X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś spokojniej, z rana pobudeczka intensywna a tak to od czasu do czasu. No wkońcu weekendzik:) wiec odpoczywaja.

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w sumie ciężko powiedzieć jak z ruchami bo mój mały nie jest jakoś strasznie aktywny :D czasem muszę na nim jakiegoś małego kopniaka wymuszac, czasem regularnie co godzinę kopnie ze 2 razy a czasem przez 3h kopie non stop a potem godziny ciszy :D śmieje się ze humorki już ma po tatusiu :D

A jeszcze co do mieszkania to u nas podobnie Jak u Ciacha i Mamami, Tylko 2 pokoje, ale mieszka się cudownie. Zamknięte, spokojne osiedle, kupę rozrywki dla rodzin, cisza a za ściana na tym samym piętrze brat męża z rodzina mieszka haha :D a ze mam super szwagierke to zawsze można w kapciach iść pożyczyć cukru, poklachac albo poimprezowac wspólnie :D

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleństwo daje o sobie znać, bardziej z rana, teraz od czasu do czasu. Ale u mnie rewolucja, brzuch boli i jelita nadęte, potem biegunka. Teraz się uspokoiło, mam nadzieję że to jednorazowe..

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe z tymi humorkami to u mnie podobnie, jak za długo milczy to jej włączam ulubioną muzyczkę i się odzywa :D śmieję się, że wymusza to na mnie w ten sposób, bo tak jej się spodobało :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    U mnie w sumie ciężko powiedzieć jak z ruchami bo mój mały nie jest jakoś strasznie aktywny :D czasem muszę na nim jakiegoś małego kopniaka wymuszac, czasem regularnie co godzinę kopnie ze 2 razy a czasem przez 3h kopie non stop a potem godziny ciszy :D śmieje się ze humorki już ma po tatusiu :D

A jeszcze co do mieszkania to u nas podobnie Jak u Ciacha i Mamami, Tylko 2 pokoje, ale mieszka się cudownie. Zamknięte, spokojne osiedle, kupę rozrywki dla rodzin, cisza a za ściana na tym samym piętrze brat męża z rodzina mieszka haha :D a ze mam super szwagierke to zawsze można w kapciach iść pożyczyć cukru, poklachac albo poimprezowac wspólnie :D
    :D o tak! A Wy jak planujecie ? Kącik w sypialni a potem do salonu czy jak?

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pisałam na poprzedniej stronie ze jakoś upchamy kącik w naszej sypialni a jak będzie trzeba może za 2 lata to przeprowadzka albo do salonu albo niestety na większe mieszkanie :D kurcze, myślę że jeszcze może max 3 miesiące i wszyscy będą się chwalić tymi kącikami dla dziecka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 19:28

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić-własnie zdałam ostatni egzamin!! Jeszcze tylko obrona przedemną i finito oooh jaka radość :D

Moja mała dzisiaj fika intensywnie :)

Jeśli chodzi o urządzanie to ja na razie nie mam czego urządzać :D Komoda już stoi, łóżeczko bedzie dostawne chicco next 2 me i tyle, nie ma miejsca na nic więcej. Będę z tym szaleć za trochę ponad rok jak wprowadzimy się do naszego domku :)

iwwk, PatkaPP, Ciasteczko777, Milka1991, puszek369, kama2784, Biała Azlia, Veri lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander gratuluję :) to teraz trzymam kciuki za nasze obrony żeby się ładnie udało przed porodem :)

Oleander lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander super. To teraz już naprawdę z górki.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) nooo gratuluje ! :) to teraz ślicznie obrona i koniec :)
    ach pamietam ten cudny okres beztroski jeszcze wtedy ... 13 lat temu- matko !!! Jestem staraaaa ha ha :D
    A potem dr, kolejne lata nauki i tak w sumie cały czas się uczę i muszę szkolić (taki zawód) :)
    Mary - No ja też- z bólem by była ta przeprowadzka, może jednak będzie nam dobrze ? W sumie w sypialni ja w ogóle nie przebywam ;) to by było tak jak teraz ;)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander gratulacje :)
    My jutro jedziemy kupić do Ikea komode dla małej i chce obczaić tamto łóżeczko, ktos ma to z Ikei? :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Oleander gratulacje :)
    My jutro jedziemy kupić do Ikea komode dla małej i chce obczaić tamto łóżeczko, ktos ma to z Ikei? :)
    Puszku - my jedziemy jak wyzdrowieje ;) a masz wybrana komode czy to pod przewijak czy solo? Rzuć okiem na te przewijaki bo na stronie fajnie to wyglada :)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym komode malm 6 szuflad :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, przybikam 5! Ja tez się mega jaram urządzaniem, ciągle coś zmieniam w mieszkaniu, przerabiam stare, upoowane na olx meble, ostatnio malowałam drzwi wejściowe na butelkową zieleń - wyszły mega! :) dokupuję i robię mnóstwo dekoracyjnych pierdółek. Dziś zamówiłam 3 polki i 2 grafiki na sciany do kuchni :D
    Totalną kopalnią pomyslow jest pinterest, tam pod hasłami wood forest nursery są po prostu cuuuda do leśnych pokoików :)

U mnie dziś sporo szaleństw ze strony Gutka, słuchałam aż przez detektor jak tam <3 pracuje bo aż się niepokoiłam taką aktywnością. Odwrócił się łobuz poprzecznie. Kopał z lewej strony a serce mocno po prawej słyszalne.

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek ja w euforii w listopadzie kupilam juz lozeczko w Ikei , materac i ochraniacz na szczebelki:D

puszek369 lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa to łóżeczko sunvik czy coś takiego? Bo tam chyba kilka jest :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiejsze popoludnie spędziłam u rodziców. Dopiero wróciłam, nadrobiłam posty. Jezeli chodzi o pokoj to synek ma swoj pokoj. W dniu drugich urodzin go do niego przenieśliśmy. Kiedys, pewnie tez za 2 lata dołączy do niego braciszek. Póki co bedzie miał swoj kacik u nas w sypialni. Łóżeczko mam po starszym, odswiezylismy je tylko. Malo je uzywalismy, bo synek spal duzo z nami. Przysypialam przy karmieniu i tak juz zazwyczaj zostawal w naszym łóżku do rana. Teraz zreszta tez czesto do nas przybiega w nocy. Mam nadzieje, ze nie bedzie tak czesto biegal od maja, bo będzie troche tłocznie nam we 4 hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluszek dzis bardzo aktywny. Chyba wczorajszy dzien nadrabia. Poki co ułożony jest poprzecznie i kopie matke po biodrze, raczkami cos majstruje zawziecie dzis. Mamy z mężem problem z wybraniem imienia. Zostaly nam 2 i zdecydować sie nie możemy. Rozważamy Juliana i Damiana. Starszy ma na imie Adrian i z jego imieniem nam jakos to sprawniej poszlo.

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama my też nie mamy imienia. Nawet nie mamy żadnych wariantów. Dla dziewczynki miałam od zawsze wybrane a z chłopakiem jakoś nic mi nie pasuje bo chce rzadkie, wyraziste i nie starodawne. Takie imię z "charakterem". Pewnie zdecyduje jak go już zobaczę.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi my właśnie dla dziewczynki tez nie mielibysmy problemu. Z imionami dla chłopców jest trudniej. Tak jak mówisz albo mega popularne albo za bardzo zwydziwiane. Podobal nam sie Milan ale stwoerdzilismy, ze za bardzo ryzykowne, ze mu moze byc ciezko z takim imieniem i tak te 2 nam zostały. Ani jedno ani drugie nas nie zachwyca tak na 100%. Myslalam tez zeby poczekac do porodu z wyborem ae troche sie boje huśtawki emocjonalnej i ze jeszcze trudniej mi bedzie wybrac albo zle wybiore.

‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ