Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Samari wrote:Ciacho
A czemu mówisz że będziesz mieć poród wywolywany 2 tygodnie szybciej ? Skąd już masz takie info ?
Samari Ciasteczku tak jak i mi z krzywej wyszła cukrzyca ciążowa a takie ciąże rozwiązuje się szybciej (o ile akcja porodowa nie zacznie się sama) ok 38 tyg. Wiec jeśli się nic nie dzieje najczęściej poród jest wywolywany. Dzieci matek cukrzycowych mogą rodzic się bardzo duże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 18:53
Samari lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
chcebardzobycmama wrote:Dziewczyny wlasnie zajrzalam na glowna ,dawno mnie tu nie bylo.. moze mi ktoras z was powie dlaczego w ciazy nie mozna naci pieruszki .
A tak z innej beczki ,ktora czuje juz codziennie ruchy ?ja mam 3 różne terminy i też nie wiem który to ten właściwy bo akurat w sierpniu byłam na wakacjach za granicą i mogło mi się przesunąć. Mam z OM 11.05, a z jednego USG 7.05 a z drugiego 15.05. Robiłam testy owulacyjne i prawdopodobnie 15.05 ale dla mnie żadna różnica, kwestia kilku dni nie jest chyba taka wazna
Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
nick nieaktualnySzczesliwa ledwo zywa wrote:Mi sie wydaje ze czuje ale tez bardzo bym chciala czuc wiec moge sama sie nakrecac. Faktycznie tak jest ze dziecko na tym etapie jest pod pepkiem?
Tak.kochana około palec-dwa poniżej pępka mniej wiecejWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 19:18
-
Ja kilka dni temu czułam bardziej niż teraz, niunia się chyba przemieściła w inne miejsce i zdecydowanie słabiej odczuwam. Tak jak dziewczyny piszą, poniżej pępka. Ale to tylko takie własnie smyranie pod skórą, pykanie itp. W nocy nie mogłam w ogóle spać na prawym boku, co się przekręciłam to zaraz mnie głowa zaczynała boleć, musiałam całą noc na lewym przespać ! Dopiero rano udało mi się na prawy obrócić żeby lewy trochę odpoczął. Macie podobne problemy ze snem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 19:20
-
chcebardzobycmama wrote:Dziewczyny wlasnie zajrzalam na glowna ,dawno mnie tu nie bylo.. moze mi ktoras z was powie dlaczego w ciazy nie mozna naci pieruszki .
A tak z innej beczki ,ktora czuje juz codziennie ruchy ?
Sciagnelam ta notke z Babyboom, podobno jedzenie natki pietruszki w nadmiarze wyplukuje witaminy z organizmu.
Co do ruchow to czuje je prawie codziennie, na ogol wieczorem kiedy jestem bardziej wyciszona i moge sie bardziej skupic na moim ciele. Ale zdarzaja sie dni kiedy nie czuje wcale : )
-
Doczytalam jeszcze na innej stronce:
"Chociaż przyjęło się, że pietruszka ma zbawienny wpływ na funkcjonowanie całego naszego organizmu, w niektórych przypadkach nie powinna być nadużywana. Mowa tu na przykład o kobietach w ciąży – zawarte w natce pietruszki składniki mogą mieć negatywny wpływ na skurcze mięśni macicy."
- https://bazawitamin.net/natka-pietruszki-cenna-nie-tylko-w-kuchni/
Nie mam pojecia ile w tym wszystkim prawdy i jakie ilosci pietruszki sa juz niezdrowe. Wydaje mi sie ze w niewielkich ilosciach do doprawiania jest ok. Ja i tak nie znosze wiec mi tam wszystko jedno
-
Ja już po wizytach, dzidziuś dzisiaj sobie siedział tak ze głowę miał pod pępkiem a pupę chyba poniżej linii włosów tak ze nie dało się zajrzeć między nóżki. Otwieralo i zamykalo buźke tak jakby coś mówiło
wszystko dobrze, mam brać magnez bo mnie pobolewa macica i czopki na te nieszczęsne hemoroidy. Endokrynolog zwiększył mi dawkę euthyroxu do 100 (mam TSH 2,43).
Oleander, puszek369, Alicja-33, Ciasteczko777, Milka1991, iwwk, Chusy, Agata :), PatkaPP lubią tę wiadomość
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
14 cykli starań
MaryJane wrote:Kruszynka to żaden wyznacznik chyba niestety haha, ja ważę 54 kg i to ostatnie 2 przytyłam w ciągu ostatniego tygodnia a też nic nie czuję
a jakikolwiek brzuch też się kilka dni dopiero pojawił
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
14 cykli starań
Hejo
Ja po wizycie. Chłopak potwierdzony. Waży 180gKupiłam Mu pierwsze ubranka
Szyjka 38mm. Lekarz mówi że moglaby być dłuższa ale nie jest zle. Polowkowe 3.01puszek369, Alicja-33, Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, iwwk, Chusy, Agata :), PatkaPP, ago91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratuluje wizyt i dobrych wieści
!!!!
Samari - dokładnie jak Mamami napisała, będę to jeszcze potwierdzać z lekarzem bo moja cukrzyca póki co to nie typowa cukrzyca i miejmy nadzieje że tak zostanie ... ale kto wie.. boję sie tego wywoływania
Mi sie cieżko ułożyć i spać - nie wiem czy to psychika... kręcę sie jak głupia.Milka1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też gorzej śpię, kręcę się dużo ale to stres chyba bardziej niż coś z ciążą związanego
Gratuluję wizyt! Jej jakbym też chciala już znać płeć, coraz bardziej niecierpliwa jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 20:15
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Oleander na s por i położnictwie pracują położne. Ewentualnie na neonatologii można sporkac pielęgniarke. Nie golimy krocza, mamy maszynki, żeby do cc pole przygotować. Fundacja rodzic po ludzku zawalczyla, żeby nie było golenia krocza i lewatywy. Więc jeżeli ktos chce lewatywe to musi mieć swoją nazywa się enema, bo inaczej nie możemy zrobić, a wiadomo przy porodzie dziecko musi miejsce sobie zrobić. Ci do golenia krocza, to jak nie ma włosów to mniej boli szycie i zdjęcie szwów, bo jak się nitki z włosami poplacza to wiadomo, że nie jest przyjemnie.
Oleander lubi tę wiadomość