Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa ledwo zywa wrote:Hej dziewczyny!
myslicie ze podniesienie 10 kg na chwile moze zaszkodzic? Wiem ze dziewczyny ktore juz maja dzieciaki na świecie pewnie czasem nosza i wiecej ale ogl zastanawiam sie czy taka waga jest szkodliwa a chodzi o to ze musze isc z psem do weterynarza i napewno bede musiala ja podnieść zeby weszla na łóżko a tylko mi sie da wziasc na rece a boje sie troche:(
U mnie studniowka za 10 dni:D
Kocham pieski bardzo ale nie podnoś. Wiem , ze to niby nic, ze trochę abstrakcyjne ale ja przez takie niby nic leżę teraz jak kaleka w łóżku a mój piesek musiał jechać do teściowej bo nie jestem w stanie z nim wyjśći bardzo tęsknie. A maż nie może ogarnąć tematu ?
-
nick nieaktualnyU mnie to 116 dni do porodu
nie wiem czemu te dni i tc tak szybko mijają a tu na bbf jest już wątek Październikowe Mamy 2019
.
Alicja Choć to moje 5 dziecko i 5 poród SN to też jeszcze nic nie mam , zamierzam dopiero w Lutym/ Marcu kupować .
Szczęśliwa ledwo żywa Nasza córeczka Ania ma więcej niż 10 kg i muszę ją od czasu do czasu wziąść , czy udźwignąć jak jestem sama to nikt mi nie pomorze jak jest mąż to On mi pomaga ale to dopiero jak wróci z pracy a jak wraca to zaraz kolacja on sam idzie coś jeszcze porobić , ja dzieci kolacja itp dobrze że dziewczynki te starsze i synek mi też pomagają przy kolacji itp .Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 12:31
Alicja-33 lubi tę wiadomość
-
Mamusia tak w zasadzie jest jeszcze dość sporo czasu ale w moim przypadku gdzie jest problem ze skracająca się szyjka, cukrami, kręgosłupem i dorobiłam sie w 3 tygodnie dwóch skierowań do szpitala to ja się obawiam,, ze będzie tylko gorzej i nie dam rady sama niczego ogarnąć
.
-
nick nieaktualnyJa po 2 cieciach mam absolutny zakaz ściągania nawet zakupów
neo ryzukuje nawet syna nie ruszam A on waży 18 kg mąż wszystko robi ja nie będę się narażać w końcu jesteśmy już za chwilę w 3 trymestrze ciąży nie ma.co cudować za dużo.
A może możesz przełożyć sprawę z psem jak mąż będzie w domu lub poprosić kogoś z rodziny p pomóc ? Ja bym nie ryzykowala -
Ciasteczko777 wrote:Nawet nie wiem kiedy to zleciało
Matkoooo - a ja w kropce nie mam niczego praktycznie - zaraz bedzie panika
Nistera - Ty też !!!!!!!! 100!!
Właśnie już z samego rana się tu chwalilam że 100 została. Teraz to już z górki.Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
hejo, dawno mnie nie było, bo mimo że na l4 to jakoś tak czasu brak przy jednym dziecku
u nas potwiedzona druga córka, będzie Jagódka, do końca lutego Małż będzie malował pokój (kolor miętowy
) i podłogi kładł, potem wycieczka do ikei po mebelki. praktycznie nic nie kupuje - wszystko mam po córce.
Jedynie co kupiłam to wózek anex 2w1 i fotelik cybex anton, kosz mojżesza dostanę, łóżeczko mam...
śpię na rogalu w kształcie litery C i uwielbiam, nie wyobrażam sobie inaczej!
kurcze, jak to zupełnie inaczej jest przy drugim dziecku...podobno teraz nieźle się zmieniła opieka okołoporodowa, macie jakieś ciekawe linki do tych zmian?
mnie np. ginekolog wysłał do położnej przed ciążą i muszę mieć wpis w karcie ciąży że u niej byłam....Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość
23. 08 dwie kreski
05.09 13220 BetaHcg.
17.09 jest -
Szczęśliwaledwozywa wiadomo lepiej nie dźwigać no ale ja np. Codziennie noszę mojego 12kg synka czy to do łóżeczka zanieść czy chwilę nawet potańczyć przytulić się ale to są chwile a nie nawet 5min poprostu nikt niektórych rzeczy za mnie nie zrobi no i w poprzedniej ciąży też tak robiłam i nic się nie stało no ale wiadomo że jak się ma możliwość to lepiej nie dźwigać ginekolog też by tak powiedzial więc no sama zrobisz jak uważasz...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 13:43
-
Fajnie że wyprawki już szykujecie tak przeżywa się to zawsze
No ja mam Juz troszkę ciuszków po rodzinie dostałam no i jak to wprawiona mama która rodziła niespełna 2 lata temu niektóre rzeczy poprostu jeszcze mam typu przewijak czy bujaczek kojec itp. Ale będę kupować nowy wózek bo tamten sprzedałam i nie mogę się już doczekać ale planuje tak na marzec a nawet kwiecień dopiero takie zakupy -
Ja już troszkę z wyprawki kupiłam. Ostatnio w pepco na wyprzedaży kupiłam pajace po 4.99, kaftanik i spodenki po 2.99 za szt, body po 4.99 i 2.99. Na promocji w Rossmann 2+2 kupiłam płyn do mycia i mleczko do ciała hipp, sudocrem i husteczki nawilżane bampino 4pak. Za wszystko zapłaciłam 40zl. W biedronce na promocji - 50% kupiłam box nawilzanych chusteczek 5x72 z pudełkiem z zamknięciem do nich za 9.99. W Tesco kupiłam pampersy na basen - przecena z 22.99 na 6.25 za paczkę 12szt.
slodka100 lubi tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
31.01 będą w Lidlu body kopertowe. Genialne dla noworodków bo nie trzeba przez głowę zakładać i się męczyć, i Lidl ma jakościowo fajne rzeczy dla dzieci. Nie spierają się tak.szybko i nic się w praniu z nimi nie dzieję. W pepco nie kupuje W ogóle ciuchów i rodzinie też zabronilam, uważam że jakość rzeczy tam pozostawia wiele do życzenia. No ale to wiadomo każdy ma swój gust.
W każdym razie jak któraś zainteresowana to radzę być już o 7 rano
Wczoraj były pajace wysłałam teściowa była jakoś koło 8 chyba i już prawie nic nie było. Udało jej się tylko 2 szt na 62 kupić, moja mama poleciała do innego to już ogóle nie było. Szkoda , bardzo lubię ciuchy z Lidla ale może tu u mnie w Austrii jeszcze coś będzie. Czasami jest tak że to co było w Pl to u mnie po 2 albo 3 tygodniach też jest. Zobaczymy. W każdym razie polecam.
-
Macie racje dziewczyny nie bede ryzykowac. Poczekamy do jutra, narzeczony ma wolne nasz wet przyjmuje do 14 to na spokojnie pójdzie z nami i niech on ja goni i lapie po korytarzu:D
Oo tak czekam na jakas promo na body ktore nie trzeba zakladac przez glowe bo szczerze nie mogę znalezc nigdzie a zwlaszcza w rozmiarach 56 i 62. -
nick nieaktualnyMistera
Masz rację ja do co do pepco mam takie samo zdanie ciuchy słabej jakości po dwóch praniaach gorzej jak ścierki A te dla dzieci to w ogóle jest szajs. Ja do Lidla nie chodzę po zakupy ubraniowe wolę naszego rodzimego producenta zapłaci się parę groszy więcej ale nie ma się do czego przyczepić i ciuszki są śliczneWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 14:42
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa ledwo zywa wrote:Aaa mam pytanie polecacie szzegolnie jakis laktator??
Co do body kopertowych to ja akurat ich nie cierpię bo masakra z zapinaniem tyle guzików ukrytych. Zapomnijcie że facet to zapnie hahah. Wolę akurat zwykle body one są rozpinane przy szyjce więc nie jest problem je przełożyć przez główkę no ale wiadomo dla każdego coś innegoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 14:47
-
Szczesliwa kiedyś pisałyśmy o laktatorach i chyba najlepsze opinie były o tym canpol easy start, cenowo wypada też super w porównaniu do innych
Ja mam ręczny canpol i sprawdził się u mnie kiedyś jak musiałam troszkę odciągać po niespodziewanej laktacji, ale na dłuższą metę to lepszy jednak elektryczny
Fajnie się te części ściąga i są łatwe w myciu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 14:47