Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Onomatopeja - ja nie mialam jeszcze, u nas sie robi miedzy 24-28 tyg i nie na czczo, wiec popytaj swojego lekarza jak bedziesz szla czy trzeba cos zjesc czy nie.
Kurcze dziewczyny co wy macie z tymi bolami, u mnie tez ale nie tak bardzo, troche gdzis tam zaciagnie, zakluje ale do przezycia. Wspolczuje wam! : )
Mnie za to chorobsko rozlozylo, leze w lozku, Sara jest u tesciowej zeby sie bardziej nie zarazila, poki co ma tylko lekki katar i cos tam kichnie od czasu do czasu. Lepiej dmuchac na zimne, z reszta i tak sie czuje jakby mnie walec przejechal wiec nie mam sily na nic.
-
MaMaMi83 wrote:Co do cukrzycy 3 tyg już fajnie miałam unormowane cukry na czczo i od dwóch dni przekroczenia a jem cały czas tak samo. Szlak by to.... I dalej muszę zwiększyć insulinę.
Mamami ja tez będę brać insulinę
Jaka dawkę bierzesz ?
U mnie cukry w ciągu dnia są ok
Ale na czczo nigdy
I mam tak, ze wieczorem po kolacji cukier wynosi 89 kładąc się spać 86 a rano ...96 ech -
Nistera wrote:Krzywą powinno się robić między 24 a 28tc. Więc masz jeszcze chwilę. Ja mam dziś , właśnie mi pobrali 2 raz krew , jeszcze godzinka i będę mogła zjeść.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 09:57
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualnyonomatopeja wrote:Dziewczyny czy wszystkie mialyscie już krzywa cukrowa? ja jeszcze nie miałam A jestem w 23tc i nie wiem czy nie powinnam zapytać o nią ginekologa? Te glukozy wyszły Wam na górnej czy dolnej granicy, że lekarz podejrzewa cukrzycę ciążowa? jak to jest? bo się martwię trochę
Ja też jeszcze nie miałam krzywej cukrowej a USG połówkowe dopiero w tą Sobotę będę mieć. Mi glukoza zawsze oki wychodziła więc nie mam o co się martwić ale ten stres jest zawsze .
-
Alicja-33 wrote:Mamami ja tez będę brać insulinę
Jaka dawkę bierzesz ?
U mnie cukry w ciągu dnia są ok
Ale na czczo nigdy
I mam tak, ze wieczorem po kolacji cukier wynosi 89 kładąc się spać 86 a rano ...96 ech
W ciągu dnia też mam dobre tylko walczę z tymi na czczo2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Hej dziewczyny:) ja mam wizyte w czwartek i pewnie wtedy kaze mi robic ta glukoze. Z krwi mialam 81 wiec raczej ladnie ale jak mi teraz cos wyjdzie to sie zabije. Mamy ustalone menu na wesele bedzie tyle ciast tort aaa chyba bym sie poplakalam jakbym na wlasnym slubie nic nie jadla:(
-
Szczęśliwa na czczo może wyjść dobrze ale jak pojawi się na krzywej przekroczenie po 1h lub po 2 h to też jest cukrzyca ciążowa. Wszystkie 3 parametry muszą być dobre a wystarczy że jeden przekracza i niestety już jest tak cholerną cukrzyca.
Na czczo 81 to ładnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 10:43
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyonomatopeja U każdej z nas ciąża przebiega inaczej ja takich boli to nie miałam w żadnej z moich ciąż , ja jedynie wczoraj poczułam taki okropny ból tam gdzie mój synek ma pupę po prawej stronie brzusia że myślałam już nawet o szpitalu na prawdę tak bardzo mnie bolało , na szczęście jakoś samo przeszło i więcej to się nie powtórzyło i oby tak dalej było
.
-
Tymuś ma już 530g , wszystko z nim ok. Szyjka też super zamknięta i 40mm. Mogę prowadzić nawet auto na krótkich dystansach. Za to ciśnienie tak mi tam wywaliło że od razu dostałam przekaz mierzenia i tabletki. Coś czuję że jutro do mnie lekarz zadzwoni i oznajmi cukrzycę. Z Gabrielem też miałam takie ciśnienie wysokie przy cukrzycy.
Następną wizyta 14.01 o gina i 22.01 w ambulansie. Co w międzyczasie to się okażeSzczęśliwa Mamusia, Chusy, Ciasteczko777, PatkaPP, MaMaMi83, Milka1991, Oleander, Alicja-33, ago91, Veri lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNistera
A to wyników nie masz od razu ? U mnie w laboratorium po ostatnim pobraniu czeka się 15 minut i wyniki dają od razu na kartce lekarz podał mi normy żebym wiedziała czy szybciej do niego przychodzić czy nie.
Jakie normy podali wam lekarze ? Mój mi podał
Na czczo do 92 po 1 H do 180 po 2 H do 153 -
Nistera wrote:Tymuś ma już 530g , wszystko z nim ok. Szyjka też super zamknięta i 40mm. Mogę prowadzić nawet auto na krótkich dystansach. Za to ciśnienie tak mi tam wywaliło że od razu dostałam przekaz mierzenia i tabletki. Coś czuję że jutro do mnie lekarz zadzwoni i oznajmi cukrzycę. Z Gabrielem też miałam takie ciśnienie wysokie przy cukrzycy.
Następną wizyta 14.01 o gina i 22.01 w ambulansie. Co w międzyczasie to się okaże
Nistera super informacja)
4 cm to kawał szyjki
Ja dzisiaj pozalatwialam wszystko co miałam załatwić i mogę już sobie cały czas leżeć. Jednak jak trochę pochodzę i dłużej posiedzę to odczuwa się tą szyjkę. Czasem u gina tez mam wysokie ciśnienie ale mierze je tez w domu i jest ok wiec nawet się tym nie przejmuje -
Samari wrote:Nistera
A to wyników nie masz od razu ? U mnie w laboratorium po ostatnim pobraniu czeka się 15 minut i wyniki dają od razu na kartce lekarz podał mi normy żebym wiedziała czy szybciej do niego przychodzić czy nie.
Jakie normy podali wam lekarze ? Mój mi podał
Na czczo do 92 po 1 H do 180 po 2 H do 153
Dobre normy -
Może dlatego że to w szpitalu było robione, zresztą w laboratorium też wyniki dopiero na drugi dzień rano były, więc nie wiem jak to jest. Zresztą nie ważne czy dziś czy jutro. Przynajmniej dziś jeszcze się normalnie objem
Na tym opisie że szpitala jest napisane że mały z wagą jest na 20 centylu. Ale to w tym tygodniu to chyba jeszcze nie ma się co przejmować że mało waży? Jak myślicie? Kurczę tyle się naczytałam o tych dzieciach co za mało przybierają. Ale przepływy pepowinowe były ok, tak w każdym razie mówiła lekarka co usg robiła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:47
-
nick nieaktualnySamari Co do wyników badań to np u mnie są dopiero na drugi dzień nie dają od razu do ręki , można jedynie tego samego dnia ewentualnie odebrać ale to już w szpitalu do 15.00 tylko że trzeba im tam powiedzieć że akurat tu i tu na tej i takiej ulicy zrobiłam badania , ja to zawsze odbieram wyniki jak nie jestem w stanie to mój mąż mi je drukuje i nie ma jakiegoś tam problemu
.
Nistera Może to taka ogólna informacja a wiadomo nie od dziś jak to jest z tą wagą dziecka nie jestem specjalistą jakby było coś nie tak na pewno Twój lekarz gin by Ci powiedział , i nie czytaj nie potrzebnie takich rzeczy zawsze możemy o tym z gin porozmawiać od tego w końcu są no nieabyśmy nawet o np du** marynie rozmawiali . Ja ostatnio mojemu Panu gin powiedziałam że chyba brzuszek mam za mały a on tylko się uśmiechnął taką " głupotę " żeby palnąć
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:56