Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    To sie nada do jeżdżenia do salonu ? :) wiadomo że to na pare msc tylko ale kosz chyba też ? A co wtedy potem ?? ;)
    Mój chrześniak w koszu koło pół roku spał potem wyrósł i jak dzieciak zacznie siadać to też trzeba zmienić :) potem zwykle łóżeczko, ja chce turystyczne, dobrym materacem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 14:43

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho

Ja osobiście nie lubię tych koszy Mojżesza nie podobają mi się w.ogole. Ja dziecko po domu wozilam w wózku poprostu

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. 9 stycznia mam wizytę u swojej doktor zobaczymy co ona powie.

Czy u której z was zmieniła się płeć po usg połówkowym????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 14:51

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny

Pytanie . Co sądzicie na temat przywileju nie Psikania pasów w ciąży ? Podstawa prawna mówi że kobieta w widocznej ciąży nie ma obowiązku spinania pasów musi mieć przy sobie kartę ciąży . Jak się odnowcicie do tego ? Kupujecie adaptery, nie zpainacie pasów ?

U nas 6 miesiąc i dopóki pas mnie nie ucieka i mogę sama kierować to co porostu zpainam ale zastanawiam się nad adapterem na te ostay ie miesięcy ciąży gdzie jest to utrudnieniem

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Mój chrześniak w koszu koło pół roku spał potem wyrósł i jak dzieciak zacznie siadać to też trzeba zmienić :) potem zwykle łóżeczko, ja chce turystyczne, dobrym materacem
    Czyli planujesz zakup turystycznego łóżeczka i na to przewijak ? Czy zwykle drewniane też?

Właśnie Samari - koleżanka też woziła w wózku :) ale Ty mozesz turystyczne przesuwać ?
    Mamami- u mnie płeć bez zmian
    Jeżdzę w pasach zawsze - mam adapter ale szlag mnie trafia przy zapinaniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 14:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari Co do zapinania pasów ja zapinałam zawsze i nie kupowałam żadnych adapterów , chociaż nie ukrywam że o tym myślałam ale nawet używane drogo kosztowały , a ja bardziej jeżdżę jako pasażer i tylko po zakupy więc nie sądzę aby mi się przydał , mogę pasy dostosować i zawsze tak robię aby nie piły brzusia , wiem że jest takie prawo że kobieta w zaawansowanej ciąży nie musi zapinać pasów ja zawsze zapinałam wolę mieć pewność i czuję się tak bezpiecznie .

Ciasteczko777 wrote:
    Mamami - super !!! Ale dobre wieści :) No to Kochana możesz odetchnąć i tylko nie szalej za bardzo dziś wieczorem ;)

Te kosze Mojżesza są serio takie fajne ? Ja myśle nad Chicco next jako dostawka i jako łóżeczko do salonu- po paru msc przejdziemy może na babybjorn bujaczek- co o nim sądzicie ?

Co do imienia - rozumiem, że większość z Was jeszcze też nie wybrała tego jedynego imienia ? Co sądzicie o Maksiu lub Teosiu ;)?

Mi ani Maks ani Teoś się nie podoba , jeśli Tobie się podoba to już Twoja decyzja i Twojego męża :-).

U nas imię to temat tabu , najbardziej smuci mnie to że mój mąż liczy bardziej na córeczkę a nie na syna :-( .

Gratuluję udanych wizyt ❤️.

Mi dzień tak jakoś szybko mija że nie miałam czasu aby zajrzeć , teraz tak sobie siedzę i akurat podczytuję co tam w trawie piszczy :-P . Na moje skurcze w łydkach mój Pan gin przepisał mi Magnezin Comfort wszak duże tabletki ale jakie super od razu rozpuszczają się na języku ;-). Mój Pan gin trochę mnie zaskoczył tym że tak tam wypytywał się o mój 5 poród to tam mu powiedziałam co i jak i w pewnym momencie tak do mnie to co spróbujemy urodzić na Jaczewskiego w Lublinie przy moim 5 porodzie właśnie byłam nastawiona na ten szpital specjalistyczny a że miejsc nie było to przekierowali mnie do innego szpitala oddalonego o 500 metrów na razie nadal myślę który wybrać mam jeszcze czas ;-). Samopoczucie oki i dziś już Sylwester i z racji nadchodzącego Nowego Roku życzę Wam wszystkim , aby ten nadchodzący Nowy 2019 rok był dla nas zdrowy , pomyślny i żeby spełniły się nasze marzenia jaki postanowienia noworoczne .
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fee1300190c1.jpg

Szczęśliwego Nowego Roku życzę Wam moje drogie ❤️ no i udanego Sylwestra ;-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 15:07

Szczesliwa ledwo zywa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari musisz mieć zaświadczenie od gina prawnie. Ja mam adapter be safe bez niego strach, w kwietniu wjechał mi w dupe samochód jak na czerwonym się zatrzymałam i bez pasów bym miała gorsze obrazenia, naszczescie skończyło się dobrze.
    Ciasteczko planuje łóżeczko turystyczne jedynie bo ma miękkie boki i mi się wizualnie podoba na większości jest już przewijak i organizer. Do tego kupię materac lateks-kokos. Turystyczne maja tez kółka. Co do imienia też chciałam przed Julianem Teodora :) bardzo mi się c podoba można ładnie Teos mówić, a nie jest tak popularne jak Leos, który też jest ładny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 15:02

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie jeżdżę w pasach. Ale rozglądam się za adapterem. Jeżdżę w dużym ruchu miejskim gdzie łatwo o stlucze więc wolę być bezpiecznie zapieta. W pierwszej ciąży jeździłam bez pasów. 10 lat temu nie było adapterow.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari ja jestem świeżo po kursie i oglądałam te wszystkie filmiki, instruktorzy też opowiadali o różnych sytuacjach i lepiej już zapinać pasy nawet jak uwierają niż jeździć bez, nigdy nie wiesz co się może przytrafić na drodze, a pasy są mniej szkodliwe niż ich brak. A najlepiej to po prostu zaopatrzyć się właśnie w ten adapter :)

4me lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk.

Ogółem wiem o.cxym mówisz ja mam pol rodziny mundurowe w tym mój ojciec ale jestem ciekawa opinii innych ciężarnych w tym temacie bo na jednej grupie na fejsie wywiązała się dyskusja na ten temat i pomyślałam że.chetnie poznam wasze zdanie na ten temat ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho

Dokładnie wybór imienia to bardzo indywidualna sprawa. Ale ja nie wybrała.bym żadnego z nich bo mam sąsiada Teodora mega buc zarozumialec i człowiek upierdliwy A Maksiu to na wsiach kiedyś co drugi piesek miał na imię i tak mi to utkwilo że kuby i makasie to miłe czworonogi:) oczywiście bez obrazy równie dobrze mogą ci się nie podobać imiona które ja wybrałam i źle się kojarzyć. Dlatego zaznaczam że.zlosliwie nie pisze tylko to jakie mam doświadczenie z tymi imionami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 15:14

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksiu nie jest takie zle ale Max a nie Maksym.

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ciacho

Dokładnie wybór imienia to bardzo indywidualna sprawa. Ale ja nie wybrała.bym żadnego z nich bo mam sąsiada Teodora mega buc zarozumialec i człowiek upierdliwy A Maksiu to na wsiach kiedyś co drugi piesek miał na imię i tak mi to utkwilo że kuby i makasie to miłe czworonogi:) oczywiście bez obrazy równie dobrze mogą ci się nie podobać imiona które ja wybrałam i źle się kojarzyć. Dlatego zaznaczam że.zlosliwie nie pisze tylko to jakie mam doświadczenie z tymi imionami :)
    Dokładnie - każdemu imię może sie kojarzyć z kimś niefajnym lub psem kotem itp ;) kojarzycie Alternatywy4 tam był pies Teodor ale mnie to nie razi :) nasze typy widać mniejszościowe i mało lubiane

Szczesliwa ledwo zywa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo nienawidze imienia Magdalena ( jeśli jest tu jakąś to przepraszam) ale osoba o.tym.imieniu się że mną nie doagada haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane:
    Niech Nowy Rok zabłyśnie
    dla Was tęczy kolorami
    I rozsypie się nad głowami
    szczęście i uśmiechów moc,
    I niech zostanie na całe
    dwanaście miesięcy z Wami,
    Nie tylko w tę Sylwestrową noc.

Nudnych ciąż, zdrówka dla Was i Maluszków, dla Waszych rodzin!
    Wszystkiego dobrego i cudownego 2019!! :)
    Ps. Uciekam już - do zobaczenia za rok ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, puszek369, 4me, PatkaPP lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego na Nowy rok , szampanskiej Zabawy ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Szczesliwa ledwo zywa, puszek369 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży mam adaptery w swoim samochodzie i meza. Widziałam symulacje z wypadków i adapter według mnie to najlepsze rozwiązanie. A gdybym nie miała adapterów to pasy bym zapinała i tak :)

Mamami gratuluję wizyty :)

I również wszystkiego dobrego w kolejnym Nowym roku :)

nick nieaktualny, MaMaMi83, puszek369, 4me lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się właśnie zbieramy do teatru, a później impreza u Nas w domu jednak haha.

Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku!

puszek369, 4me lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Albo nienawidze imienia Magdalena ( jeśli jest tu jakąś to przepraszam) ale osoba o.tym.imieniu się że mną nie doagada haha

Czyli się nie dogadamy hahahhah

nick nieaktualny, 4me lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Czyli się nie dogadamy hahahhah

Mamami haha nie żartuj Magda jesteś ???.o to nie źle :D dobrze że to tylko teoria może będziesz 1 którą polubie

‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ