Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie, ja dziś byłam robić krzywą, pół nocy śniło mi się to badanie. Powiem wam jedno jak macie problem z wypiciem tej glukozy w saszetce to polecam glucotest gotowy roztwór w buteleczce. Ja kupiłam w aptece za 18zł o smaku coli i nie miałam o dziwo żadnego problemu z wypiciem wypiłam 300ml jednym duszkiem. Przed i po badaniu mierzyli mi dodatkowo poziom cukru z palca i przed było 80 a po 2h 125 wiec chyba ok. Czekam na wyniki bo jeszcze nie ma na stronie a robiłam do tego jeszcze mocz i morfologie.
Co do wymiarów dzieciaczków, nie martwcie się dziewczyny jeśli jest kilka dni do tyłu, tak bywa, po prostu od pewnego momentu każde dziecko rośnie już swoim tempem a wszystko zależy od uwarunkowań genetycznych. Dodatkowo waga i wymiary mogą się różnić od rzeczywistych, wystarczy różnica pomiaru 0,5mm a już wszystko wygląda zupełnie inaczej. Niepokojące może to być gdy dzieciak jest do tyłu 2-3 tygodnie. U nas w poprzedniej ciąży na końcówce było to aż 8 tygodni, w tej chwili zaś mamy jak na razie tydzień do przodu.
Mały wieczorami kiedy chcę się już położyć nauczył się gdzie mam pęcherz i tak mi daje popalić że normalnie co kilkanaście minut latamW ogóle już cały brzuch mi lata tak kopie aż jestem ciekawa ile będzie miał na czwartkowej wizycie bo normalnie czasami to jednocześnie kopie na dole przy bliźnie po cc i tuż pod mostkiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 18:05
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
nick nieaktualny
-
Mój aktywny jest cały dzień a najbardziej między 22 a 23. Narazie analogicznie do córki z pierwszej ciąży. Mam cichą nadzieję, że zwiastuje to, iż ze spaniem będzie podobny do córki
która od pierwszej doby przesypiała noce
Oleander masz rację, z uwagi na bezpieczeństwo żeby nikt nie popchnął, nie uderzył lub żeby nie szarpnęło, powinno się w ciąży siadać.
W mojej Biedronce nikt mnie nigdy w żadnej ciąży nie przepuścił w kolejce, wręcz krzyczą starsze panie jak tylko sie kolejna kasa otwiera - ja tam zamawiałam kolejkę! I pędzą pchają się. Ostatnio nawet facet na mnie się energicznie cofnął i uderzył w mój brzuch, nie był starszy i to bylo niechcący, ale nie spodziewałam się po prostu.
Czasem mam wrażenie ze ludzie udają ze nie widzą, a przecież jestem ogólnie szczupła z brzuszkiem, heh no chyba że nie chcą urazić -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Byliśmy na spacerze godzinnym przedtem, od razu lepiej mi się zrobiło jak się dotleniłam tym mroźnym powietrzem. Dzisiaj mnie wzdęcia męczą i boli brzuch w miejscu jelit. Leżę teraz pod kocykiem przed telewizorem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 20:48
-
Właśnie sprawdziłam, przyszły wyniki badań i zastanawia mnie Urobilinogen w moczu wyszło 1+ nie ma podanych żadnych norm, wcześniej miałam napisane w normie a teraz ten 1+ wie ktoś co i jak bo w necie tylko pisze że to problemy z wątrobą? No i w morfologi standardowo leukocyty i bazofile poniżej normy ale to od początku tak mam.Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
nick nieaktualny
-
Dobry wieczór, jeszcze nie jestem Przyszłą Mamą, mam nadzieję, ze ten czas za 2 lata nadejdzie. Jestem obecnie studentką dietetyki na Śląskim Uniwersytecie Medycznym. Piszę pracę magisterską dotyczącą wiedzy i nawyków żywieniowych wśród Przyszłych Mam. Dlatego zwracam się do Was z olbrzymią prośbą o wypełnienie ankiety, jest ona w pełni anonimowa. Nie spodziewałam się, że przeprowadzenie ankiety przez internet wiąże się z wieloma przeszkodami, dlatego liczę na Was Przyszłe Mamy. Dzięki obecności na tym forum odzyskałam wiarę, że uda mi się przeprowadzić te badania do końca, jednak jeszcze troszkę danych mi braku. Z góry dziękuję za pomoc oraz życzę dużo zdrowia dla Was i Waszych maluszków.
https://drive.google.com/open?id=1HQuYs-DAgy1M2JyrO73QmyfKHd39rEIIkxcMtYWWzVo -
Dzisiaj również doczłapałam się na badania. I tak jak Wy piszecie o obojętności tak ja napiszę o strachu. Strachu ludzi, którzy myślą, że wpierdo** się im w kolejkę. Stał starszy facet tak przestraszony, zerkający na mnie na mój brzuch a w oczach przerażenie.
U mnie morfologia ciut lepiej ale bez szału. Za fo wyszedł mi grubo ponad normę immunoglobulina IgE co świadczy o alergii i stad pewnie te eozynocyty wstrętne.
Ale za to potas w normie, magnez, żelazo niskie w sensie ferrytyna, tarczyca super, glukoza na czczo 94 wiec nie ma lekko z cukrzyca.
Nie mogę uwierzyć w to co stało sie w Gdańsku... -
Dziewczyny cały czas Was podczytuje, choć zawsze brakuje mi czasu żeby coś napisać.
Zazdroszczę Wam figury, ja już wyglądam jakbym była na wylocie...
Ale dziś dała mi do myślenia sytuacja a propos przepuszczania kobiet w ciąży. Jeszcze mogę chodzić w swojej kurtce i wtedy tak bardzo brzucha nie widać, jednak w aptece sama z siebie kobieta przede mną mnie przepuściła, na co ja zawstydzona:
- Myślałam, że jeszcze nie widać...
Na co ona:
- Widać, tylko ludzie nie chcą widzieć.
Dodam jedynie, że była to druga kobieta która mnie sama z siebie przepuściła na moje wszystkie trzy ciąże.Chusy, PatkaPP lubią tę wiadomość