X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki piękny beżowy dresik był w smyku i już mi go ktoś gwizdnął z koszyka ehh może to któraś z Was? Haha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przyznaje że hurtowo zgarnelam body ba rozmiary 68/74 bo tych małych za dużo nie kupuje :)

Dla małych dzieci nie kupuje dresow ani spodenek bo nie trzymają dobrze pampersy A taki mały szkrab się non stop.kreci

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zakupami też się wstrzymuje jeszcze, ale myślę że po połówkowych pierwsze rzeczy kupię.. Szczerze to powoli nie mogę się już doczekać, a cały czas nie w głowie mi było myślenie i kupowanie dla maleństwa.

Jestem po wizycie, jest wszystko ok. Maleństwo waży ok.450g i serduszko bije ok 150 uderzeń. Leków i zakazów - ciąg dalszy...
    Za tydzień połówkowe..

Oleander, MaMaMi83, Alicja-33, Ciasteczko777, Milka1991, Chusy, Veri, 4me, o_mad.ko!, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już miałam w planie robić zakupy dla małego ale ta skracająca się szyjka niestety spowodowała blokadę na jakiś czas. Liczę, ze na kolejnej wizycie, która jest dopiero za ponad 2 tygodnie Pani Doktor powie, ze szyjka super 4 cm, wydłużyła się, jest wszystko dobrze :)) wierzę w to mocno

o_mad.ko!, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Ja już miałam w planie robić zakupy dla małego ale ta skracająca się szyjka niestety spowodowała blokadę na jakiś czas. Liczę, ze na kolejnej wizycie, która jest dopiero za ponad 2 tygodnie Pani Doktor powie, ze szyjka super 4 cm, wydłużyła się, jest wszystko dobrze :)) wierzę w to mocno

Wszystko możliwe:D Moja po szwie z 17mm z wew rozwarciem wydłużyła się do 40mm i jest zamknięta. Musisz być dobrej myśli.

Alicja-33, 4me, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie chodzi nawet o to że nie kupuje żeby nie zapeszyć, ale o to że jakby nie daj Boże coś się stało to nie byłabym w stanie patrzeć na te wszystkie rzeczy w domu

Patka, to już mega dobra waga jest :D chłopiec będzie? Dlaczego masz w ogóle leki i zakazy? Przepraszam, jeszcze nie pamiętam co u kogo konkretnie się nie dzieje.. :)

gann3e3k0unlohxb.png

• Chusy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wizycie dodatkowej. Pani doktor mnie uspokoila, powiedziala ze owszem wody sa w dolnych granicach ale poki co w normie (AFI - 9 <norma jest 5-25>) i nie panikowac. Wyslala mnie na te przeplywy.

Niunia wazy 480 g, wiec kawal kobiety. Wydruku wam nie podesle bo nie ma sensu, wszystko po hebrajsku : )

Co do ubranek to juz w ogole sie u mnie sytuacja wyjasnila, bo moge wykorzystac wszystkie po Sarze, a calosc zachomikowalam w pudlach, nic nie wyrzucilam. To juz nie musze plakac po tych sukienkach ktore raz byly ubrane :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 19:25

PatkaPP, Ciasteczko777, Oleander, 4me, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze spekulacje lekarza mówią o dziewczynce, ale czekam na prenatalne. Sama mam już +4kg więc gdzieś te gramy muszą się chować ;)
    w skrócie - pierwsze tygodnie przeleżane z krwiakami. Dostałam wtedy luteine i duphaston. W ciążę udało się zajść po prawie 4 latach starań, dosłownie tuż przed invitro, więc dla nas totalna niespodzianka. Aktualnie lekarz chyba chuchając na zimne leki ciągnie dalej plus zero seksu i jakiejkolwiek aktywności fizycznej. Spacerki jedynie co parę dni. Żadnych wyjazdów. Idzie przeżyć jak trzeba ;) wszystko dla maleństwa :)
    jak czytam wasze przygody i dolegliwości to czasem za głowę się łapie..

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to szczęście że większość rzeczy mam. NajwaŻniejsze i najdroższe jest po starszej córce - wózek, łóżeczko, pościel, kocyki. Pozostają mi do kupienia kosmetyki i ubranka. Przymierzam się do gemini by powoli zapełniac koszyk i zamówić jakoś pod koniec lutego. Ubranka powolutku zaczynam kupować, ale to tylko jak gdzieś coś mi wpadnie w oko. Mam na razie 2 kompleciki na 56 i 2 body na 56 i tyle ;) ale koszyk w hm pełny, czekam na jakąś promke i heja ;) Ja z tych optymistek co nie wierzą w przesądy. Powolutku coś tam myślę o wyprawce i szukam okazji :) Do końca marca chcę mieć wszystko ogarnięte, by w kwietniu być już na lajcie i niczym się nie martwić :)

PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Mnie nie chodzi nawet o to że nie kupuje żeby nie zapeszyć, ale o to że jakby nie daj Boże coś się stało to nie byłabym w stanie patrzeć na te wszystkie rzeczy w domu

Otóż to. To już nie te czasy że niczego nie można kupić teraz wchodzisz do jednego sklepu i kupujesz wszystko. Mam nawet taki sklep na osiedlu.
    W pierwszej ciąży kupiłam tylko to co najpotrzebniejsze a resztę kupił mąż jak się młoda urodziła. Teraz też tak zrobię. Zrobię mu listę pokaże co ma konkretnie kupić i kupi jak się dziecko urodzi.

Nistera lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie każdy ma swój sposób. Ja wszystko kupuje zanim urodze bo wiem że czeka mnie operacyjny poród wiem jak wygląda rekonwalescencja i wszystko najpóźniej do końca marca łącznie z wózkiem będę miała kupione i przygotowane A na początku kwietnia pakuje już torbę do szpitala bo kest duże prawdopodobieństwo że znów urodze kilka tygodni przed terminem więc ja się za niczym już nie oglądam. Ale każdy niech robi jak sobie chce nic mi od tego niemniej jednak jak są fajne promocje to proszę mi podać ja chętnie skorzystam :)

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już to:

626fd3f39f36418bmed.png

24f753dab3f1efedmed.png

150d963da47e9550med.png

I tyle :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 19:36

PatkaPP, Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, Veri, 4me, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat z kosmetykami to może nie tyle chodzi o polecanie konkretnych marek tylko o składy czyli uczciwość producentów. Przez lata uzywałam tych aptecznych Vichy, LRP, Bioderma, ufając że są najlepsze dla wrażliwej cery.
    Teraz od kilku lat po prostu nie dam zarobić producentowi, który wali do produktu za 80 i więcej zł najtańszą patafinę jako bazę (kg kosztuje 3zł) czy detergent SLS. Parafina blokuje docieranie substancji odżywczych do skóry.
    Podobnie z produktami dla dzieci, nie potrafię zrozumieć, dlaczego dla delikatnej skóry dziecka producenci sprzedają parafinę.
    Alternatywa w rossmanie to olej z migdałów 100%, oliwka hipp i babydream

iwwk, Oleander lubią tę wiadomość

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera
    A czy Ty cały czas...leżysz ?
    Jak to jest z aktywnością ?
    Mam do załatwienia jedna małą sprawę, będzie wyglądała jak krótki spacer, lekarz mi mówił, ze mam się oszczędzać ale nie, że mam leżeć. Że po to mam pessar żeby normalnie funkcjonować.
    Dzisiaj trochę rano sprzątałam i już tam wszystko na dole czułam. Więcej leżę, nie nosze, nie biorę jakichś długich kąpieli i jest ok ale...czy ja mogę wyjść z domu? Jak się już zdecyduje na wyjście to naczytam się w necie, ze wszyscy leżą i się też kładę..
    Wiadomo, ze to lekarz decyduje ale moja Pani doktor trochę bagatelizuje sprawę

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, śliczne kompleciki :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam bym meza na zakupy nie wyslala :P W zasadzie radoche mi sprawialo ogromna kupowanie kazdej pierdoly w pierwszej ciazy. Kazda butelke, pieluszke, przewijak, kosmetyki, wszystko dokladnie wyogladane, recenzje przeczytane, i musialo byc tak jak ja chce, czyli pieluszka w krowki to pieluszka w krowki i nic innego w gre nie wchodzilo.

Teraz juz nie mam na to czasu, ale tez i potrzeby bo wiekszosc juz poprostu wiem i orientuje sie co kupic.

Patka - rozumiem cie, my na pierwsze dziecko czekalismy ponad 3 lata. A tu patrz jak szybko drugie poszlo ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 19:44

PatkaPP lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Ja tam bym meza na zakupy nie wyslala :P W zasadzie radoche mi sprawialo ogromna kupowanie kazdej pierdoly w pierwszej ciazy. Kazda butelke, pieluszke, przewijak, kosmetyki, wszystko dokladnie wyogladane, recenzje przeczytane, i musialo byc tak jak ja chce, czyli pieluszka w krowki to pieluszka w krowki i nic innego w gre nie wchodzilo.

Teraz juz nie mam na to czasu, ale tez i potrzeby bo wiekszosc juz poprostu wiem i orientuje sie co kupic.

Ja m to mogę wyslac co najwyżej po pampersy. Ale cała wyprawka musi być wedle mojego gustu i moich wymogów :D

Chusy, Oleander, Veri lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka fajny suwaczek ! Moja szwagierka też w ciąży w 11tc i czekam na pierwszego siostrzeńca/siostrzenice :D

PatkaPP lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Chusy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Ja m to mogę wyslac co najwyżej po pampersy. Ale cała wyprawka musi być wedle mojego gustu i moich wymogów :D

Dokladnie tak! ;D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka śliczne komplety :)

Ja w przesądy nie wierzę, że to przez wcześniejszy zakup mogłoby się coś stać, własnie nie kupuję z tego samego powodu co MaryJane. Nie zniosłabym widoku tego wszystkiego, gdyby odpukać coś poszłoby nie tak. Już mam taki jeden kombinezonik w szafie i smoczek, który dostałam w prezencie, niby jak to widzę to mnie nie rusza, ale przez swoje wcześniejsze doświadczenie wolę jednak zaczekać :) Rozumiem kupowanie wcześniej na tym czy wcześniejszym etapie jak i wstrzymanie się do późniejszego :)

Dzidzia moja dzisiaj coś mało aktywna, coś tam niby się poruszała, ale nie tak jak przez inne dni, marze żeby dzisiaj podokuczała w nocy :D Brzuch mnie coś pobolewa, może jest znowu faza wzrostu i to dlatego, bo plecy też dzisiaj dokuczają.

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ