Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPrzy pierwszym dziecku odradzam wszelkie ręczne laktatory... bo dzięki ręcznemu lakatatorowi pożegnalam się z karmieniem po 2 miesiącach po dziś dzień mam wyrzuty że mogłam od razu wydać te głupie 160 zł A Core bym karmiła z synem zainwestowalam i bez porównania. Także dziewczyny warto !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 14:58
-
nick nieaktualny
-
Hej jeżeli chodzi o laktatory to najlepiej kupić elektryczny, ja mam ręczny lovi, bo wygrałam, ale kupiłabym z pewnością eletryczny.
Z mojego doświadczenia mogę polecić laktator dwufazowy najtańszy jest canpol easy star, następnie lovi prolactis (jest możliwość przerobinia go na ręczny), lepszy, ale droższy jest lovi expert, medela swing też jest super, ale moim zdaniem nie warta swojej ceny, nie lubię też medeli przez to ,że wypuściła mini electric, który jest straszny, drogi jak ten lovi elektryczny, a głośny jest, jednofazowy, dodatkowo silniczek jest za lejkiem i często się zalewa, raz miałam pacjentkę i tak poraniła sobie sutki tym mini elektrik, w życiu czegoś takiego nie widziałam, takie się zrobiły kratery, tragedia, a nawał jak był tak był, bo laktator ściągał krew...
-
nick nieaktualnyKlaudia tu masz myślę że pewnie nadal.maja najtaniej 188 zł
https://www.aptekagemini.pl/canpol-laktator-elektryczny-12-201.html
Polecam wam też termoopakwoanie na butelki na spacery idealne bo trzymają temperaturę i np. Jak ktoś by karmiła mm to może wodę wziąć że sobą tak samo na soki w ogóle u nas się sprawdzał. Na allegro są też tańsze ale ja wybrałam ten
https://www.aptekagemini.pl/baby-ono-termoopak-pojemni-n-smoczek-605-05-1szt.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 15:05
Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Trochę mnie nie było ale mam takie bum w firmie że szok, 14.02 proszę o l4 i będę odmawiać powoli klientów bo to już za wiele dla brzuszka
Co do wyprawki zamówiliśmy ostatnio wózek, jednak u nas padło na tutis viva live, już się nie mogę doczekaćzamówiliśmy od razu fotelik cybex aton
A dzisiaj zamówiłam większość pierdół wyprawkowych do domu, do szpitala, łożeczko i wszelkie pościeliki, rożki itp. Wszystko zamawiam przez internet bo nie chce mi się po sklepach lataćTeraz czekam na paczki
U nas maleństwo rośnie, brzuch tak mi wywaliło, mam już 8kg na plusie :o ale przyznaję że ciągle jem i ciągle jestem głodnaniestety widzę po sobie że nie tylko brzuszek przytyl
ale jakoś się tym nie przejmuje póki co, muszę trochę ograniczyć słodycze i będzie git
U nas wizyta jezzcze daleko, tydzień przed czeka mnie krzywa cukrowa teżkupiłam sobie cytrynowa glukoze, jakoś pójdzie
No i u nas już 100 do porodu wybiła dwa lub 3 dni temu, przez pracę przegapiłam ten dzień :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 15:13
Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgata
Miło Cię widzieć super że u was okej i ze powoli zwlaniasz tempoja też w szale zakupowej wyprawki nie czekam aż nie będę mogła się ruszyć w sumie też wszystko praktycznie zamawiam przez Internet nie chce mi się latać po sklepach A tak sobie obejrzę zamówię i mi przyniosą do domu
Agata :) lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwa ja codziennie dzwigam 12kg. Oczywiście staram się to ograniczać ale nie zawsze się da. Dziś np nioslam to 12kg przez pół km na rękach bo się zbuntowalo i nie chciało isc
Ale w pierwszej ciąży nie dzwigalam. Teraz nie da rady.
A nie możesz poprosić lekarza by Ci sam tego pieska podniósł ? To chyba nie jest kłopot i zrozumie
Co do laktatora, ja miałam ręczny i to była mega meczarnia. Teraz kupuje właśnie canpol Easy start
Chusy możesz mi wpisać wizytę 31.01 -
nick nieaktualnyAgata Wpadaj częściej do nas moja droga
ja chciałabym już mieć ta nieszczęsną glukozę za sobą
.
Co do laktatorów miałam i ręczny i elektryczny i w zupełności wolę ręczny , teraz też obecnie mam ręczny z Canpol babies i przy Ani był jak zmiłowanie gdyż już na drugi dzień miałam nawał pokarmu , a Ania nie chciała za bardzo mi jeść z piersi .Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 18:03
Agata :) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja tam o glukozie nie myślę bo idę za tydzień badanie jak badanie , mam cytrynowa glukoze w szufladzie już kupiona. A jak już ostatnio wspominałam idę za tydzień w piątek żeby właśnie mieć wszystko na świeżo przed wizytą u lekarza
będę robić też toxo powtórnie morfologia zwykła i jak zawsze mocz
-
nick nieaktualnyAlicja-33 wrote:Z tego co kojarzę to laktator najlepiej wypożyczyć ze szkoły rodzenia. Taki porządny a nie to co jest na sprzedaż badziewie
Ala nie zgodzę się z Tobą. Laktator firmy np. Canpol ten który ja mam jest porządny i dzięki temu wiele miesięcy syna karmiła radził sobie świetnie. Dla mnie laktator to intymna rzecz tak samo jak bielizna i nie wyobrażam sobie takiej rzeczy mieć wypożyczone czy po kimś -
Ja kupię chyba jakąś zwykłą na amazonie , z synem miałam madele ręczna i była dobra tylko długo trwało odciaganie pokarmu A i tak potrzebowałam tylko na początku bo mi się zastój zrobił i zapalenie się zaczynało. Potem młody sam już ładnie jadł, więc tym razem mam nadzieję że będzie podobnie (oczywiście po za zapaleniem) i być może W ogóle nie będę potrzebować. Plus jest też taki że wiem teraz co robiłam źle i może laktacja puści od razu A nie po 4 dniach
-
nick nieaktualny
-
Od laktatora szpitalnego moja teśćiowa złapała gronkowca i koniec z karmieniem, w obu ciążach. Ja bym na Waszym miejscu nie kupowała dopóki się nie przyda. Ja np w ogóle nie używałam choć miałam oba manualny i elektryczny avent.
Jednak do szpitala warto jest mieć swój podstawowy.
Pamiętajcie że nawał pokarmu przychodzi w 3-5 dobie, pewnie większość z nas będzie już w domuWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 16:29
-
Samari no ja to samo, jak przysiadłam do komputera na zakupy to już na całość
haha
dobrze, że mamy możliwość w dzisiejszych czasach na zakupy online, bo na takie szaleństwo to ani czasu ani chęci/siły, a w internecie jeszcze można super okazje złapać, wczoraj byłam w ikei to wszystkie ceny x2, przeraziłam się
Ja robię wyprawkę szybciej bo potem jeszcze czeka nas mały remont, to będzie z głowy a i nie będę się martwić czy torba spakowana czy nie czy kompletna, zrobię to teraz
co do laktatora też planuję kupić ten elektryczny oczywiście albo z lovi albo canpol, zobaczymy
boże nie mogę się już doczekać tego małego szkrabaSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość