X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    To sie nada do jeżdżenia do salonu ? :) wiadomo że to na pare msc tylko ale kosz chyba też ? A co wtedy potem ?? ;)
    Mój chrześniak w koszu koło pół roku spał potem wyrósł i jak dzieciak zacznie siadać to też trzeba zmienić :) potem zwykle łóżeczko, ja chce turystyczne, dobrym materacem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 14:43

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho

Ja osobiście nie lubię tych koszy Mojżesza nie podobają mi się w.ogole. Ja dziecko po domu wozilam w wózku poprostu

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. 9 stycznia mam wizytę u swojej doktor zobaczymy co ona powie.

Czy u której z was zmieniła się płeć po usg połówkowym????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 14:51

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny

Pytanie . Co sądzicie na temat przywileju nie Psikania pasów w ciąży ? Podstawa prawna mówi że kobieta w widocznej ciąży nie ma obowiązku spinania pasów musi mieć przy sobie kartę ciąży . Jak się odnowcicie do tego ? Kupujecie adaptery, nie zpainacie pasów ?

U nas 6 miesiąc i dopóki pas mnie nie ucieka i mogę sama kierować to co porostu zpainam ale zastanawiam się nad adapterem na te ostay ie miesięcy ciąży gdzie jest to utrudnieniem

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Mój chrześniak w koszu koło pół roku spał potem wyrósł i jak dzieciak zacznie siadać to też trzeba zmienić :) potem zwykle łóżeczko, ja chce turystyczne, dobrym materacem
    Czyli planujesz zakup turystycznego łóżeczka i na to przewijak ? Czy zwykle drewniane też?

Właśnie Samari - koleżanka też woziła w wózku :) ale Ty mozesz turystyczne przesuwać ?
    Mamami- u mnie płeć bez zmian
    Jeżdzę w pasach zawsze - mam adapter ale szlag mnie trafia przy zapinaniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 14:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari Co do zapinania pasów ja zapinałam zawsze i nie kupowałam żadnych adapterów , chociaż nie ukrywam że o tym myślałam ale nawet używane drogo kosztowały , a ja bardziej jeżdżę jako pasażer i tylko po zakupy więc nie sądzę aby mi się przydał , mogę pasy dostosować i zawsze tak robię aby nie piły brzusia , wiem że jest takie prawo że kobieta w zaawansowanej ciąży nie musi zapinać pasów ja zawsze zapinałam wolę mieć pewność i czuję się tak bezpiecznie .

Ciasteczko777 wrote:
    Mamami - super !!! Ale dobre wieści :) No to Kochana możesz odetchnąć i tylko nie szalej za bardzo dziś wieczorem ;)

Te kosze Mojżesza są serio takie fajne ? Ja myśle nad Chicco next jako dostawka i jako łóżeczko do salonu- po paru msc przejdziemy może na babybjorn bujaczek- co o nim sądzicie ?

Co do imienia - rozumiem, że większość z Was jeszcze też nie wybrała tego jedynego imienia ? Co sądzicie o Maksiu lub Teosiu ;)?

Mi ani Maks ani Teoś się nie podoba , jeśli Tobie się podoba to już Twoja decyzja i Twojego męża :-).

U nas imię to temat tabu , najbardziej smuci mnie to że mój mąż liczy bardziej na córeczkę a nie na syna :-( .

Gratuluję udanych wizyt ❤️.

Mi dzień tak jakoś szybko mija że nie miałam czasu aby zajrzeć , teraz tak sobie siedzę i akurat podczytuję co tam w trawie piszczy :-P . Na moje skurcze w łydkach mój Pan gin przepisał mi Magnezin Comfort wszak duże tabletki ale jakie super od razu rozpuszczają się na języku ;-). Mój Pan gin trochę mnie zaskoczył tym że tak tam wypytywał się o mój 5 poród to tam mu powiedziałam co i jak i w pewnym momencie tak do mnie to co spróbujemy urodzić na Jaczewskiego w Lublinie przy moim 5 porodzie właśnie byłam nastawiona na ten szpital specjalistyczny a że miejsc nie było to przekierowali mnie do innego szpitala oddalonego o 500 metrów na razie nadal myślę który wybrać mam jeszcze czas ;-). Samopoczucie oki i dziś już Sylwester i z racji nadchodzącego Nowego Roku życzę Wam wszystkim , aby ten nadchodzący Nowy 2019 rok był dla nas zdrowy , pomyślny i żeby spełniły się nasze marzenia jaki postanowienia noworoczne .
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fee1300190c1.jpg

Szczęśliwego Nowego Roku życzę Wam moje drogie ❤️ no i udanego Sylwestra ;-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 15:07

Szczesliwa ledwo zywa, Oleander lubią tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari musisz mieć zaświadczenie od gina prawnie. Ja mam adapter be safe bez niego strach, w kwietniu wjechał mi w dupe samochód jak na czerwonym się zatrzymałam i bez pasów bym miała gorsze obrazenia, naszczescie skończyło się dobrze.
    Ciasteczko planuje łóżeczko turystyczne jedynie bo ma miękkie boki i mi się wizualnie podoba na większości jest już przewijak i organizer. Do tego kupię materac lateks-kokos. Turystyczne maja tez kółka. Co do imienia też chciałam przed Julianem Teodora :) bardzo mi się c podoba można ładnie Teos mówić, a nie jest tak popularne jak Leos, który też jest ładny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 15:02

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie jeżdżę w pasach. Ale rozglądam się za adapterem. Jeżdżę w dużym ruchu miejskim gdzie łatwo o stlucze więc wolę być bezpiecznie zapieta. W pierwszej ciąży jeździłam bez pasów. 10 lat temu nie było adapterow.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari ja jestem świeżo po kursie i oglądałam te wszystkie filmiki, instruktorzy też opowiadali o różnych sytuacjach i lepiej już zapinać pasy nawet jak uwierają niż jeździć bez, nigdy nie wiesz co się może przytrafić na drodze, a pasy są mniej szkodliwe niż ich brak. A najlepiej to po prostu zaopatrzyć się właśnie w ten adapter :)

4me lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk.

Ogółem wiem o.cxym mówisz ja mam pol rodziny mundurowe w tym mój ojciec ale jestem ciekawa opinii innych ciężarnych w tym temacie bo na jednej grupie na fejsie wywiązała się dyskusja na ten temat i pomyślałam że.chetnie poznam wasze zdanie na ten temat ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho

Dokładnie wybór imienia to bardzo indywidualna sprawa. Ale ja nie wybrała.bym żadnego z nich bo mam sąsiada Teodora mega buc zarozumialec i człowiek upierdliwy A Maksiu to na wsiach kiedyś co drugi piesek miał na imię i tak mi to utkwilo że kuby i makasie to miłe czworonogi:) oczywiście bez obrazy równie dobrze mogą ci się nie podobać imiona które ja wybrałam i źle się kojarzyć. Dlatego zaznaczam że.zlosliwie nie pisze tylko to jakie mam doświadczenie z tymi imionami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 15:14

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksiu nie jest takie zle ale Max a nie Maksym.

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ciacho

Dokładnie wybór imienia to bardzo indywidualna sprawa. Ale ja nie wybrała.bym żadnego z nich bo mam sąsiada Teodora mega buc zarozumialec i człowiek upierdliwy A Maksiu to na wsiach kiedyś co drugi piesek miał na imię i tak mi to utkwilo że kuby i makasie to miłe czworonogi:) oczywiście bez obrazy równie dobrze mogą ci się nie podobać imiona które ja wybrałam i źle się kojarzyć. Dlatego zaznaczam że.zlosliwie nie pisze tylko to jakie mam doświadczenie z tymi imionami :)
    Dokładnie - każdemu imię może sie kojarzyć z kimś niefajnym lub psem kotem itp ;) kojarzycie Alternatywy4 tam był pies Teodor ale mnie to nie razi :) nasze typy widać mniejszościowe i mało lubiane

Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo nienawidze imienia Magdalena ( jeśli jest tu jakąś to przepraszam) ale osoba o.tym.imieniu się że mną nie doagada haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane:
    Niech Nowy Rok zabłyśnie
    dla Was tęczy kolorami
    I rozsypie się nad głowami
    szczęście i uśmiechów moc,
    I niech zostanie na całe
    dwanaście miesięcy z Wami,
    Nie tylko w tę Sylwestrową noc.

Nudnych ciąż, zdrówka dla Was i Maluszków, dla Waszych rodzin!
    Wszystkiego dobrego i cudownego 2019!! :)
    Ps. Uciekam już - do zobaczenia za rok ;)

Samari, Oleander, puszek369, 4me, PatkaPP lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego na Nowy rok , szampanskiej Zabawy ;)

Ciasteczko777, Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, puszek369 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży mam adaptery w swoim samochodzie i meza. Widziałam symulacje z wypadków i adapter według mnie to najlepsze rozwiązanie. A gdybym nie miała adapterów to pasy bym zapinała i tak :)

Mamami gratuluję wizyty :)

I również wszystkiego dobrego w kolejnym Nowym roku :)

Ciasteczko777, MaMaMi83, puszek369, 4me lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się właśnie zbieramy do teatru, a później impreza u Nas w domu jednak haha.

Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku!

puszek369, 4me lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Albo nienawidze imienia Magdalena ( jeśli jest tu jakąś to przepraszam) ale osoba o.tym.imieniu się że mną nie doagada haha

Czyli się nie dogadamy hahahhah

Samari, 4me lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Czyli się nie dogadamy hahahhah

Mamami haha nie żartuj Magda jesteś ???.o to nie źle :D dobrze że to tylko teoria może będziesz 1 którą polubie

‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ