X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś spokojniej, z rana pobudeczka intensywna a tak to od czasu do czasu. No wkońcu weekendzik:) wiec odpoczywaja.

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w sumie ciężko powiedzieć jak z ruchami bo mój mały nie jest jakoś strasznie aktywny :D czasem muszę na nim jakiegoś małego kopniaka wymuszac, czasem regularnie co godzinę kopnie ze 2 razy a czasem przez 3h kopie non stop a potem godziny ciszy :D śmieje się ze humorki już ma po tatusiu :D

A jeszcze co do mieszkania to u nas podobnie Jak u Ciacha i Mamami, Tylko 2 pokoje, ale mieszka się cudownie. Zamknięte, spokojne osiedle, kupę rozrywki dla rodzin, cisza a za ściana na tym samym piętrze brat męża z rodzina mieszka haha :D a ze mam super szwagierke to zawsze można w kapciach iść pożyczyć cukru, poklachac albo poimprezowac wspólnie :D

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleństwo daje o sobie znać, bardziej z rana, teraz od czasu do czasu. Ale u mnie rewolucja, brzuch boli i jelita nadęte, potem biegunka. Teraz się uspokoiło, mam nadzieję że to jednorazowe..

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe z tymi humorkami to u mnie podobnie, jak za długo milczy to jej włączam ulubioną muzyczkę i się odzywa :D śmieję się, że wymusza to na mnie w ten sposób, bo tak jej się spodobało :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    U mnie w sumie ciężko powiedzieć jak z ruchami bo mój mały nie jest jakoś strasznie aktywny :D czasem muszę na nim jakiegoś małego kopniaka wymuszac, czasem regularnie co godzinę kopnie ze 2 razy a czasem przez 3h kopie non stop a potem godziny ciszy :D śmieje się ze humorki już ma po tatusiu :D

A jeszcze co do mieszkania to u nas podobnie Jak u Ciacha i Mamami, Tylko 2 pokoje, ale mieszka się cudownie. Zamknięte, spokojne osiedle, kupę rozrywki dla rodzin, cisza a za ściana na tym samym piętrze brat męża z rodzina mieszka haha :D a ze mam super szwagierke to zawsze można w kapciach iść pożyczyć cukru, poklachac albo poimprezowac wspólnie :D
    :D o tak! A Wy jak planujecie ? Kącik w sypialni a potem do salonu czy jak?

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pisałam na poprzedniej stronie ze jakoś upchamy kącik w naszej sypialni a jak będzie trzeba może za 2 lata to przeprowadzka albo do salonu albo niestety na większe mieszkanie :D kurcze, myślę że jeszcze może max 3 miesiące i wszyscy będą się chwalić tymi kącikami dla dziecka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 19:28

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić-własnie zdałam ostatni egzamin!! Jeszcze tylko obrona przedemną i finito oooh jaka radość :D

Moja mała dzisiaj fika intensywnie :)

Jeśli chodzi o urządzanie to ja na razie nie mam czego urządzać :D Komoda już stoi, łóżeczko bedzie dostawne chicco next 2 me i tyle, nie ma miejsca na nic więcej. Będę z tym szaleć za trochę ponad rok jak wprowadzimy się do naszego domku :)

iwwk, PatkaPP, Ciasteczko777, Milka1991, puszek369, kama2784, Biała Azlia, Veri lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander gratuluję :) to teraz trzymam kciuki za nasze obrony żeby się ładnie udało przed porodem :)

Oleander lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander super. To teraz już naprawdę z górki.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) nooo gratuluje ! :) to teraz ślicznie obrona i koniec :)
    ach pamietam ten cudny okres beztroski jeszcze wtedy ... 13 lat temu- matko !!! Jestem staraaaa ha ha :D
    A potem dr, kolejne lata nauki i tak w sumie cały czas się uczę i muszę szkolić (taki zawód) :)
    Mary - No ja też- z bólem by była ta przeprowadzka, może jednak będzie nam dobrze ? W sumie w sypialni ja w ogóle nie przebywam ;) to by było tak jak teraz ;)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander gratulacje :)
    My jutro jedziemy kupić do Ikea komode dla małej i chce obczaić tamto łóżeczko, ktos ma to z Ikei? :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Oleander gratulacje :)
    My jutro jedziemy kupić do Ikea komode dla małej i chce obczaić tamto łóżeczko, ktos ma to z Ikei? :)
    Puszku - my jedziemy jak wyzdrowieje ;) a masz wybrana komode czy to pod przewijak czy solo? Rzuć okiem na te przewijaki bo na stronie fajnie to wyglada :)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym komode malm 6 szuflad :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, przybikam 5! Ja tez się mega jaram urządzaniem, ciągle coś zmieniam w mieszkaniu, przerabiam stare, upoowane na olx meble, ostatnio malowałam drzwi wejściowe na butelkową zieleń - wyszły mega! :) dokupuję i robię mnóstwo dekoracyjnych pierdółek. Dziś zamówiłam 3 polki i 2 grafiki na sciany do kuchni :D
    Totalną kopalnią pomyslow jest pinterest, tam pod hasłami wood forest nursery są po prostu cuuuda do leśnych pokoików :)

U mnie dziś sporo szaleństw ze strony Gutka, słuchałam aż przez detektor jak tam <3 pracuje bo aż się niepokoiłam taką aktywnością. Odwrócił się łobuz poprzecznie. Kopał z lewej strony a serce mocno po prawej słyszalne.

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek ja w euforii w listopadzie kupilam juz lozeczko w Ikei , materac i ochraniacz na szczebelki:D

puszek369 lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa to łóżeczko sunvik czy coś takiego? Bo tam chyba kilka jest :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiejsze popoludnie spędziłam u rodziców. Dopiero wróciłam, nadrobiłam posty. Jezeli chodzi o pokoj to synek ma swoj pokoj. W dniu drugich urodzin go do niego przenieśliśmy. Kiedys, pewnie tez za 2 lata dołączy do niego braciszek. Póki co bedzie miał swoj kacik u nas w sypialni. Łóżeczko mam po starszym, odswiezylismy je tylko. Malo je uzywalismy, bo synek spal duzo z nami. Przysypialam przy karmieniu i tak juz zazwyczaj zostawal w naszym łóżku do rana. Teraz zreszta tez czesto do nas przybiega w nocy. Mam nadzieje, ze nie bedzie tak czesto biegal od maja, bo będzie troche tłocznie nam we 4 hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluszek dzis bardzo aktywny. Chyba wczorajszy dzien nadrabia. Poki co ułożony jest poprzecznie i kopie matke po biodrze, raczkami cos majstruje zawziecie dzis. Mamy z mężem problem z wybraniem imienia. Zostaly nam 2 i zdecydować sie nie możemy. Rozważamy Juliana i Damiana. Starszy ma na imie Adrian i z jego imieniem nam jakos to sprawniej poszlo.

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama my też nie mamy imienia. Nawet nie mamy żadnych wariantów. Dla dziewczynki miałam od zawsze wybrane a z chłopakiem jakoś nic mi nie pasuje bo chce rzadkie, wyraziste i nie starodawne. Takie imię z "charakterem". Pewnie zdecyduje jak go już zobaczę.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi my właśnie dla dziewczynki tez nie mielibysmy problemu. Z imionami dla chłopców jest trudniej. Tak jak mówisz albo mega popularne albo za bardzo zwydziwiane. Podobal nam sie Milan ale stwoerdzilismy, ze za bardzo ryzykowne, ze mu moze byc ciezko z takim imieniem i tak te 2 nam zostały. Ani jedno ani drugie nas nie zachwyca tak na 100%. Myslalam tez zeby poczekac do porodu z wyborem ae troche sie boje huśtawki emocjonalnej i ze jeszcze trudniej mi bedzie wybrac albo zle wybiore.

‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ