Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie, ja dziś byłam robić krzywą, pół nocy śniło mi się to badanie. Powiem wam jedno jak macie problem z wypiciem tej glukozy w saszetce to polecam glucotest gotowy roztwór w buteleczce. Ja kupiłam w aptece za 18zł o smaku coli i nie miałam o dziwo żadnego problemu z wypiciem wypiłam 300ml jednym duszkiem. Przed i po badaniu mierzyli mi dodatkowo poziom cukru z palca i przed było 80 a po 2h 125 wiec chyba ok. Czekam na wyniki bo jeszcze nie ma na stronie a robiłam do tego jeszcze mocz i morfologie.
Co do wymiarów dzieciaczków, nie martwcie się dziewczyny jeśli jest kilka dni do tyłu, tak bywa, po prostu od pewnego momentu każde dziecko rośnie już swoim tempem a wszystko zależy od uwarunkowań genetycznych. Dodatkowo waga i wymiary mogą się różnić od rzeczywistych, wystarczy różnica pomiaru 0,5mm a już wszystko wygląda zupełnie inaczej. Niepokojące może to być gdy dzieciak jest do tyłu 2-3 tygodnie. U nas w poprzedniej ciąży na końcówce było to aż 8 tygodni, w tej chwili zaś mamy jak na razie tydzień do przodu.
Mały wieczorami kiedy chcę się już położyć nauczył się gdzie mam pęcherz i tak mi daje popalić że normalnie co kilkanaście minut latam
W ogóle już cały brzuch mi lata tak kopie aż jestem ciekawa ile będzie miał na czwartkowej wizycie bo normalnie czasami to jednocześnie kopie na dole przy bliźnie po cc i tuż pod mostkiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 18:05
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
nick nieaktualny
-
Mój aktywny jest cały dzień a najbardziej między 22 a 23. Narazie analogicznie do córki z pierwszej ciąży. Mam cichą nadzieję, że zwiastuje to, iż ze spaniem będzie podobny do córki
która od pierwszej doby przesypiała noce 
Oleander masz rację, z uwagi na bezpieczeństwo żeby nikt nie popchnął, nie uderzył lub żeby nie szarpnęło, powinno się w ciąży siadać.
W mojej Biedronce nikt mnie nigdy w żadnej ciąży nie przepuścił w kolejce, wręcz krzyczą starsze panie jak tylko sie kolejna kasa otwiera - ja tam zamawiałam kolejkę! I pędzą pchają się. Ostatnio nawet facet na mnie się energicznie cofnął i uderzył w mój brzuch, nie był starszy i to bylo niechcący, ale nie spodziewałam się po prostu.
Czasem mam wrażenie ze ludzie udają ze nie widzą, a przecież jestem ogólnie szczupła z brzuszkiem, heh no chyba że nie chcą urazić
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Byliśmy na spacerze godzinnym przedtem, od razu lepiej mi się zrobiło jak się dotleniłam tym mroźnym powietrzem. Dzisiaj mnie wzdęcia męczą i boli brzuch w miejscu jelit. Leżę teraz pod kocykiem przed telewizorem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 20:48

-
Właśnie sprawdziłam, przyszły wyniki badań i zastanawia mnie Urobilinogen w moczu wyszło 1+ nie ma podanych żadnych norm, wcześniej miałam napisane w normie a teraz ten 1+ wie ktoś co i jak bo w necie tylko pisze że to problemy z wątrobą? No i w morfologi standardowo leukocyty i bazofile poniżej normy ale to od początku tak mam.Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
nick nieaktualny
-
Dobry wieczór, jeszcze nie jestem Przyszłą Mamą, mam nadzieję, ze ten czas za 2 lata nadejdzie. Jestem obecnie studentką dietetyki na Śląskim Uniwersytecie Medycznym. Piszę pracę magisterską dotyczącą wiedzy i nawyków żywieniowych wśród Przyszłych Mam. Dlatego zwracam się do Was z olbrzymią prośbą o wypełnienie ankiety, jest ona w pełni anonimowa. Nie spodziewałam się, że przeprowadzenie ankiety przez internet wiąże się z wieloma przeszkodami, dlatego liczę na Was Przyszłe Mamy. Dzięki obecności na tym forum odzyskałam wiarę, że uda mi się przeprowadzić te badania do końca, jednak jeszcze troszkę danych mi braku. Z góry dziękuję za pomoc oraz życzę dużo zdrowia dla Was i Waszych maluszków.
https://drive.google.com/open?id=1HQuYs-DAgy1M2JyrO73QmyfKHd39rEIIkxcMtYWWzVo -
Dzisiaj również doczłapałam się na badania. I tak jak Wy piszecie o obojętności tak ja napiszę o strachu. Strachu ludzi, którzy myślą, że wpierdo** się im w kolejkę. Stał starszy facet tak przestraszony, zerkający na mnie na mój brzuch a w oczach przerażenie.
U mnie morfologia ciut lepiej ale bez szału. Za fo wyszedł mi grubo ponad normę immunoglobulina IgE co świadczy o alergii i stad pewnie te eozynocyty wstrętne.
Ale za to potas w normie, magnez, żelazo niskie w sensie ferrytyna, tarczyca super, glukoza na czczo 94 wiec nie ma lekko z cukrzyca.
Nie mogę uwierzyć w to co stało sie w Gdańsku...
-
Dziewczyny cały czas Was podczytuje, choć zawsze brakuje mi czasu żeby coś napisać.
Zazdroszczę Wam figury, ja już wyglądam jakbym była na wylocie...
Ale dziś dała mi do myślenia sytuacja a propos przepuszczania kobiet w ciąży. Jeszcze mogę chodzić w swojej kurtce i wtedy tak bardzo brzucha nie widać, jednak w aptece sama z siebie kobieta przede mną mnie przepuściła, na co ja zawstydzona:
- Myślałam, że jeszcze nie widać...
Na co ona:
- Widać, tylko ludzie nie chcą widzieć.
Dodam jedynie, że była to druga kobieta która mnie sama z siebie przepuściła na moje wszystkie trzy ciąże.
Chusy, PatkaPP lubią tę wiadomość