Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo wczesnie mi powiedziala lekarka w szpitalu, to byl chyba 11 czy 12 tydzien. Ale byla taka pewna siebie ze to chlopiec ze do glowy by mi nie przyszlo ze moze byc inaczej. Teraz sie martwie tymi wodami z kolei, czytam naprawde nieciekawe rzeczy.
Wkurzylam sie bo mi nie dala zadnych wydrukow, wszystko jest w komputerze wiec nawet nie wiem ile mala wazy czy mierzy, dopiero mi powiedziala ze moja lekarka prowadzaca mi wszystko wytlumaczy i wydrukuje (moze i lepiej bo ta nie bardzo umiala po angielsku a moj hebrajski jest taki sobie)
-
nick nieaktualnyChusy Nie czytaj po pierwsze neta lekarz Ci wszystko powie co i jak ja jak córeczkę rodziłam to wcale prawie tych wód nie miałam , a taka Pani gin co robiła mi USG to wręcz mojego lekarza opier ** bo tylko mogło to dziecku zaszkodzić , a ja nic nie czułam aby coś mi leciało , więc nie wiem dlaczego miałam mało tych wód i czym było to spowodowane ,a dużo piłam nie wiem od czego to zależy oby Cię Twoja Pani doktor uspokoiła
.
-
nick nieaktualny
-
Bardzo sie ciesze : ) To znaczy cieszylam sie tak czy siak, ale teraz zgodnie z planem jest hahah. Chcialam miec dwie dziewczynki i jednego chlopczyka rodzynka, moze sie uda
Udalo mi sie wcisnac na wizyte na dzisiaj wiec sie dowiem co i jakSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem właśnie po połówkowym, wszystko Oki (szyjka trochę krótka ale nie ma jeszcze tragedii),
ze swoim maleństwem dołączamy do grupy dziewczynekbardzo ciekawe jak się przedstawia teraz proporcja dziewczyn do chłopaków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 13:20
Oleander, PatkaPP, Chusy, ago91, iwwk, Szczesliwa ledwo zywa, Pani Moł, Ciasteczko777, Milka1991, MaMaMi83, Veri lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hipp - składy są ok, najmniej podrażnia
Ewentualnie Babydream
Pozostałe mają parafinę w składzie
Oczywiscie talku już sie nie stosuje, ale olejek najlepiej migdałowy czy kokosowy
Z Bambino bym uważała, chwalą się ze składy mają dobre bez parafiny, SLS, PEGów, itp a tu taki skład oliwki na stronie producenta - parafina, propylen glicol!, olej sojowy, BHA
Składniki
Glycine Soja Oil, Paraffinum Liquidum, Parfum, Ethyl Linoleate, Etyl Oleate, Ethyl Linolenate, Tocopherol, Propylene Glycol, BHA, Propyl Gallate, Citric Acid
A tu zelu do mycia ciałka - jednak są PEGi
Składniki:
Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Myreth Sulfate, Glycerin, Polyquaternium-7, Polyquaternium-10, Lauryl Glucoside, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, PEG-90 Glyceryl Isostearate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Laureth-2, Sodium Chloride, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 15:36
ago91, Oleander lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja tak jak Pantera polecam hipp, babydream, ale trzeba patrzeć na składy
Kosmetyki firmy Derma są też bardzo fajne jeśli chodzi o skład. Wszystkie te bambino i johnsony polecane dla dzieci to kupa syfu jeśli chodzi o skład.
Pantera lubi tę wiadomość
-
Zgadzam sie z dziewczynami - babydream i hipp. Ostatnio pokazala sie tez Derma (taka z jelonkiem, bo kest duzo innych derm) -nie sprawdzalam składu pod katem dziecka, jest od pierwszego dnia zycia, ale mi mega pomogla na sucha skórę twarzy w ciazy.
Firmy lubia sobie zmieniac sklad, niekoniecznie na lepszy. Duzo info o konkretnych produktach jest na blogu srokao. Warto sobie tam zawsze sprawdzic kosmetyk przed zakupemiwwk, iwwk, iwwk lubią tę wiadomość
-
Również uważam, że hipp jest spoko ze składów
uwaga na modne emolienty, których nie powinno się używać na zdrowa skórę, bo jak coś się zacznie dziac to już nie pomoże
Ja dzisiaj byłam na zakupach kupiłam trochę rzeczy dla małej, mam nadzieję, że już płeć się nie zmieniWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 16:39
-
Skarb jak wizyta?
Ja jutro na 8 lecę się napić, zmierza szyję , ciekawe czy syna też, chciałabym wiedzieć ile już waży.
Rodzina już pojechała i teraz muszę sama się ogarniać i Gabriela do przedszkola odprowadzać, tak się głupio zastanawiam czy z tym szwem to ja mogę auto prowadzić. Niby żaden wysiłek ale zawsze się gdzieś brzuch napina czy to ma jakieś znaczenie dla szyji , muszę się zapytać . Taka qpia qupota A człowiek myśli i się zastanawia.
Z synem używałam Nivea ale to uczuliło więc zostanę przy oleju migdałowym do kąpania i kremu do buzi dla alergików Penaten.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 16:42
-
nick nieaktualny