X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarłam do domu. U nas ok. Ogarnę się i napisze wam co i jak.

Oleander, iwwk, Pani Moł, Szczesliwa ledwo zywa, Ciasteczko777, puszek369, Nistera, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi własnie o Tobie myślałam, wchodzę, a napisałaś! :) Ciszę się, że wszystko ok :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mi doradzicie, w sypialni będziemy mieć łóżeczko ale większość czasu spędzam 2 piętra niżej (mamy wysoki dom) i nie wiem co kupić żeby maluszek był na dole ze mną. Kokon nie zabardzo miałabym gdzie położyć, drugie łóżeczko kupować to bez sensu, widziałam takie leżaczki dla niemowląt np Tiny Love 3w1 myślicie że się sprawdzi?

• iwwk Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander może dodatkowo turystyczne łóżeczko? Przyda się na wyjazdy czy właśnie postawić od czasu do czasu w innym miejscu :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander, leżaczki są okej ale tylko tak do odłożenia na moment, np.na czas zrobienia sobie herbatki albo wizyty w toalecie. Osobiście jestem piewczynią koszy Mojżesza ;) mam i bardzo mi się sprawdził przy córce. Jest lekki, mobilny, nie zajmuje dużo miejsca iii...dobrze się potem sprzedaje, gdy już nie jest potrzebny :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie tak jak Pani Moł pisze, kosz Mojżesza, też się nad nim zastanawiam :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander łóżeczko turystyczne, albo kosz. Możesz kupić używany to dużo taniej wyjdzie. Nie lubię bujakow, większość fizjoterapeutow odradza, że względu na wymuszana pozycje i dużo bodźców-wibracje, muzyka, światła.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu bratu się właśnie córa rodzi, cc będą mieć. Moja córcia w brzuchu dzisiaj co chwile kopie :D Chyba wyczuwa, że kuzynka zaraz na świat przyjdzie :D

Alicja-33, Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Pani Moł, puszek369, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo kosz Mojżesza to chyba będzie to :) a swoją drogą piękne są :)
    No właśnie zastanawiałam się czy takie leżaczki są dobre dla dziecka, wiadomo że producent poleca ale jak to w rzeczywistości wygląda to inna sprawa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 13:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten moj jest z trawy morskiej firmy clair de lune, ze składanym stelażem, serio, dla mnie to strzał w 10 :) Dziecko ma tam przytulnie, Oliwka lepiej spała w koszu niż w łóżeczku - no ale wyrosła i się skończyło ;) w razie potrzeby można przenieść bez problemu nawet ze śpiącym dzieckiem w środku, postawić sobie w kuchni albo na balkonie. :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie słyszałam raczej negatywne opinie na temat tych leżaczków, brat kupił dla syna, ale wkładali go tam tylko na ciężkie okresy typu po szczepieniu albo mocnym ząbkowaniu i wtedy pomagał bardzo, na co dzień raczej unikali.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w kauflandzie szukalam jakiegoś wina albo szampana bezalko nie znalazłam nic niestety, kupiłam sobie Leszka free limonkowego bo bardzo lubię i jeszcze łomżę zero bo nie piłam tego. <3 o 24 wyjdę na balkon pooglądać fajerwerki xd

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc u nas sprawa ma się tak:
    Po pierwsze doktor bardzo długo szukał torbieli i... są już malutkie z 9.4 i 6.6 zmniejszyły się na 3mm więc zanikają.
    Po drugie dziecko waży 315g i z pomiarów wskazuję na 19t 5d a om jest 19t2d więc rosniemy prawidłowo.
    Po trzecie łożysko ktoro do tej pory zasłanialo ujście szyjki i było przodujące dziś dr mówi że jest przednie ale wysoko - kazał dalej prowadzić oszczędny tryb życia nie dźwigać za dużo spacerować ale i nie przemeczac się.
    Po czwarte - długość szyjki 31mm ale dziwnie bo nie mierzył mi usg dopocheowym tylko przez brzuch więc wydaje mi się że pomiar jakiś mało miarodajny.
    Po piąte - doktor twierdzi że będzie dziewczynka więc zupełnie inaczej niż moja prowadząca. Heheh ktoroś z nich ma rację

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 14:02

Samari, ago91, iwwk, puszek369, Oleander, Ciasteczko777, Nistera, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł, 4me, Kruszynka91, PatkaPP lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami

No widzisz czyli będziesz mieć udany Sylwester powoli wszystko się prostuje, to wspaniała wiadomość. Gratulacje !

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami, same super wieści! I to wszystko się zmieniło na przestrzeni ilu tygodni? Kiedy usłyszałaś o torbielach i łożysku przodujacym?

gann3e3k0unlohxb.png

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Mamami, same super wieści! I to wszystko się zmieniło na przestrzeni ilu tygodni? Kiedy usłyszałaś o torbielach i łożysku przodujacym?

O torbielach dowiedziałam się 12 dni temu a o lozysku wiedziałam już dużo wcześniej jakoś w 15tc.
    Sama jestem w szoku ze te torbiele są prawie niewidoczne. Doktor długo szukał żeby wogole coś znaleźć. I wracał do oglądania główki kilkukrotnie. W końcu stwierdził już na takim wielkim powiększeniu że faktycznie są ale bardzo maleńkie. I wyniku napisał że jest tendencje zanikowa.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami - super !!! Ale dobre wieści :) No to Kochana możesz odetchnąć i tylko nie szalej za bardzo dziś wieczorem ;)

Te kosze Mojżesza są serio takie fajne ? Ja myśle nad Chicco next jako dostawka i jako łóżeczko do salonu- po paru msc przejdziemy może na babybjorn bujaczek- co o nim sądzicie ?

Co do imienia - rozumiem, że większość z Was jeszcze też nie wybrała tego jedynego imienia ? Co sądzicie o Maksiu lub Teosiu ;)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 14:24

MaMaMi83, PatkaPP lubią tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super mamami :)
    Ciasteczko zależy od metrażu, ja mam małe mieszkanie i chce od początku łóżeczko z przewijakiem, bo nie mam miejsca na osobne stanowisko. Chicco next to me też super jest

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Super mamami :)
    Ciasteczko zależy od metrażu, ja mam małe mieszkanie i chce od początku łóżeczko z przewijakiem, bo nie mam miejsca na osobne stanowisko. Chicco next to me też super jest
    To sie nada do jeżdżenia do salonu ? :) wiadomo że to na pare msc tylko ale kosz chyba też ? A co wtedy potem ?? ;)

• Nistera Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami super wieści gratuluję!!!!

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ