Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOleander wrote:My dla dziewczynki mamy już dawno wybrane chyba od paru lat
a dla chłopca nic.. Właśnie żadne mi do nazwiska nie pasuje, nie możemy się z mężem dogadać, jak już jakieś nam pasuje to tylko przez kilka dni i zmieniam zdanie hahaha nie wiem co zrobimy jak będzie chłopak
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa ledwo zywa wrote:A my mamy dylemat miedzy dwoma niby podobne i w tym problem
moze pomozecie?? Cyprian albo Florian;))
Florek super
Ja w pracy poznałam różne imiona i tak co jakiś czas mi się jakieś spodobalo. Mąż chciał właśnie Kornelie, chociaż ja chciałam Łucje, albo Laure. Z męskich ja miałam wybór Julian. Wyszło na męża będzie Kornelia Laura.
Z bardziej wyjątkowych, które miałam okazję spotkać to Luna, Augustyn, Roch, Wit, Elegiasz, Iwo teraz wraca trochę tych Zbyszko, Stetanow niby znane, a rzadko nadawane, wbrew pozorom jak spotkaliśmy Anię to aż w szoku, bo rzadko się zdarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:22
Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
Wybralismy imie dla dziecka juz poraz 3 , 2 razy ja i za 3 razem z mezem. Nigdy z tym nie mialam problemu ma nam sie podobac dla nas ma byc piekne i mam czuc ze to to :)Nawet juz mamy drugie imie wybrane , po tacie
A ze pasuje do nazwiska to swoja droga , w sumie nigdy sie na to nie patrzylam.
Zakupy moge robic ale w 8 miesiacu.Nistera lubi tę wiadomość
-
Myśmy od zawsze mieli dla dziewczynki, może będzie kiedyś dane nam jeszcze je wykorzystać
tym razem na pewno chłopiec i był Mega problem, nie dość że mało imion w ogóle nam się podoba to żeby obojgu pasowało już w ogóle graniczyło z cudem. Jest jedno które oboje zaakceptowalismy
i będzie... Adaś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:24
-
nick nieaktualny
-
U nas mąż wybrał imię, z początku nie byłam przekonana ale z czasem jakoś już tak się przyzwyczaiłam. Można odmienić fajnie, Tymon , Tymek Tymuś
No i starszemu bratu się podoba to najważniejsze:D
Ja i tak większość kupię przez Internet, mąż tylko pojedzie odebrać więc żaden problem , a kosmetyki to mogę nawet codziennie po jednym chodzić i kupować dla rozruszania , więc nie uważam że późniejsze zakupy są gorsze. Pamiętam że z synem dostałam ten syndrom wicia gniazdka pod koniec A tu pooopa wszystko kupione i zorganizowane. Także ten tego wiecie , zostawcie sobie coś pod koniec też
-
Klaudia - Florian brzmi super : )
Puszek - haha Julian powiadaszTez bym sie nad tym grubo zastanowila gdyby nie to ze u nas takie imie nie wystepuje zwyczajnie
A co do zenskich imion to rowniez mam podobny gust, zawsze chcialam Laure albo Lucje, ale to typowo polskie imiona tez wiec odpadaja.
Ja biore pod uwage Daniela, Razjela, Rafael albo Gabriel : ) Zawsze chcialam dac dziecku "anielskie" imie, niestety bedziemy sie pewnie z malzem ostro o to klocicMezowi tez sie Daniel podoba wiec mozliwe ze na tym stanie.
Samari, mezowi sie wlasnie Jonatan podoba, ale u mnie inne typyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:33
Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
hm co do samopoczucia cycki to mam tak ociezale czerwone i nie da sie ich dotknac ..
Mdlosci, ciezko mi zasnac chodze spac pozno poczym jestem niewyspana, mam w sumie zachcianki ale ostatnio apetyt do jedzenia to taki ze na sniadanie zmuszam ta godzina a ja nie mam na nic smaka
-
Ja tez zawsze mialam wybrane dla corek jak zaszlam w pierwsza ciaze podobalo mi sie Roksana nie szukalam dla chlopca i wyszla corka , w drugiej ciazy Nikola badz Lena ale szybko zostalismy przy Nikoli i tez mowie do meza dla chlopcow mi sie nie podobaja a pozatym bedziemy miec i tak corke i tak wyszlo
Teraz wspolnie spodobal nam sie Wiktor juz nie mialam szukac dla dziewczynki bo czuje ze bedzie syn maz wybral w razie w Marlena ale wyszlo w 100 procentach na mojetakze intuicja mnie nie zawiodla
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My mieliśmy wybrane już jakoś w 13 tyg chyba albo Maja albo Szymek
mnie też się Bartek podoba ale mój nie chciał bartusia
W tym momencie podoba mi się też Leon i myślałam nawet czy by nie zmienić jeszcze, ale już jakoś tak głupio mi zmienić bo już wiem że mam Szymusia w brzuszku nazywam go już tak odkąd wiem że to chłopiec i nie zmienię już raczej imienia
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Też mi się Maja dla dziewczynki bardzo podoba albo Olga i Laura jeszcze. Póki co mąż najbardziej za Majką był, ale odkąd moja koleżanka w kółko zaczęła mi na dziecko Maja, Majusia mówić to nam jakoś zbrzydło. Chyba z tego względu, że nie chcieliśmy przywiązywać wagi do imienia póki dziecka na oczy nie zobaczmy, a ja mam tak, że jak mi ktoś wciska coś siłą to tym większą mam niechęć do czegoś
ago91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySorry że tak wracam do tematu po czasie ale nie moge zdzierżyć po nadroniebiu ostatnich 24 h forum.
Samari - ja od początku czytam wątek, dołączyłam jak poczułam, że pierwszy strach minął i widzę, że jesteś trochę takim samozwańczym adminem - odsyłasz ludzi na priv, mówisz jakie tematy są nudne i nie mamy ich poruszać itp. Dobra, jak masz jakieś ambicje przywódcze to sobie je realizuj ale do cholery, nie kosztem innych ludzi. Twoja uwaga do Mamy Dwojki to jakis horror!!! Sama jestem po stracie, o tym mówi i nawet pisze się bardzo trudno i nigdy bez łez i gdybym dostała taką ścierę w twarz to na pewno dołożyłoby mi to dodatkowych przykrości. "Adminuj" sobie jak musisz, ale z EMPATIĄ, okej?MaryJane, KarmeLoVe, Oleander, Kruszynka91, Pantera lubią tę wiadomość