X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczekałam się 100dniowki !

Ciasteczko777, slodka100, Milka1991, Biała Azlia, Chusy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa spisalam sie a tu tylko o 100 dniach hehe reszte ucielo
    Jestem na glukozie. Wypiłam ten syf i siedze. Czuje sie kiepsko. Noc srednia, spac nie moglam, stres przed badaniem a i mały tak szalał w brzuszku, ze zasnac nie moglam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja też kiepsko spałam, bardzo wieje u nas i wiatr mnie ciągle budził, a jak nie wiatr to siku ;)
    Ja mam nadzieję że w szpitalu będziemy krótko, już się swoje nasiedziałam, najgorzej było w sali 6 osobowej, jedna pani bardzo otyła cały dzień spała a całą noc krzyczała różne rzeczy, dostawała coś na uspokojenie ale słabo działało, no i pielęgniarki zmieniały jej ciągle pampersy ;) tak na prawdę chyba wtedy doceniłam ten zawód

Kama super gratuluję studniówki :D no to miałaś dzisiaj drineczka do świętowania hehe :D

kama2784 lubi tę wiadomość

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!
    Ja znów po przerwie dłuższej :D

Dzisiaj zaczynam 3 trymestr wg belly jupi <3

U nas dzidzia się kręci i wierci, jezzcze do wczoraj czułam że była główka w dół i kopniaki byly cudowne i widoczne, a od południa fiknela i wróciła do pozycji poprzecznej, a nogi biją o jelita :p gr

Tez dzisiaj miałam tragiczna noc i pierwszy raz w życiu wybudzil mnie skurcz łydki, myślałam że umrę. Nigdy jeszcze tego nie doświadczyłam, teraz już wiem jaki to ból :( ten mięsień boli do teraz

Wczoraj odebralismy wózek i fotelik <3
    A w poniedziałek przyjedzie łóżeczko :)

Gratuluję wizyt dziewczyny! <3 duże już te Wasze maluszki, ciekawa jestem ile moja już waży, dowiem się moze w 29 tygodniu o ile będzie mu się chciało :)

Dziewczyny idziecie jeszcze na to 3 badanie prenatalne? Ja się zastanawiama ale mój K mówi że już nie ma po co hmmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 08:54

slodka100, Milka1991, Chusy lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dołączam do tych co złe spaly. Mąż zasmarkany, spał w salonie żeby mnie nie zarazić ale i tak budziło mnie każde wydmuchanie nosa. Młody wczoraj szalał do północy. Leży ewidentnie poprzecznie bo czyje kopniaki z lewej strony tylko z prawej tylko takie smyrnięcia.
    I strasznie mnie stresuję ta mała aktywnością w dzień. Dopiero po kąpieli i w łóżku zaczyna szalanstwo.
    Milego dnia.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o dziwo dobrze spałam, wcale mi ten holter nie przeszkadzał :D ale fakt zasnęłam koło północy, bo się młoda uruchomiła i dostałam pierwszy raz tak w pęcherz, że mało się nie posikałam :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Julia37 Debiutantka

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami wiem ze orientujesz sie w poziomach glukozy po obciazeniu? Jakie sa normy, wiem ze je podawalas ale nie moge idszukac.

• 4me Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dobrze spalam i poranek mnie dzis rozwalił. Moj maz ma dzis urodziny, zorganizowalam wyjazd niespodzianke do super hotel ze spa, basenami itp. I sie kuzwa mlody budzi rano z goarczaka.

Rezerwacja bezzwrotna, zadnego innego prezentu nie mam. Imprezę rodzinna przesunalam na za tydzien po kryjomu i doopa.

Następny wyjazd niespodzianke zoorganizuje jak moja dzieci beda nastolatkami i i tak nie beda chcialy z nami jezdzic :/

Do tego ja mam teraz zrabany humor i mężowi sie w urodziny dostalo od zony jedzy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 09:08

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja w moją 100-dniowke jupiii
    Nie patrzcie na to gdzie was dzidzia kopie bo to nie znaczy że tam ma nózki bo np. Ja większość ruchów czuje u góry a jednak wczoraj się dowiedziałam że ma tam główkę a girki na dole więc ruchy to nie wyznacznik

kama2784 lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez poprzecznie caly czas ułożony. Ciagle go czuje jak kopie po biodrach. Wczoraj tak szalał, ze zaczelam sie martwic. Tez glownie wieczorami i w nocy zabawy urządza. Mam nadzieje, ze jak sie urodzi to godziny aktywności mu sie zmienia hehe
    Jeszcze 30min i ostatnie pobranie.

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stężenie glukozy w osoczu na czczo od 92
    stężenie glukozy po 60 minutach ≥180 mg/dl
    stężenie glukozy po 120 minutach od 153
    Cukrzycę w ciąży rozpoznaje się jak jakikolwiek wynik powyższy będzie równy lub przekroczy podana wartość

MaMaMi83, kama2784, Julia37 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia 92/180/153

kama2784, Julia37 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synus na każdej wizycie ulozony poprzecznie. Zmienia tylko strony. Glowa raz z lewej, raz z prawej. Słodka to mamy termin na ten sam dzień!

slodka100 lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me mój miał wczoraj urodziny, to mnie na 24h okablowali, a jego wysłali z pracy na cały dzień w delegacje, a też miałam dużo planów żeby to uczcić, ale się rozmyły, na dzisiaj przełożyłam choć jedną miłą rzecz dla niego :) Dodam, że wczoraj to jego 30 była i od roku się przymierzałam żeby ten dzień był mega wyjątkowy :(

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny biore euthyrox i dzis przez badanie nie wizielam to teraz po pobraniu powinnam wziasc? Bo to juz nie będzie naczczo. Wiecie jak to jest?

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo wyjazdów i niespodzianek chorobowych to my parę lat temu juz w lutym na wakacje zarezerwowalismy sobie już wypasiony hotel nad morzem zapłaciliśmy zaliczkę. Dwa dni przed wyjazdem młoda 40st gorączki dzień przed wyjazdem 40st gorączki angina taka że masakra - środek lipca - i musieliśmy zrezygnować bo z taką gorączka nie pojedziemy musimy przejechać cała Polskę. 500zl bezzwrotnej zaliczki poooooszłooooo eh...
    Teraz każde wakacje planuje na kilka dni przed wyjazdem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 09:40

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, gratuluję wszystkich wizyt i krzywych, coraz więcej nas ma to za sobą :)
    ja z kolei zasnąć nie mogłam, na kolację zjadłam chleb z jajkiem i do północy walczyłam ze zgagą. Rennie nie pomogło.. na koniec sięgnęłam po szklankę mleka i udało mi się zasnąć.
    Mała moja wariuje w brzuszku. Takie to pocieszne...
    Choć ostatnio samopoczucie niezbyt dobre. Jakoś wszystko zaczęło mnie przytłaczać.
    Z informacji wyprawkowych to udało nam się wybrać wózek, valco baby snap 4 trend sport wygrało z racji wagi, pompowanych opon i podbijania, łatwo się prowadzi.
    Puszek, baaaardzo dziękuję za te informacje, niezwykle cenne..
    Dobrego dnia
    Aaa... Witam się w skończonym 25 tygodniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 09:39

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, myślę że branie po jedzeniu nie ma sensu... A jednak.. Mąż mnie poprawił że ma to sens.. ;) weź, weź..
    Z tego co mi lekarz tłumaczył, to ważne aby tygodniowa dawka się zgadzała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 09:43

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, myślę że nic się nie stanie jak raz weźmiesz po posiłku. Moja siostrzenica w Irlandii dostaje zawsze do posiłku, tam inna szkoła jest :D

4me mega współczuję, myśmy swojego czasu nie umawiali się właśnie już na wyjazdy że znajomymi z mega małymi dziećmi bo zwykle właśnie pech chciał ze dzień przed robiły się masakrycznie chore :D kiedyś będzie lepiej, każda z nas nie raz czeka taka niespodzianka chociaż przykro pewnie.

Mamami, mi się młody czasem i cały dzień i cała noc słabo potrafi ruszać, co jakiś czas wymuszam na nim wtedy jak leżę jakiś ruch i na odczepnego coś tam kopnie. Chyba nocnego marka będziesz miała haha :D

gann3e3k0unlohxb.png

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama2784 wrote:
    Dziewczyny biore euthyrox i dzis przez badanie nie wizielam to teraz po pobraniu powinnam wziasc? Bo to juz nie będzie naczczo. Wiecie jak to jest?

Ja biorę od kilku lat i z doświadczenia mojego powiem Ci ze jak mu się zapomni to nie biore, brak jednej tabletki nic nie zmieni.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ