X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze 2 godziny do badania, a już ze stresu wysiedzieć nie mogę i latam do toalety ciągle, masakra :o
    Przez te bóle jestem pewna usłyszeć złe wieści, byle tylko dziecku nic nie było, trzymajcie kciuki :/

Szczesliwa ledwo zywa, Chusy, Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w Nowym Roku. Długo nie pisałam, ale tyle się dzieję plus dużo pracy, że nie ma kiedy. Dziś wpadam się pochwalić, że jestem po polowkowych, po których wiem, że wszystko ok oraz że będzie Helenka, czyli druga córka, możecie wpisać na tablicę. Tyle zdołałam się dowiedzieć od tego lekarza mruka, masakra,człowiek płaci grube siano, a co i jak musi się dopytywac, także czekam na opis badania na maila dla potwierdzenia. A tak się jakoś stresowalam tym badaniem, że jak wyszłam, to się poryczalam jak głupia z radości, że ok. Jedno co mnie, może nie martwi, a zastanawia, to że młoda jest ciągle ułożona poprzecznie, na grudniowe wizycie u mojej gin, też była. Lekarz mi odmruknął, że jeszcze się milion razy obróci, tylko właśnie już prawie miesiąc sobie tak siedzi i tylko głowę z nogami zamienia z lewej na prawą. Pamiętam, że Karo była pionowo raczej.

Milka1991, Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, Veri lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Ja jeszcze 2 godziny do badania, a już ze stresu wysiedzieć nie mogę i latam do toalety ciągle, masakra :o
    Przez te bóle jestem pewna usłyszeć złe wieści, byle tylko dziecku nic nie było, trzymajcie kciuki :/

Mery będzie wszystko.dobrze nie martw się trzymam kciuki i czekamy na wieści :)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde ona może i leży sobie inaczej tylko taki zbieg okoliczności że właśnie w dniu badania tak sobie siedzi.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde ona napewno ma jeszcze duzo miejsca do obracania sie jak sie jej zywnie podoba, wiec bez stresu : )

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jam dziś szczęśliwa po badaniach bo co prawda muszę zrobić posiew moczu jutro przez te leukocyty, ale łożysko poszło do góry, co najbardziej mi spędzało sen z powiek. Szyjka się trochę skróciła ale jest w normie (3,59 cm), no i w ogole cały dzidziutek w normie jest, mimo cukrzycy szacowana waga urodzeniowa to ok.3500 czyli w sam raz :) teraz ma 390 g, 66 centyl. oby same takie nowiny juz do porodu i oby w posiewie nie bylo zadnych dodatkowych przygod :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 17:34

Chusy, Nistera, Oleander, Milka1991, Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP, Veri lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary- kciuki za wizytę!!! Oby wszystko było dobrze.&&&&&
    Nistera, Pani Mol i Aktyde- gratuluje dobrych wyników i wizyt! :D
    Môj syn też co badanie jest ułożony poprzecznie- to chyba nic złego... a kurtki mam swoje stare i spokojnie się w nich zmieszczę do końca.
    Ciśnienie dziś niskie i oczywiście głowa mnie boli.. też to czujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 17:33

Pani Moł lubi tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiesci dziewczyny, gratuacje : )

Ciacho, ja to w ogole zamulona jestem, caly dzien w lozku spedzilam bo mnie chorobsko dopadlo. Licze ze szybko przejdzie jak sie wyleze.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt!! I kciuki za kolejne!

179264a39cda3ef1med.jpg
    Ja kurtkę mam taką z zeszłego roku, jakoś intuicyjnie kupiłam szeroką z przodu hehe a układa się ładnie mimo to bo z tylu jest zwężana paskiem

Pani Moł, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kurtkę Lemona z Diverse z zeszłego roku ona też jest szersza z przodu dzięki temu się jescze w nią miescze haha ale teraz mi mam brzuch jak piłka i mi nie wygodnie

Gratulacje z udanych wizyt super że wszystko dobrze u was

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy- leż i kuruj się -dużo zdrówka, niech szybko przejdzie!
    Ładne te Wasze kurtki :)

Chusy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam typowo zimowej jak na okres ciąży kurtki , muszę się szybko porozglądać za czymś konkretnym mam po ciąży z Anią , ale ona jest za cienka i nadaje się na wczesną wiosnę/jesień nie na zimę , teraz chodzę w normalnej zimowej więc jest problem bo nie mogę się już zasunąć muszę jak najszybciej coś znaleźć no i w odpowiedniej cenie .

Gratuluję udanych wizyt ❤️❤️.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś dla odmiany mnie ciągnie w podbrzusze o pobilewa jedynie jak leżę to trochę mi lepiej A tak to średnio nie wiem co jest grane pewnie wszystko się rozciąga jedyne co ja się bardziej martwie o Blizne po cieciu

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem, że czasu dużo i miejsca na obroty, ale sama czuję, że jest stale w poprzek. No nic, zobaczymy jak będzie za tydzień u mojej gin. Pisalyscie o kurtkach, ja przezornie rok temu kupiłam szeroką :D z resztą u mnie mimo, że bez ubrania wierzchniego można się już domyślać, że jestem w ciąży, to w kurtce nie ma szans. Właśnie wracam z angielskiego i sobie stoję w tramwaju, bez szans że ktoś miejsce ustąpi, ale nie dziwota, nikt nie jest jasnowidzem, a mi głupio się prosić ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez w poprzek-caly czas. Nawet nie pomyslalam, ze to jakia problem. Mamy jeszcze czas ;)

Ciasteczko777, Veri lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś obralo cel.
    Cel pal.... W pęcherz...

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w grudniu na wizycie był położony glowkiwo A teraz na wizycie już pośladkowo i kopie mnie po bliznie i pęcherzu cały czas że momentami to mnie wkurza aż. Ale w sumie mnie nie interesuje jak on jest położony bo w moim przypadku do cesarki nie ma to żadnego znaczenia

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam napisane w opisie: położenie dowolne :D i faktycznie tak musi być bo ciągle Go czuję w innym miejscu

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wpisane że glowkowe. Ale codziennie jest gdzie indziej więc pływa sobie jak chce

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak na obracanie się to dzieci mają mnóstwo czasu tak naprawdę nie raz dzieci mimo braku miejsca obroca się w ostatniej chwili

‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ