X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

Uzupełnij wizyty dziewczyn aktualne bo wtedy wiadomo o kogo pytać jak cicho siedzi :)

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Hej dziewczyny!:) myslicie ze podniesienie 10 kg na chwile moze zaszkodzic? Wiem ze dziewczyny ktore juz maja dzieciaki na świecie pewnie czasem nosza i wiecej ale ogl zastanawiam sie czy taka waga jest szkodliwa a chodzi o to ze musze isc z psem do weterynarza i napewno bede musiala ja podnieść zeby weszla na łóżko a tylko mi sie da wziasc na rece a boje sie troche:(

U mnie studniowka za 10 dni:D

Kocham pieski bardzo ale nie podnoś. Wiem , ze to niby nic, ze trochę abstrakcyjne ale ja przez takie niby nic leżę teraz jak kaleka w łóżku a mój piesek musiał jechać do teściowej bo nie jestem w stanie z nim wyjść :( i bardzo tęsknie. A maż nie może ogarnąć tematu ?

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to 116 dni do porodu :-) nie wiem czemu te dni i tc tak szybko mijają a tu na bbf jest już wątek Październikowe Mamy 2019 :O .

Alicja Choć to moje 5 dziecko i 5 poród SN to też jeszcze nic nie mam , zamierzam dopiero w Lutym/ Marcu kupować .

Szczęśliwa ledwo żywa Nasza córeczka Ania ma więcej niż 10 kg i muszę ją od czasu do czasu wziąść , czy udźwignąć jak jestem sama to nikt mi nie pomorze jak jest mąż to On mi pomaga ale to dopiero jak wróci z pracy a jak wraca to zaraz kolacja on sam idzie coś jeszcze porobić , ja dzieci kolacja itp dobrze że dziewczynki te starsze i synek mi też pomagają przy kolacji itp .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 12:31

Alicja-33 lubi tę wiadomość

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia tak w zasadzie jest jeszcze dość sporo czasu ale w moim przypadku gdzie jest problem ze skracająca się szyjka, cukrami, kręgosłupem i dorobiłam sie w 3 tygodnie dwóch skierowań do szpitala to ja się obawiam,, ze będzie tylko gorzej i nie dam rady sama niczego ogarnąć :(.

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 2 cieciach mam absolutny zakaz ściągania nawet zakupów o.O neo ryzukuje nawet syna nie ruszam A on waży 18 kg mąż wszystko robi ja nie będę się narażać w końcu jesteśmy już za chwilę w 3 trymestrze ciąży nie ma.co cudować za dużo.

A może możesz przełożyć sprawę z psem jak mąż będzie w domu lub poprosić kogoś z rodziny p pomóc ? Ja bym nie ryzykowala

• iwwk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ostatnio zaczęliśmy przeglądać pokoiki dziecięce aż pozazdrościłam młodej jak będzie miała ślicznie i przytulnie u siebie :) Strasznie mi się na tej stronie podobają różne wzory https://nakleo.pl/szablony-malarskie-dla-dzieci-pokoj-dzieciecy

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Nawet nie wiem kiedy to zleciało :D
    Matkoooo - a ja w kropce nie mam niczego praktycznie - zaraz bedzie panika :)
    Nistera - Ty też !!!!!!!! 100!!

Właśnie już z samego rana się tu chwalilam że 100 została. Teraz to już z górki. :D

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • pokico Znajoma

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo, dawno mnie nie było, bo mimo że na l4 to jakoś tak czasu brak przy jednym dziecku ;) u nas potwiedzona druga córka, będzie Jagódka, do końca lutego Małż będzie malował pokój (kolor miętowy <3) i podłogi kładł, potem wycieczka do ikei po mebelki. praktycznie nic nie kupuje - wszystko mam po córce.
    Jedynie co kupiłam to wózek anex 2w1 i fotelik cybex anton, kosz mojżesza dostanę, łóżeczko mam...
    śpię na rogalu w kształcie litery C i uwielbiam, nie wyobrażam sobie inaczej!
    kurcze, jak to zupełnie inaczej jest przy drugim dziecku... ;) podobno teraz nieźle się zmieniła opieka okołoporodowa, macie jakieś ciekawe linki do tych zmian?
    mnie np. ginekolog wysłał do położnej przed ciążą i muszę mieć wpis w karcie ciąży że u niej byłam....

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość

eiktsek2ejahpnjn.png
    23. 08 dwie kreski <3
    05.09 13220 BetaHcg.
    17.09 jest <3
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwaledwozywa wiadomo lepiej nie dźwigać no ale ja np. Codziennie noszę mojego 12kg synka czy to do łóżeczka zanieść czy chwilę nawet potańczyć przytulić się ale to są chwile a nie nawet 5min poprostu nikt niektórych rzeczy za mnie nie zrobi no i w poprzedniej ciąży też tak robiłam i nic się nie stało no ale wiadomo że jak się ma możliwość to lepiej nie dźwigać ginekolog też by tak powiedzial więc no sama zrobisz jak uważasz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 13:43

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że wyprawki już szykujecie tak przeżywa się to zawsze
    No ja mam Juz troszkę ciuszków po rodzinie dostałam no i jak to wprawiona mama która rodziła niespełna 2 lata temu niektóre rzeczy poprostu jeszcze mam typu przewijak czy bujaczek kojec itp. Ale będę kupować nowy wózek bo tamten sprzedałam i nie mogę się już doczekać ale planuje tak na marzec a nawet kwiecień dopiero takie zakupy

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już troszkę z wyprawki kupiłam. Ostatnio w pepco na wyprzedaży kupiłam pajace po 4.99, kaftanik i spodenki po 2.99 za szt, body po 4.99 i 2.99. Na promocji w Rossmann 2+2 kupiłam płyn do mycia i mleczko do ciała hipp, sudocrem i husteczki nawilżane bampino 4pak. Za wszystko zapłaciłam 40zl. W biedronce na promocji - 50% kupiłam box nawilzanych chusteczek 5x72 z pudełkiem z zamknięciem do nich za 9.99. W Tesco kupiłam pampersy na basen - przecena z 22.99 na 6.25 za paczkę 12szt.

slodka100 lubi tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31.01 będą w Lidlu body kopertowe. Genialne dla noworodków bo nie trzeba przez głowę zakładać i się męczyć, i Lidl ma jakościowo fajne rzeczy dla dzieci. Nie spierają się tak.szybko i nic się w praniu z nimi nie dzieję. W pepco nie kupuje W ogóle ciuchów i rodzinie też zabronilam, uważam że jakość rzeczy tam pozostawia wiele do życzenia. No ale to wiadomo każdy ma swój gust.
    W każdym razie jak któraś zainteresowana to radzę być już o 7 rano :D
    Wczoraj były pajace wysłałam teściowa była jakoś koło 8 chyba i już prawie nic nie było. Udało jej się tylko 2 szt na 62 kupić, moja mama poleciała do innego to już ogóle nie było. Szkoda , bardzo lubię ciuchy z Lidla ale może tu u mnie w Austrii jeszcze coś będzie. Czasami jest tak że to co było w Pl to u mnie po 2 albo 3 tygodniach też jest. Zobaczymy. W każdym razie polecam.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje dziewczyny nie bede ryzykowac. Poczekamy do jutra, narzeczony ma wolne nasz wet przyjmuje do 14 to na spokojnie pójdzie z nami i niech on ja goni i lapie po korytarzu:D

Oo tak czekam na jakas promo na body ktore nie trzeba zakladac przez glowe bo szczerze nie mogę znalezc nigdzie a zwlaszcza w rozmiarach 56 i 62.

o148o7es5xrrd9s8.png

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa mam pytanie polecacie szzegolnie jakis laktator??

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistera

Masz rację ja do co do pepco mam takie samo zdanie ciuchy słabej jakości po dwóch praniaach gorzej jak ścierki A te dla dzieci to w ogóle jest szajs. Ja do Lidla nie chodzę po zakupy ubraniowe wolę naszego rodzimego producenta zapłaci się parę groszy więcej ale nie ma się do czego przyczepić i ciuszki są śliczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 14:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Canpol Easy strat sprawdzi się rewelacyjnie. Mam po synku teraz będę używać prosty w obsłudze cena dobra

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lovi zwykły ręczny ale mi pasuje wiadomo te elektryczne to pewnie fajniejsze ale i droższe.

Co do body kopertowych to ja akurat ich nie cierpię bo masakra z zapinaniem tyle guzików ukrytych. Zapomnijcie że facet to zapnie hahah. Wolę akurat zwykle body one są rozpinane przy szyjce więc nie jest problem je przełożyć przez główkę no ale wiadomo dla każdego coś innego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 14:47

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa kiedyś pisałyśmy o laktatorach i chyba najlepsze opinie były o tym canpol easy start, cenowo wypada też super w porównaniu do innych :) Ja mam ręczny canpol i sprawdził się u mnie kiedyś jak musiałam troszkę odciągać po niespodziewanej laktacji, ale na dłuższą metę to lepszy jednak elektryczny :) Fajnie się te części ściąga i są łatwe w myciu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 14:47

atdcjw4ziax1my6y.png

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki!:D w takim razie mam jedna rzecz z glowy:) a wiecie gdzie najlepiej kupic? W smyku czy gdzies przez internet?

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba przez internet, bo możesz taniej upolować. Widzę teraz, że smyk zrobił przecenę tego laktatora z 319 zł na 199 zł, a w internecie ogólnie ceny ok. 170-200zł.

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ