X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo wczesnie mi powiedziala lekarka w szpitalu, to byl chyba 11 czy 12 tydzien. Ale byla taka pewna siebie ze to chlopiec ze do glowy by mi nie przyszlo ze moze byc inaczej. Teraz sie martwie tymi wodami z kolei, czytam naprawde nieciekawe rzeczy.
    Wkurzylam sie bo mi nie dala zadnych wydrukow, wszystko jest w komputerze wiec nawet nie wiem ile mala wazy czy mierzy, dopiero mi powiedziala ze moja lekarka prowadzaca mi wszystko wytlumaczy i wydrukuje (moze i lepiej bo ta nie bardzo umiala po angielsku a moj hebrajski jest taki sobie)

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy Nie czytaj po pierwsze neta lekarz Ci wszystko powie co i jak ja jak córeczkę rodziłam to wcale prawie tych wód nie miałam , a taka Pani gin co robiła mi USG to wręcz mojego lekarza opier ** bo tylko mogło to dziecku zaszkodzić , a ja nic nie czułam aby coś mi leciało , więc nie wiem dlaczego miałam mało tych wód i czym było to spowodowane ,a dużo piłam nie wiem od czego to zależy oby Cię Twoja Pani doktor uspokoiła ;-) .

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    To dziewczynka ;D ;D ;D

Widzisz jest tak jak u mnie. Początkowo chłopak teraz dziewczynka. W środę mam wizytę zobaczymy co powie moja dr

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mojej lekarki dostac termin wczesniej niz 2 tyg graniczy z cudem. Wizyte mam dopiero 17.01 i chyba uswierkne do tego czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 12:04

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny dziewczynek <3

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ale fajnie dziewczyny ! Gratulacje cieszę się że u was wszystko dobrze.

Chusy

Wow ale niespodzianka ! Gratulacje

Chusy lubi tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo sie ciesze : ) To znaczy cieszylam sie tak czy siak, ale teraz zgodnie z planem jest hahah. Chcialam miec dwie dziewczynki i jednego chlopczyka rodzynka, moze sie uda ;D

Udalo mi sie wcisnac na wizyte na dzisiaj wiec sie dowiem co i jak

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • onomatopeja Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem właśnie po połówkowym, wszystko Oki (szyjka trochę krótka ale nie ma jeszcze tragedii),
    ze swoim maleństwem dołączamy do grupy dziewczynek :) bardzo ciekawe jak się przedstawia teraz proporcja dziewczyn do chłopaków :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 13:20

Oleander, PatkaPP, Chusy, ago91, iwwk, Szczesliwa ledwo zywa, Pani Moł, Ciasteczko777, Milka1991, MaMaMi83, Veri lubią tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam do konca polowkowych az wszystkie dziewczyny zrobia, wtedy bedziemy miec czarno na bialym :P

ago91, PatkaPP, Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jako ostatnia mam 15.01. Troszkę ponad tydzień musimy poczekać na proporcje ;)

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś mamy objazdowy dzień szukamy kafelek i innych rzeczy do drobnego odświeżenia domu zanim synek się urodzi :)

• ago91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że już pewnie byl ten temat ale zapytam raz jeszcze, jakiej firmy polecacie kosmetyki ? Każda z moich koleżanek kupowała innej firmy i tak się zastanawiam. Moja siostra mówi że bambino najlepsze... :)

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipp - składy są ok, najmniej podrażnia
    Ewentualnie Babydream

Pozostałe mają parafinę w składzie
    Oczywiscie talku już sie nie stosuje, ale olejek najlepiej migdałowy czy kokosowy

Z Bambino bym uważała, chwalą się ze składy mają dobre bez parafiny, SLS, PEGów, itp a tu taki skład oliwki na stronie producenta - parafina, propylen glicol!, olej sojowy, BHA
    Składniki

Glycine Soja Oil, Paraffinum Liquidum, Parfum, Ethyl Linoleate, Etyl Oleate, Ethyl Linolenate, Tocopherol, Propylene Glycol, BHA, Propyl Gallate, Citric Acid

A tu zelu do mycia ciałka - jednak są PEGi

Składniki:

Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Myreth Sulfate, Glycerin, Polyquaternium-7, Polyquaternium-10, Lauryl Glucoside, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, PEG-90 Glyceryl Isostearate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Laureth-2, Sodium Chloride, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 15:36

ago91, Oleander lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że zielona seria z babydream ma jedne z lepszych składów

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Pantera polecam hipp, babydream, ale trzeba patrzeć na składy :) Kosmetyki firmy Derma są też bardzo fajne jeśli chodzi o skład. Wszystkie te bambino i johnsony polecane dla dzieci to kupa syfu jeśli chodzi o skład.

Pantera lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z dziewczynami - babydream i hipp. Ostatnio pokazala sie tez Derma (taka z jelonkiem, bo kest duzo innych derm) -nie sprawdzalam składu pod katem dziecka, jest od pierwszego dnia zycia, ale mi mega pomogla na sucha skórę twarzy w ciazy.

Firmy lubia sobie zmieniac sklad, niekoniecznie na lepszy. Duzo info o konkretnych produktach jest na blogu srokao. Warto sobie tam zawsze sprawdzic kosmetyk przed zakupem :)

iwwk, iwwk, iwwk lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, ze wizyty udane! I ekstra, ze ilosx dzieczynek sie zwieksza-tak myslalam, ze wyjda teraz ukryte dziewczyny ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również uważam, że hipp jest spoko ze składów :) uwaga na modne emolienty, których nie powinno się używać na zdrowa skórę, bo jak coś się zacznie dziac to już nie pomoże
    Ja dzisiaj byłam na zakupach kupiłam trochę rzeczy dla małej, mam nadzieję, że już płeć się nie zmieni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 16:39

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb jak wizyta?

Ja jutro na 8 lecę się napić, zmierza szyję , ciekawe czy syna też, chciałabym wiedzieć ile już waży.
    Rodzina już pojechała i teraz muszę sama się ogarniać i Gabriela do przedszkola odprowadzać, tak się głupio zastanawiam czy z tym szwem to ja mogę auto prowadzić. Niby żaden wysiłek ale zawsze się gdzieś brzuch napina czy to ma jakieś znaczenie dla szyji , muszę się zapytać . Taka qpia qupota A człowiek myśli i się zastanawia.

Z synem używałam Nivea ale to uczuliło więc zostanę przy oleju migdałowym do kąpania i kremu do buzi dla alergików Penaten.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 16:42

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam kosmetyki hipp mam je sprawdzone mają dobry skład tym razem również je będę kupować :)

‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ