X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to jestem zaskoczona - moja kolezanka chciala zrobic w synevo i jej nie chcieli zrobic bez skierowania a co więcej, lekarz rodzinny nie dal jej tego skierowania - kazal wziąć od endo lub diabetologa (dziewczyna nie byla wtedy w ciąży) - bo to badanie potencjalnie grożące hiperglikemią stąd moje święte przekonanie, że na obciążenie glukozą skierowanie bezwzględnie musi byc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ferworze radości że aż głowa od rana mnie boli haha dostałam maila że przesyłka już dla nas jest przygotowana czyli na poniedziałek fura dla naszego bobo będzie u nas ale super ♥️ A we wtorek jestem umówiona na rejestrację auta w wydziale komunikacji tym razem.dla mamusi haha

Alicja-33, Szczęśliwa Mamusia, Nistera, Oleander, Chusy, Milka1991, PatkaPP lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ;-) .

Dziś mój kochany ma wolne ❤️, i dobrze bo tyle śniegu spadło okropna paciaja ( błoto pośniegowe ) , nie wiem jakbym z trójką dzieci poszła , wszystkie sprawy załatwiłam , wyniki odebrałam Pani lab mi powiedziała że mam leukocyty podwyższone i lekką anemię no zobaczymy co mój Pan gin jutro na te wyniki powie . Ani już trochę przechodzi katar i dziewczynki lepiej się czują właśnie gotuję rosołek ;-) .

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty a jutro już moja wizyta :-) .

• Chusy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Mamami, ech! Nie masz lekko z tym cukrem. Ale już z górki! Ja tam już tworzę listę co zeżrę po porodzie :D

Haha, ja tam tworze liste czego nie bede zrec po porodzie :D

Kurcze jak sobie pomysle ze tylko 4 miesiace zostaly.. A w sumie to trzy, bo ostatni miesiac to taka tykajaca bomba :D Juz sie niedlugo trzeba zabrac za porzadki jakies. Bede sie o brzuch potykac.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

Ja wczoraj wypralam w domu firanki mąż wcześniej je zdjął.i potem.powiesil on umył okna.i koniec z takimi porzadkami w domu nic już nie robię do porodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 11:10

slodka100, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia

Ja nie wiem jak ty ogarniesz jeszcze to małe dziecko masakra . Serio szacun. Chyba bym oszalała z takim przedszkolem w domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 11:11

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Chusy dopiszesz mnie do listy? Nie wiem czy nadrobilas wczorajsze posty?
    Ja dziś późno wstałam z małym po 8 bo od 4 mi breczal w lozeczku więc tak sobie dosypialismy
    Więc już taka pozna godzina a ja nic nie porobione no nic trzeba zabrać się za obiad i się ogarnąć
    Miłego dnia wszystkim brzuchatkom

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 11:18

Szczęśliwa Mamusia, Chusy, Nistera lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari ja tydzień temu prałam firanki, sama sobie ściągałam potem zakładałam, mąż wrócił z pracy jak byłam w trakcie i dostałam reprymendę od męża, że koniec takiej samowolki i mam na niego czekać jak chce z szafek coś ściągać itd. a firanki na następne pranie muszą do lata poczekać :D

Mówiłam wczoraj, że mam dobry dzień, mówiłam, to mnie młoda potem za karę skopała i straszna zgaga mnie złapała, bolał mnie brzuch, a ta w najlepsze wariowała. Byliśmy wieczorem w kinie to myślałam, że się porzygam, a potem zasnę :D Oj będzie urwis i czuje, że się szybciej przywitamy na świecie, bo jej może być spieszno. Dzisiaj odkąd wstałam to taka śpiąca jestem, brzuch mnie kłuje i ogólnie słabo dziś, ale chyba rośnie, bo mam dzisiaj dość spory i taki napięty czasami. Za pięknie mi wczoraj do popołudnia było :D Dzisiaj śnieg u nas strasznie sypie, miałam iść do sklepu, ale nie nadążają z odśnieżaniem więc poczekam aż mąż wróci z pracy i pojedzie na zakupy.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

Ja nawet na taki pomysł nie wpadalam żeby sama robić bo zbyt marnie się czuje i bała bym się że spadne albo cos

Rety co jest w tym.powietrzu...pęka mi glowa paracetamol wzięłam bo nie daje rady

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 11:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 dni do mojego porodu O.o. Szok ...

Samari, iwwk, Szczesliwa ledwo zywa, slodka100, Nistera, Milka1991, PatkaPP, Veri lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Mamusia

Ja nie wiem jak ty ogarniesz jeszcze to małe dziecko masakra . Serio szacun. Chyba bym oszalała z takim przedszkolem w domu

Jakoś daję radę wszak nie jest czasami lekko tu dziewczynki te starsze co i rusz coś wymyślają , Ania biega po domu jak szalona jedynie synek taki spokojny wiadomo on teraz ma więcej nauki niż odpoczynku teraz w następnym tygodniu nom stop sprawdziany i kartkówki , a nawet na napisać do końca tygodnia pracę i jak tu ma dziecko nie być zmęczone :-\ . Mam też dużą pomoc w mężu .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    100 dni do mojego porodu O.o. Szok ...

Ciasteczko będzie wszystko dobrze ;)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się wydaje że czym bliżej tym szybciej mi teraz te dni uciekają :)
    Dziewczyny czy te rogale to one coś na plecy pomagają ? Myślę czy ją kupić bo jak mam kolejne noce tak nie spać od bólu pleców to masakra.

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za 19 dni studniówka :) Za 6 dni wizyta i podglądnę maluszkę moją :) Niby leci szybko czas, ale znów mi coś spowolnił :) Swoją drogą to raz dwa zleci, ciekawe jak to będzie z maluchem w domu. Wszystko się teraz pozmienia :)

Samari o dokładnie, coś w powietrzu jest, mi nie pęka, ale taką ciężką mam do spania.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

Moment zleci hehe ja już się nie mogę doczekać wizyty A do 4 lutego.to jeszcze dobry tydzień będę czekać

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiem kiedy to zleciało :D
    Matkoooo - a ja w kropce nie mam niczego praktycznie - zaraz bedzie panika :)
    Nistera - Ty też !!!!!!!! 100!!

Nistera lubi tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodka nie nadrabialam postow, zaraz cie znajde i dopisze : )
    Widze ze mamy termin na ten sam dzien :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 12:05

slodka100 lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago91
    Mnie tez boli kregoslup....baaardzo. Spróbuj leżeć w pozycji, która najmniej boli, wtedy trochę odpocznie kregoslup. Poduszkę mam w kształcie litery C i ją kocham. Ale bardziej dlatego, ze mogę sobie ja dać między nogi i trochę pod brzuch, wtedy czuje ulgę, spokój i relaks. Może ja sobie trochę można pod kregoslup dać, nie próbowałam. Ogólnie to ten ból trzeba wyleżeć w cieple ale tez trochę rozchodzić - bez wyłażenia z domu. Zależy jakie tez jest jego natężenie. Ciężka sprawa ogólnie, mi już zaczęło przechodzić po ok 4 dniach, przedwczoraj wychodziłam do ginekologa i znowu coś nacisnęli na nerw, myślałam, ze się popłacze. Jakoś udało mi się dać zbadać ginekologowi ale od wczoraj nie mogę za bardzo się wyprostować i chodzić . Za to jak leżę to ok tylko wtedy mi się brzuch napina i już nie wiem co gorsze :)
    Ach i pisałam żeby leżąc próbować pod tyłek poduszkę, żeby wyrównać tyłek z lędźwiami. Ale jak taka pozycja boli to nie za długo. Kilka razy dziennie próbować. Jak nie boli to można tak spać

ago91 lubi tę wiadomość

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!:) myslicie ze podniesienie 10 kg na chwile moze zaszkodzic? Wiem ze dziewczyny ktore juz maja dzieciaki na świecie pewnie czasem nosza i wiecej ale ogl zastanawiam sie czy taka waga jest szkodliwa a chodzi o to ze musze isc z psem do weterynarza i napewno bede musiala ja podnieść zeby weszla na łóżko a tylko mi sie da wziasc na rece a boje sie troche:(

U mnie studniowka za 10 dni:D

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 95 dni.... nie mam jeszcze kompletnie nic. Ale obiecałam sobie, ze jak tylko ból kręgosłupa pozwoli na normalne funkcjonowanie to zaczynam mały remoncik - wynoszenie niepotrzebnych rzeczy do domu rodziców, tapeta na jedna sciane w pokoju dziecka, zakup łóżeczka i innych rzeczy. Ech najgorsze jest to, ze jak Wy to wszystko omawialyscie to ja miałam różne problemy i ciężko było mi czytać o tak przyjemnych sprawach.
    Na szczęście siostra urodziła w październiku syna i wózek dostanę po niej i wiele innych rzeczy. Wiec będzie bez szaleństw. Szczerze Wam powiem, ze wolałabym mieć wszystko nowe i na wypasie ale mam małe
    Mieszkanie, budujemy dom i trzeba mocno oszczędzać tj. Nie kupować czegoś co nie będzie potrzebne

Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ