X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ala nie zgodzę się z Tobą. Laktator firmy np. Canpol ten który ja mam jest porządny i dzięki temu wiele miesięcy syna karmiła radził sobie świetnie. Dla mnie laktator to intymna rzecz tak samo jak bielizna i nie wyobrażam sobie takiej rzeczy mieć wypożyczone czy po kimś

Samari ja oczywiście sie jakoś super na tym nie znam. Ale jak moja siostra urodziła i płakała bo nie mogla pokarmu ściągnąć to taki porządny za pare tysi laktator (wypożyczony za chyba 7 zł dzień) uratował sprawę. Pamietam, ze te zwykle nie zdały egzaminu...i ten jej płacz z bólu, coś strasznego :( a co do zakażenia to sorry ale sterylizacja to podstawa. Ja akurat pod tym względem jestem mistrz. Mam pełno medycznych piskaczy do sterylizacji wszystkiego.

Myśle, ze warto wiedzieć, ze jest wyjście właśnie w postaci wypożyczenia tego kombajnu jakby ktoś tak ona tak cierpiał.

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma właśnie urodziła córeczkę, jakie to malutkie i słodkie na zdjęciach aaah to dalsza znajoma ale tak się wzruszyłam haha sama słodycz, i też już myślę o naszym maluszku jak będzie wyglądać, chciałabym już wytulać i wycałować, hormony dają czadu :D

Oo tak ja też jestem tak wdzięczna za zakupy online! Lubię zakupy stacjonarne ale tylko jak mam na nie ochotę a nie jak "trzeba" coś kupić, w domu można na spokojnie porównać ceny, wyszukać oferty, parę kliknięć i jeszcze towar ktoś przynosi do domu, no magia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 17:05

Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, slodka100, Milka1991 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala

No pewnie że wszelkie informacje dzieciowe mile widziane :) laktacja nie jest łatwa i często piersi bola są poranione są zastoje ale.wszyatko się da:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 17:18

• ago91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mam swój rozmiar xs/s to koszule nocne jaki rozmiar zamówić ? :) chodzi mi do szpitala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 17:19

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ala

No pewnie że wszelkie informacje dzieciowe mile widziane :) laktacja nie jest łatwa i często piersi bola są poranione są zastoje ale.wszyatko się da:)

Ja chyba opisałam ekstremalną sytuacje przyjmując ją jako bardzo często występującą, oby tak nie było. Oczywiście swoj laktator tez będę mieć ale różnica między jednym a drugim jest ogromna. Oby było dobrze. U mnie w rodzinie często występowały jakieś takie niefajne historie związane z karmieniem piersią.

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądałam przed chwilą filmik z momentu przyjścia różnych dzieciaczków na świat, pomoc mężów podczas porodu, wzruszenie jak się maluszek pojawił na świecie, no i oczywiście świeczki w oczach i łzy popłynęły :D Nie wiem czemu sobie to zrobiłam haha :D Też się nie mogę doczekać tej maleńkiej istotki, ale niech siedzi ile potrzebuje, potem będziemy się tulić cały czas :)

Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Alicja-33, Milka1991, Agata :) lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

A potem jak ta istotka podrośnie i będzie pyskować to będziesz mieć jej dosyć i mówić A taki spokój jak w brzuchu była haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 18:04

iwwk, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Od laktatora szpitalnego moja teśćiowa złapała gronkowca i koniec z karmieniem, w obu ciążach. Ja bym na Waszym miejscu nie kupowała dopóki się nie przyda. Ja np w ogóle nie używałam choć miałam oba manualny i elektryczny avent.
    Jednak do szpitala warto jest mieć swój podstawowy.
    Pamiętajcie że nawał pokarmu przychodzi w 3-5 dobie, pewnie większość z nas będzie już w domu

A jak będzie potrzebny to będziesz latać po aptekach albo męża posylac? Dziękuję bardzo wolę mieć niech leży niż mieć problem, bo trzeba zauważyć że nie każdy mieszka w stolicy gdzie wszystko kupisz od ręki w centrach calodobowych.

I do szpitala nie bierze się takich rzeczy jak poduszki do karmienia rogale i laktatory. Przez pierwsze dwa dni bez laktatora sobie można poradzić bo nie ma nie wiadomo ile pokarmu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 18:07

• iwwk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari hahaha tak będzie :D

Samari lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Jak mam swój rozmiar xs/s to koszule nocne jaki rozmiar zamówić ? :) chodzi mi do szpitala :)

Najlepiej taki jaki nosisz ;-) , ja do szpitala kupiłam xl i taki obecnie noszę
    do porodu mój mąż kupił Mi w rozmiarze xl tylko wisiało to na mnie ale jak coś miałam do porodu , nawet jej nie zdążyłam założyć cały czas miałam na sobie koszulę do kp dobrze że miałam jeszcze dwie zapasowe ;-) .

Ja też tak jak każda z Was czekam na Maj i na ten dzień porodu ❤️ , cały czas myślę do kogo Dominik będzie podobny ;-) , każdy w mojej rodzinie obstawia że urodzę 20 Maja :-P wtedy kiedy Gabrysię ja coś czuję że wcześniej , a czy i tym razem moje przeczucia się sprawdzą zobaczymy ;-) .

Agata :) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia

Mi się pod nóż nie spieszy bo wiem jak to wygląda i jeszcze mam czas na ponowne przygotowanie się psychicznie żeby się uspokoić A z drugiej strony nie mogę się doczekać bo chce już mieć to za sobą i przestać się tym denerwować

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwłaszcza poduszek do szpitala nie bierzcie tam są bakterie szpitalne, a mało kto to pierze po powrocie i to wypełnienie też powinno się wyprać. Zwróćcie uwagę, żeby goście nie siadali Wam w pościeli, bo nie wiadomo, gdzie wcześniej siedzieli, s potem może się rana zakazic, czy po cc czy po nacięciu, zwróćcie uwagę, żeby dziecko w Waszym łóżku leżało na swoim kocu też, żeby bakterii z odchodów podłogowych na dziecko nie przenosić :)

Oleander, Milka1991 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam wyniki krzywej cukrowej co sądzicie? Bo ja już mam fefra
    Na czczo: 92 a norma 70-100
    Po 1h: 142 a norma to 70-100
    Po 2h: 121 a norma to 70-100

Wszędzie piszą że cukrzyca jest od 140 po 2h a ja po 2h nie mam tylu no ale po tej 1h kurcze i wogole niskie jakieś te normy w moim laboratorium

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka normy masz źle podane na czczo 92 po godzinie 180 po dwóch 152 . Nie masz żadnej cukrzycy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 19:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja weszłam do wanny do ciepłej wody może teoche kręgosłup mi odpuści w ogóle kupiłam płyn do kąpieli hipp ten dla dzieci( 1.litr) niby całej rodziny ale po kąpieli w nim skóra jest taka delikatna jak pupa niemowlaka polecam wam.go :)

slodka100, iwwk lubią tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Słodka normy masz źle podane na czczo 92 po godzinie 180 po dwóch 152 . Nie masz żadnej cukrzycy
    No to mnie pocieszylas mam nadzieję że masz rację tym bardziej że ja piłam glukoze 75mg a nie 50mg jak wszędzie piszą

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten płyn może nie najtańszy ale fakt skóra jest super po nim a ja mogę jeszcze polecić babydream

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka aktualnie tylko 75 g używa się do dttg, normy od Samari są dla tej glukozy.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Kochane mam wyniki krzywej cukrowej co sądzicie? Bo ja już mam fefra
    Na czczo: 92 a norma 70-100
    Po 1h: 142 a norma to 70-100
    Po 2h: 121 a norma to 70-100

Wszędzie piszą że cukrzyca jest od 140 po 2h a ja po 2h nie mam tylu no ale po tej 1h kurcze i wogole niskie jakieś te normy w moim laboratorium

Ja powiem z perspektywy cukrzycowej mamy.
    92 niestety ale jest to wynik graniczny. Wg mnie niestety do obserwacji. Reszta wyników ok.

Normy które masz podane są normami dla człowieka nie w ciąży.
    Normy które podała ci Samari są dla ciężarnych. Twój wynik na czczo jest na granicy normy. Sądzę że dobry i doświadczony ginekolog będzie kazał ci to obserwować albo wyślę cię do diabetologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 19:29

slodka100 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wasze opinie no nic pozostało mi czekać do wizyty za tydzień

atdc2n0ay3iuybl8.png
‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ