X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Dzięki dziewczyny za wasze opinie no nic pozostało mi czekać do wizyty za tydzień

No w ciąży przecież jest obciążenie 75 g , a normy mam na kartce od mojego ginekologa. Wg mnie wyniki masz w normie A wynik na czczo może być taki przecież w zależności co też jadłaś dnia poprzedniego A zresztą A na czczo sam wynik możesz sobie powtórzyć dla porównania. Ale wg mnie nic lekarz nie stwierdzi najwyżej do diabetologa Cię pośle dostaniesz książeczkę glukometr i każe Ci mwirxyc cukier rano z palca ale nie ma.co przesadzać bo obciążenie ci wyszło prawidłowo

I nie można wszędzie widzieć cukrzycy i sobie czarne wizje snuć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 19:43

slodka100, puszek369 lubią tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari nie zgodzę się z tobą. Ja też miałam wynik po obciążeniu ok. A na czczo miałam 94. I mam cukrzycę.
    Słodka na wynik na czczo 92 gdzie norma jest do 92. Co ni mniej ni więcej że wynik jest na granicy.
    Nie pisze tego dziewczynie żeby ją straszyć a żeby miała to na uwadze. Jeden lekarz oleje temat a inny będzie kazał to obserwować wszystko zależy od tego jakiego słodka na lekarza.

I nie widzę wszędzie cukrzycy. Napisałam swoją obiektywna ocenę jako osoba która się właśnie męczy się z cukrzycą.

Wynik jest graniczny. Co nie znaczy że słodka ma cukrzycę.
    Wynik graniczny jest wynikiem do obserwacji. Kropka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 19:52

Ciasteczko777, Nistera, Izka37 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami

Ja Ciebie rozumiem i bardzo współczuję Ci meki. Ale uważam że poprostu przesadzasz wszystkich strasząc w koło cukrzyca. To że Ty tak miałaś to nie znaczy że każdy ma. Przecież ma lekarza to on sam.podejmie decyzję A straszenie kogoś naprzód jest bez sensu bo będzie siedzieć i myśleć. Jak rodzilam córkę 7 lat temu to moja lekarka podawała normy do 99 na czczo nawet. Więc uważam że nie ma co popadać w przesadyzm.

A to że ktoś nie ma.cukrzycy to nie oznacza że masz wciskac swoje zdanie i twierdzić że to co piszesz jest najmądrzejszy bo przecież ty masz. A najzwyczajniej w świecie masz nawiedzona lekarke którą Cię tym samym nakręca. Weź wyluzuj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 19:57

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Oczywiście Samari twoje musi zawsze być na wierzchu!!!

Jak sama przyznałas cukrzycy nie miałaś w żadnej ciąży więc niewiele w temacie wiesz. I tak uważam że wiem więcej jak ty.
    Zresztą bez komentarza.
    Sloda wcale nie musi mieć cukrzycy a wynik 92 jest wynikiem granicznym!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 20:03

Nistera, Izka37, Pani Moł, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, ze dużo zależy od nas samych. Tu nie chodzi o nasze zdrowie tylko o dziecko. Ja nie czekałam na wizytę u ginekologa tylko od razu poszłam do diabetologa tym samym zyskując czas. Diabetolodzy na cukry powyżej 90 patrzą już podejrzanie. Plusem takiej wizyty jest to, ze dostajesz glukometr za Free i sama sobie sprawdzasz.
    Jestem przekonana, ze wiele kobitek po obiadku mając cukier 130 walna sobie jeszcze czekoladkę i ciasteczko popijając słodka kawka

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami

Opanuj emocje bo mnie pogryziesz. To sobie uważaj co chcesz i panikuj dalej nie będę się z Tobą kłócić bo dla mnie ta dyskusja jest bezcelowa. Chyba powinnaś odpocząć od forum bo hormony ci szaleją.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala

No pewnie że tak to też napisałam że w najlepszym przypadku posla ja do diabetologa i będzie mierzyć cukier z palca i zapisywać. Też mi wielki problem. A każdy ma swojego lekarza który wię co robi. A po co kogoś stresować i nakręcac naprzód ? I tak to niczego nie zmieni. A może iść sobie równie dobrze w poniedziałek i wynik samej glukozy na czczo powtórzyć. Ja nie widzę powodu do kłótni ani afery.

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne. Z mojej perspektywy kazda z Was ma racje. Jednak należy jeszcze wskazać, ze trzeba myśleć tez samodzielnie a nie czekać na lekarza.
    Co do samej cukrzycy to uważam, ze jest to taki trochę temat nie do końca jasny. W sensie zbyt szybko zmieniają się normy. Trochę temu wszystkiemu nie ufam. A co do straszenia, Samari jakbyś posłuchała tych diabetologów to byś tez innych straszyła.
    ;)))
    Na mnie cały czas patrzy skierowanie do szpitala na uregulowanie tych cukrow a wcale nie mam jakichś dramatycznych wyników.

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę sobie odpoczywać kiedy będę miała na to ochotę.
    A to że mam inne zdanie jak ty to nie jest pierwszy raz. Jak zawsze we wszystkim musisz być obeznana. Nie ma tematu na który nie masz coś do powiedzenia. Nie musisz że mną rozmawiać. Tyle.

Izka37, Pani Moł lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • 4me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony uczulenie ma pewien problem od kolezanki moze pomóc... Tu nie chodzi o straszenie.

Sama mialam taka sytuacje, ze lekarz cos zlal i dopiero osoba postronna zwrocila mi uwage, ze problem moze byc duzy i byl.

W sumie takich sytuacji, ze lekarz cos zlewa albo nie mowi jak naprawde cos jest grozne jest sporo w moim zyciu od pewnego czasu...

MaMaMi83, Oleander, Nistera, Izka37, Pani Moł lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala

No pewnie że tak . A powiedz jak ogółem się czujesz ?? Jak twoje plecy i szyjka ? Dalej masz to uczucie DZIURY ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Będę sobie odpoczywać kiedy będę miała na to ochotę.
    A to że mam inne zdanie jak ty to nie jest pierwszy raz. Jak zawsze we wszystkim musisz być obeznana. Nie ma tematu na który nie masz coś do powiedzenia. Nie musisz że mną rozmawiać. Tyle.

Jescze tupnij nozka i się rozplacz. Zenuja mnie ludzie którzy mają ponad 30.lat A zachowują się jak by z przedszkola wyszli.

No cóż skończyłam 2.kierunki studiów zarządzam pracownikami taki zawód lubię mieć dużo do powiedzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 20:19

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze ale wywolalam kłótnie... Gdybym wiedziała że tak będzie to bym o nic nie pytała...
    Przepraszam i przykro mi że taka atmosfera między wami się zrobiła. Spokojnie dziewczyny ja tylko zapytałam bo chciałam się dowiedzieć od was które macie większą wiedzę w tym temacie niż ja i dziękuję za wasze rady.
    Znalazłam swoje stare wyniki glukozy na czczo w moich poprzednich ciążach i powiem tak miewalam 87 ale nawet i 95 i nic mi ginekolog nie zalecal i wszystko było dobrze więc mam nadzieję że i tym razem tak będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 20:26

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka

Ja nie widzę.tutaj żadnej kłótni ani powodu żeby ciągnąć ten temat :) wszystko jest spoko .

Najważniejsze że masz to ogarnięte więc luz

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari co tu dużo mówić...jest dramat.
    Uczucia dziury nie ma, ja to przeleżałam. Nie mam dzieci wiec nic mi nie stoi na przeszkodzie wylegiwania się na kanapie.
    Plecy bolą jak cholera, trochę przeszło i wróciło ze zdwojona siłą. Nie potrafię sama wstać czuje się jak kaleka :(
    Szyjka niby ok, ale ja tam ginekologowi nie ufam do końca przy tym mierzeniu. mam tam krążek włożony wiec usg dopochwowe pokazało ciemna plamę jako szyjkę i ja tam nie widziałam czy zamknięta czy otwarta i ile ma. Lekarz niby widział, ze ok.
    Mały kopie u mnie na dole cały czas. Brzuch mi się napina dziwnie.
    A poza tym to jestem pełna nadziei, ze to wszystko minie na dniach, będę się czuć dobrze i pójdę sobie na paznokcie ;)

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari ok no mam nadzieje heh

KasiuniaH lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka wiadomo zrobisz co uważasz ale ja zgadzam się z Mamami. To jest wynik graniczny i powinno się go obserwować. Nie musi z tego nic być, ale cukrzyca ciazowa jest tak podstępną choroba i uważam że groźna, że lepiej chyba dmuchać na zimne i sprawdzać, niż później żałować. Miałam cukrzycę w 1 ciąży więc troszkę na ten temat wiem , na szczęście w tej mnie ominęło.

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala

Kurde to Ciebie dopadło naprawdę :( ja ci powiem że ja jak się przestałam stresować i denerwować to to uczucie DZIURY też zniknęło... Ale pojawiło się ucucie pieczenia i ciągnięcia w bliznie nie mogę za długo siedzieć bo wtedy jest twardy brzuch boli i ogółem dramat :(

A co do kręgosłupa ot Cię rozumiem na maksa ja mam skrzywienienw odcinku ledzwiowo krzyzowym na dodatek ból jaki mi towarzyszy to dosłownie taki jak piszesz.... mam nadzieję że nie długo nam to minie.

• 4me Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Jescze tupnij nozka i się rozplacz. Zenuja mnie ludzie którzy mają ponad 30.lat A zachowują się jak by z przedszkola wyszli.

No cóż skończyłam 2.kierunki studiów zarządzam pracownikami taki zawód lubię mieć dużo do powiedzenia :)
    Samari przepraszam ale wiesz, ze Ty sie tak tez zachowujesz? No chyba, ze masz mniej niz 30 to mozesz :)

Ja współczuję Twoim pracownikom jesli maja inne zdanie niz Ty. Co wtedy robisz? Jak z nimi rozmawiasz?

Ilość skonczonych kierunków o niczym nie swiadczy.
    Widzisz ja tez skonczylam dwa a w sumie nawet 3 nieoficjalnie a pewnie sie ze mna teraz nie zgodzisz.

Sorry bo ja po tych dwoch kierunkach to zawsze mowie co mysle :*

MaryJane, MaMaMi83, Nistera, Oleander, iwwk, Izka37, ago91, Pani Moł, Kruszynka91, KarmeLoVe, skarb15 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me

Nie widzę potrzeby żebyś włączala się w wątek który Ciebie nie dotyczy. Wymiana zdań była między mną a koleżanka i adwokatów tu nie potrzeba. A Ty przypadkiem nie zniknęłas z forum ? A już myślałam.

I nie przypominam sobie żebyśmy się znały osobiście i żebyś cokolwiek.wiedziala na mój temat mojego stanowiska pracy A już tymbardiejj miała coś na ten temat do powiedzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 22:47

‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ