Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
MaMaMi83 wrote:Dziewczyny za niski hematokryt - miał ktoś?,
Anemia?
Hemoglobina mam niską ale jeszcze mieszcząca się w normie. I za wysokie RDW-CV nieznacznie i MCHC też lekko podniesione.żelazo trzeba uzupełniać, ale nie koniecznie będzie się odpowiednio wchłaniać
Te mormy są ogólne, a kobiety w ciąźy zawsze mają lekką anemięu mnie najnizsza hemoglinina to 10,2 a po porodzie 9,2
MaMaMi83 lubi tę wiadomość
-
Pantera tak jak mówisz, ja hemoglobinę i hematokryt mam nisko w ostatnich wynikach, ale jeszcze w normie i ginekolog powiedziała, że to dobrze, bo w ciąży te parametry są niższe i to jest normalne. W porównaniu z wcześniejszym badaniem krwi był i w ht i hb spadek.
Co do obiadu to u mnie dzisiaj bez rewelacji, paluszki rybne, frytki i kapusta kiszona, strasznie miałam dzisiaj na to ochotęSzczesliwa ledwo zywa, MaMaMi83 lubią tę wiadomość
-
Witaj Natallie
MaryJane- biedactwo, teraz to już musisz odpoczywać.. Oby krwiak się szybko wchłonął. Mi po miesiącu się wchłonął, ale faktycznie dużo leżałam i odpoczywałam.
Samari - o tak, jodła kaukaska jest piękna, u nas w poprzednich latach ok. 160cm kosztowała 80zl. Ciekawa jestem jak w tym roku. Też mi się marzy.. Ale zobaczymy, ale póki mamy możliwości to żywa, ahh.. Ten zapach..
A co na obiad, najpierw pomidorówka z ryżem a za chwilkę będę robić racuchy z jabłkami mmm...
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
U nas ryba zapiekana w sosie serowo koperkowym z ryżem i surówka z kapusty pekińskiej. Mrrr już nie mogę się doczekać, czekam tylko na męża aż wróci z pracy.
U nas szyjka ze szwem po ostatnim mierzeniu po połówkowym miała 40 mm. Natomiast lekarka mówiła że takie min. to 25 mm, poniżej zalecane szwy, leki lub lezenie. ( U nas w Wiedniu są takie wytyczne, nie orientuję się jak jest w Pl.)
-
nick nieaktualnyU mnie szyjka 3.12 miała 45 mm , ja an obiad kupiłam pstrągi A że dopiero wróciłam do domu to zaraz będę je robić , do środka dam farsz z masła pietruszki zielonej i czosnku obtocxe w jajku i bulce i dam na patelnię do tego zrobi w frytki i kapustę kiszoną
puszek369, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySmak mojego dzieciństwa, główki kapusty pokrojone w połówki lub ćwiartki i tak zakiszone. Boskie do obiadu albo tak po prostu jako przekąska
Teraz wyczytałam że pochodzą z kuchni kresowej, to by się zgadzało bo moim dziadkowie są z tamtych stronWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 17:07
-
nick nieaktualny
-
Jezu jak ja wam zazdroszczę że możecie się tak najeść tak sobie powymyslac powybrzydzac. Ja już na drób i ryby patrzeć nie mogę o kiszonej kapuscie i ogorkach nie wspomnę od samego patrzenia nie mam ochoty jeść.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyJak lubicie kwaśne smaki to warto spróbować, w necie są przepisy a bardzo łatwo się robi
MaMaMi83 a to przez dietę bo ciągle jesz takie rzeczy czy po prostu Cię odrzuca? Ja mam różne dni, np kocham żółty ser a ostatnio powąchanie plasterka skończyło się nad kibelkiem -
nick nieaktualny
-
Oleander wrote:Jak lubicie kwaśne smaki to warto spróbować, w necie są przepisy a bardzo łatwo się robi
MaMaMi83 a to przez dietę bo ciągle jesz takie rzeczy czy po prostu Cię odrzuca? Ja mam różne dni, np kocham żółty ser a ostatnio powąchanie plasterka skończyło się nad kibelkiem
Tak że względu na dietę. Dopiero miesiąc ja mam a gdzie do końca. Mąż gotuję dla siebie i młodej bo ja bym się chyba pokrzyczala jakbym musiała coś ugotować i nie mogła tego zjeść. Dobrze ze mój mąż jest lepszym kucharzem ode mnie to nie mam wyrzutów sumienia nie nie robię im obiadów.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc