X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb

Jak wizyta, co nic nie piszesz ?? Okej wszystko?

• Pantera Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, jak Puszek pisze, emolienty są szkodliwe dla skóry, gdyż baza jest tania ropochodna parafina.
    Penaten to również mi sie kojarzy na bazie parafiny jest (mineral oil).
    Derma z tego co widzę ma dobre składy, muszę spróbować. Na niektórych stronach są podane niepełne składy, ale te pełne i tak są ok. Tylko bazą jest aloes, a pamiętajmy, że są osoby które on uczula, to już trzeba samemu spróbować.

• Nistera Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się nie bardzo orientuję co jest dobre w tych składach A co zle. Na które składniki zwracać uwagę. A ten hipp sensitiv z naturalnym olejem migdałowym (Taka zielona seria) to dobry jest?
    U mnie tu nie ma jakiegoś dużego wyboru w firmach. Nivea hipp Penaten i może 2 jakieś mniej znane. Także szału nie ma .

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera jak najbardziej ok, ma bardzo fajny skład :) Sama go używam na swoją skórę i jest bardzo fajny :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny

Na smyk.pl promocje rzeczy przecenione na 50% bluzeczki od 7 zł zerknijcie może coś wam się spodoba :)

Oleander lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Dziewczyny

Na smyk.pl promocje rzeczy przecenione na 50% bluzeczki od 7 zł zerknijcie może coś wam się spodoba :)
    W weekend jak się ma kartę to było dodatkowo 15% kupiłam córce parę rzeczy na wiosnę bo już nie będę miała siły latać po sklepach

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Wiem że już pewnie byl ten temat ale zapytam raz jeszcze, jakiej firmy polecacie kosmetyki ? Każda z moich koleżanek kupowała innej firmy i tak się zastanawiam. Moja siostra mówi że bambino najlepsze... :)

Ja od lat stosuję z Babimo i nie narzekam nic dziecku się nie dzieje , nie ma wysypki itp itd i teraz też będę stosować . Każda z nas będzie polecać co innego ;-) .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami

Ja akurat karty nie mam ale mają pełno body pajacow pakowanych po 5 sztuk za 30 zł to się bardzo opłaca nawet wziąć większe rozmiary to.dsiecko i tal wynosi A za te pieniądze to warto :)

Ja dla starszej nic nie kupuje ani młodego bo się z szafy im występują ciuchy

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo bambino to absolutnie jeden z gorszych składów na rynku co z tego że tani poczytajcie analizę na blogu

http://www.srokao.pl/2015/10/analiza-bambino.html?m=0

iwwk lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari dokładnie, ja siebie samej bym tym nie smarowała, a co dopiero malucha. Kiedyś nie było tylu informacji na temat kosmetyków stąd jeszcze mała świadomość. Cieszę się, że istnieje Srokao też często korzystam z jej analiz :)

Oglądam te rzeczy w smyku, śliczne są, chciałoby się kupić, ale mam jeszcze blokadę w głowie i nie potrafię heh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 17:45

o_mad.ko! lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Mamadwojki Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wrzesniowka na 100% testy dzisiejsze potwierdzają na 5 dni przed @ takie ładne są w środę idę na betę i będę spokojniejsza a wizyta 25.01 :)
    069f57b7585555bemed.jpg

4me, iwwk, Samari, MaMaMi83, Ciasteczko777, Milka1991, Nistera, puszek369, Oleander, PatkaPP, Chusy, Pantera, Szczesliwa ledwo zywa, Agata :), Menka888, ago91, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Victoria 10.11.2013r
    Pola 08.11.2015r
    27.01.2018 aniołek 5tc (*)
    27.09.2018 aniołki 6tc(*)
    Franuś 💙
    74dipiqvv0x8l1oc.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktos nie chce kupwoac drogiego hippa czy innych tego typu to naprawde rosmann i babydream sa bardzo dobre a do tego tez tanie :)

Ciasteczko777, Oleander lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me

Masz rację ale ja mogę powiedzieć że hipp jest bardzo wydajny jednocześnie , mimo kapieli wystarczał na dłuższy czas A myślę że od małego warto wybierać dla dziecka jak najlepsze produkty po co ładować mu chemię od małego ale wiadomo każdy ma prawo kupić co chce po to jest szeroki wachlarz produktów na rynku :)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Oglądam te rzeczy w smyku, śliczne są, chciałoby się kupić, ale mam jeszcze blokadę w głowie i nie potrafię heh.
    Ja też jeszcze nic nie mam. I narazie nie planuje. Promocje są co jakiś czas więc nic nie tracę. Myślę że dopiero po 30tc zacznę coś szukać nie szybciej

Nistera lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Samari dokładnie, ja siebie samej bym tym nie smarowała, a co dopiero malucha. Kiedyś nie było tylu informacji na temat kosmetyków stąd jeszcze mała świadomość. Cieszę się, że istnieje Srokao też często korzystam z jej analiz :)

Kochana ! Bierz póki jest okazja wszystko będzie dobrze :) ja myślę że to czy kupimy ubrania czy nie nie ma żadnego wpływu na czas porodu dziecka tak naprawdę A to już ten czas żebyśmy były radosne jescze chwila moment miesiąc i pół i ostatnia prosta będzie ;)

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:

Mam to samo, nie mam odwagi czegokolwiek kupić. Non stop mam dolegliwości bólowe, nie wiadomo co z lozyskiem, staram się myśleć pozytywnie ale nie na tyle żeby coś kupić. Miejmy nadzieję że dojdziemy do momentu w którym będzie trzeba kredyt brać żeby wszystko na raz potem kupić haha :D

Mamo dwójki! Cudowne wieści, miałaś dobre przeczucia, trzymamy mocno kciuki!! Czekamy na wieści po betach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 18:05

Mamadwojki, MaMaMi83, Nistera lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę że nie ma co kogo namawiać. Każdy indywidualnie zdecyduje kiedy będzie gotowy i będzie robił zakupy bobasowe. Ja wcale nie czuje parcia na takie zakupy. Nawet szczególnie nie oglądam jeszcze.

Nistera lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taki problem, ze podobaja mi sie niedzieciowe rzeczy ;D tzn wszelkie baranki, pszczolki i motylki rysowane w inny niz dorosly sposob mnie odstarszaja a jeszcze jak jest to w zywych kolorach tonuz w ogole :D
    I tym sposobem kwalifikuje sie do mega drogich ubranek :/ starsznie podobaja mi sie newbie z kappahl ale ceny powalaja...:/ pierwszy syn mial z newbie tylko to co dostal i z tym pewnie bedzie podobnie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic nie kupuje , nie oglądam. Tylko wozek wybrałam ale kupię dopiero w 8 mc. Ciuszki i inne rzeczy zacznę skompletować po 30 tc . Zwyczajnie się boję, i jestem przesadna pod tym względem.

Alicja-33 lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    A ja myślę że nie ma co kogo namawiać. Każdy indywidualnie zdecyduje kiedy będzie gotowy i będzie robił zakupy bobasowe. Ja wcale nie czuje parcia na takie zakupy. Nawet szczególnie nie oglądam jeszcze.

Wiqodmo ze to każdego indywidualna sprawa ale wiadomo jest że jak.sie coś ma.stac to.i się stanie czy to w ciazy3 czy po porodzie i akurat pełną Szafa nie ma tu nic do rzeczy... A myśląc źle i negatywnie się nastawiajac ściągamy na siebie te wszystkie nieszczęścia takie jest moje zdanie A na co kto wydaje swoją kasę to ja mu nie zaglądam do portfela.informuje o.promocjach bo może.ktos tak jak.ja kompletnie wyprawkę.i będzie chciał slorzystac

‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ