X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sie trzeba juz przyzwyczajac bo te dzieci zawsze choruja na wyjazdy! A teraz bede miala double max'a!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jest świrusek w brzuchu, cały dzień wariacji i jeszcze na wieczór szaleństwo, ale jak już zaśnie to śpi mocno jak ja w nocy. Mąż skwitował, że ona to jednak we mnie się wdała :D Trochę wariatka, a trochę śpioszek haha :D

Też wybrałam wózek w końcu! Dla mnie tego jest za dużo i nie oglądałam wszystkiego i nie wiem czego tak naprawdę chciałam, ale padło na Cybex Balios Exclusive, jeszcze muszę do jakiegoś sklepu podjechać zobaczyć jak na żywo wygląda.

Kama wydaje mi się, że jak jedną dawkę dzisiaj pominęłaś to nie ma sensu już brać. Jutro weź normalnie tak jak zawsze. Nie wiem czy nawet w ulotce tak nie jest napisane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 09:48

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:

Mamami, mi się młody czasem i cały dzień i cała noc słabo potrafi ruszać, co jakiś czas wymuszam na nim wtedy jak leżę jakiś ruch i na odczepnego coś tam kopnie. Chyba nocnego marka będziesz miała haha :D

Oj lepiej nie, ja jestem z tych co lubią długo spać więc młody niech też ładnie śpi jak siostra. Ona super mi spała. Dopiero jak miała z 1.5 roku zaczęła po nocach urzedowac.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Apropo wyjazdów i niespodzianek chorobowych to my parę lat temu juz w lutym na wakacje zarezerwowalismy sobie już wypasiony hotel nad morzem zapłaciliśmy zaliczkę. Dwa dni przed wyjazdem młoda 40st gorączki dzień przed wyjazdem 40st gorączki angina taka że masakra - środek lipca - i musieliśmy zrezygnować bo z taką gorączka nie pojedziemy musimy przejechać cała Polskę. 500zl bezzwrotnej zaliczki poooooszłooooo eh...
    Teraz każde wakacje planuje na kilka dni przed wyjazdem
    No u nas poszlo 600 pln - rezerwacja bezzwrotna. Zaklepane w czwartek wiec mozna juz mowic o last minute ;) ale udalo mi sie dogadac z Panią z hotelu. Kasy nie oddadzą ale mozemy przyjechać w innym terminie. Szkoda tylko ze dzis syn mialby gam kolege a następny termin to juz zajedzie meza w ramach niespodzianki urodzinowej ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me moja teściowa zawsze mi powtarza że przy małych dzieciach nic nie można zaplanować a pierwsze 3 lata są wyjęte z życiorysu i muszę jej przyznać rację.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny za odpowiedzi. To badanie w ciazy to tortura. Nie wiem jak Wy dałyście rade w pierwszych tygodniach to przejść. Wypicie tego to pikus ale to co sie pozniej zle czuje to masakra. Najchetniej teraz spędziła bym caly dzien w łóżku. Teraz jescze w stresie wyniki odebrać. Przyjemnej soboty Kochane!

• 4me Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami niby tak. Ale my zawsze mimo to probujemy sie nie dac. Tzn wyjezdzamy co roku na 2 tygodniowe wakacje planowane duuuzo szybciej. Weekendowe wyjazdy tez lubimy-z tych latwiej zrezygnowac bo zazwyczaj straty mniejsze.
    Dzis mnie to podlamalo bo to miala byc urodzinowa niepsodzianka i tyle innych rzeczy odwolalam z tej okazji... Ale generalnie to mam dewize, zeby sie tym chorobskom nie poddawac

Na pierwszych wakacjach młodego jak mial 8 mcy nie mielismy nic przez dwa tygodnie! Na kolejnych juz Bostonka, na innych temp 40 stopni ale na szczecsie wszystko zawsze szybko mijalo. Nie dam sie temu bo inaczej za 10 lat bede zalowac. Juz dzis wiem ile wspaniałych wspomnień daja nam wspolne wyjazdy i nie chce z tego rezygnowac.mlody ma 3 lata i non stop wspomina jak było yam i tam, co mu sie podobalo i kiedy znow pojedziemy. Pewnie jak bedzie starszy nie bedzie pamietal konkretnych wyjazdow ale bedzie mial wspomnienia takie ogolne, ze rodzice go ciagali i to uwielbial ;)

No i zdjecia... Uwielbiam ogladam je ze lzami radości w oczach bo jest na nim takim malym bąblem!

Dzis sie tak strasznie ucieszyl i doopa.

Ok ale juz przebolalam. Oni tez. Teraz planuje by rodzinna imprezke przywrocic jednak na jutro i sie zastanawiam nad szybkimi przepisami na przekaski ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 10:33

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me oooo ja jestem maniczką zdjęć.
    A wywolujesz?
    Bo ja uwielbiam takie wlasnie wywołane. Za chwilę braknie mi miejsca na te wszystkie albumy a w folderze czeka kolejnych ok 2000 zdjęć do wywołania.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc wszystkim w tym słodkim dniu. Jestem po badaniu. Mam uwalone trzy wyniki:(.
    MaMaMi:(już przygotowałam sobie rozpiske dietową ale przed tym zjadłam ostatnia drożdzówkę...

Ciasteczko-pilne -do kogo diabetlog chodzisz.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka jakie masz te wyniki pisz.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka wspolczuje bardzo bardzo!

Izka37 lubi tę wiadomość

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Czyli już wcześniej w cytologii było coś nie tak, że robili HPV? Lekarz zlecił kolposkopie? W ciąży można

Nie ,zawsze cytologia prawidłowa. Zalecenia z ostatniej kontrola za 3 lata, oczywiście zrobiłam wcześniej.
    HPV i inne tego typy chorób zrobiłam wcześniej w trakcie starań aby wykluczyć ewentualne wszystkie niedogodności.
    Zobaczymy co powie lekarz...wizyta w przyszły tydzień.
    Dobiły mnie jeszcze wyniki glukozy....

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    74/115/86 to dobry wynik? W sensie nie za niski?

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cudne wyniki 96/208/164.
    Co lepsza co średnio dwa tygodnie robiłam glukoze na czczo z krwi było od 70 do 90 max, średnio 85.
    Zrobiłam tez 2 tygodnie temu Hba1c i wyszło 25 jednostek(procentowo 4,4%).

W sumie jak patrze na diete to takie rzeczy zjadam..widocznie taka moja uroda...i widać że wszystko sie zmienia około 24 tygodnia.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo Izka niestety i ciebie dopadło. Przykro mi. Ale dla pocieszenia powiem Ci ze to juz u ciebie 25tc już niewiele ci zostało. Ja się męczę od 12 tc.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama2784 wrote:
    74/115/86 to dobry wynik? W sensie nie za niski?

Wg mnie jest ok.
    Ale zawsze lepiej dopytać lekarza.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi- czy u prywatnej diabetolog dostane glukometr? Jeny jak to dalej wygląda?

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prv i dostałam za darmo nowy zestaw Accucheck i paski na refundacje :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka trzymaj sie dzielnie. Jak dieta pokryje sie z Twoimi gustami to moze nie bedzie tak zle. I wiecej niz polowa za nami!

Jeeeny to badanie dopiero przede mna. Zaczynam sie stresowac po Waszych wynikach.

Izka37 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    4 me oooo ja jestem maniczką zdjęć.
    A wywolujesz?
    Bo ja uwielbiam takie wlasnie wywołane. Za chwilę braknie mi miejsca na te wszystkie albumy a w folderze czeka kolejnych ok 2000 zdjęć do wywołania.
    No wlasniw to mi strasznie slabo wychodzi... Mam pelno ale na kompie i zapasowych dyskach ale z wywolywaniem leze. Jak juz wszystko ogarne na L4 to moze zrobie po jednym albumie na kazdy rok zycia pierworodnego :) chociaz tyle ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ