X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa

Chcilas ślub w ciąży brać tak z ciekawości pytam ? Kiedy macie ?

• Nistera Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę odebrałam wyniki młodego, nie są za dobre, ma bardzo podwyższone limfocyty i już się oczywiście naczytałam o bialaczkach itd. Nie mogę znaleźć tylko norm dla dzieci 6 lat i jaka jest wartość ich przy białaczce. Pediatre mam na 17.20 chyba oszaleje do tego czasu.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szczerze to pierwszy plan byl inny ale zycie jest nie przewidywalne. Mielismy wziasc slub w czerwcu a potem planowac dzieci ale oswiadczyny były w sierpniu a we wrzesniu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy:D w zasadzie dla mnie to zadna roznica ale problem z sukienka no i stresu troche sie boje zeby jakos to wytrzymac i nie wywolac porodu wczesniej:D a slub mamy 2 marca

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane zapomniałam haha, wrzucę za chwilę :D

Nistera nie czytaj za dużo i się nie stresuj, może to jakiś wirus i dlatego taki wynik. Podwyższony wynik nie zawsze świadczy o najgorszym. Wiem, że ciężko jest nie czytać i się nie stresować, ale spróbuj wytrzymać do wizyty u lekarza. Będzie wszystko dobrze z synkiem :*

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja wam powiem że ostatnia rzeczą jaką robię to czytam cokolwiek w Internecie A już w ogóle w sprawach wyników czy innych takich. Przecież to jest bez sensu A Internet nie jest lekarzem . A nie raz jakiś wirus czy infekcja i wyniki wyjdą kosmiczne tak samo jest z cytologia w ciąży mój lekarz nie pobiera jeśli była robiona w danym roku bo mówi że wyniki często wychodzą zafalszowane

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa

Oo to już nie długo A bierzecie cywilny tylko czy kościelny z weselem ??

• iwwk Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a301292f357a.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/317a24e6d873.jpg

MaryJane pokaż swoje, bo nie wiem na której stronie wrzucałaś :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 12:43

atdcjw4ziax1my6y.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś w końcu dostałam wyniki na maila. W opisach jest, że wszystko prawidłowe. Tylko na samym koncu mam napisane "Trudne do oceny podniebienie kostne plodu." I nie wiem co to ma znaczyc, ze nie widzial (cos tam mruczal na ten temat pod nosem, ale to taki mruk, ze trzeba sie domyslac co mowi), czy ze cos nie tak? No ale zakładam, że jak w opisie jest wszedzie wszystko prawidlowe, to chyba ok? No i mnie troche martwi, ze poprzednio dziecko wychodzilo dwa dni wieksze, a teraz wiek ciazy w czasie badania 21+1, a po podsumowaniu wszystkich wynikow 20+5.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png

Wysłany: 14 stycznia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cywilny z takim uroczystym obiadem:) no właśnie czas ucieka dzis sie umówiłam na fryzurę i makijaz próbny, przyszly maz juz zmierzony w piatek na przymiarke garnituru zostana mu buty koszula dodatki co do mojego ubioru to sie nie wypowiadam narazie jeszcze nie szukam luty na to przeznacze.

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde u mnie niby też wszystko ok, ale prawda jest taka, że lekarz był tak małomówny, że nic mi ta kartka papieru nie mówi. Może skoro nic nie mówią na głos, że coś jest nie tak to znaczy, że jest wszystko dobrze, a czasem coś na badaniu może nie wyjść, dzidzia się inaczej ułoży. Sprzęt też bywa omylny, choćby nie wiadomo jak dobry był. Zmieniłam w piątek magnez na troszkę mocniejszy i mniej mi to serce kołacze, jedynie trochę pod wieczór. Póki co pełen luz, nie czytam już internetów, młoda kopie więc się nie nakręcam :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zauważyłam że uczucie tej "dziury"wsrodlu o której cały czas wam.maruxze nasila się jak się denerwuje...wczoraj mój mąż mnie nawkurzal i już pół.nocy nie spałam już mi wszystkie środku chodziło... normalnie niech on już z tego chorobowego idzie do pracy bo chce już odpocząć sama w świętym spokoju.

• ago91 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też prawdopodobnie będę brała ślub jeszcze przed porodem :) 5 lutego mam rozwód i jeśli dostanę na tej sprawie to od razu planujemy ślub z moim narzeczonym. :)

Szczesliwa ledwo zywa, Pantera, Paula_071, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari nerwy naprawdę mogą dużo głupich objawów wywołać. Mówi Ci to osoba, która przez swoje nerwy i przemęczenie trafiła kiedyś na IP z podejrzeniem mikrowylewu :D Ogólnie jestem okazem zdrowia, przebadana z góry na dół, ale jako dziecko nabawiłam się nerwicy i tak już ze mną została i chociaż teraz życie mam mega spokojne, bo bardzo wrzuciłam na luz, to każde większe zdenerwowanie wywołuje u mnie takie głupie objawy. I właśnie podejrzewam, że to moje serducho to nic innego jak moja koleżanka z dzieciństwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 13:11

atdcjw4ziax1my6y.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się brzuszkiem, bo już widać ! W końcu się doczekałam :)

2ywhmbm.jpg

Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, MaMaMi83, Milka1991, Paula_071, puszek369, PatkaPP, Veri, ago91, Chusy, 4me, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerwy potrafia miec naprawde rozne objawy nieraz takie ze nawet ciezko skojarzyć je z nerwica. Do mojej kolezanki przyjeżdżalo pogotowie srednio co drugi dzien bo sie dusila podejrzewali astme , choroby serca, podloze neurologiczne a okazalo sie ze to nerwica i ujawniala sie wlasnie wtedy kiedy niby nerwy puszczaly na noc. Ja z nerwow zawsze w szkole mialam problemy z jelitami. Przed ważnym sprawdzianem zawsze w kibelku siedzialam

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa dokładnie, przeróżne objawy i choć lepiej, że to nerwica niż inne poważne dolegliwości to nerwicy się nie pozbędziesz i trzeba z tym żyć, a potrafi być upierdliwa.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie mówię że to napewno przez nerwy bo już było w miarę okej i znów to samo...prawda jest taka że w domu jak się razem za długo siedzi to tak jest zwłaszcza że się posprząta obiad ogarnie i co można robić....

• Pantera Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera, limfocyty są podwyższone przy infekcji z tego z pamiętam z własnego doświadczenia.

Aktyde, lekarz mi wytłumaczył, ze na połówkowych już nie ocenia się daty porodu, a jedynie czy w ustalonej dacie porodu dziecko będzie odrobinę mniejsze czy większe niż średnia, na tym etapie zaczynają się rozbieżnosci w wyniarach dzieci. Co do podniebienia to u mnie chyba lekarz niczego podobnego nie badał.

Szczęśliwa, gratuluję nadchodzàcego ślubu! Super decyzja, aby zrobić przed porodem, potem zdecydowanie będą inne priorytety :)

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mnie dopadła biegunka i to taka jakiej w życiu nie miałam :( oprócz tego nic więcej mi nie jest więc to raczej nie wirus.. Jak nie przejdzie do jutra to się wybiore do lekarza.
    U nas wichura okropna, lepiej z domu nie wychodzić jak nie trzeba

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba faktycznie nie ma co zwracać uwagi na te wymiary. U mnie też jeszcze 3 tygodnie temu był mały kilka dni większy, a teraz niektóre parametry kilka dni mniejsze. U mojej siostry pół ciąży młody miał głowkę 3 tygodnie za dużą a nóżki 2 tygodnie za małe. Urodził się śliczny, zdrowy i proporcjonalny ;)

U nas pogoda też kiepska, wieje koszmarnie i sypać znowu mocno zaczęło. A musimy do jakichś sklepów budowlanych skoczyć bo na szybko jeszcze postanowiliśmy łazienkę zrobić :D

I dołączam do tych znerwicowanych od dziecka niestety ;) nerwicy natręctw już się trochę też nabawiłam, na szczęście od lat nie postępuje i jest znośnie ;)

Iwwk, też masz napisane, że łożysko nisko, wiesz jak nisko? :D wrzucam Ci poniżej wyniki moje bo tamte już usunęłam :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/059619f6d17e.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4aa70675d417.png

gann3e3k0unlohxb.png

‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ