Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciasteczko777 wrote:To sie nada do jeżdżenia do salonu ?
wiadomo że to na pare msc tylko ale kosz chyba też ? A co wtedy potem ??
potem zwykle łóżeczko, ja chce turystyczne, dobrym materacem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 14:43
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny
Pytanie . Co sądzicie na temat przywileju nie Psikania pasów w ciąży ? Podstawa prawna mówi że kobieta w widocznej ciąży nie ma obowiązku spinania pasów musi mieć przy sobie kartę ciąży . Jak się odnowcicie do tego ? Kupujecie adaptery, nie zpainacie pasów ?
U nas 6 miesiąc i dopóki pas mnie nie ucieka i mogę sama kierować to co porostu zpainam ale zastanawiam się nad adapterem na te ostay ie miesięcy ciąży gdzie jest to utrudnieniem -
nick nieaktualnypuszek369 wrote:Mój chrześniak w koszu koło pół roku spał potem wyrósł i jak dzieciak zacznie siadać to też trzeba zmienić
potem zwykle łóżeczko, ja chce turystyczne, dobrym materacem
Właśnie Samari - koleżanka też woziła w wózkuale Ty mozesz turystyczne przesuwać ?
Mamami- u mnie płeć bez zmian
Jeżdzę w pasach zawsze - mam adapter ale szlag mnie trafia przy zapinaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 14:56
-
nick nieaktualnySamari Co do zapinania pasów ja zapinałam zawsze i nie kupowałam żadnych adapterów , chociaż nie ukrywam że o tym myślałam ale nawet używane drogo kosztowały , a ja bardziej jeżdżę jako pasażer i tylko po zakupy więc nie sądzę aby mi się przydał , mogę pasy dostosować i zawsze tak robię aby nie piły brzusia , wiem że jest takie prawo że kobieta w zaawansowanej ciąży nie musi zapinać pasów ja zawsze zapinałam wolę mieć pewność i czuję się tak bezpiecznie .
Ciasteczko777 wrote:Mamami - super !!! Ale dobre wieściNo to Kochana możesz odetchnąć i tylko nie szalej za bardzo dziś wieczorem
Te kosze Mojżesza są serio takie fajne ? Ja myśle nad Chicco next jako dostawka i jako łóżeczko do salonu- po paru msc przejdziemy może na babybjorn bujaczek- co o nim sądzicie ?
Co do imienia - rozumiem, że większość z Was jeszcze też nie wybrała tego jedynego imienia ? Co sądzicie o Maksiu lub Teosiu?
Mi ani Maks ani Teoś się nie podoba , jeśli Tobie się podoba to już Twoja decyzja i Twojego męża.
U nas imię to temat tabu , najbardziej smuci mnie to że mój mąż liczy bardziej na córeczkę a nie na syna.
Gratuluję udanych wizyt ❤️.
Mi dzień tak jakoś szybko mija że nie miałam czasu aby zajrzeć , teraz tak sobie siedzę i akurat podczytuję co tam w trawie piszczy. Na moje skurcze w łydkach mój Pan gin przepisał mi Magnezin Comfort wszak duże tabletki ale jakie super od razu rozpuszczają się na języku
. Mój Pan gin trochę mnie zaskoczył tym że tak tam wypytywał się o mój 5 poród to tam mu powiedziałam co i jak i w pewnym momencie tak do mnie to co spróbujemy urodzić na Jaczewskiego w Lublinie przy moim 5 porodzie właśnie byłam nastawiona na ten szpital specjalistyczny a że miejsc nie było to przekierowali mnie do innego szpitala oddalonego o 500 metrów na razie nadal myślę który wybrać mam jeszcze czas
. Samopoczucie oki i dziś już Sylwester i z racji nadchodzącego Nowego Roku życzę Wam wszystkim , aby ten nadchodzący Nowy 2019 rok był dla nas zdrowy , pomyślny i żeby spełniły się nasze marzenia jaki postanowienia noworoczne .
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fee1300190c1.jpg
Szczęśliwego Nowego Roku życzę Wam moje drogie ❤️ no i udanego Sylwestra.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 15:07
Szczesliwa ledwo zywa, Oleander lubią tę wiadomość
-
Samari musisz mieć zaświadczenie od gina prawnie. Ja mam adapter be safe bez niego strach, w kwietniu wjechał mi w dupe samochód jak na czerwonym się zatrzymałam i bez pasów bym miała gorsze obrazenia, naszczescie skończyło się dobrze.
Ciasteczko planuje łóżeczko turystyczne jedynie bo ma miękkie boki i mi się wizualnie podoba na większości jest już przewijak i organizer. Do tego kupię materac lateks-kokos. Turystyczne maja tez kółka. Co do imienia też chciałam przed Julianem Teodorabardzo mi się c podoba można ładnie Teos mówić, a nie jest tak popularne jak Leos, który też jest ładny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 15:02
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Narazie jeżdżę w pasach. Ale rozglądam się za adapterem. Jeżdżę w dużym ruchu miejskim gdzie łatwo o stlucze więc wolę być bezpiecznie zapieta. W pierwszej ciąży jeździłam bez pasów. 10 lat temu nie było adapterow.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Samari ja jestem świeżo po kursie i oglądałam te wszystkie filmiki, instruktorzy też opowiadali o różnych sytuacjach i lepiej już zapinać pasy nawet jak uwierają niż jeździć bez, nigdy nie wiesz co się może przytrafić na drodze, a pasy są mniej szkodliwe niż ich brak. A najlepiej to po prostu zaopatrzyć się właśnie w ten adapter
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwwk.
Ogółem wiem o.cxym mówisz ja mam pol rodziny mundurowe w tym mój ojciec ale jestem ciekawa opinii innych ciężarnych w tym temacie bo na jednej grupie na fejsie wywiązała się dyskusja na ten temat i pomyślałam że.chetnie poznam wasze zdanie na ten temat -
nick nieaktualnyCiacho
Dokładnie wybór imienia to bardzo indywidualna sprawa. Ale ja nie wybrała.bym żadnego z nich bo mam sąsiada Teodora mega buc zarozumialec i człowiek upierdliwy A Maksiu to na wsiach kiedyś co drugi piesek miał na imię i tak mi to utkwilo że kuby i makasie to miłe czworonogi:) oczywiście bez obrazy równie dobrze mogą ci się nie podobać imiona które ja wybrałam i źle się kojarzyć. Dlatego zaznaczam że.zlosliwie nie pisze tylko to jakie mam doświadczenie z tymi imionamiWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 15:14
-
nick nieaktualnySamari wrote:Ciacho
Dokładnie wybór imienia to bardzo indywidualna sprawa. Ale ja nie wybrała.bym żadnego z nich bo mam sąsiada Teodora mega buc zarozumialec i człowiek upierdliwy A Maksiu to na wsiach kiedyś co drugi piesek miał na imię i tak mi to utkwilo że kuby i makasie to miłe czworonogi:) oczywiście bez obrazy równie dobrze mogą ci się nie podobać imiona które ja wybrałam i źle się kojarzyć. Dlatego zaznaczam że.zlosliwie nie pisze tylko to jakie mam doświadczenie z tymi imionamikojarzycie Alternatywy4 tam był pies Teodor ale mnie to nie razi
nasze typy widać mniejszościowe i mało lubiane
Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKochane:
Niech Nowy Rok zabłyśnie
dla Was tęczy kolorami
I rozsypie się nad głowami
szczęście i uśmiechów moc,
I niech zostanie na całe
dwanaście miesięcy z Wami,
Nie tylko w tę Sylwestrową noc.
Nudnych ciąż, zdrówka dla Was i Maluszków, dla Waszych rodzin!
Wszystkiego dobrego i cudownego 2019!!
Ps. Uciekam już - do zobaczenia za rokSamari, Oleander, puszek369, 4me, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa od początku ciąży mam adaptery w swoim samochodzie i meza. Widziałam symulacje z wypadków i adapter według mnie to najlepsze rozwiązanie. A gdybym nie miała adapterów to pasy bym zapinała i tak
Mamami gratuluję wizyty
I również wszystkiego dobrego w kolejnym Nowym rokuCiasteczko777, MaMaMi83, puszek369, 4me lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny