X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek

Zaciekawiłas mnie ta furaginą bo nigdy nie zwracała na to uwagi czasem miałam urofuragune z firmy Adamed a czasem furagine z Tevy.
    Nie byłabym sobą gdybym nie sprawdziła - obie maja ten sam skład 50mg furaginy.
    Gdzie widzisz różnice poza tym właśnie ze jedno jest tylko i wyłącznie na receptę a drugie bez recepty (kwestia ceny) . W sumie to nie zauważyłam różnicy w działaniu a nieraz w weekend ta bez recepty uratowała "mi życie". Hmm.. Właściwie zaczęłam się zastanawiać dlaczego mimo takiej samej substancji czynnej tylko na jedną trzeba receptę - kwestia umów NFZ z Firmami farmacetycznymi czy kwestia działania - no ale skoro ta sama substancja czynna? Hmm... Hehe to sobie zagwostke znalazłam heheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 12:24

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) niechce wracac do wczorajszej sytuacji bo w zasadzie zawsze siedze cicho jak sa klotnie ale podsumowujac chce tylko napisac ze moze teraz atmosfera sie rozluzni i zrobi sie poprostu milej i latwiej będzie mozna sie dogadac i doradzic.

Ja wlasnie wybieram sie za sukienka na slub. Ostatnio przy przymiarce garniaka z ciekawosci przymierzylam sukienke w rozmiarze 42 specjalnie zaczelam ubierac od nog bo jak brzuch zmieszcze to reszte tez no ale coz brzucha nie zmiescilam:P teraz szukam juz typowo ciazowej trzymajcie kciuki bo ciagle sie boje ze bedzie z tym problem

MaMaMi83, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł, skarb15 lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami, kiedyś furagina była tylko na receptę, kiedy ten skąłdnik wprowadzili na listę leków oct to wypuścili lek pod nazwą urofuraginum i zwiększyli cenę, wiem nie jest to drogi lek, ale kurcze grosz do grosza... Tylko można przypuszczać, czemu przepisują to urofuraginum... to nie chodzi o refundację, bo refundacja też jest na furagin wtedy to 2 zł kosztuje, czy coś, ale o chęć przepisywania tej na receptę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 12:31

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O niee.. I mnie dosięgnął ten problem znikającego posta. No ale nic wydukam jeszcze raz.
    Szczesliwa ledwo zywa trzymam kciuki za znalezienie sukienki. Pochwal się potem.

Witam nowe dziewczyny, cieszę się, że przybywają nowe osoby..

Iwwk, uff.. Trochę ulżyło że nie tylko ja tak mam, choć życzę Tobie abyś się lepiej czuła.

Puszek, z katarem czy zatkanym nosem zmierzam się od początku ciąży, ale.już wiem że to jest po prostu mój objaw ciąży. Średnio co 2-3 dni zdarza mi się też krwawienie z nosa, ale wyniki mam ok więc wiem że tak musi być. Może spróbuj płukać zatoki raz dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 12:34

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek
    Czyli tak jak przypuszczałam kwestia wpływu firm farmaceutycznych tudzież wycieczek przedstawicieli handlowych po gabinetach lekarskich. Wiadomo lepiej zapłacić 2 zł niż 13 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 12:41

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy
    Macie już zgage? Ja w każdej ciazy miałam i już od paru dni prawie codziennie przez drugą połowę dnia mam eh... Dziś jeszcze jest spokój ale niecierpie tego uczucia
    Miłej soboty wszystkim brzuchatkom
    Witam również nowe osoby
    PS. Też praktycznie codziennie coś smarkam - uroki ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 13:11

Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Szczęśliwa mamusia skoro usg masz w cenie wizyty to mogłaś powiedzieć że chcesz żeby zrobił :)
    Biała Azlia to też blisko mnie :) witam Cię :)

Nie dawno co też Mi robił , wszak sam Mi wspominał że co wizytę robi USG ostatnio dwa razy pod rząd miałam robione mały się rusza :-) .

Biała Azlia Też dużo o tym szpitalu słyszałam , żona takiego kuzyna mojego męża pracuje tam jako położna :-) .

słodka100 Ja mam od czasu do czasu zgagę przy Ani dość często miałam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 13:19

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam sukienke:D kolor fuksja wiedzialam ze skonczy sie na rózu:) niestety do wtorku musialam sie z nia pozegnac bo pani bedzie ja skracac jakos ze jestem bardzo niska nie moge mieć za kolano.jeszcze jade za butami i jakims zakietem:)

Miewam zgagi zawsze wieczorem przed 22 tak co pare dni

PatkaPP, Izka37 lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten nos też mi się zatyka, tzn. po lewej stronie tylko i pod wieczór jak mam wrażenie w domu robi się najcieplej, do tego jeszcze lewe oko lubi łzawić :D Uroki ciąży i ogrzewania, chociaż my mamy w mieszkaniu w miarę wilgotne powietrze, nie jest ono w ogóle suche, ale tak czy tak jakoś od grzejników to idzie jak przez większość dnia są włączone. Na noc wyłączamy ogrzewanie, bo nam się lepiej śpi jak jest chłodniej i rano problemu z nosem nie ma :)

Zgaga też codziennie mi towarzyszy, najgorsza tak jak u Szczęsliwej koło 22, a jak już zamierzam zasnąć to apogeum, mam przy sobie butelkę wody i popijam łyczkami to trochę łagodzi, a w ostateczności imbirem się ratuję. Chyba czas zakupić Rennie, bo czuję, że będzie tylko gorzej.

Przybyło tutaj trochę nowych dziewczyn, witam wszystkie :) Oby Wam tu z nami dobrze
    było :)

Szczęśliwa gratuluję zakupu sukienki :D

W końcu naszła mnie ochota na rybkę ! Będzie dzisiaj na obiad z kapustą kiszoną i ziemniaczkami :) Najlepsze połączenie :D

Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP, slodka100 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :)

Ja dzis mam film na urzadzania kacika dla mlodego i juz myślę jak to bedzie wyglądać :) chciałoby się juz urządzać!

Musze wejsc na jakies dzieciowe sklepy z poscielami i na ali express bo tam widzialam fajne wieszaczki i ozdobki do pokoju znacznie tansze niz nasze hand made ;)

Polecacie jakies sklepy z posciela, kocykami itp? Strasznie mi sie podobaja leśne motywy i zwierzatka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 14:19

Pani Moł, Izka37 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja wlasnie o tym samym motywie myslę, gdy przeniosę dzieci do jednego pokoju - w zależnosci od tego jak szybko się to uda z maluszkiem - żeby mieli wspólny pokoik i chciałabym wlasnie takie leśne motywy - na jednej ścianie jakaś fajna leśna tapeta, myślałam, żeby przy ścianie, gdzie będzie stolik do rysowania zrobić lamperię z ciemnozielonej farby tablicowej, dużo naturalnego drewna i zwierzaków - lisow, niedźwiadków, sarenek, sów i kroliczkow ;) w sensie na obrazkach itp. I myślę, że to fajny, uniwersalny temat do pokoju chłopca i dziewczynki. Już mam w psychice to zrobione i naszą sypialnię tez, ktorą wtedy przeniesiemy do mnienszego pokoju, aktualnego pokoju Oliwki.

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czeka przemeblowanie sypialni. Mam duże łóżko sypialniane które trochę utrudnia sprawę ale nie zrezygnuje z niego bo to chyba najprzyjemniejsza chwilą dnia jak się kładę wieczorem. Jest mega wygodne a dla mojego kręgosłupa zbawienne. Więc musimy jakoś pokombinować. Docelowo i tak potem z tej sypialni przeniesiemy się do salonu jak mały podrosnie i zrobimy mu pokój wtedy będę myśleć nad aranżacja.
    Co do pościeli to raczej zamówię sobie u takiej znajomej krawcowej a bawełnę kupię sama na allegro. I też tak raczej pójdę w motywy zwierzęce.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie pomierzyłam w sypialni miejsce na łóżeczko i kiepsko to u nas wygląda i jak wstawimy łóżeczko małej to zagracimy sobie ją całkowicie. Chyba pójdziemy w opcję dokupienia kanapy dwuosobowej do pokoju dziecięcego i na jakiś czas przeniesiemy się do niej spać, a do siebie wrócimy jak będzie większa i będzie mogła sama spać. Tylko mam bardzo wygodny materac w swoim łóżku i nie umiem już gdzie indziej spać haha :D Ewentualnie zamiast kanapy weźmiemy sam materac na podłogę do dziecka :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk ja żeby zaoszczędzić łóżko wywale chyba witrynę szafkę rtv i szafkę wisząca. No i mąż z swoimi rzeczami z jednego słupka będzie musiał się wyprowadzić zrobić miejsce na rzeczy młodego.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami, u nas to samo, łóżko zajmuje tak naprawdę cała sypialnie hah, tylko komode tam jeszcze mamy :D ale nie zamierzamy go ruszać, wyrzucimy szafki nocne, przestawimy łóżko i nasza komode to łóżeczko i komoda dla dziecka się zmieści :D będzie zagracone jak nie wiem ale cóż :D a kiedyś albo się do gościnnego przeniesiemy albo pomyślimy o zmianie mieszkania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 15:45

gann3e3k0unlohxb.png

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane u nas też większe mieszkanie wchodzi w grę. W sumie wcale nie chce bo mieszkam na nowiutkim osiedlu fajni ludzie córka ma koleżanki. A większych mieszkań jak moje już tu nie ma chyba że 100 m na poddaszu a poddasza ja nie chcę. Wyprowadzać się w nowe środowisko też nie chce. Będzie ciężki orzech do zgryzienia.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas łóżko też zajmuje cała sypialnie praktycznie :D szafa na całą ścianę na wymiar zrobiona więc zabrała też sporo miejsca, szafki nocne pod łóżko były robione na wymiar, bo inne by się nie zmieścił. Ewentualnie komode wyniesiemy z pokoju na ten czas, bo tylko to da nam miejsce na łóżeczko. Najpierw kupimy łóżeczko, zobaczymy jak to wygląda i wtedy będziemy myśleć co dalej. U nas ta dodatkowa kanapa to też tak na przyszłość, żeby już została u dziecka w pokoju, do siedzenia czy jak ktoś przyjedzie w odwiedziny. Mamy dwa wolne pokoje pod dzieci na szczęście, ale jak się zapędzimy i wyjdzie ich więcej to mówiłam mężowi, że kupujemy szeregówkę, bo ja sypialni nie oddam i nie pójdę spać do salonu haha :D Tylko jeszcze znajdę dobrze płatną pracę żeby na nią zarobić, bo za nerki za mało dają haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 16:01

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest promocja w Rossmann na baby dream my kupiliśmy wyprawkę kosmetyczna, bo kosmetyki są dobre składowo za tą cenę, tylko skreslalam z Gemini bo miałam w koszu :)

iwwk, 4me, Szczesliwa ledwo zywa, Izka37, Veri lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    4me ja wlasnie o tym samym motywie myslę, gdy przeniosę dzieci do jednego pokoju - w zależnosci od tego jak szybko się to uda z maluszkiem - żeby mieli wspólny pokoik i chciałabym wlasnie takie leśne motywy - na jednej ścianie jakaś fajna leśna tapeta, myślałam, żeby przy ścianie, gdzie będzie stolik do rysowania zrobić lamperię z ciemnozielonej farby tablicowej, dużo naturalnego drewna i zwierzaków - lisow, niedźwiadków, sarenek, sów i kroliczkow ;) w sensie na obrazkach itp. I myślę, że to fajny, uniwersalny temat do pokoju chłopca i dziewczynki. Już mam w psychice to zrobione i naszą sypialnię tez, ktorą wtedy przeniesiemy do mnienszego pokoju, aktualnego pokoju Oliwki.
    Super pomysl! Jak będziesz miala jakies fajne linki to podeslij. Ja tez sie podziele jak cos znajde ;)

Docelowo my tez sie zamieniamy na pokoje z chlopakami jak te z brzucha podrosnie. Mysle, ze zrobimy podobnie jak z pierwdzym pewnie kolo 7,8 miesiaca go wyprowadzimy i sie zmaienimy na pokoje. Jeszcze bede na urlopie macierzyńskim to bede mogla to ogarnac ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to tez jest mysl by kupic ladna bawelne i uszyc u krawcowej!

W ogole ja mam takie pierdoly typu ochraniacze (jak byl starszy uzywalam), girlandy na lozeczko itp itd ale wtedy moda byla inna. Chcialam to teraz wykorzystać i nie wydawac kasy ale chyba nie wytrzymam. Chcę aby bylo ladnie skoro nie bedzoe mial swojego pokoju narazie :/

Jeszcze mi sie marzy jakas naturalna karuzela ale mamy juz jedna z fisher price to chyba sobie jednak podaruje bo babcia sie obrazi. Wszystko wtedy kupowala a teraz sie tego pozbede...wlasnie to tez bedzie problem ;)

A lozeczko i przewijak chyba przemaluje z białego na jakis golebi szaro niebieski albo musztardowy, choc ten drugi nie wiem czy bedzie mi pasowal do sypialni....

Kurde powiem Wam, ze sie wkrecilam. Ja to w ogole uwielbiam urzadzac i to w sumie moj plan B na zycie ;) hehehe

Izka37, Pani Moł lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ