X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ala nie zgodzę się z Tobą. Laktator firmy np. Canpol ten który ja mam jest porządny i dzięki temu wiele miesięcy syna karmiła radził sobie świetnie. Dla mnie laktator to intymna rzecz tak samo jak bielizna i nie wyobrażam sobie takiej rzeczy mieć wypożyczone czy po kimś

Samari ja oczywiście sie jakoś super na tym nie znam. Ale jak moja siostra urodziła i płakała bo nie mogla pokarmu ściągnąć to taki porządny za pare tysi laktator (wypożyczony za chyba 7 zł dzień) uratował sprawę. Pamietam, ze te zwykle nie zdały egzaminu...i ten jej płacz z bólu, coś strasznego :( a co do zakażenia to sorry ale sterylizacja to podstawa. Ja akurat pod tym względem jestem mistrz. Mam pełno medycznych piskaczy do sterylizacji wszystkiego.

Myśle, ze warto wiedzieć, ze jest wyjście właśnie w postaci wypożyczenia tego kombajnu jakby ktoś tak ona tak cierpiał.

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma właśnie urodziła córeczkę, jakie to malutkie i słodkie na zdjęciach aaah to dalsza znajoma ale tak się wzruszyłam haha sama słodycz, i też już myślę o naszym maluszku jak będzie wyglądać, chciałabym już wytulać i wycałować, hormony dają czadu :D

Oo tak ja też jestem tak wdzięczna za zakupy online! Lubię zakupy stacjonarne ale tylko jak mam na nie ochotę a nie jak "trzeba" coś kupić, w domu można na spokojnie porównać ceny, wyszukać oferty, parę kliknięć i jeszcze towar ktoś przynosi do domu, no magia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 17:05

Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, slodka100, Milka1991 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala

No pewnie że wszelkie informacje dzieciowe mile widziane :) laktacja nie jest łatwa i często piersi bola są poranione są zastoje ale.wszyatko się da:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 17:18

• ago91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mam swój rozmiar xs/s to koszule nocne jaki rozmiar zamówić ? :) chodzi mi do szpitala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 17:19

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ala

No pewnie że wszelkie informacje dzieciowe mile widziane :) laktacja nie jest łatwa i często piersi bola są poranione są zastoje ale.wszyatko się da:)

Ja chyba opisałam ekstremalną sytuacje przyjmując ją jako bardzo często występującą, oby tak nie było. Oczywiście swoj laktator tez będę mieć ale różnica między jednym a drugim jest ogromna. Oby było dobrze. U mnie w rodzinie często występowały jakieś takie niefajne historie związane z karmieniem piersią.

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądałam przed chwilą filmik z momentu przyjścia różnych dzieciaczków na świat, pomoc mężów podczas porodu, wzruszenie jak się maluszek pojawił na świecie, no i oczywiście świeczki w oczach i łzy popłynęły :D Nie wiem czemu sobie to zrobiłam haha :D Też się nie mogę doczekać tej maleńkiej istotki, ale niech siedzi ile potrzebuje, potem będziemy się tulić cały czas :)

Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Alicja-33, Milka1991, Agata :) lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

A potem jak ta istotka podrośnie i będzie pyskować to będziesz mieć jej dosyć i mówić A taki spokój jak w brzuchu była haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 18:04

iwwk, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Od laktatora szpitalnego moja teśćiowa złapała gronkowca i koniec z karmieniem, w obu ciążach. Ja bym na Waszym miejscu nie kupowała dopóki się nie przyda. Ja np w ogóle nie używałam choć miałam oba manualny i elektryczny avent.
    Jednak do szpitala warto jest mieć swój podstawowy.
    Pamiętajcie że nawał pokarmu przychodzi w 3-5 dobie, pewnie większość z nas będzie już w domu

A jak będzie potrzebny to będziesz latać po aptekach albo męża posylac? Dziękuję bardzo wolę mieć niech leży niż mieć problem, bo trzeba zauważyć że nie każdy mieszka w stolicy gdzie wszystko kupisz od ręki w centrach calodobowych.

I do szpitala nie bierze się takich rzeczy jak poduszki do karmienia rogale i laktatory. Przez pierwsze dwa dni bez laktatora sobie można poradzić bo nie ma nie wiadomo ile pokarmu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 18:07

• iwwk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari hahaha tak będzie :D

Samari lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Jak mam swój rozmiar xs/s to koszule nocne jaki rozmiar zamówić ? :) chodzi mi do szpitala :)

Najlepiej taki jaki nosisz ;-) , ja do szpitala kupiłam xl i taki obecnie noszę
    do porodu mój mąż kupił Mi w rozmiarze xl tylko wisiało to na mnie ale jak coś miałam do porodu , nawet jej nie zdążyłam założyć cały czas miałam na sobie koszulę do kp dobrze że miałam jeszcze dwie zapasowe ;-) .

Ja też tak jak każda z Was czekam na Maj i na ten dzień porodu ❤️ , cały czas myślę do kogo Dominik będzie podobny ;-) , każdy w mojej rodzinie obstawia że urodzę 20 Maja :-P wtedy kiedy Gabrysię ja coś czuję że wcześniej , a czy i tym razem moje przeczucia się sprawdzą zobaczymy ;-) .

Agata :) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia

Mi się pod nóż nie spieszy bo wiem jak to wygląda i jeszcze mam czas na ponowne przygotowanie się psychicznie żeby się uspokoić A z drugiej strony nie mogę się doczekać bo chce już mieć to za sobą i przestać się tym denerwować

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwłaszcza poduszek do szpitala nie bierzcie tam są bakterie szpitalne, a mało kto to pierze po powrocie i to wypełnienie też powinno się wyprać. Zwróćcie uwagę, żeby goście nie siadali Wam w pościeli, bo nie wiadomo, gdzie wcześniej siedzieli, s potem może się rana zakazic, czy po cc czy po nacięciu, zwróćcie uwagę, żeby dziecko w Waszym łóżku leżało na swoim kocu też, żeby bakterii z odchodów podłogowych na dziecko nie przenosić :)

Oleander, Milka1991 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam wyniki krzywej cukrowej co sądzicie? Bo ja już mam fefra
    Na czczo: 92 a norma 70-100
    Po 1h: 142 a norma to 70-100
    Po 2h: 121 a norma to 70-100

Wszędzie piszą że cukrzyca jest od 140 po 2h a ja po 2h nie mam tylu no ale po tej 1h kurcze i wogole niskie jakieś te normy w moim laboratorium

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka normy masz źle podane na czczo 92 po godzinie 180 po dwóch 152 . Nie masz żadnej cukrzycy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 19:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja weszłam do wanny do ciepłej wody może teoche kręgosłup mi odpuści w ogóle kupiłam płyn do kąpieli hipp ten dla dzieci( 1.litr) niby całej rodziny ale po kąpieli w nim skóra jest taka delikatna jak pupa niemowlaka polecam wam.go :)

slodka100, iwwk lubią tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Słodka normy masz źle podane na czczo 92 po godzinie 180 po dwóch 152 . Nie masz żadnej cukrzycy
    No to mnie pocieszylas mam nadzieję że masz rację tym bardziej że ja piłam glukoze 75mg a nie 50mg jak wszędzie piszą

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten płyn może nie najtańszy ale fakt skóra jest super po nim a ja mogę jeszcze polecić babydream

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka aktualnie tylko 75 g używa się do dttg, normy od Samari są dla tej glukozy.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Kochane mam wyniki krzywej cukrowej co sądzicie? Bo ja już mam fefra
    Na czczo: 92 a norma 70-100
    Po 1h: 142 a norma to 70-100
    Po 2h: 121 a norma to 70-100

Wszędzie piszą że cukrzyca jest od 140 po 2h a ja po 2h nie mam tylu no ale po tej 1h kurcze i wogole niskie jakieś te normy w moim laboratorium

Ja powiem z perspektywy cukrzycowej mamy.
    92 niestety ale jest to wynik graniczny. Wg mnie niestety do obserwacji. Reszta wyników ok.

Normy które masz podane są normami dla człowieka nie w ciąży.
    Normy które podała ci Samari są dla ciężarnych. Twój wynik na czczo jest na granicy normy. Sądzę że dobry i doświadczony ginekolog będzie kazał ci to obserwować albo wyślę cię do diabetologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 19:29

slodka100 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wasze opinie no nic pozostało mi czekać do wizyty za tydzień

atdc2n0ay3iuybl8.png
‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ