Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoże mi doradzicie, w sypialni będziemy mieć łóżeczko ale większość czasu spędzam 2 piętra niżej (mamy wysoki dom) i nie wiem co kupić żeby maluszek był na dole ze mną. Kokon nie zabardzo miałabym gdzie położyć, drugie łóżeczko kupować to bez sensu, widziałam takie leżaczki dla niemowląt np Tiny Love 3w1 myślicie że się sprawdzi?
-
nick nieaktualnyOleander, leżaczki są okej ale tylko tak do odłożenia na moment, np.na czas zrobienia sobie herbatki albo wizyty w toalecie. Osobiście jestem piewczynią koszy Mojżesza
mam i bardzo mi się sprawdził przy córce. Jest lekki, mobilny, nie zajmuje dużo miejsca iii...dobrze się potem sprzedaje, gdy już nie jest potrzebny
-
nick nieaktualnyOo kosz Mojżesza to chyba będzie to
a swoją drogą piękne są
No właśnie zastanawiałam się czy takie leżaczki są dobre dla dziecka, wiadomo że producent poleca ale jak to w rzeczywistości wygląda to inna sprawaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 13:16
-
nick nieaktualnyTen moj jest z trawy morskiej firmy clair de lune, ze składanym stelażem, serio, dla mnie to strzał w 10
Dziecko ma tam przytulnie, Oliwka lepiej spała w koszu niż w łóżeczku - no ale wyrosła i się skończyło
w razie potrzeby można przenieść bez problemu nawet ze śpiącym dzieckiem w środku, postawić sobie w kuchni albo na balkonie.
-
Byłam w kauflandzie szukalam jakiegoś wina albo szampana bezalko nie znalazłam nic niestety, kupiłam sobie Leszka free limonkowego bo bardzo lubię i jeszcze łomżę zero bo nie piłam tego.
o 24 wyjdę na balkon pooglądać fajerwerki xd
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Więc u nas sprawa ma się tak:
Po pierwsze doktor bardzo długo szukał torbieli i... są już malutkie z 9.4 i 6.6 zmniejszyły się na 3mm więc zanikają.
Po drugie dziecko waży 315g i z pomiarów wskazuję na 19t 5d a om jest 19t2d więc rosniemy prawidłowo.
Po trzecie łożysko ktoro do tej pory zasłanialo ujście szyjki i było przodujące dziś dr mówi że jest przednie ale wysoko - kazał dalej prowadzić oszczędny tryb życia nie dźwigać za dużo spacerować ale i nie przemeczac się.
Po czwarte - długość szyjki 31mm ale dziwnie bo nie mierzył mi usg dopocheowym tylko przez brzuch więc wydaje mi się że pomiar jakiś mało miarodajny.
Po piąte - doktor twierdzi że będzie dziewczynka więc zupełnie inaczej niż moja prowadząca. Heheh ktoroś z nich ma racjęWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 14:02
Samari, ago91, iwwk, puszek369, Oleander, Ciasteczko777, Nistera, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł, 4me, Kruszynka91, PatkaPP lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
MaryJane wrote:Mamami, same super wieści! I to wszystko się zmieniło na przestrzeni ilu tygodni? Kiedy usłyszałaś o torbielach i łożysku przodujacym?
O torbielach dowiedziałam się 12 dni temu a o lozysku wiedziałam już dużo wcześniej jakoś w 15tc.
Sama jestem w szoku ze te torbiele są prawie niewidoczne. Doktor długo szukał żeby wogole coś znaleźć. I wracał do oglądania główki kilkukrotnie. W końcu stwierdził już na takim wielkim powiększeniu że faktycznie są ale bardzo maleńkie. I wyniku napisał że jest tendencje zanikowa.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyMamami - super !!! Ale dobre wieści
No to Kochana możesz odetchnąć i tylko nie szalej za bardzo dziś wieczorem
Te kosze Mojżesza są serio takie fajne ? Ja myśle nad Chicco next jako dostawka i jako łóżeczko do salonu- po paru msc przejdziemy może na babybjorn bujaczek- co o nim sądzicie ?
Co do imienia - rozumiem, że większość z Was jeszcze też nie wybrała tego jedynego imienia ? Co sądzicie o Maksiu lub Teosiu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 14:24
MaMaMi83, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypuszek369 wrote:Super mamami
Ciasteczko zależy od metrażu, ja mam małe mieszkanie i chce od początku łóżeczko z przewijakiem, bo nie mam miejsca na osobne stanowisko. Chicco next to me też super jestwiadomo że to na pare msc tylko ale kosz chyba też ? A co wtedy potem ??