacznie dziać to sama sobie wstrzykne tą eneme i nie pojadę rodzić póki się nie pozbede całego balastu haha
-
Kurcze Milka to faktycznie nieciekawie. Ja poprosilam pielegniarke o lewatywe, kazala mi wytrzymac 5 min, a ja nie wiem czy nawet minute wysiedzialam i juz do kibla. Ale wrazliwe jelita mam :p
Faktycznie lewatywa to podstawa tak mysle, wiele kobiet to chamuje przy porodzie pozniej ze sie boja wyproznic a nacisk jest ogromny na te sfery..Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko777 wrote:Właśnie lekarze mi liczą wg om a przecież mówiłam że to crio na sztucznym ... miałam 17.08 blastki - to jak to liczyć ?
Ty miałaś też crio czy od razu ?policz dzien transferu minus 14 dni i to traktuj jako pierwszy dzień OM (14 bo po tylu dniach srednio! jest owulacja) Zobacz czy to jest ok. Mi sie nie zgadza o tydzien ale ja nie wiem czy sie nie walnelam w liczeniu tygodni ciąży na żywo i nie powiedzialam zle lekarce a ona taka cwana, ze wpisuje mi w kartę ciazy tydzien, ktory ja jej mowie
musze spojrzec do dokumentow pozniej.
Albo poszukaj gdzies na ovu czy w internecie kalkulatora ciazy po iVF. Kiedys bylam na stronie liczylam ale niestety nie mam linka. Nie wiem nawet czy to byla polska strona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 21:21
-
Przy moich problemach mam wycwiczone robienie lewatywy
robię sama i tak jest najlepiej bo się czuje Kiedy można więcej a kiedy przestać na chwilkę wlewać. Ja to robię na lewym boku, prawą ręką wyciskam buteleczke i myślę że taka pozycja nawet z brzuszkiem będzie wygodna. Czasem trzeba dwa razy zrobić wlewke żeby się całkiem oproznic
Milka1991 lubi tę wiadomość
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Mamami też nie ma robionej, chyba że na prośbę mamy z jej lewatywa. Brzuch golimy tam gdzie pole bo trzeba przygotować.
Didi chyba lepiej mieć świadomość jak wyglada porod. Dlatego szkola rodzenia jest ważna, bo o tym powinni wspomniec. Co po kolei się dzieje jakie są etapy porodu i ile trwaja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 21:24
MaMaMi83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamami
Dokładnie lewatywy nie robią jedynie czopek.glicerynowy na oddziale ci rządzą jak będziesz chciała się wyróżnić przed operacją. No i pole operacyjne gola jak już na stole Leżysz A ogółem "malej" do cc nie musisz golić teoretycznie jedynie dla Twojego komfortu chociaż lekarzowi to wszystko jedno -
puszek369 wrote:Oleander na s por i położnictwie pracują położne. Ewentualnie na neonatologii można sporkac pielęgniarke. Nie golimy krocza, mamy maszynki, żeby do cc pole przygotować. Fundacja rodzic po ludzku zawalczyla, żeby nie było golenia krocza i lewatywy. Więc jeżeli ktos chce lewatywe to musi mieć swoją nazywa się enema, bo inaczej nie możemy zrobić, a wiadomo przy porodzie dziecko musi miejsce sobie zrobić. Ci do golenia krocza, to jak nie ma włosów to mniej boli szycie i zdjęcie szwów, bo jak się nitki z włosami poplacza to wiadomo, że nie jest przyjemnie.
Kurcze ja nie chce robic lewatywy w domu dama bo niestety słyszałam z opowiesci poloznej, ze czesto taka lewatywa samodzielna jest zle zrobiona i sie do konca mie wyproznisz albo jest za mocna i moze przyspieszyć akcje porodowa, w domu...
-
Ja ruchy czuję już od 16 tygodnia , wiem że na pewno są to ruchy bo tak samo czułam z synem.
U nas też lewatywy nie robią, pamiętam że byłam bardzo zdziwiona przy porodzie z synem. Człowiek się na słuchał że w Polsce robią i golą na sucho , i tak czekalam na te nieprzyjemnosci a tu nic. Pozniej pamietam ze cały czas się martwiłam żeby jakąś niespodzianka nie wyskoczyła.
-
Powiem wam że że jak mnie zabierali na cc to było mi wszystko jedno co ze mną robią pamiętam tylko jak połączyli jedno ktg - zły zapis drugie ktg - zły zapis już dzwonili po anestezjologa trzecie ktg - zły zapis przynieśli mi tylko tel żeby zadzenic do męża że coś się dzieje z dzieckiem. A potem to pamiętam tylko jak ręką do której miałam podłączone te wszystkie jakieś tam płyny i ta ręką mi się tak trzesla i mówiłam do anestezjologa czego ta ręką mi się tak telepie. Wszystko działo się tak szybko że masakra. A dziś się śmieje że cesarke robił mi zająć z kogutem bo jeden lekarz nazywał się Zając a drugi Kogut
Nistera lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc