X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy w ciąży macie problem z pamięcią i koncentracja ? Bo ja od ostatniego czasu to się czuje jak bym alzheimera miała masakra.... wezmę witaminy potem nie pamiętam czy wzięłam jadę po coś do sklepu i po drodze myślę gdzie ja w ogóle miałam jechać nie mogę się skupić totalna masakra ! Muszę pisać normalnie karteczki

• Chusy Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari u mnie to samo.. do tego robie rozne dziwne rzeczy jak wkladanie ladowarki do lodowki. Potykam sie o wlasne nogi. Masakra ;D

U mnie z kolei mala wszystkie buteleki polubila ktore miala, za to ja jestem zdecydowana fanka dr. Brownsa jesli chodzi o butelki antykolkowe. Za to cora nigdy smoczka nie chciala, ssie kciuka i tyle :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 09:54

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem mam w koszyku wszystkiego po jednej sztuce z takich rzeczy :) ja nie z tych co biorą tony :D liczę się z tym że będzie trzeba dokupić coś jak już maluch się urodzi wg jego upodobań, wzięłam też kilka rzeczy dla siebie do szpitala i do domu :)))

Co do Pryszczy to u mnie jakoś dziwnie... ogólnie twarz gładka i nic się nie dzieje, ale jednego dnia nagle po miesiącu np. Potrafi mi wyjść 5-6 takich grubych podskornych, po czym znikają po tygodniu i znów nic nie mam przez miesiąc-dwa :O tak to jezzcze nie miałam :D może zależy od tego co zjem kto wie :p ale ogólnie cera w ciazy na wielki PLUS <3

A my wizytujemy w przyszły wtorek, czekam już z niecierpliwością <3

Haha ja też mam straszne zaniki, jakaś jestem nieogarnieta czasami w różnych sytuacjach, albo mówię jedno, myślę o czymś innym i nikt mnie nie rozumie :D po jakiejś chwili łapie się co ja gadam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 09:56

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Avent się sprawdziły - butelki, smoczki ortodontyczne, sprzety typu podgrzewacz sterylizator

Nie polecam Canpolu! Sztućce stopiły nam się w sterylizatorze! Na opakowaniu wyraźnie napisane, że można sterylizować w sterylizatorze.

Z tommy tipee mamy termometr 1sekundowy do ucha, sluży bez zarzutu całej rodzinie prawie 5 lat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 09:58

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Dziewczyny czy wy w ciąży macie problem z pamięcią i koncentracja ? Bo ja od ostatniego czasu to się czuje jak bym alzheimera miała masakra.... wezmę witaminy potem nie pamiętam czy wzięłam jadę po coś do sklepu i po drodze myślę gdzie ja w ogóle miałam jechać nie mogę się skupić totalna masakra ! Muszę pisać normalnie karteczki

U mnie masakra z pamięcią. Ktoś coś do mnie mówi za 2 min nie pamiętam o czym rozmawiałam. A na tabletkach napisałam sobie daty wtedy mam pewności czy w danym dniu wzięłam.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:

Ja tak mam a dziś to głupotę bym zrobiła , otóż wczoraj przyjechała taka pewna Pani jakby znajoma ona pracuje w przedszkolu i jak wół mówiła , że dziś do nas przyjedzie aby te klocki odebrać bo poprosiła mojego męża czy mógłby takie drewniane duże klocki wykonać tam zgodził się , ja dziś biorę te klocki zanoszę do przedszkola a mój mąż dzwoni i mówi że nie myślę , że ta Pani mówiła że dziś je odbierze nie wiem po co ja te klocki w ogóle zaniosłam jakaś nie ogarnięta jestem czy co :-P.

Co do butelek to ja miałam z nimi przeboje Marysia piła z Canpol z takiej butelki , Gabrysia to była bez smoczkowa i bezbutelkowa dopiero za radą koleżanki kupiłam z Lovi i piła z tej butelki omal że w szpitalu z nią nie wylądowałam groziło jej nawet odwodnienie nawet z łyżki nie chciała pić a ja byłam bezradna , Ania od początku piję z Lovi według mnie to najlepsze butelki gdyż te końcówki przypominają brodawkę i lepiej jest chwycić . Synek też pił z butelki z Canpol

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 10:40

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za niski hematokryt - miał ktoś?,
    Anemia?
    Hemoglobina mam niską ale jeszcze mieszcząca się w normie. I za wysokie RDW-CV nieznacznie i MCHC też lekko podniesione.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Dziewczyny za niski hematokryt - miał ktoś?,
    Anemia?
    Hemoglobina mam niską ale jeszcze mieszcząca się w normie. I za wysokie RDW-CV nieznacznie i MCHC też lekko podniesione.

Najlepiej to według mnie z gin omówić , nie znam się na tym ja to w mojej poprzedniej ciąży miałam anemię i żelazo brałam barszcz czerwony , kaszanka chyba bardziej te proszki mi pomogły wcześniej miałam inne żelazo ale kręciło mi się w głowie po tym więc nie brałam nie chciałam ryzykować to mój Pan gin przepisał mi inne na szczęście dobrze po nich się czułam no co najważniejsze wyniki były już oki .

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z pamięcią całkiem nieźle ale z brzuchem kiepsko. Ja wzięłam dzisiaj urlop i wsiadłam właśnie w autobus i jadę do lekarza mojego do szpitala. Dopiero co mówiłam że bóle mijają, a dziś całą noc nie spałam tak strasznie podbrzusze rwało i bolało, do tego macica stawia się ciągle, zwłaszcza jak leżę. Noc była koszmarem, teraz trochę lepiej ale coś się dzieje i mam złe przeczucia. Lekarz mój ma dyżur ma szczęście w szpitalu dzisiaj ale wątpię że tam Mi zrobi usg.

gann3e3k0unlohxb.png

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami też miałam niski hematokryt, polepszyl się po zelazie, się teraz miałam wyniki w innym lab i. Tu są inne normy. Ile masz i jaki zakres?

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie pamięć i koncentracja też szwankują :D Dzisiaj rano jak się przebudziłam to nie mogłam sobie dni doliczyć, ile mam tabletek euthyroxu wziąć, czy wczoraj była jedna czy dwie ;D W końcu doszłam do tego, że dzisiaj jednak dwie wypadają. Mąż czasem do mnie mówi jak do ściany, bo się wyłączam.

MaryJane jak masz możliwość to pewnie idź do lekarza, po co masz się stresować, trzymam kciuki na pewno wszystko jest dobrze ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 11:19

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli mogę Was prosić o udostępnienie poniższego linku na fb lub innych mediach społecznościowych . Dziewczynka z mojej rodziny choruje na raka i rodzice zbierają na lek. Bardzo Was proszę.

https://gazetalubuska.pl/na-lek-dla-kornelii-potrzeba-1-mln-zl-rodzice-i-lekarze-robia-co-moga-ale-bez-nas-sobie-nie-poradza/ar/13740472

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 11:22

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Mamami też miałam niski hematokryt, polepszyl się po zelazie, się teraz miałam wyniki w innym lab i. Tu są inne normy. Ile masz i jaki zakres?

Norma jest od 34 a ja mam 32.4 wydaje mi się że to przez clexane bo rozrzedza krew ale jakby nie patrząc hemoglobina spadła mi z 13 na 11.7 a norma jest od 11.2

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) wrote:
    Wiem, wiem mam w koszyku wszystkiego po jednej sztuce z takich rzeczy :) ja nie z tych co biorą tony :D liczę się z tym że będzie trzeba dokupić coś jak już maluch się urodzi wg jego upodobań, wzięłam też kilka rzeczy dla siebie do szpitala i do domu :)))

Co do Pryszczy to u mnie jakoś dziwnie... ogólnie twarz gładka i nic się nie dzieje, ale jednego dnia nagle po miesiącu np. Potrafi mi wyjść 5-6 takich grubych podskornych, po czym znikają po tygodniu i znów nic nie mam przez miesiąc-dwa :O tak to jezzcze nie miałam :D może zależy od tego co zjem kto wie :p ale ogólnie cera w ciazy na wielki PLUS <3

A my wizytujemy w przyszły wtorek, czekam już z niecierpliwością <3

Haha ja też mam straszne zaniki, jakaś jestem nieogarnieta czasami w różnych sytuacjach, albo mówię jedno, myślę o czymś innym i nikt mnie nie rozumie :D po jakiejś chwili łapie się co ja gadam
    My też mamy wizytę we wtorek i na nfz w czwartek! Już doczekac się nie mogę :)
    Z koncentracja u mnie to samo, wczoraj z córką robiłam kartki świąteczne i taka gafe walnelam, że ledwo udało nam się odratowac, później kolejna, aż za głowę się lapalam, że takie rzeczy robię. Parę dni temu robilysmy obraz świąteczny i kleilam klejem na gorąco z pistoletu, nacisnelam za mocno i za dużo poleciało i złapałam go w rękę haha ręką poparzona a na palcu bąble. Maz się śmiał i pukal w głowę co ja wyprawiam. Aż się boje co będzie dalej bo do zrobienia zostały 2 drzewka z bombek i lampkami, 2 stroiki-jeden na stół z świeczkami a drugi na drzwi, parę skrzatow i resztę kartek świątecznych.

Agata :) lubi tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ta noc w miare przespana z wyjątkiem rannych pobudek przez psa, faceta i telefony. Zaczelam krzyczec ze mnie wszystko budzi:P

Jesli chodzi o otepienie ciazowe to wczoraj weszlam do gabinetu siedlismy pan doktor mówi no to slucham panstwa a ja patrze na narzeczonego i mowie :" o matko co ja mialam mowic":D

Szczęśliwa Mamusia, Katy lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami bierzesz żelazo? Ciąża predysponuje do anemii.
    A ja w końcu oddycham normalnie, powoli katar schodzi z zatok, jak ja nie lubię mieć zawalonych zatok :(

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek369 a próbowałaś płukać zatoki? Mi bardzo to pomaga :)

Hehe ja to się teraz czasem czuję jakbym miała połowę mózgu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 11:58

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Mamami bierzesz żelazo? Ciąża predysponuje do anemii.
    A ja w końcu oddycham normalnie, powoli katar schodzi z zatok, jak ja nie lubię mieć zawalonych zatok :(

Nie poza kwasem i jodem nic nie biore. Po Wit ciążowych wymiotowalam i gin kazała odstawić i brać kwas i jod. Wit mam włączyć spowrotem od 20 tyg te dha. Ale ja jestem na diecie cukrzycowej i na niej się źle czuje, jestem słaba głodna i wku.... Bo się nią nie nasycam. I pewnie stąd ten problem.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Puszek369 a próbowałaś płukać zatoki? Mi bardzo to pomaga :)

Hehe ja to się teraz czasem czuję jakbym miała połowę mózgu :D
    Właśnie myślałam o tych irygatorach, ktos tego używał? Używam wody morskiej jedynie.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam ClinSin Med, Kiedys po operacji zatok musiałam płukać codziennie, a teraz raz na jakiś czas kiedy czuje że mam zatoki zapchane no i różnica jest duża :)
    Tylko UWAGA raz zapomniałam dodać do butelki tego proszku do zrobienia roztworu i samą wodą wypłukałam.. Ból okropny :o także nie zapomnij o proszku hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 12:13

‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ