X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me hehehehe ale sie uśmiałam o tych odwiedzinach mężów, wujkow itd

4me lubi tę wiadomość

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze odebrałam wynik cytologi i średnio wyszło, ehhhh:(

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me- tez tak uważam :) plus mieć Puszka to dar z niebios :D
    Izka - co sie dzieje !??? :(

4me lubi tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie powinny być jakieś parawany między łóżkami, jak na filmach :D

4me, Oleander lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, gratuluję wizyt :)
    My wróciliśmy ze spotkania organizacyjnego w szkole rodzenia, zapowiada się super, oprócz standardowych zajęć będą też dla chętnych np treningi tylko trzeba przynieść zaświadczenie od ginekologa że nie ma przeciwwskazań. Szkoła jest darmowa jeśli się wybierze położna środowiskową z tego szpitala więc też fajnie bo już nie muszę położnej szukać :)

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleście dzisiaj poszalały :D mnie te wszystkie informacje będą w kwietniu potrzebne, póki co nie czuję się gotowa żeby o tym myśleć :D będę potem kopać i szukać :D

Izka, co z Twoja cytologia? Ja 2 tygodnie temu też odebrałam taka bez szału, wynik nieprawidłowy, bakterie asc us i coś tam jeszcze, ale lekarz mówi że w ciąży to akurat kompletnie nieadekwatne jest, ze nie trzeba nic leczyć nawet i tak naprawdę to nic takiego, po prostu za pół roku trzeba ja powtórzyć :)

Iwwk, czyli jednak dobra pani doktor Jak zaraz po weekendzie Cie wcisnęła :D

Cieszę się z udanych wizyt dziewczyny, na wieści od Agi czekamy jeszcze, u niej to już pewnie porządna waga maleństwa będzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 18:34

gann3e3k0unlohxb.png

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi wyszło troszke gorzej bo asc-h. Co prawda mam badanie DNA na HPV robione rok temu wiec nie wiem co to za dziadostwo... nie może być spokojnie:(.
    Mam nadzieje że każe mi to dopiero sprawdzac dalej po porodzie. I tak czeka mnie przegląd więc licze na to.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Jak dla mnie powinny być jakieś parawany między łóżkami, jak na filmach :D
    Ooo to bylby ekstra pomysł. A taki prosty... Tylko kasa. Moze Owsiak nam kiedys kupi :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    No mi wyszło troszke gorzej bo asc-h. Co prawda mam badanie DNA na HPV robione rok temu wiec nie wiem co to za dziadostwo... nie może być spokojnie:(.
    Mam nadzieje że każe mi to dopiero sprawdzac dalej po porodzie. I tak czeka mnie przegląd więc licze na to.
    Jak masz badanie DNA ok to mimo to jest jakies zagrozenie?
    Moze to jakiea ciazowe zawirowania jak czesto bywa.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja też leżałam tydzień. Tragedia :( dla mnie jeszcze straszne było to że wiecznie czyjeś dziecko płakało. Jak moje spało i chciałam odpocząć to się nie dało bo inne płakało. Dramat. W moim szpitalu będą sale 1,2,3 osobowe. Mam kuzynke polozna w tym szpitalu to będę blagac o 1 !

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam początkowo sale 2 osobowa. I powiem wam że w pewnym momencie cieszyła się że tak jest. Nie miałam dzwonka koło łóżka i tak mnie skrecalo z bólu że już nie mogłam wytrzymać i dziewczyna która była już na chodzie po cesarce poszła po pielęgniarki bo żadna nie raczyla do nas zajrzeć czy wszystko ok. Poza tym u nas odwiedzimy były tylko na korytarzu nie było możliwości wejścia na salę.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za pokojem odwiedzin. W moim szpitalu jest pokój odwiedzin i 3h w ciągu dnia na odwiedziny bardziej, żeby cos donieść itp. Wierzcie mi ludzie nie potrafili tego uszanować i siedzieli cale dnie, a my tylko ich prosilismy o opuszczenie, serio dla nas to nie fajne, bo jednak mieli do nas pretensje, ale chodziło o komfort innych pan, a rodziny w łóżkach kobiet... Dzieci takie przedszkolne, gdzie wiadomo najwięcej infekcji, po za tym strasznie płaczą te dzieci jak muszą mamę zostawic, więc w szpitalu nie można oficjalnie do 12 r. Z. Dzieci brać, ale wiecie różnie jest, W nowym budynku są sale tylko 1i 2os z osobnymi łazienkami i tam nie ma być odwiedzin.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na sali 2 osobowej i miałam parawan między łóżkami ale co z tego jak leżałam z jakąś niemotą. Dzieciak jej wył cały czas , dosłownie pół dnia i cała noc to był jakiś koszmar w ogóle nie spałam i nic nie odpoczelam. Sprowadziła sobie męża który z nią spał na jednym łóżku, w końcu się wkurzylam i zawołałam położna bo ile można to po wielkiej walce wylazł o 3 nad ranem. Nie wspomne o tym ze sie wogole nie myla i smierdzialo masakrycznie w pokoju. Położne i lekarz próbowały ja zmusić do prysznica ale się zaparła i nie poszła. Po niemiecku ani słowa więc nawet jak się jej uwagę zwracalo to nie kumala o co chodzi :D Ale i tak najgorsze były wycieczki .... U mnie był tylko mąż A u niej to chyba pół famili. Mąż poszedł się poskarzyc to wyszli , co z tego położna też wyszła oni wrócili. Także sala 2 osobowa wcale nie gwarantuje komfortu :D

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku ja rozumiem zakaz odwiedzin i też jestem przeciwna. Ale na korytarzu to już nie problem dla mnie. Zwłaszcza że mam malucha za którym będę mega tęsknić i nie wyobrażam sobie nie zobaczyć Jej przez tydzień. Co innego dziadki ciotki itd, ale z dzieckiem muszę się widzieć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 19:37

kama2784 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Ja byłam na sali 2 osobowej i miałam parawan między łóżkami ale co z tego jak leżałam z jakąś niemotą. Dzieciak jej wył cały czas , dosłownie pół dnia i cała noc to był jakiś koszmar w ogóle nie spałam i nic nie odpoczelam. Sprowadziła sobie męża który z nią spał na jednym łóżku, w końcu się wkurzylam i zawołałam położna bo ile można to po wielkiej walce wylazł o 3 nad ranem. Nie wspomne o tym ze sie wogole nie myla i smierdzialo masakrycznie w pokoju. Położne i lekarz próbowały ja zmusić do prysznica ale się zaparła i nie poszła. Po niemiecku ani słowa więc nawet jak się jej uwagę zwracalo to nie kumala o co chodzi :D Ale i tak najgorsze były wycieczki .... U mnie był tylko mąż A u niej to chyba pół famili. Mąż poszedł się poskarzyc to wyszli , co z tego położna też wyszła oni wrócili. Także sala 2 osobowa wcale nie gwarantuje komfortu :D
    Dokładnie czasami lepiej jak jest 4os i jak jedna się uprze to cała reszta ma większą siłę przebicia:)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Puszku ja rozumiem zakaz odwiedzin i też jestem przeciwna. Ale na korytarzu to już nie problem dla mnie. Zwłaszcza że mam malucha za którym będę mega tęsknić i nie wyobrażam sobie nie zobaczyć Jej przez tydzień. Co innego dziadki ciotki itd, ale z dzieckiem muszę się widzieć
    Wiesz co problem jest teraz, że część osób nie szczepi i potem może dojść do sytuacji, że noworodek zrazi się np krztusccem od starszego dziecka innej pacjentki. Fajnie rozwiązał to inny nasz szpital. Jest pokój odwiedzin, a maluchy mogą stać za szybką mama może wyjść do pokoju odwiedzin i nie ma ryzyka transmisji zakażenia :)

Mówię z pkt widzenia epidemiologia, absolutnie nie jakoś psychologicznie itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 19:44

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Czyli już wcześniej w cytologii było coś nie tak, że robili HPV? Lekarz zlecił kolposkopie? W ciąży można

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek dla nas ta szybka to byłoby gorsze rozwiązanie. Bo taki maluch nie zrozumie czemu nie może przytulić się do mamy...no cóż. Jak będzie problem to M zostanie z młodym na sali a ja wyjdę przed szpital ;) 3 dni wytrzymam ale więcej to już dla mnie psychiczna tortura

Te z Was które nie mają jeszcze dzieci, nie wiedzą jakie to przywiązanie. Niedługo się przekonacie same ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 19:52

skarb15 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka wierzę, mówię jak to jest z tej strony epidemiologicznej i nie neguje potrzeby zobaczenia się z dzieckiem, zwłaszcza jak niektóre panie tygodniami leżą na patologii np... To też nie latwo im

Ja się śmieje, bo mamy wesele przyjaciół w lipcu i zostawię malucha z moją mamą, wszyscy twierdzą, że pewnie szybko wrócę bo długo tam bez dziecka nie wytrzymam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 19:55

Milka1991 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to jestem przeciwna przyprowadzaniu dzieci do szpitala. Uważam że gorzej dziecko przeżywa że musi ta mamę zostawić w szpitalu niż to że nie widzi jej kilka dni.
    Szwagierka rodziła w listopadzie zostawiła w domu 2.5 letnie dziecko i zabroniła rodzicom dawać mała do telefonu bo mówi gdyby usłyszała swoje dziecko to by cały czas płakała w tym szpitalu. A mała nawet nie odczuła że mamy nie ma wiedziała że jak urodzi się dziecko to pojedzie z tatusiem po mamę i braciszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 20:00

4me lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ