X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym dziecku odradzam wszelkie ręczne laktatory... bo dzięki ręcznemu lakatatorowi pożegnalam się z karmieniem po 2 miesiącach po dziś dzień mam wyrzuty że mogłam od razu wydać te głupie 160 zł A Core bym karmiła z synem zainwestowalam i bez porównania. Także dziewczyny warto !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 14:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Dzieki!:D w takim razie mam jedna rzecz z glowy:) a wiecie gdzie najlepiej kupic? W smyku czy gdzies przez internet?

Ja kupiłam na aptekagemini.pl bo kieoo najlepsza cenę :)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jeżeli chodzi o laktatory to najlepiej kupić elektryczny, ja mam ręczny lovi, bo wygrałam, ale kupiłabym z pewnością eletryczny.
    Z mojego doświadczenia mogę polecić laktator dwufazowy najtańszy jest canpol easy star, następnie lovi prolactis (jest możliwość przerobinia go na ręczny), lepszy, ale droższy jest lovi expert, medela swing też jest super, ale moim zdaniem nie warta swojej ceny, nie lubię też medeli przez to ,że wypuściła mini electric, który jest straszny, drogi jak ten lovi elektryczny, a głośny jest, jednofazowy, dodatkowo silniczek jest za lejkiem i często się zalewa, raz miałam pacjentkę i tak poraniła sobie sutki tym mini elektrik, w życiu czegoś takiego nie widziałam, takie się zrobiły kratery, tragedia, a nawał jak był tak był, bo laktator ściągał krew...

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia tu masz myślę że pewnie nadal.maja najtaniej 188 zł

https://www.aptekagemini.pl/canpol-laktator-elektryczny-12-201.html

Polecam wam też termoopakwoanie na butelki na spacery idealne bo trzymają temperaturę i np. Jak ktoś by karmiła mm to może wodę wziąć że sobą tak samo na soki w ogóle u nas się sprawdzał. Na allegro są też tańsze ale ja wybrałam ten

https://www.aptekagemini.pl/baby-ono-termoopak-pojemni-n-smoczek-605-05-1szt.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 15:05

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :D

Trochę mnie nie było ale mam takie bum w firmie że szok, 14.02 proszę o l4 i będę odmawiać powoli klientów bo to już za wiele dla brzuszka :)

Co do wyprawki zamówiliśmy ostatnio wózek, jednak u nas padło na tutis viva live, już się nie mogę doczekać <3 zamówiliśmy od razu fotelik cybex aton

A dzisiaj zamówiłam większość pierdół wyprawkowych do domu, do szpitala, łożeczko i wszelkie pościeliki, rożki itp. Wszystko zamawiam przez internet bo nie chce mi się po sklepach latać :D Teraz czekam na paczki <3

U nas maleństwo rośnie, brzuch tak mi wywaliło, mam już 8kg na plusie :o ale przyznaję że ciągle jem i ciągle jestem głodna :( niestety widzę po sobie że nie tylko brzuszek przytyl :( ale jakoś się tym nie przejmuje póki co, muszę trochę ograniczyć słodycze i będzie git :D

U nas wizyta jezzcze daleko, tydzień przed czeka mnie krzywa cukrowa też :) kupiłam sobie cytrynowa glukoze, jakoś pójdzie :)

No i u nas już 100 do porodu wybiła dwa lub 3 dni temu, przez pracę przegapiłam ten dzień :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 15:13

Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata

Miło Cię widzieć super że u was okej i ze powoli zwlaniasz tempo :) ja też w szale zakupowej wyprawki nie czekam aż nie będę mogła się ruszyć w sumie też wszystko praktycznie zamawiam przez Internet nie chce mi się latać po sklepach A tak sobie obejrzę zamówię i mi przyniosą do domu :)

Agata :) lubi tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok wizyty ogarniete, jak cos to piszcie jak kogos pominelam (jak zwykle :p)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 15:28

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez praktycznie wyprawkę kosmetyczna i do szpitala bede przez internet zamawiać.i zaczne ladowac koszyk na dniach;)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ja codziennie dzwigam 12kg. Oczywiście staram się to ograniczać ale nie zawsze się da. Dziś np nioslam to 12kg przez pół km na rękach bo się zbuntowalo i nie chciało isc ;) Ale w pierwszej ciąży nie dzwigalam. Teraz nie da rady.
    A nie możesz poprosić lekarza by Ci sam tego pieska podniósł ? To chyba nie jest kłopot i zrozumie :)

Co do laktatora, ja miałam ręczny i to była mega meczarnia. Teraz kupuje właśnie canpol Easy start ;)

Chusy możesz mi wpisać wizytę 31.01 :)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Ok wizyty ogarniete, jak cos to piszcie jak kogos pominelam (jak zwykle :p)
    Ja mam na 07.02

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie pewnie by go podniósł ale niechce psu dodatkowego stresu dodawac albo jeszcze ze strachu ugryzie doktorka:P

Naszczescie idziemy jutro z narzeczonym to on ja podniesie a ja bede trzymala i uspokajala

Milka1991 lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata Wpadaj częściej do nas moja droga :-) ja chciałabym już mieć ta nieszczęsną glukozę za sobą :-) .

Co do laktatorów miałam i ręczny i elektryczny i w zupełności wolę ręczny , teraz też obecnie mam ręczny z Canpol babies i przy Ani był jak zmiłowanie gdyż już na drugi dzień miałam nawał pokarmu , a Ania nie chciała za bardzo mi jeść z piersi .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 18:03

Agata :) lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez juz bym chciala byc po glukozie ale robie na poczatku lutego i odrazu morfo i mocz zeby wszystko bylo "swieze" na wizyte

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam o glukozie nie myślę bo idę za tydzień badanie jak badanie , mam cytrynowa glukoze w szufladzie już kupiona. A jak już ostatnio wspominałam idę za tydzień w piątek żeby właśnie mieć wszystko na świeżo przed wizytą u lekarza :) będę robić też toxo powtórnie morfologia zwykła i jak zawsze mocz

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co kojarzę to laktator najlepiej wypożyczyć ze szkoły rodzenia. Taki porządny a nie to co jest na sprzedaż badziewie

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Z tego co kojarzę to laktator najlepiej wypożyczyć ze szkoły rodzenia. Taki porządny a nie to co jest na sprzedaż badziewie

Ala nie zgodzę się z Tobą. Laktator firmy np. Canpol ten który ja mam jest porządny i dzięki temu wiele miesięcy syna karmiła radził sobie świetnie. Dla mnie laktator to intymna rzecz tak samo jak bielizna i nie wyobrażam sobie takiej rzeczy mieć wypożyczone czy po kimś

• Nistera Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupię chyba jakąś zwykłą na amazonie , z synem miałam madele ręczna i była dobra tylko długo trwało odciaganie pokarmu A i tak potrzebowałam tylko na początku bo mi się zastój zrobił i zapalenie się zaczynało. Potem młody sam już ładnie jadł, więc tym razem mam nadzieję że będzie podobnie (oczywiście po za zapaleniem) i być może W ogóle nie będę potrzebować. Plus jest też taki że wiem teraz co robiłam źle i może laktacja puści od razu A nie po 4 dniach :D

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera

Ja w sumie laktator używałam głównie do ściągania nadmiaru, przy nawale pokarmu i jak potrzebowałam gdzieś wyjść to zostawiłam mleko ;)

• Pantera Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od laktatora szpitalnego moja teśćiowa złapała gronkowca i koniec z karmieniem, w obu ciążach. Ja bym na Waszym miejscu nie kupowała dopóki się nie przyda. Ja np w ogóle nie używałam choć miałam oba manualny i elektryczny avent.
    Jednak do szpitala warto jest mieć swój podstawowy.
    Pamiętajcie że nawał pokarmu przychodzi w 3-5 dobie, pewnie większość z nas będzie już w domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 16:29

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari no ja to samo, jak przysiadłam do komputera na zakupy to już na całość :D haha
    dobrze, że mamy możliwość w dzisiejszych czasach na zakupy online, bo na takie szaleństwo to ani czasu ani chęci/siły, a w internecie jeszcze można super okazje złapać, wczoraj byłam w ikei to wszystkie ceny x2, przeraziłam się :D

Ja robię wyprawkę szybciej bo potem jeszcze czeka nas mały remont, to będzie z głowy a i nie będę się martwić czy torba spakowana czy nie czy kompletna, zrobię to teraz :D

co do laktatora też planuję kupić ten elektryczny oczywiście albo z lovi albo canpol, zobaczymy :)

boże nie mogę się już doczekać tego małego szkraba <3 <3 <3

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ