Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
4me a jaka to frajda jak się jeszcze robi to co sprawia przyjemność i nie jest na siłę robione
Ja mam duże pole manewru, bo w docelowym pokoiku tylko panele i obecnie moja siłownia, która będzie musiała się przenieść gdzie indziej. I pokoik od podstaw do urządzenia, ściany, meble, wszystko, ojj jak mnie nosi żeby już tam wszystko robić
Izka37 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko mam tak samo. Szkoda by mi było opuszczać to osiedle. Wszyscy się tu z sprowadziliśmy praktycznie jednocześnie. Sami młodzi z dzieciakami. Wszyscy się musieliśmy poznać. Ja to się smieje do kolezanki sąsiadki żeby się wyprowadziła a ja kupie od niej mieszkanie. To tak w zartach ale to też jest jakaś alternatywa by połączyć oba mieszkania wyjdzie mi wtedy 110m2. Pomarzyć można.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
iwwk wrote:4me a jaka to frajda jak się jeszcze robi to co sprawia przyjemność i nie jest na siłę robione
Ja mam duże pole manewru, bo w docelowym pokoiku tylko panele i obecnie moja siłownia, która będzie musiała się przenieść gdzie indziej. I pokoik od podstaw do urządzenia, ściany, meble, wszystko, ojj jak mnie nosi żeby już tam wszystko robić
super frajda.
-
nick nieaktualnyNo my sprzedajemy już mieszkanie M, ale chyba i moje sprzedamy- wtedy kupimy większe bez kredytów... ale tak mi tu fajnie i żal zostawiać
No ale póki co mam 2 lata na decyzję... na razie musimy zmieścić się w trójkę na 50 m2 i 2 pokojach... 110 m2- wow - ale bym padła od sprzątania
-
Ciacho sprzątanie sprzątaniem 3 duze balkony dwie łazienki no marzenie Hehe ale przecież sąsiadki nie wrzucę. Trafiła mi się fajna pomagamy sobie czy z zakupami jak mamy dzieci chore czy jak ktoras ma lekarza itp to podrzucamy sobie dzieciaki. Ogólnie jest współpraca. Więc szkoda by było.
Szczęśliwa Mamusia, iwwk, Nistera, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
MaMaMi, podobne fantazje snułam o mieszkaniach na moim piętrze haha, gdyby się sąsiedzi wyprowadzili i połączyć te wszystkie mieszkania, wyszłoby prawie 200:D Balkony na każdą stronę, 3 łazienki i mnóstwo pokoi, ale wtedy to chyba z 6 dzieci
Pomarzyć można
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 16:47
Szczęśliwa Mamusia, Izka37 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy to mamy małą sypialnię nawet łóżeczko turystyczne by się nie zmieściło , a jeszcze do sypialni mamy 3 małe schodki i cały czas muszę drzwi zamykać aby Ania tam nie weszła , gdyż mamy okna i zaraz przy oknie łóżko i siada tam na parapet . Ma już swoje łóżko ten zużyty obecnie kojec - łóżeczko turystyczne pójdzie do wyrzucenia niestety nie nadaje się już do użytku , mam zamiar kupić takie dwupoziomowe łóżeczko turystyczne wraz z przewijakiem nawet za używany ceny są spore . Co do marzeń to ja to chciałabym mieć większy dom ta konstrukcja naszego domu mi się nie podoba wręcz kocham domy z takiej firmy Kanadyjskiej Pioneer cuda budują nie domy , nasz dom jest po dziadkach mojego męża , i z początku była tylko jedna część , jedna łazienka bez wc i ich troje dzieci potem taka ciocia mojego męża tu pobudowana dodatkowe dwa pomieszczenia a że jej matka , a babcia mojego męża nie dawała im żyć to się wyprowadzili na swoje .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 16:58
-
Dziewczyny ale wiecie że te dzieci się kiedyś wyprowadza A wy zostaniecie na tych X pokojach
My mamy 3 , narazie Tymek będzie w sypialni potem chłopaki będą mieli razem. U nas jest różnica 6 lat więc jak młody będzie bardzo już przeszkadzał Gabrysiowi to oddamy mu sypialnie i na te parę lat przeniesiemy się do salonu.Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Iwwk hehhe noooo marzenia nic nie kosztują
Nisteria u mnie będzie 10 lat różnicy więc jak młoda pójdzie na studia to młody do podstawówki będzie chodził takze jakoś dany radę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 17:07
Izka37 lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyNie No - sprzątać 110 czy 200 m
No way!
musiałbym mieć na stałe panią do pomocy
Dlatego u mnie odpadł pomysł domku, z moją manią czystości bym sprzątała 24/ dobę.. właśnie się zastanawiam jak mocno mój idealny porządek zburzy ten mały człowieczek
ale to będzie dla mnie szkoła życia
-
Ja marzę o domu, nawet jakbym miała zostać w nim na starość sama
Niestety tutaj nas na to nie stać,
300 tyś euro to bym musiała chyba w totka wygraćA do Polski mąż nie chce niestety. Pocieszam się jeszcze tym że może kiedyś zamienimy nasze na jakieś mniejsze z ogródkiem:D
U nas łóżeczko turystyczne już jest. Wozek znalazłam taki jak chcemy na olx nowy i dużo tańszy ale to jeszcze za wcześnie żeby teraz kupować, szkoda tej gwarancji i tak się bije z myślami, kupić nie kupić. Serce podpowiada swoje (A raczej pewnie hormony) A rozum swoje
10 marca koło mnie jest taki wielki flohmarkt z dziecięcymi rzeczami więc wybiorę się i ewentualnie skompletuje resztę garderoby dla Tymka.
Kosmetyki i inne drogeryjne rzeczy czekam do marca albo kwietnia bo zawsze w pierwszy dzień miesiaca w drogerii koło mnie jest minus 25 % na dzieciowe akcesoria więc kupię wszystko na raz.
W głowie już mam wszystko zaplanowane żeby już ten marzec byłIzka37 lubi tę wiadomość
-
Ja odpadłam na 3 godziny,odsypiałam wczorajszy prywatnie ciężki dzień.
W czwartek byłam zobaczyc co tam u małej. Rośnie sobie-ma już 600 gr(czyli ze trzy masełka), namiętnie bawiła się pępowinom-rękoma i nogami:). Przepływy już są w normie czyli to jest tak że musza dojrzeć(przepływy pępowinowe)albo po prostu specry(ktorych mój pies nawet ma dośc:)) pomogły, do tego acard który też poleciła Mamami(a lekarz potwierdził) no i ukochane clexane. Jedyne z czym jeszcze walcze to z wyrównaniem tsh i ft 4 choc nigdy nie miałam z tym problemów i do pewnego czasu ciązy było ok.
Co do pokoju- to ja już mam dośc duzo zgromadzone i o tyle było łatiwje że pokój pusty stoi juz od 5 lat kiedy sie przeprowadziliśmy. Mimo że to dziewczynka to ograniczyłam różowy,zarówno w ciuchach jak i w dodatkach. Duzo mam miętowego koloru. Ja sama nie jestem typem księżniczki stąd ten wybór aczkolwiek podobają mi sie te słodziutkie różowe pokoiki.
W zasadzie z wyprawki to głownie zostaje mi obskoczenie Gemini-ale liste juz mam. Wiem że pewnie za dużo tego wyztskiego nakupowałam ale same wiecie jak to jest przy pierwszym, przy drugim już będę wiedzieć co sie przyda a co nie:)))).
p.s. za tydzień badano glukozy. W brusie u mnie w mieście nie mozna smakowej więc tak jak Puszek radziła chyba zmienie lab:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 17:28
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość